Начало / Екскурзии / Екскурзии - Хургада

Круиз по Нил и почивка в Хургада с чартърен полет от Варна

Номер на оферта

/

235598

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет Варна – Хургада – Варна с чартърен полет с включен 1 брой регистриран багаж до 20 кг и 1 брой ръчен багаж до 8 кг;
4 нощувки в хотел 5* /Pharoah Azur, AMC Royal, Jasmine Palace или подобен/ в Хургада на база изхранване all inclusive;
3 нощувки на круизен кораб Miss Egypt 5*, www.ntsegypt.com/Cruises-Details, или подобен със закуски, обяди и вечери;
Всички трансфери по програмата;
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5000 евро;
Посещение на храмовете в Карнак и Луксор;
Посещение на Долината на Царете, Храмът на Хатшепсут и Колосите на Мемнон;
Посещение на храмовете в Едфу и Ком Омбо;
Посещение на Асуан (Хай Дам, Незавършения обелиск и храма Филе);
Посрещане и изпращане на летището от представител на фирмата – партньор в Египет;
Екскурзовод на английски език;
Обслужване от представител на фирмата – партньор в Египет;

Цената не включва

Входна виза за Египет – 30 $ (заплаща се на място при пристигане на летището в Хургада);
Бакшиши на кораба – 40 $ (заплащат се на място);
Допълнителни екскурзии в Хургада (заявяват се от България при закупуване на пакета);
Застраховка Отмяна на пътуване.
Разходи от личен характер.
Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 27 лв.

Програма на пътуването

8 дни / 7 нощвуки

ДАТИ:
16.10.2021 г.
ЦЕНИ НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ: от 953 лв.



==========================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==========================================================

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН / ВарнаХургада
Заминаване от Летище Варна с директен чартърен полет до Хургада. Посрещане на летището от представител на фирмата – партньор в Египет, уреждане на визови и митнически формалности. Трансфер от Хургада до Асуан с автобус. Пристигане в Асуан, качване на борда на круизен кораб 5*. Обяд на борда (според времето на пристигане в Асуан). След обяда - посещение на храма Фила и стената на язовир Асуан.
Древният център на Египет за култа към Изида, Храмовете на Фила са били почитани от фараонската епоха през гръцкия, римския и византийския период, като всеки владетел прави свои собствени допълнения към камъните тук. Това свещено място заслепява пътниците още от първите круизи по Нил, тръгнали от Кайро, и е един от най-важните паметници на Нубия.
Язовир Асуан, или по-точно от 60-те години насам, Асуанският висок язовир, е най-големият насип в света, построен през Нил в Асуан, Египет, между 1960 и 1970 г. Значението му до голяма степен засенчва предишния завършен Асуански язовир, първоначално завършен през 1902 г. надолу по течението. Въз основа на успеха на Ниския язовир, а след това при максималното му използване, изграждането на Високия язовир се превърна в ключова цел на правителството след Египетската революция от 1952 г .; със способността си да контролира по-добре наводненията, да осигури увеличено съхранение на вода за напояване и да генерира водноелектричество, язовирът се разглежда като ключов за планираната индустриализация в Египет. Подобно на по-ранното прилагане, Високият язовир има значителен ефект върху икономиката и културата на Египет. Вечеря и нощувка на борда.

ВТОРИ ДЕН / Асуан - Ком Омбо - Едфу
Закуска на борда. Отплаване към Ком Омбо около 13.00 часа. Обяд на борда. Посещение на храма Ком Омбо.
Храмът Ком Омбо се намира в Ком Омбо в провинция Асуан, южен Египет. Храмът е създаден по време на управлението на Птолемей VI, за да почита боговете Собек и Хор. Наскоро районът на храма беше реновиран и възстановен. Отплаване към Едфу. Вечеря и нощувка на борда.

ТРЕТИ ДЕН / Едфу - Есна - Луксор
Закуска на борда. Посещение на храма Едфу и отплаване към Есна.
Храмът на Едфу, или Храмът на Хорус, е вторият по размер храм на древен Египет, след Храма на Карнак, разположен в град Едфу в Горния Египет на западния бряг на Нил, , представляващ храма Един от последните опити на Птолемеите да построят храмове в съответствие със стила и величието на своите предци. Изграждането на Храма на Хор отне около 180 години. * Пресичане на шлюза Esna и плаване до Луксор. Обяд на борда. Пристигане в Луксор около 16.00 часа. Посещение на Източния бряг (храмовете в Карнак и Луксор).
Храмът Луксор е голям комплекс от древни египетски храмове, разположен на източния бряг на Нил в град Луксор, днес известен като (Тива древен). Създаден е през 1400 г. пр. Н. Е. 1 Храмът Луксор е построен за поклонение на Амон-Ра, съпругата му Мут и сина им Хонсу. Те са боговете, които също се наричат Тиванската триада (Триадата на Тива). Храмът Луксор е построен по времето на царете на Осемнадесета династия и Деветнадесета династия.
Карнак или храмовият комплекс в Карнак, който е известен като Храмът в Карнак, е група храмове, сгради и колони, където процесите на разширяване и строителство продължават от фараонската ера, по-специално царете на Средното царство, до римската ера през Луксор в Египет на източния бряг. Храмът е построен за божествената триада Амон (Амон Ра в съвременната ера), съпругата му богиня Мут и синът им бог Хонсу; И всеки от тях има храм, принадлежащ към храмовия комплекс в Карнак. Понякога туристи и неспециалисти имат предвид само храма Карнак, храмът, принадлежащ на Амон Амон Ра.
Вечеря и нощувка на кораба.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН / Луксор - Хургада
Закуска на борда и слизане от круизния кораб. Продължение на обиколката с посещения на Западния бряг на Нил, включително Долината на царете, Храмът на кралица Хатшепсут в Дейр Ел-Бахари.
Долината на царете е долина в Египет, където за период от близо 500 години от 16 до 11 век пр. Н. Е. са изкопани скални гробници за фараоните и могъщите благородници от Новото царство (Осемнадесетата до двадесетата Династиите на Древен Египет).
Храмът на Хатшепсут или храмът на моргата на Хатшепсут е храм от Осемнадесетата династия на Египет, а най-добрите останали храмове са построени преди около 3500 години в Дейр ел Бахари, Египет. Построена е от кралица Хатшепсут на западния бряг на Нил срещу Тива (столицата на древен Египет и седалището на поклонението на Амон) (Луксор днес). Храмът на Хатшепсут се отличава с уникалния си архитектурен дизайн в сравнение с египетските храмове, построени на източния бряг на Нил в Тива. 1 Храмът се състои от три последователни етажа с открити тераси. Храмът е построен от варовик, а пред колоните на втория етаж са издигнати варовикови статуи на бог Озирис и царица Хатшепсут в красиво разпределение. Първоначално тези статуи са били цветни, а сега от цветовете са останали само някои паметници, а някои статуи са в много добро състояние, което показва елегантността и красотата на дизайна на храма.
Трансфер от Луксор до Хургада с автобус. Пристигане в Хургада и трансфер до хотела. Вечеря и нощувка в хотел Хургада.

ПЕТИ - СЕДМИ ДЕН / Хургада
Закуска в хотела.
Свободно време за плаж и допълнителни екскурзии.
Вечеря и нощувка в хотела.

ОСМИ ДЕН / Хургада - Варна
Закуска в хотела. Свободно време и обяд. Освобождаване на хотела и трансфер до летище Хургада за полет до София. Кацане на летище София/ Варна.

==========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ВАЖНО: За всички туристи, пътуващи по програми през 2021, за които се изисква отрицателен резултат от проведен PCR тест за влизане в съответната държава или при прибиране в България, ТУРОПЕРАТОРЪТ е договорил преференциални цени за тестване в лаборатории "Рамус" в цялата страна.

Цената на PCR тестовете в Лаборатории Рамус е 90 лв, като туристи на по съответната програма ползват отстъпка от 20 % или заплащат 72 лв. При по-големи групи, Туроператорът предоставя доп. 10 % отстъпка.

Полетно разписание от Варна:
излита час каца час
Варна 09:00 Хургада 10:50
Хургада 12:40 Варна 16:30

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
до 60 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – удържа се такса в размер на внесения депозит
от 29 до 20 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 85% от общата сума на туристическия пакет
по-малко от 19 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата сума на туристическия пакет
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
Програмата се осъществява при минимум 20 записани туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни
7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната
Виза за Египет
Подписване на договор за организирано пътуване

ПЛАЩАНИЯ:
Депозит в размер на 50%
Пълно плащане – 30 дни преди датата на заминаване
Плащанията се извършват в офисите на туроператора в лева или с дебитна/кредитна карта или по банка.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Египет е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане
Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица
Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон
Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗК "ЛЕВ ИНС" АД, застрахователна полица № 00080001/13062110000034 от 15.01.2021 г.
Местна валута: египетска лира

==========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ В ХУРГАДА

Целодневна екскурзия до Кайро с автобус
Отпътуване от Хургада след полунощ с представител на посрещащата агенция, който ще ви откара до Кайро, ще пристигнете в Кайро рано сутринта и ще бъдете посрещнати и придружени от екскурзовод, за да посетите Египетския музей, който представя артефакти от фараонския период. Музеят показва рядка колекция от 5000 години изкуство, която се смята за най-голямата най-ценна колекция от египетско изкуство в света. Представени са над 250 000 истински артефакти, включително експозиция, посветена на колекцията от съкровища на Тутанкамон, злато и бижута, които са били затворени в гробницата му в продължение на над 3500 години, преди да бъдат открити през 1920 г., когато е гробницата му е разкопана.
Обядът ще бъде сервиран в местен ресторант с добро качество в Кайро.
След това ще продължите, за да се насладите на пътуване до Хеопсовите пирамиди, Хфрен и Микерин. След това ще посетите Великият сфинкс, главата на фараон с лъвско тяло, която датира от времето на Хефрен, обиколката включва и посещение на храма Вали, който принадлежи към хефренските пирамиди.
Безплатна обиколка и пазаруване в магазин за парфюми.
И накрая, ще се върнете обратно до Хургада преди залез слънце.
Не пропускайте да си подготвите: защитен крем против слънце, памучна тениска, спортни обувки.
Включено в цената:
• Всички трансфери с частен климатизиран автобус
• Частен англоговорящ гид - египтолог
• Входни такси за всички споменати обекти
• Всички данъци и такси за обслужване
• Обяд в местен ресторант
В цената не е включено:
• Всички екстри, които не са споменати в маршрута
• Бакшиши
• Напитки по време на обяд

Целодневна екскурзия до Луксор с автобус
Ще ви вземат от хотела ви в Хургада и ще пътувате до Луксор с климатизиран луксозен автомобил, за да посетите известния Храм Карнак - най-голямото място за поклонение, което някога е било построено. Древното му име Ипет-исут означава „най-свещените места“. Храмът, или по-точно комплексът от храмове, е построен преди повече от две хиляди години от поколение след това поколение фараони. В рамките на комплекса ще видите великата „Хипостил зала“ – една невероятна гора от гигантски стълбове.
Ще се насладите на обяда по пътя в местен ресторант в Луксор.
След това ще посетите Западния бряг на река Нил, за да посетите двете колосални статуи на Аменхотеп III (Колосите на Мемнон), а след това ще посетите Долината на царете, където са били открити великолепните гробници издълбани дълбоко в пустинната скала, богато украсени и изпълнени със съкровища за задгробния живот на фараоните, ще посетите 3 гробници. По-късно ще посетите храма Хатшепсут в Ел Дейр Ел Бахари, този впечатляващ храм, посветен на кралицата. Храмът на единствената жена фараон Хатшепсут се издига от пустинната равнина в поредица от тераси.
След това ще имате възможност да се насладите на свободно време в Луксор за пазаруване в оригиналните фабрики за папирус и алабастър и след това ще продължите обратно до вашия хотел в Хургада.
Не пропускайте да си подготвите: защитен крем против слънце, памучна тениска, спортни обувки.
В цената е включено:
• Всички трансфери с частен климатизиран автобус
• Частен англоговорящ гид - египтолог
• Входни такси за всички споменати обекти
• Всички данъци и такси за обслужване
• Обяд в местен ресторант
В цената не е включено:
• Всички екстри, които не са споменати в маршрута
• Бакшиши
• Напитки по време на обяд

Обиколен тур на Хургада
Обиколката минава през цяла Хургада, стария град и новия град. Тръгвате следобед около 14:00 ч. и продължава до около 18:30 ч. Включва посещение на Аквариум център - коптска църква - ислямска джамия (само отвън) - улица в стария град, пазаруване и безплатна обиколка с безплатна напитка, включително.
Връщане обратно до хотела.

Разходка с лодка с прозрачно дъно
Представител на туроператора ще ви вземе от хотела, за да ви откара до пристанището, където ще се качите на 18-метрова лодка с прозрачно стъклено дъно. Ще имате възможност да се насладите на незабравимо плаване над неповторими коралови рифове, сред пъстроцветни морски обитатели.
Цената включва:
• Трансфер от и до вашия хотел
• Билет за лодка с прозрачно дъно и такси
Цената не включва:
• Всички екстри, които не са споменати в маршрута
• Бакшиши
• Лични разходи

Мега сафари в пустинята
В 11:00 ч. вашият водач и шофьор ще ви вземат от вашия хотел в Хургада с Jeep 4x4, за да започнете вашето приключение – 35 км пътуване из пустинята. Ще шофирате между планините на Хургада до село на бедуини, където ще се запознаете с техния живот и традиции. Ще имате възможност да яздите Камила и ще станете свидетели на невероятната гледка на залеза. Денят ще завърши с вечеря на барбекю, с включени минерална вода и безалкохолни напитки, ще се насладите на ориенталското шоу и след това ще се завърнете до вашия хотел в Хургада.
Не пропускайте да си подготвите: слънцезащитен крем, памучна тениска, спортни обувки и панталони.
Цената включва:
• Екскурзовод
• Бутилирана вода по време на пътуването
• Всички трансфери с Jeep safari 4x4 WD (Максимален капацитет 06 души на автомобил)
• Спирка да видите Миража
• Разходка с камила в пустинята
• Панорамен изглед на Хургада и наблюдаване на залеза
• Вечеря на барбекю с минерална вода и безалкохолни напитки
• Ориенталско шоу
• Всички данъци и такси за обслужване
Цената не включва:
• Всички екстри, които не са споменати в програмата
• Бакшиши
• Лични разходи

Разходка с лодка до остров Гифтън
Това е едно от най-впечатляващите морски приключения в района на Хургада. Започва в 09:00 ч. сутринта и приключва приблизително в 15:30 ч. Представител на NTS ще ви вземе от вашия хотел в Хургада за фантастично пътуване до пустинен остров в красивото ЧЕРВЕНО МОРЕ, където ще имате възможност да се гмуркате с шнорхел на различни места, пълни с корали и великолепни цветни риби. На борда на лодката ще се насладите на обяд с отворен бюфет, след което ще се върнете обратно към пристанището, за да ви откарат до вашия хотел в Хургада
Не пропускайте да си подготвите: слънцезащитен крем, памучна тениска, кърпи.
Цената включва:
• Всички трансфери с частен климатизиран автомобил
• Частен англоговорящ гид
• Оборудване за гмуркане с шнорхел
• Обяд на борда на лодката
Цената не включва:
• Всички данъци и такси за услуги
• Всички екстри, които не са споменати в маршрута
• Бакшиши
• Лични разходи

Разходка до Райския бряг с дайвинг / гмуркане
Представителят на TS ще ви вземе от хотела ви в Хургада, за да ви поведе към едно страхотно еднодневно пътуване до Рая. Ще се качите на една от двете лодки и след около един час плаване ще пристигнете на острова. Paradise Beach е на южния бряг на Националния парк на остров Гифтун край бреговете на Хургада. За да защитят кораловия риф и морските му обитатели, лодките акостират преди шамандурите, охраняващи девствения залив и ще бъдете отведени до брега с по-малки лодки.
След като стъпите на острова, ще имате възможност да плавате с шнорхел върху впечатляващите коралови рифове, разпръснати в чистата лагуна, да се разходите по пясъчния плаж, да поиграете на плажен волейбол или просто се отпуснете на чисто белия плаж. За децата има предвиден Аква батут.
Ще се насладите на обяд в ресторанта, с морски дарове и италиански специалитети, а по-късно през деня можете да се насладите на напитки в бара.
Накрая ще отплавате обратно от райския остров до яхтеното пристанище, където ще бъдете посрещнати и подпомогнати, след което прехвърлени към вашия хотел в Хургада за свободно време и спокойна нощувка.
Не пропускайте да си подготвите: слънцезащитен крем, памучна тениска, кърпи
Цената включва:
• Всички трансфери от и до вашия хотел
• Билет за круизна яхта и такси
• Оборудване за гмуркане с шнорхел
• Обяд, сервиран в ресторант Island
• Бутилирана вода и безалкохолно
• Ръководство за гмуркане с шнорхел
Цената не включва:
• Всички данъци и такси
• Всички екстри, които не са споменати в маршрута
• Бакшиши
• Лични разходи

Разходка с подводница „Синдбад”
Ще ви вземат от хотела ви в Хургада за фантастично подводно пътуване с подводницата Синдбад, за да откриете прекрасния морски живот на Червено море. Това е единствената подводница в Близкия изток, тя побира 44 пътници и има екипаж от двама пилоти. Синдбад ще ви отведе в едно прекрасно пътуване под водата на Червено море. Тя се спуска на дълбочина до 22 метра, където можете да видите различни видове коралови рифове и цветни риби. Не е необходимо да сте водолази.
Цената включва:
• Трансфер от вашия хотел и връщане от модерен автобус
• Входни такси и подводен билет
• Екскурзовод
• Всички данъци и такси за услуги
Цената не включва:
• Всички екстри, които не са споменати в програмата
• Бакшиши

Посещение на Дома на делфините
Дом на делфините: Ще има 90% шанс да видите делфини и да плувате с тях. Програмата започва с отплаване от морския бряг около 08:00 сутринта. Пътува се с лодка, включено е оборудване за гмуркане с шнорхел, маска и плавници. Първата спирка е за 45 минути при Дома на делфините, където ще имате евентуална възможност да се срещнете и да поплувате с тях. Следва отплаване и втора спирка за 45 минути. Тук ще може да се гмуркате с шнорхел в близост до коралови рифове.
На лодката ще ви приготвят обяд на шведска маса (пържена риба + кофта + 3 вида салата + ориз + сезонни плодове + 01 бутилка минерална вода + 01 безалкохолна напитка).
След обяда, по обратния път към Хургада, ще спрете още веднъж за 45 минути за гмуркане с шнорхел близо до друг коралов риф.
Прибиране в хотела около 16:00 вечерта
Не пропускайте да си подготвите: слънцезащитен крем, памучна тениска, кърпи
Цената включва:
• Всички трансфери с частен климатизиран автобус
• Частен англоговорящ гид
• Оборудване за гмуркане с шнорхел
• Обяд на борда на корабчето
• Всички данъци и такси за обслужване
Цената не включва:
• Всички екстри, които не са споменати в маршрута
• Бакшиши
• Лични разходи

Шоу с делфини
Ще ви вземат от хотела и след приблизително 2,5 часа път ще отидете в делфинариум, където ще наблюдавате забавно шоу с делфини и тюлени. След шоуто ви връщат в хотела
Цената включва:
• Всички трансфери с частен климатизиран автобус
• Частен англоговорящ гид
• Всички данъци и такси за обслужване
Цената не включва:
• Всички екстри, които не са споменати в маршрута
• Бакшиши
• Лични разходи

==========================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

==========================================================

Тагове

Оферти - Египет |  Оферти - Хургада |  Екскурзии - Египет |  Екскурзии - Хургада |  Круизи 2024 - Египет |  Круизи 2024 - Хургада

Избрани оферти