Начало / Екскурзии / Екскурзии - Додома

Класическо сафари в Танзания и плажна ваканция - от София и Варна

Номер на оферта

/

231431

Дати & цени

Цената включва

• Полети София - Занзибар - София (за повече информация, вижте по-долу); вътрешен полет Занзибар-Аруша – Занзибар;
• Чекиран багаж до 20 кг и 6 кг ръчен багаж
• Трансфери по програмата;
• 7 нощувки на съответния пансион в лоджи/лагери/хотели по програмата;
• Сафари с професионални англоговорящи шофьори-водачи съгласно програмата с вкл. вода, 1 бира и 1 безалкохолна напитка на ден.
• Всички активности и екскурзии,посочени в програмата;
• Входни такси за националните паркове и резервати държавни данъци и такси;
• Застраховка с покритие 10 000 евро (за лица над 64 г. доплащане) с включен риск за Covid 19;
• 2 PCR теста – при отпътуване и при връщане в България (ако има такова изискване, в лаборатории Рамус);
• Застраховка „Отмяна на пътуване“ с покритие за Covid 19
• Членство в Flying Doctor’s Society of Africa – бонус от нас (за повече подробности погледнете по-долу)

Цената не включва

• Други хранения, освен описаните в програмата
• Други услуги, освен описаните в програмата
• Пране, телефон и други разходи от личен характер
• Допълнителни екскурзии, които не са упоменати в програмата;
• Бакшиши
• Виза за Танзания – издава се онлайн от България, цена 50 USD чрез сайта на посолството в Берлин http://www.tanzania-gov.de/;
• Туристическа такса в Занзибар – 1 USD на човек на ден, заплаща се задължително на място;

Програма на пътуването

Голямото танзанийско приключение

Класическо сафари в Танзания и плажна ваканция

Сафари в Танзания и Серенгети и мини почивка в Занзибар

От София и от Варна

9 дни / 7 нощувки

ДАТИ:
02.03 – 10.03.2021
12.03 – 21.03.2021*
02.04 – 11.04.2021

ЦЕНА на човек в двойна/тройна стая: 6090 лв.
Цена за ранни записвания до 28.02.2021 – 5890 лв.

Трети възрастен в двойна/тройна стая заплаща цената за възрастен в двойна стая

Доплащане за единично настаняване 702 лв.

Деца до 11.99 г., настанени на допълнително легло с 2ма възрастни: 5230 лв.

***ДАТА 12.03 е последната възможна дата по чартърната програма, където може да се наблюдава Голямата миграция. От началото на април в националните паркове започва зеленият сезон и миграцията се насочва на север.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Програмата е потвърдена и перфектно оптимизирана, за да няма дълги и безмислени преходи по време на провеждането. Всички турове и екскурзии, упоменати в програмата са включени в цената, така че не е необходимо Вашите клиенти да решават на кои допълнителни екскурзии да се запишат. Подбрали сме най-атрактивните и интересни места в Занзибар и в континенталната част на Таназания.

АКЦЕНТИ ПО ПРОГРАМАТА:

Всички програми са с включени PCR тестове, ако такива се изискват от дестинацията. За пълен комфорт и спокойствие на нашите туристи, в цената е включена и застраховка „Отмяна на пътуване“.

Настаняването е само в лоджи, сафари лагери и хотели с висок рейтинг и първокласно обслужване.

Това е единствената чартърна програма, която включва сафари в Национален парк Серенгети – най-големият национален парк в Африка. Програмата се осъществява изцяло във високия сух сезон. В Серенгети се нощува в луксозни сафари лагери, разположени в самото сърце на парка, неописуемо преживяване за туристите. Програмата обхваща раждането на новото пиколение антилопи гну, началото на голямата миграция към Масай Мара и ловът на хищниците – зрелищен спектакъл, който се предлага само по нашата програма.

Това е и единствената програма, която включва специaлната защита по време на сафари - Flying Doctor’s Society of Africa. Програмата покрива спешна евакуация в рамките на Източна Африка. В случай на инцидент, внезапно заболяване или нещастен случай сред природата, безценно предимство е да се свържете с местни опитни лекари, които да извършат евакуация по най-бързия начин по въздух със специализиран медицински самолет до най-близката и модерно оборудвана болница. Тази услуга няма да струва нищо допълнително на туристите.

-----------------------

Серенгети, Нгоронгоро, Маниара... Така звучат имената на истинската, неподправена екзотика, в която единствено вашият живот не зависи от сетивата и бързината. Опалени от слънцето треви, мараня, в която трептят короните на далечни самотни дървета – измамно спокойствие, внезапно раздирано от мълниеносни схватки, в които смъртта на едни означава живот за други. Това са саваните на Танзания – най-голямата зоологическа градина в света, поразяваща с изобилието от животни – лъвове, леопарди, гепарди, хиени, слонове, носорози, хипопотами, жирафи, антилопи, зебри, биволи, маймуни, лешояди... списъкът е по-дълъг от полета до там.

Това сафари е от поредицата турове, които предлагаме в нашето сафари-портфолио в Африка; всеки ваканционен пакет, включва внимателно избрани хотели, сафари лоджии или сафари лагери. При нас може да резервирате Вашето мечтано пътуване до Африка – сафари в в Кения и Танзания, почивка в Занзибар и Мозамбик, сафари и наблюдение на горили в Уганда и Руанда, турове и сафарита в ЮАР, Ботсвана, Намибия, Зимбабве, Етиопия. Ако този тур не отговарят на Вашите изисквания, ние ще се радваме да направим индивидуален тур с маршрут, който в най-голяма степен да удовлетворява Вашите индивидуални изисквания.

Това сафари можем да Ви предложим и като индивидуална програма. Препоръчваме и удължение по програмата с плажна ваканция в Момбаса и Занзибар. За повече информация, моля, изпратете запитване!

=============================================================

ПРОГРАМА

Ден 01 СофияЗанзибар
Чарърен полет СофияЗанзибар.

Ден 02 – Занзибар пристигане
Пристигане в Танзания, Занзибар. Добре дошли в Стоун Таун, столицата на Занзибар. След пристигането Ви ще направите обзорна обиколка на града. Ще посетите известния пазар, където се смесват уханията на океана и безброй подправки, различни дворци на султаните на Занзибар (за съжаление най-големият от тях – Къщата на чудесата се е срутил на 25.12.2020 г.). Продължавате към арабската крепост, англиканската църква и градските врати. Задължително е и посещението на родния дом на Фреди Меркюри. Следва посещение на бившия пазар за роби. Трансфер до хотела.
Нощувка в Best Western Plus Zanzibar, на база закуска и вечеря (HB).
https://www.bestwesternpluszanzibar.co.tz/

Ден 03 Занзибар – Аруша – Карату
След закуска се отправяте към летището за вътрешенполет Занзибар – Аруша. Посрещане. По пътя сафари в Национален парк Езерото Маняра. Пътят минава през Масайската степ и минава покрай многобройни живописни африкански селища, както и царевични, кафени и бананови плантации. Днес ще бъде и Вашето първо сафари. По време на сафарито ще имате обяд-пикник сред африканската савана.

Нощувка в Marera View Lodge, Karatu на база пълен пансион (FB).
https://mareraviewlodge.com/?fbclid=IwAR1R3iQdrgonQRncG_Ttf6V0AyXLFq2ALoDclgNl45_KZamXoV3hmy0Dtig

Ден 04 Карату – Национален Парк Серенгети
След закуска се отправяте за сафари към кратера Нгоронгоро. Пътешествието ви продължава на Северозапад през красивата хълмиста местност на възвишенията, осеяна с житни и кафени плантации, за да стигнете до Резервата Нгоронгоро. От тук започват обширните равнини на Серенгети, където ще видите разнообразни диви животни, много преди да навлезете в Националния Парк.

Нощувка в Tanzania Bush Camps Ndutu, на база пълен пансион (FB).
https://www.tanzaniabushcamps.com/ndutu-mobile-camp/

Ден 05 Национален Парк Серенгети
Преди и след обяд сафари в Национален Парк Серенгети.
Нощувка в Tanzania Bush Camps Ndutu, на база пълен пансион (FB).

Ден 06 Национален Парк Серенгети – Карату
След закуска потегляте за Нгоронгоро, любувате се на дивите животни в обширните поля на Серенгети, а по пътя спирате, за да се насладите на красотата на дефилето Олдувай. Дефилето е получило името си от храстите Сансивиериа, които растат в изобилие в околността и се наричат Олдувай на Масайски. Дефилето се намира между кратера Нгоронгоро и Серенгети, дълго е повече от 50 км, а на места дълбочината му достига 90 метра. Дефилето е открито от немския ентомолог Професор Катвинкел, който инициирал експедиция точно преди началото на Първата световна война. Изследването на дефилето е продължено от Доктор Луис Лийки и неговата съпруга, която през 1959 година, открила хуманоидни останки от Зинжантроп, по-късно пренаименован Австралопикек на Бойс, ранна форма на човек. Ще имате време да разгледате малкия, семпъл музей в дефилето, където може да видите копия на някой от находките, както и рисунки, изобразяващи живота на най-ранните заселници в дефилето. След пикника на обяд, посещавате масайско селище по пътя към хотела, разположен високо, на ръба на Кратера Нгоронгоро.
Нощувка в Marera View Lodge, Karatu на база пълен пансион (FB).

Ден 07 Карату – Занзибар,
След закуска трансфер до Аруша за полет до Занзибар. Трансфер до хотела.
Нощувка в Fun Beach Hotel на база закуска и вечеря.
https://fun-zanzibar.com/

Ден 08 Джамбиани
Време за почивка и плаж, както и за допълнителни екскурзии.
Нощувка в Fun Beach Hotel на база закуска и вечеря.
https://fun-zanzibar.com/

Ден 9 Пвани Бийч – отпътуване
Всяко едно прекрасно пътешествие има и своят край. Днес ще се сбогувате с Танзания и Занзибар. Трансфер до летището за полет към България.

Ден 10 – пристигане в България

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Цените на вътрешните полети, летищните такси или парко таксите могат да бъдат променяни без предварително уведомяване. Такава промяна е извън нашия контрол и ще бъдете своевременно уведомявани за всяко повишение на съответните цени или такси.
Информация за пътуващите

Пътниците трябва да носят само меки сакове по време на сафари.

Полетно разписание:
Превозвач Bulgarian Air Charter
БългарияЗанзибар – 23:00 ч. – 09:10 ч.(+1)
ЗанзибарБългария – 14:00 ч.– 22:50 ч.
Полетът е директен, с техническо спиране в Асуан.

ВАЖНО!!!
Моля да имате предвид, че за вътрешния полет разрешения багаж е 20 кг. За свръхбагаж се заплаща 5 USD на килограм свръхбагаж.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ:
• Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане

Условия за плащане: 10% аванс при резервация; 90% 30 дни преди пътуването

• Всички цени се заплащат в лева по курс продава на ОББ в деня на плащане.
• Туроператорът си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата категория.
• Туровете в програмата подлежат на доуточнение във връзка с оптималното им осъществяване при обективна промяна на часовете на полетите и атмосферните условия.
• Цената е калкулирана при валутен курс 1 USD=1.65 лева. При промяна на валутния курс повече от 5%, ТО си запазва правото да актуализира цената.


Това сафари можем да Ви предложим и като индивидуална програма. За повече информация, моля да се свържете с нас!

Като наш клиент Вие стaвате автоматично член на Flying Doctor’s Society of Africa по време на цялата продължителност на сафарито в Кения и Танзания, покриващ спешна евакуация в рамките на Източна Африка. В случай на инцидент, внезапно заболяване или нещастен случай сред природата, безценно предимство е да се свържете с местни опитни лекари, които да извършат евакуация по най-бързия начин по въздух до най-близката и модерно оборудвана болница в Найроби. Тази услуга няма да Ви струва нищо допълнително.
За повече информация, моля посетете https://flydoc.org/. Индивидуалната медицинска застраховка не е включена в обхвата на това покритие!

Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302. По-подробна информация за основните права по Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на адрес:
http://eur-lex.europa.eu/legalcontent/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302

Забележка: Уведомяваме Ви, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 82, ал. 1 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Танзания |  Оферти - Додома |  Екскурзии - Танзания |  Екскурзии - Додома |  Екзотична почивка 2024 - Танзания |  Екзотична почивка 2024 - Додома

Избрани оферти