Оферта номер: 228951

Колосите на Китай: Пекин и Шанхай от София и Варна - 02.11.2019 г.

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Пекин и Екскурзии в Китай.

Колосите на Китай: Пекин и Шанхай от София и Варна - 02.11.2019 г.
от 2992 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
Самолетен билет с Турски авиолини  София/Варна - Истанбул - Пекин; Шанхай –  Истанбул - София/Варна и включени летищни такси
6 нощувки със закуски хотели  4*
6 обяда и 6 вечери в китайски ресторанти
Туристическа обиколка на Пекин и Шанхай
Посещение на фабрика за нефрит в Пекин, за перли и коприна в Шанхай
Посещение на Великата китайска стена
Климатизиран транспорт
Входни такси за музеите и обектите по програмата
Местно екурзоводско обслужване
Всички трансфери, упоменати в програмата
Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек на ЗК "МОНДИАЛ"
Водач-преводач на групата от фирмата-организатор
Цената не включва
Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи по маршрута ,за пренасяне на багажа и за обслужване в хотелите и ресторантите в размер на 5 USD на ден престой. Заплащат се на място при пристигане.
Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.)
Неупоменати в програмата услуги.
Такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната към 16.01.2019 г. – 80 USD на човек (около 138 лв) – заплаща се задължително.
ВАЖНО: Китайска народна република Посолството на КНР в България въведе, считано от 16 август 2018 г., издаването на визи с биометрични данни, за което е необходимо снемане на 10-пръстови отпечатъка. Тази разпоредба се отнася за всички български граждани, желаещи да посетят Китай. Във връзка с това е необходимо всички кандидатстващи за китайска виза да се явят лично в посолството за вземане на биометрични данни!
Застраховка “Отмяна на пътуването” с  Мондиал – от 2 % от пакетната цена. За повече информация моля запитайте в офисите ни.
КИТАЙ: екзотика на достъпни цени

Колосите на Китай: Пекин и Шанхай от София и Варна

Маршрут: София/ВарнаИстанбулПекинШанхайИстанбулСофия/Варна

============================================================


9 дни/6 нощувки

ДАТИ: 02.11. - 10.11.2019 г.

============================================================

ПАКЕТНИ ЦЕНИ:

Пакетна ЦЕНА от СОФИЯ и ВАРНА:
1530 евро/2992 лв. при записване до 31.07.2019 г.

Стандартна цена: 1590 евро/3110 лв.

=========================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


========================================================


В най-многолюдната страна в света представата за малък китайски град се върти някъде около... 10 милиона жители! В мегаполисите обаче бройката на населението се качва умопомрачително. Два от тях: столицата Пекин и гигантът на китайския юг - Шанхай, са предмет на тази туристическа програма. Огромни мащаби, ултрамодерна архитектура и уникално историческо наследство, оставено от поредица императорски династии през вековете.

Предимствата в тази програма:
Удобни полети с една от най-добрите авиокомпании в света – Турски авиолинии с тръгване от София и Варна
Настаняване в подбрани 4-звездни хотели
Изхранване – закуски, обеди и вечери
Пътуване с влака стрела между Пекин и Шанхай – скорост 300 км/ч!  
Туристическата обиколка на Китай съдържа уникални исторически ценности с изключително значение за световната култура въобще. Съдете сами: Пекин с най-големия площад в света и прочутия забранен град на велики китайски династии, Великата китайска стена, "най-лъскавият" град в страната – Шанхай и още ред забележителности в тази най-многолюдна страна на Земята.
Разумно съотношение качество – цена
Водач-преводач от фирмата-туроператор по време на цялата програма.

==================================================================

ПРОГРАМА:

Ден 1: София/Варна - Истанбул
Полет на Турски авиолинии от София в 21:20 ч. и кацане в Истанбул в 23:40 ч.
Полет на Турски авиолинии от Варна в 15:40 и кацане в Истанбул в 17:40 ч.


Ден 2: Истанбул - Пекин
Излитане от Истанбул в 01:55 ч. Кацане в китайската столица в 16:10 ч., трансфер и настаняване в хотел Jiangxi Grand Hotel 4* или подобен.  Вечеря по меню.  Нощувка.


Ден 3: Великата китайска стена
Среща с едно от чудесата на света, символ на Китай - Великата китайска стена. Това необикновено творение на инженерната мисъл в древния свят е с дължина повече от 6  хиляди километра, на височина достига 10 метра и се вие през 8 провинции от границата със Северна Корея до пустинята Гоби. Стената е строена за защита от нападенията на варварите, като изграждането й е започнало през Iiвек пр.Хр. Днес изпълнява функцията на музей и е едно от най-посещаваните от туристи места в Китай. От 1987 година е под закрилата на ЮНЕСКО.
Обяд в местен ресторант по меню.
Посещение на фабрика за изделия от нефрит - един от традиционните атрактивни занаяти в Китай, и Храма на небето - даоистки комплекс, в който императорите от династиите Чин и Мин идвали за годишните церемонии с молитви към небесата за по-богата реколта.
Вечеря в местен ресторант по меню. Нощувка.


Ден 4: Площадът Тянанмън и Забраненият град
Закуска. Китайската столишца съществува от близо 3000 години. Днес градът впечатлява с модерната си архитектура, която показва как фантазията на проектанти и строители се е развила с размах и в огромни мащаби.  В същото време Пекин ревностно пази своето изключително наследство. Преди да се потопим в древността, ще посетим Тянанмън - Площадът на небесното спокойствие, най-големият площад в света. Тук, редом с представителните институции на властта, се намира и мавзолеят на някогашния  комунистически лидер Мао Дзедун, пред който се вият за поклонение огромни опашки от хора. В сърцето на столицата е Забраненият град, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Строен  е през ХV век в продължение на 14 години, бил е дом на 24 императори и техните семейства. Представлява огромен комплекс от дворци, храмове, административни сгради, павилиони и др. Но в същото време е бил недостъпен за обикновените хора.
Обяд в местен ресторант по меню.
След обяд отпътуване за Шанхай с бързия влак / тук железниците развиват скорост не по-малка от 300 км/час/ и пристигане вечерта в мегаполиса на китайския Юг. Трансфер и настаняване в хотела. Вечеря в местен ресторант по меню и нощувка в хотел „Regal Jinfeng Hotel” 4* или подобен.


Ден 5: Гигантът Шанхай
Закуска. Шанхай е най-големият град в Китай, с над 25 милиона жители. Счита се за най-модерният и "най-лъскав" мегаполис в страната. Той е най-големият финансов и търговски център в Китай.Разположен е на двата бряга на реката Хуан Пу, дълга 140 км, по която денонощно се движат фериботи, товарни съдове, баржи, туристически корабчета. На единия й бряг е новата модерна зона Пудонг с ярко осветени нощем небостъргачи начело с бизнес центъра Шанхай тауър /632 м/ с формата на бутилка и Световния финансов център /474 м/ с формана на отварачка за бутилки. Тези ексцентрични творения на китайската архитектура може да съзерцавате от прочутата 141 – метрова шанхайска телевизионна кула, наричана „Перлата на Изтока”. По време на туристическата обиколка из града ще видите и други атрактивни образци на бетоновата джунгла. Но Шанхай е и град с традиции и уважение към религията. В това ще се убедите при посещението на Храма на Нефритения Буда, където ще се потопите в света на будизма.
Обяд в местен ресторант по меню.
През този ден ще гостуваме на фабрика за перли, ще отделим и свободно време за разходка и шопинг по главната търговска улица на града Нанджин.
Вечеря в местен ресторант по меню.
Завръщане в хотела. Нощувка.


Ден 6: Шанхай
Закуска.
Днес ще се разходите по Площада на народа – Ларгото на града, където ще посетите изключително интересния Исторически музей на Шанхай. Тук може да видите изключителна колекция от национални костюми, битови предмети на различните малцинства в Китай, керамика още от времето на неолита и др. Векове наред през Китай е минавал Пътят на коприната и съвсем естествено е да гостуваме във фабрика за коприна.
Обяд в местен ресторант по меню.
След обяд сме предвидили разходка из улиците на английския и френския квартал на Шанхай. Както и посещение на един от най-популярните райони в Шанхай, обособен само за шопинг, хранене и забавления.
Вечеря в местен ресторант по меню. Нощувка.


Ден 7: Шанхай – Суджоу – Шанхай
Закуска. През този ден ще посетите Суджоу (с включен обяд в местен ресторант по меню) – град на 120 км от Шанхай, известен като „Китайската Венеция”. През него минава едно от най-големите транспортни сърожения по вода в Китай – Великият воден канал. Дължината му от 1700 км го поставя на първо място в света. Всеки ден по канала плават и туристически лодки, може да се възползвате от това. Каналът минава под красиви мостове, има и много вътрешни разклонения и по тази причина го сравняват с италианската перла Венеция.
Вечеря в местен ресторант по меню.
Нощувка.


Ден 8: ШанхайИстанбул
След закуска посещение на шанхайския Океанариум, който се смята за най-големия морски аквариум в Азия. Ще наблюдавате красиви представители на морската и речната флора и фауна от цял свят в безбройните зали и тунели на музея.
А накрая – ще се разходите с лодка по река Хуан Пу.
Свободно време за разходки или шопинг.
Вечерта - трансфер до летището и полет за Истанбул с Турските авиолинии в 23:05 ч.


Ден 9: ИстанбулСофия/Варна
Кацане в Истанбул в 06:10 ч.
Полет за Варна в 14:45 ч. с пристиган е в 14:45 ч.
Полет за София в 08:35 и кацане в 08:55 ч.

=============================================================

Минимален брой участници: 25
Условия за записване и начин на плащане:
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
 
Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.
Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват с „ЗАД АРМЕЕЦ” или Мондиал Асистанс.

========================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!========================================================
Китай, Тайван и Тибет - 14 нощувки - 24.08.2020 г.
от 8390 лв.
Китай, Тайван и Тибет - 14 нощувки - 24.08.2020 г.
14 нощувки
Самолет
Тайван и Китай - 10 нощувки - 24.08.2020 г.
от 5395 лв.
Тайван и Китай - 10 нощувки - 24.08.2020 г.
10 нощувки
Самолет
Китай и Тибет - 10 нощувки - 28.08.2020 г.
от 6080 лв.
Китай и Тибет - 10 нощувки - 28.08.2020 г.
10 нощувки
Самолет
Пекин
Транспорт - Пекин Заведения - Пекин Хотели - Пекин Забележителности - Пекин
Чай с вкус на Китай
6 неща, които не знаете за Китай
Четирикрилата птица от Китай