Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

КОЛЕДА - РИМ - ВЕНЕЦИЯ - ФЛОРЕНЦИЯ

Номер на оферта

/

230570

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт с лицензиран автобус;
- Съответния брой нощувки със закуски;
- Три вечери в Рим;
- Водач-придружител от туроператора;
- Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва

- Такси за вход в музеи;
- Билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
- Градски такси;
- Посещение на галерията Уфици с екскурзовод на български;
- Разглеждане на Ватиканските музеи;
- Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
- Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

Екскурзията е осемдневна и включва 1 нощувка със закуска в Любляна или околности, 1 нощувка със закуска в областта на Венеция (Лидо ди Йезоло, околности на Лидо ди Йезоло или околности на Тревизо), 3 нощувки със закуски и вечери в Рим (вкл. вечеря на Бъдни вечер и Коледа), 1 нощувка със закуска в Монтекатини Терме и разглеждане на Венеция, Болоня, Рим, Сиена, Пиза и Флоренция. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди.

ПРОГРАМА

21.12.2020 – 04.00 ч. – хотел „Тримонциум” в Пловдив – трансфер ПловдивСофия за тези, които желаят / 07.00 ч. – отпътуване от Централна автогара София, сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 06.30 ч. Отпътуване по маршрут СофияБелградЗагреб. Вечерта – пристигане в хотела в околностите на Любляна. Настаняване. Нощувка.

22.12.2020 – Закуска. 07.30 – отпътуване за Венеция. Около 13.00 ч. - пристигане на Пунта Сабиони и придвижване с корабче до пл. „Сан Марко“ (цената на билета за корабчето, която е около 9 евро, не е включена в пакетната цена на екскурзията). Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Венеция: базиликата „Сан Марко”, двореца на Дожите (отвън), моста на въздишките, моста Риалто. Свободно време. Вечерта - настаняване в хотел в Лидо ди Йезоло или областта на Тревизо. Нощувка.

23.12.2020 – Закуска. Отпътуване за Рим през Болоня. Разглеждане на Болоня - Фонтана на Нептун, Палацо Комунале, Палацо дел Подеста, базиликата „Сан Петронио”, наклонените кули. Вечерта – пристигане в Рим. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

24.12.2020 – Закуска. Разглеждане на Ватикана с екскурзовод: пл. „Св. Петър”, базиликата „Свети Петър” (всички туристи са задължени да ползват слушалки – цена около 2 евро на човек – заплащат се на място). Свободен следобед. По желание - разглеждане Ватикански музеи с екскурзовод на български (с доплащане 78 лв. за възрастни и 58 лв. за младежи до 17 г. и при предварителна заявка и заплащане; цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация, слушалки в музеите, такса за вход; посещението се организира при минимум 20 участника (местата за посещение са ограничени – групата може да е от максимум 35 човека; записваме до изчерпване на местата); тази допълнителна услуга трябва да се заяви при записването, защото на 25 декември Ватиканските музеи са затворени и резервации в късен момент ще е невъзможно да се правят. Ползва се метро. Вечеря. Нощувка.

25.12.2020 – Закуска. Екскурзоводска програма Класически Рим: Колизеума (отвън), Форо Романо (отвън), хълма Капитолия, пл. „Венеция”. Екскурзоводска програма Бароков Рим: пл. „Испания”, фонтана Треви, Пантеона и пл. „Навона”. Ползва се метро. Вечеря. Нощувка.

26.12.2020 – Закуска. Отпътуване за Монтекатини. Престой в Сиена – разходка из центъра на града с разглеждане на града - „Пиаца дел Кампо” – централния площад на Сиена, прочут с впечатляващото конно надбягване, на което ежегодно е сцена – легендарното „палио”, Палацо Публико, катедралата. Престой в Пиза - Двора на чудесата (Катедралата, баптистериото и наклонената кула). Привечер – пристигане в Монтекатини Терме. Настаняване в хотела. Нощувка.

27.12.2020 – Закуска. Разглеждане на Флоренция с екскурзовод: базиликата „Санта Мария Новела” (отвън), катедралата „Санта Мария дел Фиорe”, квартала на Данте, площада на Синьорията. Възможност за разглеждане на галерия Уфици - с доплащане 43 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в галерията, която е около 20 евро, се плаща на място, посещението се организира при минимум 15 участника (местата за посещение на галерия Уфици са ограничени – групата може да е от максимум 25 човека; записваме до изчерпване на местата). Важно: при разглеждането на Флоренция автобусът оставя групата на специално учреден паркинг, от който придвижването до центъра на града става с трамвай, билетът за който не е включен в пакетната цена на екскурзията и струва около 3 евро в двете посоки. Вечерта – отпътуване по маршрут ФлоренцияЛюблянаЗагребБелград - София. Нощен преход.

28.12.2020 – Вечерта – пристигане на Централна автогара София, сектор „Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Коледни оферти 2023 - Италия |  Коледни оферти 2023 - Рим

Избрани оферти