Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тел Авив

Коледа в Израел и Йордания

Номер на оферта

/

232077

Дати & цени

Цената включва

*Самолетен билет София – Тел Авив – София с редовен полет на България Ер с включен багаж: ръчен 8 кг., чекиран 20 кг.;
*Летищни такси;
*Гранични такси;
*Всички трансфери по програмата;
*7 нощувки със закуски и вечери, както следва:
*2 в района на Галилея (Mary’s Well Nazareth By Dan Hotels или подобен);
*2 в Аман (AL FANAR PALACE Hotel или подобен);
*1 в Петра (LA MAISON хотел или подобен);
*2 във Витлеем (Star Bethlehem или подобен);
*Екскурзоводско обслужване на български език в Израел и на български/руски език в Йордания;
*Луксозен автобус с безплатен WI-FI;
*Саунд система със слушалки по време на туровете;
*Сертификат за хаджийство;
*Екскурзия до Петра;
*Водач на групата от България;
*Входни такси на посещаваните обекти;
*Медицинска застраховка с поктиритие 10 000 евро, ЗД „ЕВРОИНС“;

Цената не включва

*Такса обслужване за шофьорите и за местните ескурзоводи (заплащат се на място) – общо 40$ на човек за целия престой;
*Разходи от личен характер;
*Обяд на Галилейско езеро – 35 долара;
*Разходка с лодка по Галилейското езеро – 25 долара;
*Разходка на нощен Йерусалим – 35 долара;
*Допълнителни мероприятия, предлагани от местните екскурзоводи на място;
*Застраховка "Отмяна на пътуване" – информация за нея в офисите ни;
*Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 16 лв.;
*Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години – 32 лв. (туристи над 74 г. се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация).

Програма на пътуването

Коледа в Израел и Йордания

Цена на човек в двойна стая:
20.12 - 27.12.2023г. - 2745 лв.


=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===============================================================

Програма:

-1-ви ден 20.12.2023: СофияТел АвивХайфа
Събиране на летище София, Терминал 2 в 08:20ч. Заминаване за Тел Авив с полет на ELAL (Израелски авиолинии). Пристигане на летище Бен Гурион около 13:45ч. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Панорамна обиколка на Тел Авив. Пешеходна обиколка на Яфа, един от най-старите градове в Близкия изток, разположен на хълм, откъдето се открива красива гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Разходка в района на старото пристанище. Отпътуване за Кесария, столицата на Юдея през римско време: разглеждане на акведукта. Вечеря и нощувка в района на Галилея.

-2-ри ден 21.12.2023: Хайфа - Акра - Назарет - Кана - Тиберия
Закуска. Посещение на третия по големина град в ИзраелХайфа: уникалният Бахайски храм и цветните градини около него. Туристическа програма в град Акра. Посещение на град Назарет - посещение на църквата "Св. Благовещение", построена на мястото, където Св. Архангел Гавраил се явява пред Дева Мария, за да съобщи, че тя ще роди Иисус. Отпътуване за Кана Галилейска - мястото на първото чудо на Христос, когато той превръща водата във вино. Вечеря и нощувка в района на Галилея.

-3-ти ден 22.12.2023: Капернаум - Табха - Аман
Закуска. Отпътуване за Капернаум – споменат в Новия завет като център на Христовата дейност в Галилея: посещение на църквата св. 12 апостоли. Трансфер до Табха, мястото на "Чудото на умножаването на рибата и хляба", посещение на Църквата на умножението с мозаечен под от четвърти век. Отпътуване към Хълма на блаженствата, мястото, където Иисус произнася известната си проповед. Преминаване от Израел към Йордания през граничнен пункт Шейх Хюсеин. Панорамна обиколка с автобус на Аман. Настаняване. Вечеря и нощувка в Аман.

-4-ти ден 23.12.2023: Джераш - Небо - Мадаба - Петра
Закуска. Отпътуване за най-добре запазения римски град в Близкия изток и архитектурен шедьовър Джераш (древна Гераса) – основан от войниците на Александър Македонски през IV век пр.н.е., по-късно станал част от процъфтяващите и космополитни градове на Гърция и римския Декаполис: триумфалната арка на имп. Адриан, форумът с овална форма, хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида (богинята-покровителка на Джераш), други антични храмове, Южният театър и много църкви от ранното средновековие. Посетете планината Небо - красива гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден можете да видите очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, където Моисей се е изкачил, за да види за първи път Обетованата земя. Отново, според Писанието, Мойсей умира и е погребан там. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата датира от средата на 4 век и е построена в памет на мястото, където е починал Моисей. В него са запазени красиви мозайки. Отпътуване за Мадаба – градът е известен с множеството си християнски църкви. Емблематична обаче е гръцката православна църква "Св. Георги", известна с уникалната мозайка, представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт по мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Отпътуване за Петра. Вечеря и нощувка в района на Петра.

-5-ти ден 24.12.2023: Петра - Шобак - Аман
Закуска. Организирана обиколка на Петра, столицата на набатеите. През 2007г. е избран за едно от седемте нови чудеса на света. Намира се в естествено укрепената планинска долина Вади Муса („Долината на Моисей“). Първите известни обитатели са едомците, които са живели тук около 1000г. пр.н.е. Според Библията те са били потомци на Исав и препратките в Писанията към място, наречено Села („скалиста област“ на иврит), почти със сигурност се отнасят за Петра („камък“ на гръцки). Розово-червеният град Петра някога е процъфтявал като важна точка на древните търговски пътища. Заобиколен е от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му сгради, издълбани в скалите, са запазени непокътнати: Касне ал-Фарун (Съкровище), множество скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Фотопауза в Замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, известен още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116г. по заповед на крал Балдуин I от Йерусалим за защита на поклоннически маршрути и кервани. Отпътуване за Аман. Вечеря и нощувка.

-6-ти ден 25.12.2023: Аман - река Йордан (Каср ал-Яхуд) - Кумран - Мъртво море - Йерихон - Витлеем
Закуска. Отпътуване за Израел през граничен пункт Аленби. Посещение на Каср ал Яхуд – мястото на кръщението на Иисус Христос на река Йордан. Отпътуване за Мъртво море – най-ниското място в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за обяд. Възможност за плаж на най-соленото море. Минаване покрай Кумран - известен с най-древните ръкописи от Стария Завет на иврит, открити там. Отпътуване за Йерихон – градът с най-ниско ниво под морското равнище и едно от най-старите селища в света: изглед към Манастира на Изкушението – намира се в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дни и четиридесет нощи. Отпътуване за Йерусалим. Кратка панорамна обиколка на Новия град на Йерусалим. Вечеря и нощувка във Витлеем.

-7-ми ден 26.12.2023: ЙерусалимВитлеем
Закуска. Туристическа програма в Йерусалим – според конституцията на държавата Израел, нейната единна и неделима столица. Панорамна гледка от Елеонския хълм към столицата Йерусалим: разположен е в южната част на платото, част от Юдейските планини и включва Елеонския хълм на изток и хълма на Скопие на североизток от центъра на града. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина – традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се е молил в нощта на залавянето си. Днес това събитие напомня базилика, посветена на страданията на Христос и осем стари маслинови дървета, които са на възраст над 2000 години; Via Dolorosa (от лат. „Пътят на болката“) – това е улицата в древен Йерусалим, по която е минавал кръстът на Иисус Христос до мястото на разпятието – Голгота; храмовият комплекс Божи гроб - най-святото място в християнския свят, където Христос е разпнат, погребан и възкръснал; Стената на плача - единствената структура, останала от Йерусалимския храм (Соломон). Това име идва от факта, че евреите често отивали там, за да оплакват разрушението на храма; Планината Сион (градът на Давид) – гробницата на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Посещение на родното място на Господ Исус Христос – Витлеем и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово” – голямата забележителност на града. Давид, вторият цар на Израел, също е роден във Витлеем, поради което градът често се нарича "градът на Давид" в Библията. Според библейското пророчество Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Вечеря и нощувка във Витлеем.

-8-ми ден 27.12.2023: ВитлеемСофия
Ранна закуска. Полет за България в 07:30ч. Пристигане на летище София около 10:15ч.

=============================================================

-Забележка:
*Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 25 човека;
*Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи – 20 дни преди реализирането на екскурзията;

-Условия за записване:
*Копие от международен паспорт;
*Депозит на човек - 400 лв.;
*Доплащане – 1 месец преди датата на заминаване;

-Необходими документи:
*Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
*За деца до 18г., пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
*Няма визови изисквания при пътуване в Израел и Йордания;

-В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
*Ден след на подписване на договора до 61 дни преди датата на тръгване потребителят дължи такса прекратяване в размер на 50 лв;
*Между 60-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа депозита;
*Между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50%;
*Между 14-ия и 09-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
*При по-малко от 09 дни, включително и неявяване на полета, се удържа 100% от стойността на екскурзията.

-Допълнителна информация:
*Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването;
*Цената на екскурзията до Израел е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.85 лв.
*Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
*Застраховка „Отмяна от пътуване“: Георграфски свят ООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офисите на фирмата.
*Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД”.
*Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004230/20.12.2022 на "ЗД ЕВРОИНС", гр. София, бул. "Христофор Колумб" 43

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Израел |  Оферти - Тел Авив |  Екскурзии - Израел |  Екскурзии - Тел Авив |  Коледни оферти 2023 - Израел |  Коледни оферти 2023 - Тел Авив

Избрани оферти