Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сан Хосе

Коста Рика

Номер на оферта

/

234863

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Самолетен билет София – Франкфурт – Сан Хосе – Франкфурт – София с А/К Lufthansa

Летищни такси (315 € към 10.01.2021 г, подлежат на препотвърждение)

Всички трансфери до/от хотели по програмата (вкл. с воден транспорт)

Транспорт с автобус/микробус по маршрута, описан в програмата

Местни екскурзоводи по време на целия престой;

10 Нощувки със сакуска в хотели 4*

4 обяда

2 вечери (Тортугеро)

Трансфер с лодка до/от хотела в Торугеро;

Разходка с лодка по каналите на Национален парк Тортугеро;

Пешеходна разходка в дъждовните гори на Национален парк Тортугеро;

Посещение на Екологичната градина Пиерела (градината на пеперудите) в Сарапики;

Шоколадов тур в Сарапики;

Посещение на Национален парк Вулкан Поас и градините на водопадите La Paz;

Пешеходен тур в Национален парк Мануел Антонио;

Кратка панорамна обиколка на Сан Хосе;

Водач от България по време на пътуването;

Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро, вкл. и за Covid-19

03 нощувки (закуска) в Сан Хосе
Пешеходна обиколка с екскурзовод на Сан Хосе
02 нощувки (закуска, обяд, вечервя) в Тортугеро
Разглеждане на Национален Парк Тортугеро с лодка
02 нощувки (закуска) в Сарапики.
Екскурзия „Неотропически Център Сарапики
02 нощувки (закуска) в Аренал.
03 нощувки (закуска) в Тамариндо.
Транспорт от Тамариндо до Сан Хосе.
Транспорт по програмата.
Екскурзовод по време на цялото пътуване.

Програма на пътуването

01 Ден Сан Хосе

Започвате приключение в малката очарователна тропическа страна, в която ще Ви посрещнат усмивките на местните жители, топлият морски бриз и лекият ръмеж на дъждовните гори.

Посрещане на летище Juan Santamar?a International. Трансфер до хотела в Сан Хосе.

Нощувка в Сан Хосе.


02 Ден

Сан Хосе – Тортугеро

Закуска. Отпътуване за Тортугеро, една от най- известните дестинации за екотуризъм в Коста Рика. Невероятната природа на Национален парк Тортугеро се състои от дъждовни гори, канали, реки, плажове и лагуни. Природният парк и градчето са достъпни само с лодка или малък самолет. Настаняване. Обяд и вечеря в хотела.


03 Ден Национален парк Тортугеро

Закуска. Целодневно пътуване през гъстата дъждовна гора, мрежата от канали и лагуни на Тортугеро. По пътя ще срещнете множество костенурки, които снасят яйцата си на плажа, ще се насладите на неверояната красота на тропическата растителност, отразена във водните огледала, докато пътувате с лодка по каналите. Това е един от най- богатите на био разновидности региони. Включен обяд. Вечеря в хотела.


04 Ден Тортугеро – Сарапики

Закуска. Отпътуване за Сарапики. Това е място, на което ще се потопите в тропическата природа, заобиколени от високите Almendro дървета, маймуни Mantled Howler, типичните за страната Тукани и много други.

Заобиколен от пищни зелени гори и бананови и какаовии плантанции, Сарапики някога е бил малко пристанищно градче. Разположен е на мястото, където се сливат реките Пуерто Виехо и Сарапики. Благодарение на огромното си разнообразие от видове, това е най- доброто място за наблюдение на птици.


05 Ден Сарапики

Денят ни ще започне с опознаване на продукта, дал основата на най-сладкото изкушение – шоколада. Какаовото дърво произхожда от Централна Америка и има богата и необикновена история, за която ще научим по време на разходката ни из биорезервата Тиримбина. Ще прекосим част от резервата по висящ мост и ще стигнем до стара какаова плантация, където не само ще се запознаем с отглеждането на какаовия плод, но и ще станем свидетели на процеса на превръщането му в шоколад. Ще опитаме истински шоколад от дъждовната гора – най-добрият в Коста Рика.

Следва посещение на градината с пепетудите. Тук ще можете да наблюдавате и да научите всичко за многобройните ендемични видове птици, ленивци и пеперуди в естествената им среда.

Свободно време или по желание допълнителна екскурзия * Биологичен изследователски център и резерват Ла Селва.

Място, в което любителите на природата ще попаднат в една от малкото останали първични дъждовни гори в Коста Рика, дом на повече от половината срещащи се видове птици в страната. Освен тях, тук се срещат над 1850 вида растения и пет от шестте представители на семейство котки в Коста Рика. Ла Селва е собственост на Организацията за тропически проучвания. Каузата включва опазване на екосистемата на една от най-старите джунгли в страната, а посетителите ще се срещнат с голямо разнообразие от дивия живот – десетки екзотични птици (папагали, колибри, тукани и др.), двупръстов ленивец, маймуни викачи, централноамерикански тапир и др. Нощувкаел в Сарапики.


06 Ден Вулкан Поас / Водопадите Ла Пас / Национален парк Аренал

Закуска. Отпътуване за Национален парк Вулкан Поас. Вулканът представлява най-мощният гейзер в света. Прославя се през 1910 г., когато стълб пара изригва на височина 6.4 км, с което печели световния рекорд. Той се състои от 3 кратера, 2 от които са отдавна спящи. В единия от тях е разположено езеро, а другият е покрит с ниска растителност, почти постоянно обвита в облаци. Мъховете, лишеите и орхидеите изобилстват във влажната сянка. Птичият свят е впечатляващ: колибри с огненочервени гушки, разкошните птици кетцал и тъмнообагрените червеношийки. В центъра на най-ниския и все още активен кратер се намира кално езеро, променящо цвета си от бяло до зелено, причина за което са издигащите се от дъното серни изпарения.

Следва среща с един от най-впечатляващите водопади в Коста Рика – Ла Пас, част от един от най-известните еко паркове в страната. Скитайки се из градините на водопада, сетивата се отварят, за да уловят магията на откриващите се пред погледа ни 5 водопада, разположени покрай пътеките на парка. За туристите са предвидени специални наблюдателни платформи, от където имат възможност да направят най-добрите снимки над, под и пред водопадите. Част от преживяването е да се „загубим” сред облачна и дъждовна гора, да се разходим по обезопасените пътеки сред прелитащи многобройни видове птици, да срещнем тукан, маймуни капуцин, черноръки паячни маймуни, да посетим изложба на насекоми, пеперудената къща и градина с 26 документирани вида колибри, ягуари, пуми, оцелоти, дългоопашати котки Маргай, тикова къща със зоологическа градина и волски каруци, изложба на разноцветни жаби, изложба на орхидеи и хеликонии. По време на посещението е включен обяд.

Нашето пътуване продължава на северозапад, където ни приветства изумителния вулкан Аренал, открит след голямото изригване през юли 1968 г. Градчето Ла Фортуна предлага смайващи гледки и пейзажи към вулкана и околностите. Настаняване в хотел, който ще ви поглези с множество басейни с термални води с температура, варираща от 25 до 38 градуса, в допълнение към различни възможности за приключение и вкусна кухня. Нощувка.




Ден 07 Аренал

Закуска. По желание посещение на Национален парк Аренал в комбинация с висящите мостове. Пред погледа ви от върха на дърветата на дъждовната гора се откриват пейзажи във всички посоки. Приключението започва по висящите мостове, които ще ви отведат до сърцето на парка. Най-добрият начин да усетите ритъма на живота на вулкана е да се разходите по застиналата лава от първото изригване през 1968 г., откъдето ще имате възможност да наблюдавате и активността на вулкана. Връщане в хотела следобяд. Свободно време, за да се насладите на термалните води, затоплени директно от вулканичните канали. Нощувка.


08 Ден

Национален парк Мануел Антонио (Тихоокеанско крайбрежие)



Закуска. Продължаваме към Тихоокеанското крайбрежие на Коста Рика, където е разположен Национален парк Мануел Антонио. Паркът включва 12 малки острова, покрай които често плуват множество делфини, а понякога от брега могат да се наблюдават и мигриращи китове. Основните местообитания са първични гори, мангрови тресавища, лагуни и плажна растителност. Популярността му се дължи и заради неговите обширни бели пясъчни плажове, граничещи с вечнозелена гора, която докосва линията на високия прилив. Настаняване. Нощувка.


09 Ден Национален парк Мануел Антонио

Закуска. Този ден ще посетим Националния парк Мануел Антонио – въплъщение на всичко, което туристите искат да видят в Коста Рика. По тесни горски пътечки се навлиза в сърцето на хладната, чиста джунгла. От хълмовете, които ще достигнем се откриват смайващи гледки през зеленината на джунглата към тюркоазената шир на Тихия океан и близките острови. В тучните дъждовни гори, обрамчени от мрежа от пътеки има изобилие от диви животни. Очаквайте близки срещи с маймуни, ленивци, ракуни и папагали ара докато се разхождате по пътеките. Връщане в хотела. Свободно време за плаж. Възможност привечер да посрещнете един от най-красивите тихоокеански залези по време на круиз с катамаран. Нощувка.


Ден 10: Мануел Антонио

Закуска. Свободен ден или пожелание допълнителна екскурзия. *Мануел Антонио и околностите му могат да предложат редица приключения – едно от най-забавните е зиплайнинг (канопи сафари). Нощувка.


Ден 11 Мануел Антонио – Сан Хосе

Закуска. Отпътуване за Сан Хосе. Кратка панорамна обиколка на града и свободно време. Трансфер до летището за обратния полет до България. Излитане в 19:35 часа с полет на Луфтханза през Франкфурт.

Тагове

Оферти - Коста Рика |  Оферти - Сан Хосе |  Екскурзии - Коста Рика |  Екскурзии - Сан Хосе |  Екзотична почивка 2024 - Коста Рика |  Екзотична почивка 2024 - Сан Хосе

Избрани оферти