Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сибиу

Коледни базари Сибиу-солна мина Турда-Алба Юлия

Номер на оферта

/

238373

Дати & цени

Цената включва

Пакетната цена включва:
Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
3 нощувки със закуски в Сибиу хотел 3* /центарлен/
Медицинска застраховка за лица до 65 год.
Екскурзоводско обслужване по време на пътуването и престоя на български език
Всички пътни такси
Разглеждане на град Брашов и Коледния базар в центъра
Разглеждане на Сибиу и Коледния базар в центъра
Разглеждане солна мина Турда / без включена входна такса/
Разглеждане на град Клуж Напока и посещение на коледен базар
Разглеждане на замъка Корвин в Хунедоара / без включена входна такса /
Разглеждане на град Алба Юлия и Коледния базар в града
Кратка панорамна програма в Букурещ с посещение на коледен базар

Цената не включва

Пакетната цена не включва:
• Входните такси за посещаваните обекти
• Разходи от личен характер
Допълнителна информация:
• медицинска застраховка за лица 65-79.99 год. – доплащане 8.00 лв.;за лица 80 – 85 год.- доплащане 12 лв
• 1 € =4.44 RON.
• В Румъния се плаща само в Румънски леи
Входни такси.Ориентировъчни цени :
• Входна такса за замъка Корвин в Хунедоара–28 леи; 12 леи пенсионери ; Деца и студенти – 5 леи ; доплащане при желание за снимки – 5 леи. / ГРУПОВИ ЦЕНИ/
• Входна такса за солна мина – 60 леи възрастни ; 30 леи пенсионери , 30 леи деца и ученици
• Кулата на градската управа в Сибиу – 10 леи
• Катедрала Св.Михаил в Алба Юлия /гробницата на Януш Хуняди/ - 10 леи

Програма на пътуването

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Предколедни базари в сърцето на Трансилвания
Коледни базари Брашов – Клуж Напока – коледни базари Сибиу – замъка Корвин в Хунедоара- Солна мина Турда -коледни базари Алба Юлия – коледни базари в Букурещ

Потопете се в коледния дух на Трансилвания, запазила традициите и средновековната атмосфера. Чаша греяно вино, ръчно изработени произведения, домашен румънски шоколад и много други изкушения и забавления ви очакват на най-големите и емблематични коледни базари в Румъния!
3 нощувки със закуски в Сибиу хотел 3 * / централен /
Дати : 08.12.2022 – 11.12.2022
Отпътуване от Варна- Шумен-Разград-Русе
Отпътуване от * Добрич при минимален брой хора
Програма

1 ДЕН / ВарнаШумен-Разград-РусеСибиу
Отпътуване от Варна от ул.Антим I в 03:00 ч. Отпътуване от Шумен в 04:00 ч. Отпътуване от Разград в 05:00 ч. Отпътуване от Русе 06:00 ч.
Пристигане в Сибиу. Град изпълнен с история, романтика и красота в сърцето на Румъния. От историческа гледна точка Сибиу е бил пръв в много неща, за Румъния най-вече: първи театър в Румъния, първа болница, първа аптека, първа фабрика за хартия, първата книга на румънски език е отпечатана тук, първи музей, първи зоопарк, първо използване на електричество в Румъния. Разглеждане на град Сибиу – Крепостните стени, Големия площад, Малкия площад с Моста на лъжите, Католическата църква „Света Троица”, Протестантската църква, най-старата в Румъния Картинна галерия Брукентал (отвън), Кулата на съвета, Католическата църква „Света Троица“. Време за самостоятелна разходка по площадките.Свободно време на Коледния базар в Сибиу. Коледният пазар в Сибиу носи празнична атмосфера в сърцето на града. С откриването на базара започва празничният сезон в Румъния. Двайсетметрова елха и около сто сергии очакват посетители. Предлагат се домашни лакомства и ръчно изработени изделия. Хора от цялата страна и от чужбина идват, за да си купят нещо, да се повеселят и да пийнат греяно вино. Коледният базар в Сибиу е смятан за най-веселия и колоритен в Румъния.Пазарът събира 100 панаирни къщички, където търговци от над 25 държави предлагат стоките си, има и мини-панаир за деца, понита за разходка и разбира се ... Дядо Коледа. Другите атракции включват традиционни изпълнения, сезонни ястия, хорови концерти, творчески работилници, дървени скулптури, ледена пързалка.В град Сибиу усещаме духа на Коледа по подобен начин, както в Австрия и Германия. Късния следобяд настаняване в хотел в Сибиу. Нощувка

2 ДЕН Сибиу – замъка Корвин в Хунедоара и Алба Юлия / коледен базар в Алба Юлия /
Закуска.Отпътуване за Замъка Корвин в Хунедоара. Един от най красивите и впечатляващи дворцови комплекси в Европа, който до 1918 г. е бил част от Австро – Унгарската империя. Историята на замъка започва с построяването му от фамилията Анжу през 1320г. По късно в тъмниците на замъка е лежал седем години Влад Цепеш Дракула, заловен от Матиас Корвин при опит за нападение срещу турците в Трансилвания. Дракула е известен със жестокостта си, като в затворническата си килия любимото му занимание е било да обезглавява мишки и да набучва главите им на малки колчета, същото което е обичал да прави и с хората. Внушителните размери, както и архитектурните красоти на замъка го нареждат сред най-ценните паметници на средновековното изкуство, като пример за изключително сполучлива смесица от архитектурни стилове, като готически, Ренесанс и Рококо. Отпътуване за град Алба Юлия. Името на града се превежда като Белия Юлий, като се има предвид неговия основател – унгарския благородник Гюла (Юлий) от Х в. Градът е бил столица Трансилвания от 1541 до 1690 г. В този град на 1 декември 1918 г. е родена съвременната румънска държава. Най-посещаваните забележителности на града са Крепостта Алба Каролина и намиращите се в близост Църквата за коронации и Католическата катедрала Св.Архангел Михаил, в която е погребан Ян Хуниади и където е саркофага с тленните му останки.Катедралата е на повече от 1000 год. и приютява гробовете също на кралица Изабел и Йоан Зигмунд, първия принц на Трансилвания. Посещение на третия най-голям Коледен базар в Трансилвания.Площад „Обединенние” е обхванат от огромна мрежа от светлини и коледно украсени кралски статуи, паметници, дворци, 600 кв.м ледена пързалка, къща на Дядо Коледа, панаирни къщички, предлагащи забавление за деца, концерти, греяно вино и др. Всичко това ще Ви пренесе в една незабравима коледна приказка .Свободно време на базара. Надвечер връщане в хотела в Сибиу. Нощувка.
3 ДЕН Солна мина Турда – коледни базари в Клуж Напока /най-големия старинен град /
Закуска . Отпътуване за Салина Турда – бивша солна мина, превърната в уникално място със стени, покрити с кристали в преливащи се нюанси. Да се спуснеш в солната мина е като да слезеш до центъра на земята. В една от залите въздухът и солните изпарения са доказано лечебни. В друга от залите може да се види уред „кривак“- задвижвана от коне система за пренасяне на солта от долните нива на мината нагоре. Тук е и Залата на ехото и Стълбата на богатите.Разглеждане на мината и отпътуване за град Клуж Напока.Най-големият град в цяла Трансилвания, заслужаващ вашето внимание, с дълга и интересна история. Тук се намират едни от най-запазените архитектурни паметници. Разглеждане на стария град, където се намира атрактивния коледен базар. Туристическа програма в Стария град на Клуж-Напока – православната катедрала „Успение Богородично”, Националния Театър, църквата „Св. Михаил”, паметникът на Матияш Корвин, бароковият дворец Банфи, Кметството, църквата „Св. Троица”.Свободно време за посещение на коледните базари и обяд.Връщане в хотела късния следобед.Нощувка.
4 ДЕН СибиуБрашов/коледни базари/ - Букурещ / Коледни базари/– България
Закуска.Отпътуване за град Брашов .Туристическа програма в града, отличаващ се със своята уникална архитектура: Черната църква, портата "Екатерина", църквата “Св. Николай”, първото училище, централния площад със старото кметство, където от 06 до 31 декември, се разполага третия по красота Коледен базар на трансилванска Румъния. Духът на средновековна атмосфера, в съчетание с уникална природа, превръщат Брашов в една малка зимна приказка. Площадът пред Старото кметство е приказен потънал в коледни светлини, а Черната църква, най-голямата готическа катедрала в Румъния, е домакин на големи тематични концерти. Украсеното коледно дръвче на площада е високо 28 метра и е „само” на 68-години, а мрежа от светлинни нишки покрива площада, на който са разположени 40-панаирни къщички и тематичен парк. Базарът в Брашов е организиран по подобие на този в Нюрнберг, Германия. Може да се насладите и на традиционни песни и танци. Свободно време на коледния базар в центъра на града.Отпътуване за Букурещ .
Наричат Букурещ „най-добре пазената тайна на Европа”. Румънска легенда разказва, че градът е основан на бреговете на река Дъмбовица от хайдутина Букур, чието име означава „радост”. Ресторанти, барове, художествени галерии и музеи изникват на всеки ъгъл. И до днес “малкият Париж” е една от бързо развиващите се дестинации в Европа и винаги ще има с какво да ви изненада.Панорамна обиколка и посещение на Коледен базар в Румънската столица. По подобие на Коледните базари в Австрия и Германия ,този в Букурещ не отстъпва по нищо. На коледния базар има около 100 коледни къщички, които предлагат най-различни неща - от коледни подаръци, греяно вино и играчки до типично румънски десерти и ръчно изработени вещи. Има за всекиго по нещо! На изградената сцена гостуват изпълнители, танцьори, разиграват се традиционни обичаи.Богато украсените базари и цялата светеща столица Букурещ ,създават невероятно Коледно настроение струящо от всякъде.Свободно време на базара и отпътуване обратно за България. Пристигане в съответния град късно вечерта.

Отпътуване от : На човек в двойна/тройна стая възрастни
Варна 320 лв
Шумен 310 лв
Разград /Русе 300 лв в
Отпътуване от Добрич при 12 човека и повече – 13 лв на човек в двете посоки


=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Румъния |  Оферти - Сибиу |  Екскурзии - Румъния |  Екскурзии - Сибиу |  Предколедни екскурзии - Румъния |  Предколедни екскурзии - Сибиу

Избрани оферти