Начало / Екскурзии / Екскурзии - Истанбул

Круизен пакет Древност и цивилизация - ALL-INCLUSIVE - от Бургас и Варна

Номер на оферта

/

235660

Дати & цени

24 октомври 2021 г. - Цена от 1975 лв.

Цената включва

-Автобусен транспорт Бургас - Истанбул и обратно. Осигуряваме транспорт от/до Варна при минимум 6 пътуващи от там. Цената на пакета в този случай е завишава с 50 лв/човек.
-8 дни на круизен кораб Celestyal Crystal в избраната от Вас кабина
-All Inclusive - разнообразие от напитки, включително спиртни напитки (уиски, джин, ром, водка, текила например), бира и вино и ликьори.
-За деца до 18г - пакет с безалкохолни напитки, включващ газирана и минерална вода, безалкохолни напитки, сокове, коктейли, чай.
-Пълен пансион на изхранване - истинско гастрономично преживяване, приготвено с любов от бордовите готвачи и сервиран в приятна атмосфера.
-Всички басейни и забавления на борда на краба.
-Такса обслужване
-Екскурзия до селището Ойя в Санторини
-Екскурзия до Атинския Акропол
-Водач-преводач на групата от България при мин 20 записани
-Здравна застраховка "Асистанс" с покритие 10 000 евро

Цената не включва

-Посочените като опционни екскурзии в програмата
-Разходи от личен характер
-Застраховка "Отмяна на пътуване"
-Разходи за PCR тестове (в случай, че се изискват)

Програма на пътуването

Не изпускайте възможността да пътувате по прекрасни места, плавайки на борда на ALL INCLUSIVE круизен кораб 7 ДНИ с включен транспорт от ВАРНА и БУРГАС!

Вълнуващо пътешествие по море в един от най-богатите културно-исторически региони на света. Ще ви срещнем с множество обекти на ЮНЕСКО, с красотата на природата и морските пейзажи, съчетани в облика на съвременните градове.

Кораб Celestyal Crystal

ОТПЛАВАНЕ ОТ ИСТАНБУЛ НА 24.10.2021

8 дни / 7 нощувки

МАРШРУТ: ВАРНА/БУРГАС - ИСТАНБУЛ - ЧАНАККАЛЕ/ТРОЯ - СОЛУН - ВОЛОС/МЕТЕОРА - САНТОРИНИ - АТИНА/АКРОПОЛА - ИСТАНБУЛ - БУРГАС/ВАРНА

ЦЕНИ на човек:

Категория - Тип кабина - Описание - Цена

1. С прозорец-люк - XA - Площ 12 кв.м. Възможност за настаняване до 4 човека. - 1975 лв
2. С голям прозорец - XB - Площ 11 кв.м. Възможност за настаняване до 2 човека. - 2005 лв

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Акценти на програмата:

-Отпътуване от Бургас и Варна.
-7 нощувки на борда на Celestyal Crystal с изхранване ALL INCLUSIVE
-Включен All inclusive пакет с алкохолни напитки
-Включена такса обслужване
-Включена екскурзия в Санторини
-Включена екскурзия в Атина
-Представител на туроператора при 20 записани

ВНИМАНИЕ: Възможно е круизният оператор да изисква пълна ваксинация на пътниците мин.14 дни преди качването на борда на кораба

=============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1:

24.10.2021 ИСТАНБУЛ – ЛЮБИМЕЦЪТ НА ЮНЕСКО
Отпътуване с автобус от Варна и Бургас в посока Истанбул. Пристигане на круизния терминал и чекиране. Настаняване по кабините. Възможност за самостоятелно разглеждане на града или да се влючите в екскурзия, организирана от Травел Холидейс. Ще ви покажем част от най-забележителните обекти, разказващи за славното минало на този изключителен град. Никога не е късно да се влюбиш отново в Истабул...! Посещавайки го веднъж, знаеш, че ще се върнеш отново. Не ви ли звучи познато? Истанбул е легендарен със своята история и култура и това го прави един от най-важните и интересни градове в света. Именно неговото стратегическо разположение, свързвайки Азия и Европа, е било, а и все още е определящо за неговата значимост за много цивилизации. И точно защото е приютявал много от тях, в своята уникална география той е запазил създаденото от тях и се е превърнал в един истински любимец на Юнеско. Толкова богато и различно е културното му богатство, че в рамките на така наречения „стар Истанбул“ се очертават четири зони, защитени от ЮНЕСКО.
Завръщане. Вечеря в един от ресторантите на кораба с прекрасна гледка към нощен Истанбул и Златния рог, наслаждавайки се на специалитетите на майстор готвача на кораба.

Ден 2:

25.10 ИСТАНБУЛ - отплаване в 18:00
Закуска. Днес ще продължим недовършеното от вчера и ще "вдишаме" този очарователен град с всичките му аромати.
Завръщане на кораба и отплаване в посока Чанаккале в 18:00.

Ден 3:

26.10 ЧАНАККАЛЕ / ТРОЯ 08:00-18:00
Малко са местата по света с по-голямо стратегическо и културно значение от Чанаккале, разположен на протока Дарданели и свързващ Егейско с Мраморно море. През 1915 г. той става арена на една от най-големите битки през Първата Световна Война – тази при Галиполи. Още по-значим е историческият и културен отзвук от една друга война, избухнала много векове по-рано, отново недалеч от ЧанаккалеТроянската. Възпята от Омир, Троя става легенда! Дълги векове в мистерия е забулено и истинското местонахождение на древния град. През 1870 г, германският археолог Хайнрих Шлиман започва разкопки на хълма Хисарлък. Те продължават и до днес, като доказват, че там наистина се е намирал град Троя. Разкритият обект е включен в списъка на ЮНЕСКО. Ще направим екскурзия до древния град Троя и ще посетим новия музей на Троя, съдържащ артефакти от преди 5000 години (опционна екскурзия). В 18:00 - отпътуване в посока Солун.

Ден 4:

27.10 СОЛУН 09:00-18:00
Някогашна столица на древна Македония, Солун е втория по големина град в Гърция. Тук историческите забележителности се преплитат с модерната архитектура, а широките улици, многото зеленина и голямата крайбрежна алея правят разходките изключително приятни. В днешния ден ще предложим екскурзия с екскурзовод на български език с посщение на Музея на византийската култура, който съдържа уникални артефакти от ранно-християнския период. Скулптури, мозайки, бродерии и обрисувани гробници (опционна екскурзия). В центъра на Солун ще видим Арката на Галерий - издигната в чест на римския император Галерий през 298 г. Към нея има галерии, водещи до гробницата на Галерий – ротондата „Свети Георги“. И двете са обявени за част от световното наследство на ЮНЕСКО, както и двата най-известни православни храма – църквите „Свети Димитър“ и „Света София“. Няма начин да пропуснем центъра на града. Там се издига паметник на Аристотел, чието име носи главният площад. В горната му част се намира древноримският форум, който е на два етажа. В комплекса са включени две римски бани и малък театър, на който са се провеждали гладиаторски битки.
Завръщане на кораба и отплаване в посока Волос в 18:00.

Ден 5:

28.10 ВОЛОС / МЕТЕОРА 08:00-18:30
В гръцката митология Волос е домът на Язон и Аргонавтите. Днес той е съвременен университетски и пристанищен град с енергичен ритъм на живот и прекрасни природни дадености. Тук ще намерите всичко необходимо за един вълнуващ и разпускащ ден. За по приключенски настроениете предлагаме днес да посетим манастирския комплекс Метеора (опционна екскурзия), състоящ се от 9 скални манастира, 6 от които са действащи и в момента. Те са разположени по върховете на труднодостъпни скали в Тесалийската равнина, извисяващи се в небесата на височина 200-400 метра. Изграждането им започва през десети век и съществуват от тогава без прекъсване на монашеската традиция. През 1988 г ЮНЕСКО включва комплекса в своя списък от защитени обекти.

Ден 6:

29.10 САНТОРИНИ 09:00-21:30
Великолепен и космополитен, Санторини ви посреща със своите бели къщи, тесни улички и червено-черни вулканични скали. По света има много красиви плажове, но на много малко места можете да видите червен пясък. Нереално е изживяването, да вървиш между червени скали по тясна пътечка, водеща до бряг с червен пясък и тюкоазено море.
Днес ще направим екскурзия до селището Ойя (включена в цената). Очарователното крайбрежно село Ойя се смята за бижуто на Санторини. По време на тази живописна екскурзия ще ви покажем красотата и романтичната му атмосфера. Пътувайки към него ще преминем покрай прекрасните селца Фиростефани и Имеровигли, ще уловим с камерите си зашеметяващи гледки към варосаните къщи и синекуполните църкви, заобиколени от широките лозя на Мегалохори. При пристигането си в Ойя ще се впуснем в лабиринта на криволичещите тесни улички, които ще ни отведат до почти нереални къщички, сгушени в тесните артерии на селото и до главната търговска улица.
Завръщане на кораба и отплаване в 21:30 в посока Атина.

Ден 7:

30.10 АТИНСКИЯ АКРОПОЛ 07:00 15:00
Днес ще посетим Атинския акропол (екскурзия, включена в цената), защитен от ЮНЕСКО обект, още наричан "Короната на класическата Атина". Ще открием очарователната история на древна Гърция и ще видим непреходния образ на Партенона отблизо и лично. Тук ще се преклоним пред Храма на Атина Нике, Храма на Зевс и хълма Пникс, станал трибуна за старогръцките оратори, сред които Перикъл, Темистокъл, Аристид.
Завръщане на кораба и отплаване в посока Истанбул в 15:00. Остатъка от деня ще прекараме в сладка отмора и наслаждение, плавайки покрай живописните острови, "обитаващи" Егейско море.

Ден 8:

31.10 ИСТАНБУЛ 15:00
Освобождаване на кабините и напускане на кораба. На пристанището ще ни посрещне нашия шофьор, за да поемем в посока Бургас/Варна. Пристигане в Бургас около 21ч, във Варна около 23ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Условия за резервация:
- Депозит 1 - 250 лв/човек при потвърждаване на резервация
- Депозит 2 - 450 лв/човек до 24.07.2021
- Доплащане до 24.09.2021

Условия за анулации:
до 24.07.2021 - анулация без глоби
25.07-24.09.2021 - глоба 700 лв/човек
след 25.09.2021 - глоба 100% от стойността на круизния пакет

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Истанбул |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Истанбул |  Круизи 2021 - Турция |  Круизи 2021 - Истанбул

Избрани оферти