Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дюселдорф

Новогодишен круиз по Рейн - 7 нощувки - 27.12.2022 г.

Номер на оферта

/

194352

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети с включен 23 кг чекиран и 7 кг ръчен багаж;
Трансфери летище – кораб – летище;
7 нощувки в двойна каюта;
7 закуски, 6 обяда, 6 вечери на меню;
Празнична Новогодишна вечеря;
Следобедно кафе със сладки или вечерен снак в зависимост от програмата;
Вода в графа в стаята ежедневно;
Чай и кафе на закуска;
Вода по време на обяд и вечеря;
Чай и кафе на самообслужване през целия ден;
Коктейл за добре дошли с 1 напитка;
Пристанищни такси;
Жива музика в бара вечер;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро със ЗАД Мондиал;
Слушалки по време на екскурзиите;
Тур мениджър на български език

Цената не включва

Напитки, минибар и интернет.
Бакшиши към персонала – препоръчителна сума 7 евро на човек, на ден за персонала и 2 евро на ден за круиз директора – заплащат се на място в края на круиза.
Промяна на име по-малко от 30 дни преди началото на круиза – 100 лв.
Доплащане за мед. застраховка за лица от 65 до 74 г. – 12 лв.
Доплащане за мед. застраховка за лица от 75 до 85 г. – 34 лв.
Застраховка Отмяна на пътуване.
Допълнителни екскурзии.
Цените на круиза са базирани на настоящите цени на горивата и пристанищните такси към дата 18.08.2022г.
При промяна може да се начисли горивна такса, за която ще бъдете информирани не по-късно от 21 дни преди началото на круиза.

Програма на пътуването

Празничен круиз по Рейн с включена новогодишна вечеря!

МАРШРУТ: Дюселдорф - Кобленц - Манхайм- Страсбург - Шпайер - Майнц - Рюдесхайм - Бон - Кьолн - Дюселдорф

8 дни / 7 нощувки

ДАТА: 27.12.2022 г.

ЦЕНА на човек в двойна каюта:
Основна - Main deck - 2990 лв.
Средна - Pomenade deck - 3335 лв.

Детето ползва отстъпка като втори човек в стая.
Няма тройни каюти

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Едно пътуване из стара Европа през най-красивия период на годината, когато градовете са окъпани в празнични светлини, а коледните базари в Дюселдорф и Кобленц ви очакват с греяно вино и сладки с аромат на канела

ПРОГРАМА

1 ден 27.12.2022 Дюселдорф
Полет СофияМюнхен 07.40 – 08.45 и МюнхенДюселдорф 10.30 – 11.40 ч. След пристигането ще имаме трансфер до нашия кораб. Настаняването в кабините е след 16.00 ч., но може да си оставите багажа и да се разходите из Коледните базари на Дюселдорф. Градът е известен с празничните си базари, които се провеждат в различни точки на града и посрещат хиляди посетители всяка година. За тази зима се планират 7 локации с различни теми, което дава чудесна възможност за подаръци за любимите хора. Отплаваме в полунощ.

2 ден 28.12.2022
Престой в Кобленц от 14.00 до 20.00 ч.
Сутринта ще се насладим на красивите гледки, плавайки бавно към първата ни спирка – град Кобленц. Това е един от най-старите градове в Германия, създаден от римляните преди 2000 г., и красиво разположен при сливането на реките Рейн и Мозел. В дългата си история, той често е бил цел на чужди завоеватели, оставили тук своя отпечатък. Пешеходната разходка из старинните романтични улички ще ни срещне с едни от най-старите църкви в Германия, запазените търговски къщи, сградата на кметството от 17 век и много исторически монументи. След екскурзията останете в центъра, където се намира още един от известните коледни базари на Германия. Въздухът е пълен с мирис на горещи кестени, карамелизирани бадеми, захаросани ябълки, топло вино с карамфил, канела и анасон. На скарите се пекат вурстове и наденички и празнична музика се носи отвсякъде.

3 ден 29.12.2022
Престой в Манхайм от 12.00 до 19.00 ч.
Днес ще спрем в Манхайм, откъдето може да се включите в екскурзия до университетския град Хайделберг. Разположен само на 20 км. от Манхайм, Хайделберг често е наричан столица на Романтизма, защото през 19 век в него са творили писателят Гьоте и композиторът Шуман. Ще посетим замъка над Хайделберг, един от най-старите в Германия. Дострояван през различни епохи, той е носител и на различни архитектурни стилове – немски Барок, Готика и Ренесанс. Ще видим огромната винена бъчва в мазето, слънчевия часовник със зодиакални знаци и различни скулптури от епохата на възраждането. След това ще се разходим из старата част на Хайделберг, която впечатлява с красиви исторически сгради, църкви, площади, както и с най-стария университет в Германия от 14 век.

4 ден 30.12.2022
Престой в Страсбург от 09.00 до 23.30 ч.
Сутринта ни очаква екскурзия из града, която ще ни завладее напълно. Особено впечатляващ е старинният район с канали и покрити мостове, наречен „Малката Франция“. Тук се е запазила традиционната архитектура, характерна за Елзас. Ще видим и перлата на европейската готика – катедралата Нотр Дам, най-високата сграда в Средновековна Европа. Старият град е включен в листата на ЮНЕСКО, а в новата част ще видим Съвета на Европа, Европейския парламент, Съда за правата на човека. Може да се върнете на борда за обяд или да останете в града и да опитате прочутата елзаска кухня, а после да се впуснете в шопинг или да се разходите с лодка из каналите на стария град.

5 ден 31.12.2022
Престой в Шпайер от 08.00 до 12.30 ч.
Това е един от най-старите градове в Германия. Разходете се из центъра, който е близо до пристанището и е осеян с приятни кафенета и винарни. Тук се намира най-старата запазена романска катедрала в страната, която е включена в листата на ЮНЕСКО. Наблизо е и търговската улица Максимилиан щрасе. Корабът ни отплава на обяд към следващата спирка.
Престой в Майнц от 18.00 ч. до следващата сутрин.
Може да се разходите до Стария град с неговата средновековна катедрала, къщите на патрициите, тесните павирани улички и красивите площади, отразяващи вълнуващата му история. На техния фон днес контрастират модерната сграда на кметството, дело на датския архитект Аре Якобсен, построена през 1971 г., и търговския център Am Brand. Някога столица на римската провинция Германия, Майнц е запазил сгради, които напомнят славното му минало. Тук през 15 век Йоханен Гутенберг създава първата печатна преса, с което променя човешката история завинаги.
А вечерта на борда ни очаква празнична вечеря и посрещане на новата година.

6 ден 01.01.2023
Престой в Рюдесхайм от 09.00 до 13.00 ч.
Ще посрещнем първият ден от новата година в един от известните винени райони на страната, като винената традиция тук е започната още от римляните. Използвайте престоя в Рюдесхайм за разходка из центъра, който е запазил къщи от Средновековието, а главната, 144 метра дълга, улица „Дроселгасе“ е магнит за посетителите с множеството барове и таверни. Опитайте и известното местно кафе с коняк и сметана. Пъстрото немско градче посреща над 3 милиона гости всяка година. В 13.30 ч. отплаваме към Бон, където ще пристигнем в 20.30 ч.

7 ден 02.01.2023
Тази сутрин сме в бившата столица на Западна Германия – Бон. Разходете се из стария град, където се намира една от най-старите немски катедрали Бонер Мюнстер, строена през периода 11-13 век. Старият град е почти напълно разрушен през втората световна война и възстановен след това. Наблизо е къщата-музей, в която през 1770 г. се ражда един от най-великите композитори на всички времена – Лудвиг ван Бетовен. Друга атракция на Бон е бароковия дворец Попелсдорд от 18 век. Отплаваме в 12.00 ч. и ще плаваме почти 2 часа до Кьолн.
Престой в Кьолн от 14.00 до 23.00 ч.
Може да се разходите из града или да се включите в екскурзия из историческия център, където се намират средновековната сграда на Кметството, останки от римския период на Колония Агрипенсис, красивите романски църкви, както и известната Кьолнска катедрала, строена в период от 600 г. Ще научим и историята на дома, в който се създава прочутата Кьолнска вода или О`де колон.

8 ден 03.01.2023
Пристигане в Дюселдорф рано сутринта. Освобождаване на кораба в 09.00 ч. Последната ни разходка ще бъде из стария център на града, известен като „Най-дългия бар в света“, заради над 260-те заведения – кафенета, ресторанти и бирарии, разположени в района. Ще видите къщата на Хайнрих Хайне, готическата църква Св. Ламберт, Маркт плац със сградата на кметството и крайбрежната променада. Трансфер до летището за полет ДюселдорфМюнхен 17.25 – 18.35 и МюнхенСофия 20.25 – 23.15 ч.

=============================================================

ОПИСАНИЕ НА КОРАБА - Круизен кораб Crucevita

На разположение на гостите са ресторант, бар, зона с камина и кресла, машина за кафе и чай на самообслужване през целия ден, библиотека, сауна и фитнес, слънчева тераса, безжичен интернет срещу заплащане. Корабът разполага с 3 палуби, капацитетът е 110 гости.
Каютите са с площ от 12.30 м2. Всички разполагат с ндивидуален климатик, сателитна ТВ, сешоар, сейф, телефон, баня и тоалетна.
Каютите на основна палуба са с легла, които през деня се вдигат и превръщат в удобни места за сядане. Имат панорамни прозорци.
Каютите на средната палуба са с 2 легла хотелски тип, които могат да бъдат разположени заедно или отделно. Имат големи френски прозорци.
Информацията за кораба е валидна към 01.05.2022 г., възможни са промени.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Цената е валидна при минимум 25 пълно платили.
При метеорологични проблеми е възможна промяна в местата и часовете на спиране на кораба.
Дата за потвърждаване на круиза 30.11.2022 г.
Необходими документи: валидна лична карта или валиден задграничен паспорт.
Часовете на пристигане и отпътуване са примерни. Възможни са промени.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.
Агенцията има сключена застраховка Отговорност на
Агенцията предлага застраховка Отмяна на пътуване на ЗД Евроинс.

Резервации:
Резервации се приемат с авансово плащане от 30%.
Пълно плащане 45 дни преди датата на отпътуване.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Германия |  Оферти - Дюселдорф |  Екскурзии - Германия |  Екскурзии - Дюселдорф |  Нова година 2024 - Германия |  Нова година 2024 - Дюселдорф

Избрани оферти