Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

КОЛЕДА - ВИЕНА - БУДАПЕЩА ВАРИАНТ 1

Номер на оферта

/

230558

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт с луксозен автобус;
- Съответния брой нощувки със закуски;
- 1 вечеря във Виена;
- Панорамна обиколка на Будапеща;
- Панорамна обиколка на Виена;
- Водач-придружител от туроператора;
- Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва

- Такси за вход в музеи;
- Билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
- Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
- Разглеждане на двореца Шьонбрун;
- Посещение на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца "Хофбург";
- Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

Екскурзията е петдневна и включва 1 нощувка със закуска в Будапеща, 2 нощувки със закуски във Виена, 1 вечеря в ресторанта на хотела във Виена (тристепенно меню, 1 чаша вино или 1 бира) и разглеждане с екскурзовод на български забележителностите на Виена и на Будапеща. Настаняването е в хотели 3 или 2 звезди (периферно разположени).
ПРОГРАМА

23.12.2020 – Отпътуване - 04.30 ч. – хотел „Тримонциум” в Пловдив – трансфер ПловдивСофия за тези, които желаят / 07.30 ч. – отпътуване от Централна автогара София, сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 07.00 ч. Отпътуване по маршрут СофияБелградБудапеща. Вечерта - пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел. Нощувка.

24.12.2020 – Закуска. Панорамна обиколка на града с eкскурзовод – Площада на героите с Паметника на Хилядолетието, бул. „Андраши”, катедралата „Св. Стефан”, хълма с крепостта, Рибарските кули и църквата „Св. Матиаш”, хълма Гелерт с цитаделата, крайбрежните булеварди и Парламента. Възможност за разходка с корабче по Дунава (цената на билета за корабчето, която е около 17 евро, не е включена в цената на екскурзията). Около 14:00 ч. – отпътуване за Виена. Вечерта – пристигане. Вечеря (включена в цената). Настаняване в хотела. Нощувка.

25.12.2020 – Закуска. Сутринта – панорамна обиколка с екскурзовод: двореца Белведере, Ринга – двореца Хофбург, паметника на Мария Терезия, Операта, Парламента, Кметството, Университета, новата част на Виена, къщите на Хундертвасер. Пешеходна разходка из старата част на града: паметника на Мария Терезия, Площада на героите, двореца Хофбург (отвън), ул. „Грабен”, Колоната на чумата, катедралата „Св. Стефан”, „Кертнерщрасе”, градския парк със статуята на Йохан Щраус. Свободно време. По желание – посещение на двореца Шьонбрун с екскурзовод с доплащане 28 лв + такса за вход (при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в двореца, която е около 16 евро, се плаща на място, посещението се организира при минимум 20 участника). Нощувка.

26.12.2020 – Закуска. Свободен ден за посещение на музеи, разходка из централната част на града, посещение на коледните базари, Пратера и пр. Възможност за факултативно разглеждане с екскурзовод на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца Хофбург – доплащане 49 лв. и 22 лв. за деца и младежи до 18 г. Цената включва входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български; посещението се осъществява при група от минимум 15 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корона, както и тази на Свещенната германска римска империя. Тук се намира и т.нар. „копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста. Следобед – факултативна програма пешеходна разходка „Коледни базари с виенско кафе и торта“ - с доплащане 48 лв. на човек. Цената включва екскурзоводска беседа на български, парче торта Сахер и кафе меланж в традиционна виенска сладкарница. Посещението се осъществява при група от минимум 15 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Програмата включва: разходка из коледния базар пред виенското кметство - най – големият коледен базар в централна Европа, обиколката продължава покрай Бургтеатър, историческото кафене Ландман, посещение на църквата Миноритен кирхе, където се намира точно мозаечно копие на „Тайната вечеря“ на Леонардо ва Винчи, поръчано от Наполеон за неговия тъст, австрийския император Франц I, пасажа на двореца Фернстел, кафене „Централ", коледния базар Фрайбург - най-стария и най-обичан от виенчани коледен базар на града, площад „Ам Хоф“, колоната на Дева Мария; Площада на Старата синагога и паметника на жертвите от Холокоста; пл. „Хое Маркт“ с колоната на Светото семейство и часовника Анкер; програмата завършва в традиционно виенско кафене, с парче торта Сахер и кафе меланж. В този ден се налага ползване на метро. Около 19.00 ч. - отпътуване по маршрут ВиенаБудапещаБелградСофия. Нощен преход.

27.12.2020 – Преди обяд – пристигане на Централна автогара София, сектор „Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Коледни оферти 2023 - Австрия |  Коледни оферти 2023 - Виена

Избрани оферти