Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кападокия

Кападокия - неповторима, загадъчна и мистична - автобус!

Номер на оферта

/

128962

Дати & цени

01 септември 2022 г. - Цена от 499 лв.

Цената включва

Транспорт с комфортен туристически автобус;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в района на Анкара;
2 нощувки със закуски и вечери в хотел *** в района на Кападокия;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в района на Бурса;
Туристическа програма в Анкара с местен лицензиран екскурзовод на български език;
Посещение на Соленото езеро - Tuz G?l?;
Посещение на подземния град Каймъклъ (без включени входни такси);
Туристическа програма в Кападокия;
Туристическа програма в Бурса;
Екскурзоводско обслужване;
Мед. застраховка на ЗД "Евроинс"АД с асистанс с покритие 5000 евро включено покритие COVID -19.

Цената не включва

Разходи от личен характер;
Подземния град Каймъклъ - 42 TRY;
Крепоста Учхисар – 9 TRY;
Скални църкви в Гьореме - 54 TRY;
Оригинално представление на Дервиши - 25 €;
Турски атрактивен ресторант - 25 €;
Полет с балон - 190 €;
Гондола - 20 TRY;
Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2.

Програма на пътуването

Транспорт: Автобус

Тръгване от: София

Маршрут: СофияХасково – Капитан Андреево – Истанбул - Анкара - Кападокия - Бурса - София

6 дни / 4 нощувки - нощен преход на отиване

ДАТИ:
10.05.2022
01.09.2022

ЦЕНА на човек: 499 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден 10.05.2022 СофияХасково – Капитан Андреево – Истанбул - Анкара
Отпътуване за Република Турция в 20:00 ч. по маршрут СофияХасково – Капитан Андреево – Истанбул - Анкара - нощен преход.

2 ден 11.05.2022 Анкара
Пристигане в Анкара. Град, разположен сред хълмиста местност в Анадолското плато, основан през 7 век пр.н.е. с гръцкото име Ангира. Обявен за столица на Република Турция през 1923г. Посещение на мавзолея на Ататюрк . Архитектурата на мавзолея е впечатляваща. Направена е по дизайн на двама архитекти с професорски титли – Емин Онат и Ахмер Арда. Територията му е 750 хил. квадратни метра. Мавзолейният комплекс се състои от три части – главна алея с лъвове, церемониален площад и сградата на мавзолея. Посещение на Анкарската крепост, от която се разкрива невероятна гледка към града. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден 12.05.2022 Анкара - Кападокия
Закуска. В 8:30 ч. отпътуване за Кападокия. Попътно фотопауза на соленото езеро Tuz G?l? - второто по големина езеро в Турция с дължина 120 км. Отпътуване към подземния град Каймаклъ, отворен за посещение на туристи през 1964г. Смята се, че е бил свързан и с останалите подземни градове в района, като в него са живяли до 1000 души. Тунелите са малки, дълги и тесни, с множество стаи, където са живеели местните в града. Това е най-големият подземен град в района, разположен на пет нива и достига до дълбочина 120 м. Настаняване в хотела. Вечеря. След вечеря по желание посещение на оригинален танц на Дервиши. Нощувка.

4 ден 13.05.2022 Кападокия - Авенос - Кападокия
По желание - възможност да посрещнете изгрева на слънцето, издигайки се с балон във въздуха. Едно невероятно и много вълнуващо преживяване (тръгването от хотела е рано сутринта, а полетът трае около 60 минути и се издигате на 800м височина. След приземяването получавате сертификат за полета). Връщане в хотела. Закуска. Отпътуване за Музея на открито Гьореме - едно от най-известните и най-посещавани монашески селища в района на Кападокия. В него има над 30 църкви, които са от периода IX- XI век с изключително интересни стенописи. Отпътуване за крепостта Учхисар, откъдето се открива прекрасна гледка към околността. Отпътуване за долината Дервент или Долината на розите. Тук няма скални жилища и манастири, но има образувания с различни форми на животни: камили, змии, делфини и много други. Прилича на голяма зоологическа градина на открито. Ако имате богато въображение, можете да видите и Света Богородица с Младенеца. Посещение на Долината на гълъбите за фотопауза. Отпътуване за гр. Авенос - красиво градче разположено на двата бряга на р. Къзълърмак - най-дългата река в Турция. Градът е известен с грънчарството. Посещение на фабриката за производство на керамика, където ще имате възможността да видите оригинален начин на производство. Възможност за закупуване на грънчарски изделия на производствени цени. Връщане в хотела. Вечеря. Възможност за посещение на Турски ресторант с фолклорна програма. Тук ще имате възможността да видите автентичен фолклор от различни региони на Турция. Вечерта ще завърши с атрактивен танц на пищна танцьорка на бейли денс. Нощувка.

5 ден 14.05.2022 Кападокия - Бурса
Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Бурса, четвъртия по големина град в Турция и първата Османска столица. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ден 15.05.2022 Бурса - София
Закуска. Напускане на хотела. Разглеждане на Бурса - хълма Топхане с часовниковата кула и гробниците на хановете Осман и Орхан. Посещение на Улу джамия, построена от Баязид I след победата му при Никопол. Интериорът на сградата е в бароков стил, двете минарета са изградени от тухлени основи, облицовани с мрамор. Посещение на Йешил джамия, построена през XV век. Цветните шарки и цитати от Корана, издълбани в мрамора, допринасят за това джамията да е по-известна и като Зелената джамия. Посещение на Козахан, най-големия пазар за коприна. Отпътуване за България. Пристигане в София късно през нощта.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Отстъпки:
Дете от 0 до 11,99 г., настанено в стая с двама възрастни – минус 40 лв.

Доплащане:
Настаняване в единична стая – плюс 160 лв.

Забележки:
Минимален брой туристи: 40 човека;
Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
Доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване;
Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

Полезна информация:
Необходими документи:
Международен паспорт с 6 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България;
За Република Турция няма визови изисквания.
Ваксинационен паспорт или отрицателен PCR, или антигенен тест, валиден 72 ч./ 48 ч. от пристигането.
При връщането в България, за освобождаване от карантина, се изисква един от следните документи:
- Отрицателен PCR или антигенен тест, направен до 24 ч. от пристигането.
- Документ за завършена ваксинационна схема срещу COVID-19. За завършена ваксинационна схема се приема поставянето на съответен брой дози от ваксини срещу COVID-19 и изтичането на 14-дневен период, след поставяне на последната доза.
- Документ, показващ положителен резултат от проведено изследване по метода на полимеразна верижна реакция (PCR) или бърз антигенен тест за COVID-19 - за лицата, преболедували от COVID-19 за периода от 15-тия до 180-тия ден, считано от датата на проведеното изследване, вписана в документа.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Кападокия |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Кападокия |  Пролет 2022 - Турция |  Пролет 2022 - Кападокия

Избрани оферти