Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Прага - самолетна екскурзия - 31.10.2023 г.

Номер на оферта

/

102440

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Прага - София с включени летищни такси, 23 кг чекиран багаж и 7 кг ръчен багаж на АК България еър;
Трансфери летище – хотел – летище;
3 нощувки с 3 закуски в хотел Adeba3*/4* (или подобен);
Панорамна обиколка на града и екскурзовод на български;
Медицинска застраховка с асистанс и покритие 10000 евро със ЗД Евроинс.

Цената не включва

Разходи за градски транспорт в Прага
Градска такса – 50 крони (2 евро) на човек на вечер (плаща се в хотела )
Доплащане за мед. застраховка от 65 до 74 г. – 6 лв.;
Доплащане за мед. застраховка от 75 до 85 г. – 18 лв.
Горивни такси
Застраховка Отмяна на пътуване – препоръчително
Разходка с корабче по Вълтава – двучасов круиз с вечеря на блок маса - 48 лв. на човек (в цената не са включени напитките).
Слушалки по време на панорамната обиколка – 3 евро
Еднодневна екскурзия до Дрезден – 50 евро на човек при минимум 15 човека. Цената включва транспорт и лицензиран екскурзовод и всички данъци и пътни такси. Необходими са слушалки - 3 евро на човек.

Фолклорна вечеря с неограничена консумация – 55 евро

Програма на пътуването

4 дни / 3 нощувки

ДАТА: 31.10 - 03.11.2023

ЦЕНА на човек в двойна стая: 1090 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден 31.10.2023
Полет София - Прага с авиокомпания България Ер в 10:15 ч. Пристигане в Прага в 11:15 ч. Трансфер до хотела. При възможност настаняване в хотела и запознаване с района. Настаняване. Кратка почивка и разходка в централната част на града – „Старе место“. Може да посетите бирария с дегустация на бира или да се включите в разходка с корабче по река Вълтава.
Нощувка.

2 ден 01.11.2023
Закуска. Панорамна обиколка “Най-доброто от Прага в една разходка“. Пешеходният тур започва от Храдчанския площад и дворцовия комплекс "Храдчани", служил за резиденция на князе и крале (най-важният символ на Бохемия и седалище днес на Президента), разглеждане на изящната готическа катедрала "Свети Вит" с витражите от цветно стъкло, един от които е дело на прочутия майстор на сецесиона Алфонс Муха. Обиколката следва т. нар. Кралски път и продължава по романтичната Нерудова улица и Малостранския площад с величествения бароков храм Св. Николай; ще продължим през Малтийския площад и църквата на Малтийските рицари, стената на Джон Ленън и Карловия мост от ХІV век с неповторимата си атмосфера. Следва Староместкият площад – гордостта на Прага, с Тинската катедрала, с астрономическия часовник „Орлой” с 12-те апостоли, с бароковата църква „Св. Николай”, паметника на Ян Хус. Обиколката завършва с Вацлавския площад с паметника на Св. Вацлав и Националния музей. Продължителност 4 часа. До началната точка на обиколката - Северната порта на Пражкия замък се използва градски транспорт. Цена на билета за градски транспорт всеки човек е 30 крони (1.2 евро). Цена за слушалки необходими при ескурзията - 3 евро на човек. Свободно време. Нощувка.

3 ден 02.11.2023
Закуска. Днес може сами да се разходите из Прага самостоятелно или да се включите в екскурзия до Дрезден: Тръгване от хотела - 8:30 ч. Дрезден е административен център на Саксония, намиращ се на около 140 км. от Прага. Той е един от най-важните промишлени, транспортни и културни центрове на Германия. Центърът на града, който е почти напълно възстановен след бомбардировките през Втората световна война, е разположен на левия бряг на р. Елба. Ето защо градът е известен още като "Флоренция на Елба". Дрезден е град на изкуството и културата. По време на туристическата обиколка ще видите: Дрезденската опера Земпер (Semperoper) с великолепна архитектура, Дворецът Цвингера с известната Галерия на старите майстори, католическата църква Хофкирхе (Katholische Hofkirche), протестантската църква Фрауенкирхе (Frauenkirche), терасата на граф Брюл (Br?hlsche Terrasse), наричана „Балконът на Европа”, стената с Шествието на Саксонските князе (Der F?rstenzug).
Цената включва транспорт и лицензиран екскурзовод на български език. Необходими са слушалки - 3 евро на човек.
3. Посещение на пивоварна - У Флеку или У Калиха - индивидуално договаряне на място.
4. Фолклорна вечеря с неограничена консумация - 55 евро на човек (без включен трансфер). Нощувка.

4 ден 03.11.2023
Закуска. Трансфер до летището в 09:00ч. Полет от Прага в 11:55ч. Пристигане в София – 14:45ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Условия:
Цената на екскурзията е валидна при 20 платили.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 20 дни преди датата на отпътуване.
Възможно е да има промяна в летищните такси и начисляване на горивни такси. Ще бъдете уведомени до 20 дни преди началото на екскурзията.
Възможна е промяна в дните на провеждане на екскурзиите.
За пътуване до Чехия е необходима лична карта или международен.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител.

Горивни такси:
Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Цените на горивата калкулирани в програмата са $1000/тон. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.

Резервации:
При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията.
Пълно плащане 30 дни преди датата на отпътуване.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Есен 2023 - Чехия |  Есен 2023 - Прага

Избрани оферти