Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

Коледа 2022 във Виена - самолетна екскурзия

Номер на оферта

/

238420

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет за директен полет София - Виена - София на авиокомпания Раян Ер;
Летищни такси, малък ръчен багаж с макс. размери 40x20x25cm - поставя се под седалката;
Втори салонен багаж до 10 кг. с макс. размери 55x40x20 см - поставя се в багажното отделение над седалката;
трансфер летище - хотел – летище;
4 нощувки със закуски в хотел 3* (Garten - & Kunsthotels Gabriel или подобен;
туристическа програма "В сърцето на Стара Виена" с местен екскурзовод на български език;
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс АД"

Цената не включва

Горивна такса - обявява се 21 дни преди всеки полет и се заплаща задължително;

Чекиран багаж до 20 кг;
Доплащане за съседни места в самолета;
Разходи за градски транспорт ;
Градска такса;
Застраховка "Отмяна на пътуване";
Допълнителни услуги по желание:

1. Посещение на двореца "Шонбрун" с местен екскурзовод на български език при мин. 10 записани туристи;
2. Посещение на музея на Сиси и императорските апартаменти с местен екскурзовод на български език при мин. 10 записани туристи;
3. Посещение на галерията в двореца Белведере с местен екскурзовод на български език;
4. Билет за класически концерт с произведения на Моцарт и Щраус в концертната зала Wiener Kursalon;
5. Билет за оперно представление във Виенската опера;

Програма на пътуването

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

"КОЛЕДА ВЪВ ВИЕНА":

ДЕН 1
Отпътуване от Терминал 2 на летище София за Виена с директен полет в 14:00 ч. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ДЕН 2

Закуска.
Среща с екскурзовода при рецепция на хотела.
"В сърцето на Стара Виена" - туристическа програма с екскурзовод на български език (включена в цената, гарантирано провеждане): дворцовия комплекс "Хофбург" (бивша резиденция на Хабсбургите до 1918 г., а днес - седалище на австрийския федерален президент) - Националната библиотека, Императорската съкровищница, музея на императрица Сиси, етнографския музей, музея с колекции от оръжия и музикални инструменти, Кралската капела - седалище на Хора на виенските момчета; Испанската школа по конна езда, където белите жребци липицани изпълняват елементи на висша дресура под звуците на произведения на Моцарт и Щраус, луксозната улица "Колмаркт", където наред с луксозните бутици и магазини се намира и императорската сладкарница "Demmel", предлагаща до ден днешен прочутата торта "Sacher" по оригиналната тайна рецепта; елегантната търговска улица "Грабен" - бароковата колона на чумата, бароковата църква "Св. Петър"; готическата катедрала "Св. Стефан" - най-важният символ на Виена; улица "Кернтнерщрасе", която води до музея за съвременно изкуство Албертина, Операта и др.

==>Посещение на двореца Шонбрун с екскурзовод на български език. Шонбрун е любимата лятна резиденция на императрица Мария Терезия. Част от дворцовия комплекс са великолепният парк в френски стил, фонтанът на Нептун, панорамната площадка на Мария Терезия „Глориет”, Къщата на палмите и великолепната Виенска зоологическа градина, която е най-старата в света. Като един от най-добрите образци на архитектурните стилове рококо и барок, от 1996 година Шонбрун е включен в списъка със Световното културно наследство на ЮНЕСКО. В него има 1441 стаи, като 40 от тях са отворени за посещение. Турът включва разглеждане на 22 от залите.
По желание (с доплащане):

Нощувка.

ДЕН 3
Закуска. Свободно време във Виена (възможност за посещение на музеи или шопинг).
По желание (с доплащане):

==>Посещение на музея на Сиси и Императорските апартаменти в двореца “Хофбург” с екскурзовод на български език – ще се потопите в автентичната атмосфера на живота в императорския двор - великолепни салони и стаи с мебелировка от края на 19-и век, разказващи за съдбата на известните му обитатели и ще научите интересни факти за живота на най-известната императорска двойка – Франц Йозеф и красивата му съпруга Елизабет - Сиси.

==>"Изкуство в двореца Белведере" - посещение с екскурзовод на български език. Дворецът Белведере е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Бароковият комплекс е проектиран през 18-ти век от известния архитект Йохан Лукас фон Хилдебрант по поръчка на принц Евгений Савойски и днес принадлежи Националната художествена галерия на Австрия. Преминавайки през градините във френски стил, ще стигнем до основната сграда - "Горно Белведере" (за вход в галерията на място се заплаща вход - 16 €), където ще се запознаем с историята на двореца и ще видим прочутите картини на майстора на сецесиона - Густав Климт (шедьоврите "Целувка", "Юдит I"), както и много други прекрасни творби на Егон Шиле, Оскар Кокошка, Клод Моне, Реноар, Ван Гог и други), представени в пищен аристократичен интериор. След приключване на беседата - свободно време за самостоятелно посещение на един от най-красивите коледни базари, разположен в парка на комплекса.
Нощувка.

ДЕН 4
ВиенаСофия
Закуска. Сутринта освобождаване на стаите. Багажът може да се остави за съхранение в стаята за багаж в хотела. Свободно време.

Идеи за свободното време - можете да посетите Виенския Пратер (необходимо е ползване на градски транспорт). Високото 65 м. виенско колело е символ не само на едноименния парк, но и на целия град. Пратерът предлага на посетителите си всевъзможни атракции за деца и възрастни: екстремни бързи влакчета, музей на восъчните фигури, зала с криви огледала и др. На територията на парка можете да намерите и разнообразни заведения за хранене в атрактивен стил.

Tрансфер до летището. Отпътуване за България с директен полет за София.

Разпределението на туровете в дните от програмата е примерно. Възможни са размествания на екскурзиите в дните от програмата.

Полетно разписание Раян Ер:
23.12.22 14:00 София - 14:35 Виена
27.12.22 15:25 Виена - 18:05 София

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Коледни оферти 2023 - Австрия |  Коледни оферти 2023 - Виена

Избрани оферти