Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Оферта номер: 230440

Китай и Тибет - 10 нощувки - 28.08.2020 г.

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Пекин и Екскурзии в Китай.

Китай и Тибет - 10 нощувки - 28.08.2020 г.
от 6080 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
Самолетни билети с летищни такси и багаж за полет София – Пекин, Шанхай – Лхаса, Лхаса – София;
Билет за експресния влак Пекин – Шанхай, билет 2-ра класа;
3 нощувки с 3 закуски в Пекин в хотел 4*;
3 нощувки с 3 закуски в Шанхай в хотел 4*;
4 нощувки с 4 закуски в Тибет в хотели 3*;
1 пикник обяд на Великата китайска стена;
Пекин – екскурзия до Забранения град и Небесния храм;
Пекин – екскурзия до Великата Китайска стена и Летния дворец;
Шанхай – екскурзия до Френския квартал, Градината Ю и района на небостъргачите;
Шанхай – посещение на музея на Шанхай, храма на Нефритения Буда и квартал М50;
Лхаса – посещение на двореца Потала и манастира Сера;
Лхаса – посещение на манастира Дрепунг и манастира Ганден;
Зеданг – посещение на храма Самие;
Всички трансфери с автобус по програмата;
Входни такси по описаните обекти;
Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро със ЗАД Модниал;
Тур мениджър.
Цената не включва
Виза за Китай – 80 щ.д./агенцията подготвя документите, но явяването е лично/;
Бакшиши към местните шофьори и екскурзоводи;
Слушалки по време на екскурзиите – 10 лв.;
Доплащане за медицинска застраховка за лица, навършили 66 г. – 42 лв. на човек за цялата екскрузия
КИТАЙ И ТИБЕТ

Маршрутът включва Пекин, Шанхай, Лхаса, Зеданг

13 дни / 10 нощувки

ДАТА: 28.08.2020

ЦЕНА на човек в двойна стая за резервации до 30.12.2019 г.: 6080 лв.

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден 28.08.2020
Полет СофияПекин с прекачване.

2 ден 29.08.2020 Пекин
Пристигане в Пекин, трансфер и настаняване в хотел.

3 ден 30.08.2020 Пекин
След закуска ще се отправим към Небесния храм и ще видим как местните посрещат деня в парка, правейки различни упражнения като Тай чи и Кунг фу, докато други практикуват калиграфия с вода върху камък. Храмът е бил мястото, където императорите са се молели за добра реколта. Построен е през 15 век, а от 1998 г. е в листата на ЮНЕСКО. После ще посетим императорския дворец – Забранения град. Построен през далечната 1420 г., той служи като административен център на империята чак до 1911 г. Ще видим основните части на комплекса, започвайки с официалния дворец, където са се провеждали срещи с чужди посланици и разточителни церемонии. После ще посетим императорските апартаменти, обградени с безупречно поддържани градини. В последната част се намират обществените храмове и библиотеки. Тази екскурзия ще ви даде добра представа на китайската история и култура.

4 ден 31.08.2020 Пекин
Днес ни очаква екскурзия до едно от най-известните места в страната – Великата китайска стена. Ще научим истории за създаването й и за императорите, които са достроявали отделни части от нея през вековете. Ще имаме свободно време, за да се разходим по стената, а после ще се насладим на вкусен пикник обяд. Връщайки се в Пекин ни очаква още един знаков комплекс – Летния дворец. Построен е като огромна градина с множество павилиони, езера, пагоди и мостове. Площта му е около 3 км2, три-четвърти от които е изкуствено създаденото езеро Кунмин. Ще видим Дългия коридор, Хълма на Дълголетието, Мостът със 17-те арки, Мраморната лодка.

5 ден 01.09.2020 Шанхай
След закуска ще отпътуваме за Шанхай с експресния влак. Пътуването е около 4 часа. След пристигане ще имаме трансфер до хотела и свободно време.

6 ден 02.09.2020 Шанхай
Запознаването ни с града ще започне от Френския квартал. Този район е бил управляван от Франция след опиумните войни през 30-те години на 20 век. До средата на века кварталът разцъфтява и става дом на различни финансови институции, консулства, издателства, хотели и търговски къщи. Разхождайки се ще усетим как европейското влияние се е отразило на местната архитектура. Ще чуем интересната история на така наречената френска концесия, за това как мястото е било зона, контролирана от гангстери и опиумни търговци, в която полицията не влизала. Оттук ще се отправим към Стария град, където се намира градината Ю, прекрасен пример за китайски ландшафт дизайн. А после ще се спуснем през известния тунел Бънд под река Хуанпу, за да се озовем в района на небостъргачите – Ориентал Пърл Тауер, кулата Дзин Мао и най-високата кула в страната –Шанхайската, с височина 632 м, 121 етажа над и 5 под земята. Може да се качите с бързия асансьор до 118 етаж за зашеметяващ поглед към града.

7 ден 03.09.2020 Шанхай
Днес ще посетим музея на Шанхай, който представя богата колекция от азиатско изкуство – предмети от нефрит и бронз, скулптури на Буда, печати, монети, керамика и картини. Добра възможност да разбере по-добре богатата китайска история и култура. След това ще се отправим към храма на Нефритения Буда – едно от най-почитаните религиозни места в града. Фигурата е пренесена отдавна от Мианмар, където е била част от голяма колекция нефритени статуи. А накрая ще се пренесем в настоящето, посещавайки квартала М50 – място с галерии, студия и магазини, център на съвременната градска арт сцена.

8 ден 04.09.2020 Тибет
Отправяме се към летището за полет към Лхаса. Очаква ни един различен и тайнствен свят.

9 ден 05.09.2020 Лхаса
Запознаването ни с Тибет ще започне с двореца Потала, някогашна резиденция на Далай Лама – религиозен и политически лидер на страната. Сградата е истински архитектурен шедьовър, с прекрасна гледка от 130 метрова височина над града. Състои се от две основни сгради – Червения и Белия дворец. В тях се намират частните апартаменти на 13-ия и 14-ия Далай Лама. Днес Далай Лама живее в Индия, напускайки страната след идването на китайската армия през 1959 г. Ще видим лабиринт от стълби, апартаменти, церемониални зали и ступи. И днес много пилигрими считат Потала за свещено място, въпреки липсата на Далай Лама, и идват на поклонение.
Има няколко секти на тибетския будизъм, от които най-известната е Гелугпа, или Жълтите шапки. Основата е през 14 век и става най-влиятелната секта в Тибет през 16 век. Три от шестте най-важни секти имат религиозни центрове в района на Лхаса. Ние ще продължим към манастира Сера на сектата Гелугпа, основан през 1419 г. Някога дом на 5000 монаси, днес той е обитаван от едва 600 души, които посвещават всеки свой следобед на прочутите си религиозни дебати. Младите монаси използват много театрални жестове, за да подсилят думите си, докато възрастните следят и съдят техните възможности да се изкачат в йерархията. Ще нощуваме в Лхаса.

10 ден 06.09.2020 Лхаса
Денят ни ще започне с друг манастир, свързан със сектата Гелугпа – Дрепунг. Името се превежда като „купичка ориз“ и е свързано с множеството бели сгради, скупчени в подножието на планината, където е издигнат манастирът. Някога е бил най-големият манастир в света, обитаван от 7000 монаси в апогея си. Тук са погребани вторият, третият и четвъртият Далай Лама, а петият е живял до построяването на Потала. Продължаваме към друга крепост на сектата – манастира Ганден, издигнат през 1416 г. от самият й основател – Цонгкапа. Ганден се издига на хълм, над околната долина. В него са открити огромен брой религиозни текстове, които посветени монаси копирали, достигайки до 500 страници на ден.

11 ден 07.09.2020 Зеданг
Отпътуваме покрай р.Брахмапутра към град Зеданг. Тук през 775 г. цар Трисонг Детсен, на когото се приписва донасянето на будизма в Тибет, строи храма Самие. Той е построен във формата на мандала, уникален дизайн за тибетския будизъм. Централната му структура представлява планината Меру, хиндуиски символ на центъра на вселената, докато по-малките периферни храмове символизират океаните и моретата. Дори неговите 3 етажа са също символични, представяйки връзките между Тибет, Китай и Индия. Ще посетим и първия дворец, издигнат в Тибет. Тази малка сграда е най-старата тук, построена от първия суверен Тсенпо. Нощуваме в Зеданг.

12 ден 08.09.2020 Лхаса
Днес се сбогуваме с Тибет. Отправяме се към летището в Лхаса за полет до София.

13 ден 09.09.2020
Пристигане в София.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Цената на екскурзията е валидна при 20 пълно платили.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 60 дни преди датата на отпътуване.
За пътуването до Русия е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца.
Не са необходими ваксинации.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.
Агенцията има сключена застраховка Отговорност на Туроператора със ЗК Евроинс, полица № 03700100001730
Агенцията предлага застраховка Помощ при пътуване – Анулиране и прекратяване на пътуването на ЗК Мондиал.
Програмата е смятана при курс за щатския долар към лева 1.75. При промяна в курса с над 3% ще има актуализация на цената, но не по-късно от 30 дни преди датата на отпътуване.
Период на пътуване: 28.08-09.09.2020

Резервации:
При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията.
Втори аванс от 30% до 30.04.2020 г.
Пълно плащане 60 дни преди датата на отпътуване.

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================
Китай, Хонг Конг и Макао
от 4255 лв.
Китай, Хонг Конг и Макао
10 нощувки
Самолет
Пекин
Транспорт - Пекин Заведения - Пекин Хотели - Пекин Забележителности - Пекин
Чай с вкус на Китай
6 неща, които не знаете за Китай
Четирикрилата птица от Китай