Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лондон

Китайската Нова година в Лондон 24.01.2020 – 29.01.2020

Номер на оферта

/

230515

Дати & цени

Цената включва

-САМОЛЕТЕН БИЛЕТ СОФИЯ – ЛОНДОН – СОФИЯ;
-ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
-ЧЕКИРАН БАГАЖ - 23 КГ.
-5 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ИЗБРАНИЯ ХОТЕЛ;
-ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
-ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА НА ЛОНДОН С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК.

Цената не включва

-РАЗГЛЕЖДАНЕ НА БРИТАНСКИЯ МУЗЕЙ С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК;
-РАЗХОДКА С КОРАБЧЕ ПО ТЕМЗА ДО ГРИЙНУИЧ С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК;
-ПОЛУДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО УИНДЗОР И ИТЪН С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК;
-ВЕЧЕРЯ В ТИПИЧЕН АНГЛИЙСКИ ПЪБ;
-МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА - 2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН;
-БИЛЕТИ ЗА ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ, ВХОДНИ ТАКСИ В МУЗЕИТЕ И ПР;
-РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Китайската Нова Година 2020 (Годината на плъха) се отбелязва на 25 януари, но по традиция кулминацията на празненствата в Лондон (прочутия тържествен парад) ще се състои в първата неделя след новогодишния ден – 26 януари. Шествието ще се проведе в центъра на Лондон – по "Чаринг Крос Роуд” до пл. "Трафалгар“ и митичния Чайна таун - китайския квартал на града. Това са най-големите празненствата извън азиатския континент и хиляди хора ще посетят Лондон по това време на годината. Статистиката сочи, че това е най-популярното безплатно събитие в календара на града.

Екскурзията включва 5 нощувки със закуски в избран хотел в Лондон, екскурзоводска програма на български език, самолетен билет и трансфери. Лети се с авиокомпании „България Ер“ или „Бритиш еърлайнс“ като пакетната цена включва самолетен билет, летищни такси и багаж до 23 кг.

ПРОГРАМА

24.01.2020 – Отпътуване от летище София. Кацане на летище Хийтроу. Трансфер от летището до избрания от вас хотел. Настаняване. Нощувка.
25.01.2020 – Закуска. Екскурзоводска програма на български език – пешеходна обиколка на централен Лондон: Уестминстърското абатство (отвън), Парламента (отвън), „Даунинг стрийт” 10 (отвън), Сейнт Джеймс парк, Бъкингамския дворец, „Трафалгар скуеър”, „Пикадиди Съркъс“, „Лестър Скуеър“, „Ковънт гардън“. Програмата завършва на операта „Ковънт гардън“. Следобед - възможност за разглеждане на Британския музей с екскурзовод на български (доплащане 27 лв на човек - цената включва двучасова обиколка на музея с екскурзовод на български; заявява и заплаща в България, а не на място). Нощувка.
26.01.2020 – Закуска. Възможност за посещение на традиционния парад, който започва в 10.00 ч. в централната част на града (Charing Cross Road и Shaftesbury Avenue). Около обяд шествието ще достигне пл.“Трафалгар“, който ще бъде главна сцена на събитието. До късния следобед на площада ще има изпълнения на китайски артисти, преоблечени като танцуващи лъвове, дракони и пр. В китайския квартал ще има различни забавления за туристите, а на „Dean Street” ще бъдат изложени павилиони с традиционна храна и занаятчийски произведения. Възможност за вечеря в китайски ресторант. Нощувка
27.01.2020 – Закуска. Разходка с корабче по Темза до Гринуич и свободно време в Гринуич с възможност за посещение на обсерваторията, военноморския музей (доплащане 95 лв на човек - цената включва билет за корабчето до Гринуич, екскурзовод на български). Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 6 участника. След обяд - свободно време. Възможност за разходка из Хайд парк. Нощувка.
28.01.2020 - Закуска. Полудневна екскурзия до Уиндзор и Итън с доплащане 140 лв. за възрастен и 125 лв. за деца и младежи до 17 г. Цената включва билет за влак до Уиндзор и обратно, екскурзоводско обслужване на български в двореца Уиндзор и в Итън и таксата за вход в двореца Уиндзор. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 6 участника. Вечерта – възможност за вечеря в типичен английски пъб (доплащане 55 лв. на човек - цената включва голяма бира и типично английско основно ястие – най-често „фиш енд чипс“ – панирано филе от риба и пържени картофи; съпровождащ групата водач на български). Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 6 участника. Нощувка.
29.01.2020 – Закуска. Напускане на хотела, трансфер до летището за полет до София.

Цени на човек в лева според настаняването:

Хотел A B C D E
На човек в двойна стая 1285 1339 1369 1425 1685
Допл. за инд. стая 381 421 440 499 675
Нам. за 3-ти възр. 29 39 49 59 -
Нам. за дете до 11 г.+2 възр. 200 200 200 200 -
Нам. за дете до 11 г.+1 възр. 120 120 120 120 120

Важно: настаняването в тройни стаи подлежи на препотвърждение. Не всички хотели разполагат с тройни стаи.

Хотели в Лондон, които ползваме при програмите:

A Royal National***
B Tavistock***
C President***
D Imperial***
E Ambassadors Bloomsbury****

Хотели в Лондон: Royal National***, Tavistock***, President*** (на „Ръсел Скуеър”, на 5 мин. пеша от Бритиш мюзиъм и на 20 мин. пеша от „Трафалгар скуеър”); Imperial*** (на „Ръсел Скуеър”, на 5 мин. пеша от Бритиш мюзиъм и на 20 мин. пеша от „Трафалгар скуеър”); Ambassadors Bloomsbury**** (на 5 мин. пеша от Бритиш мюзиъм и на 20 мин. пеша от „Трафалгар скуеър”).

Билети за музикални представления: При заявка от страна на клиентите, „Руал Травел” може да закупи билети за мюзикъл в някой от многобройните театри, които всяка вечер отварят вратите си в квартала „Ковънт Гардън“. В момента вървят световноизвестни мюзикъли като „КЛЕТНИЦИТЕ” (най-успешният мюзикъл на всички времена), „ФАНТОМЪТ НА ОПЕРАТА”, „МАМА МИА” и „ЦАР ЛЪВ”, „МРЪСНИ ТАНЦИ”, „БОДИГАРД”, „БИЛИ ЕЛИЪТ”, и пр. Заплаща се цената на билета + 10 лв. такса за закупуване на билета.

Тагове

Оферти - Великобритания |  Оферти - Лондон |  Екскурзии - Великобритания |  Екскурзии - Лондон |  Карнавали 2023 - Великобритания |  Карнавали 2023 - Лондон

Избрани оферти