Начало / Екскурзии / Екскурзии - Буенос Айрес

Круиз из Латинска Америка и екскурзия до Патагония и Огнена земя

Номер на оферта

/

230037

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети с летищни такси София – Буенос Айрес – София;
2 нощувки с 2 закуски в хотел 4* в Буенос Айрес;
Панорамна обиколка на Буенос Айрес;
Всички трансфери по програмата;
7 нощувки на борда на круизен кораб Costa Pacifica;
Пълен пансион на борда – закуска, обяд, следобеден бюфет, вечеря;
Използване на съоръженията на кораба като плувен басейн, шезлонги, фитнес, нощен клуб, сауна, парна баня, кърпи за плаж, библиотека;
Участие във всички мероприятия: игри, състезания, тематични партита;
Жива музика, шоу програми в театъра;
Пренасяне на багажите от пристанището до кораба и обратно;
Пристанищни такси;
2 нощувки със закуски в хотел 4* в Ел Калафате;
2 нощувки със закуски в хотел 4* в Ушуая;
Посещение на музея Гласиариум;
1 напитка в ледения бар;
Целодневна екскурзия до националния парк Гласиерас и ледника Перито Морено;
Обиколка на Ушуая и морския музей;
Екскурзия до националния парк Тиера дел Фуего;
Екскурзия с лодка в Ушуая;
Медицинска застраховка с асистанс и покритие 30 000 евро;
Тур мениджър.

Цената не включва

Допълнителни екскурзии;
Напитки;
Такса обслужване на кораба - 10 евро на възрастен на ден, 5 евро на дете до 17 г. Заплаща се на място;
Рум сървиз, услуги в СПА центъра, интернет;
Доплащане за медицинска застраховка за лица, навършили 65 г.

Програма на пътуването

Насладете се на круиз до Аржентина, Бразилия и Уругвай, а след това стигнете до края на света с далечните Патагония и Огнена земя!

Круиз из Латинска Америка и екскурзия до Патагония и Огнена земя

Круизна компания Costa

16 дни/13 нощувки

ДАТА: 19.02.2020 г.

------------------

ПАКЕТНИ ЦЕНИ на човек в двойна каюта Класик - РАННО ЗАПИСВАНЕ ДО 30.11.2019 г.:

-Вътрешна: 7245 лв.
-Външна: 7475 лв.
-С балкон: 7845 лв.

============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА:

1 ден /19.02.2020/
Полет СофияБуенос Айрес / с прекачване /.

2 ден /20.02.2020/
Пристигане в Буенос Айрес. Трансфер до хотела. Настаняване.

3 ден /21.02.2020/
Закуска. Панорамна обиколка с разглеждане на площад Пласа де Майо и Каса Росада, в която се помещава правителството, Кабилдо – сградата на Кметството и Столичната катедрала, дом на Архиепископа на Буенос Айрес. Обиколката продължава през квартал Сан Телмо и работническия квартал Ла Бока със своите многоцветни къщи. Барио Норте (Северният квартал), наричан Реколета, който е и кварталът на богатите в Буенос Айрес. В гробището на Реколета е погребана Ева Дуарте, по-известна като Евита Перон. Следва Палермо с неговите паркове и градини, както и най-широкият булевард в света Авенида 9 де Хулио (9 юли), където са Съдебната палата и театъра Колон. Трансфер и настаняване на круизния кораб.

4 ден /22.02.2020/
Ден на вода.

5 ден /23.02.2020/
Ден на вода

6 ден /24.02.2020/
Пристигане в Рио де Жанейро в 10.00 ч. и престой до 20.00 ч. Разгледайте най-известния град в Бразилия, като се включите в целодневна екскурзия с обяд в типичен бразилски ресторант. Ще започнем с планината Корковадо, като се изкачим с железница през дъждовната гора Тижука и видим отблизо буйната тропическа растителност. После ще се насладим на живописните пейзажи, плажовете и града от основата на 40-метровата статуя на Христос. След което ще се отправим към прочутия парк Фламенго, откъдето ще имаме възможност да се изкачим на върха на една от забележителностите на града – Захарната глава. Гледката е незабравима и е една от най-грандиозните в света.

7 ден /25.02.2020/
Престой в Илабела между 07.00 и 14.00 ч. Илабела, което на португалски означава красивия остров, е най-големият в Бразилия. Тук има над 40 плажа, някои все още девствени. Може да се включите в екскурзия до Вила – историческият център на острова, където има стари сгради с колониална архитектура. Ще видим канала Сан Себастиан, който разделя архипелага от континента. Ще спрем и при два от най-известните плажове на острова – Барейрос и Педра до Сино.

8 ден /26.02.2020/
Ден на вода.

9 ден /27.02.2020/
Престой в Монтевидео между 14.00 и 19.00 ч. Включете се в екскурзия с разглеждане на стария град с плаза Конститусион, където се намират Катедралата и колониалната пешеходната улица Саранди. Ще минем край театър Солис, площада на Независимостта с монумента на националния герой Артигас и мавзолея. Ще продължим по главната улица „18 Юли“ до сградата на Парламента. Ще посетим Прадо с прочутите розови градини и ще направим красиви панорамни снимки към залива на Монтевидео и стария колониален форт. Накрая ще минем край Обелиска и ще видим монумента ла Карета и Естасио де футбол сентенарио.

10 ден /28.02.2020/
Пристигане в Буенос Айрес в 08.00 ч. освобождаване на кораба и трансфер до летището за полет до Калафате. След пристигане посещение на музея Гласиариум и ледения бар. Музеят е изграден интерактивно, като чрез изображения и звуци пренася посетителите в царството на леда. Ще научим как се формират ледниците, историите на ранните откриватели, между които аржентинецът Франциско Морено и първите учени. Стряскащите факти за драматичното намаляване на глетчера Упсала и бъдещето на Земята, за което понякога предпочитаме да не мислим. Следва посещение на ледения бар, в който всичко е изградено от лед – стените, масите, столовете, дори и чашата, от която пиете. Едно невероятно изживяване сред ледовете на Южна Америка. Настаняване в хотел.

11 ден /29.02.2020/
Закуска. Целодневна екскурзия до националния парк Гласиерас и ледника Перито Морено. Само на 50 км от Калафате се намира аржентинският национален парк на глетчерите. Пътят до там минава край езерото Аржентино и залива Редонда, в който живеят лебеди, фламинго и патици. Нашата цел в парка е глетчерът Перито Морено, наречен на известния аржентински откривател. Тук ще имаме свободно време да обикаляме и разглеждаме панорамата от различни места. Морено е от малкото растящи глетчери в света, като с предната си част той запушва протока Бразо Рико и така той не може да достигне езерото Аржентино. Понякога това покачва височината на водите на протока до 30 метра, оказвайки силен натиск върху леда. Пробивайки глетчера, се образува леден тунел с височина около 50 метра, през който водите потичат към езерото. Постепенно ерозията, предизвикана от водата води до колапс на свода и това е един от най-впечатляващите природни спектакли, които могат да бъдат видяни. Процесът се повтаря през равни интервали и за последно беше видян през март 2018 г.
По време на престоя в парка може да се включите в едночасова екскурзия с лодка из южната част на езерото. Това е прекрасен начин да видим величествената южна стена на глетчера, която се издига 60 метра над и достига 100 метра под езерното ниво. Лодката достига на 200 метра от мястото, където Перито Морено достига Магелановия полустров.

12 ден /01.03.2020/
Закуска. Трансфер до летището за полет до Ушуая. Днес ще се разходим из най-южния град в света и ще научим за неговото минало, обвито в митовете и легенди. Ще посетим и Морския музей, разположен в емблематичната сграда на затвора, ползван до 1947 г. Тук днес има изложени корабни модели и представена информация за първите срещи с аборигените. Атракция е копието в реален размер на фара „На Края на света“, който е бил в помощ на авантюристични моряци и символ на мистериите, които обгръщат южните морета. Настаняване в хотела.

13 ден /02.03.2020/
Закуска. Днес ще направим полудневна екскурзия до националния парк Тиера дел Фуего парк. Разположен е само на 12 км от Ушуая и покрива територия от 63.000 хектара. Разходката из парка предлага прекрасни гледки към канала Бигъл, планините и горите, които го обграждат. Ще видим част от недокоснатата природа на Патагония, а после ще се отправим на екскурзия с лодка до канала Бигъл. По време на плаването ще видим брега на Ушуая и знаковите сгради на града. Плавайки на югозапад ще минем край Острова на морските лъвове, които винаги са интересна гледка. А после ще плаваме край Острова на птиците – хабитат на Магелановите и Императорските корморани.

14 ден /03.03.2020/
Закуска. Трансфер до летището за полет до Буенос Айрес. Трансфер и настаняване в хотел. Последната ни вечер в Аржентина ще бъде посветена на тангото в една незабравима вечеря с шоу програма.

15 ден /04.03.2020/
Закуска. Трансфер до летището за полет до България.

16 ден /05.03.2020/
Пристигане в София.

=============================================================

ИНФОРМАЦИЯ ЗА КРУИЗЕН КОРАБ Costa Pacifica

Корабът разполага със 1504 каюти и 17 дека. Построен е през 2009 г.

Услуги на борда:
Основен и бюфет ресторанти, пицария, грил ресторант, 13 бара, диско клуб, театър с шоу програми, казино, шопинг галерия, фото център, библиотека, 4 басейна, водна пързалка, детски клуб, 4 джакузи, СПА център с турска баня, сауна, масажи, солариум, слънчева тераса с шезлонги, фитнес център, безжичен интернет.
Каюти:
Всички каюти са оборудвани с едно двойно или две разделени легла, индивидуален климатик, сателитна телевизия, сешоар, сейф, минибар. Срещу заплащане има рум сървиз и безжичен интернет.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

Рио де Жанейро – целодневна екскурзия с бразилски обяд – 135 евро / 265 лв.
Илабела – полудневна екскурзия – 89 евро / 174 лв.
Монтевидео – полудневна екскурзия – 68 евро / 133 лв.
Буенос Айрес – Танго шоу с вечеря и трансфер – 110 евро / 215 лв.
Екскурзия с лодка до ледника Перито Морено – 54 евро / 105 лв.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Условия:
Цената е смятана при курс 1 щ.долар = 1,71 лв. При промяна в курса ще има преизчисляване на цената.
Цената на екскурзията е валидна при 20 пълно платили туристи.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой – 45 дни преди датата на отпътуване.
За пътуване до Аржентина и Бразилия е необходим международен паспорт. Няма визи.
Не са необходими ваксинации.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.
Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на туроператор” с Евроинс, полица № 03700100001730
Агенцията предлага застраховка Помощ при пътуване – Анулиране и прекратяване на пътуването на ЗК Мондиал.

Резервации:
При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията.
Второ плащане от 30% до 30.09.2019 г.
Пълно плащане 45 дни преди датата на отпътуване.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Аржентина |  Оферти - Буенос Айрес |  Екскурзии - Аржентина |  Екскурзии - Буенос Айрес |  Круизи 2024 - Аржентина |  Круизи 2024 - Буенос Айрес

Избрани оферти