Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рейкявик

Круизен пакет ИСЛАНДИЯ И ШОТЛАНДИЯ - 11 нощувки - 28.05.2023 г.

Номер на оферта

/

236870

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети София-Хамбург-София с прекачване.
Включени летищни такси и чекиран куфар до 23 кг. и голям салонен багаж 8 кг.
11 нощувки на борда на MSC в избрания тип каюта, с изхранване на база „пълен пансион“ – закуска, обяд и вечеря с междинни хранения на бюфет.
Всички трансфери по програмата.
Обзорна екскурзия на Хамбург.
Всички забавления на борда, ползване на басейн, шезлонги, анимация.
Пристанищни такси.
Водач от агенцията при записани 15 човека.
Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие до 10 000 EUR.
Такса обслужване на борда.

Цената не включва

SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз.
Храната в специализираните ресторанти.
Ползването на сателитен телефон и интернет.
Допълнителните екскурзии, предложени в програмата.
Застраховка „Отмяна на пътуване“.

Програма на пътуването

Исландия и Шотландия - две северни страни обвити в мистерия и легенди. Предлагаме ви възможно най-приятното пътуване и достъп до уникалните природни забележителности на Исландия. Шотландия ви очаква със своята богата история, замъци и легендата за езерото Лох Нес. Заедно с екскурзията в Хамбург, те оформят един завършен северен маршрут.

Акурейри, Исафьордюр, Рейкявик, Хамбург, Инвергордън, Къркуол,

Маршрут: София - Хамбург - Инвергордън - Рейкявик - Исафьордур - Акурейри - Къркуол - Хамбург - София

MSC Preziosa

12 дни / 11 нощувки

ПОТВЪРДЕНА ГРУПА С ВОДАЧ

ДАТА: 28.05.2023 г. - ЖЕНА ЗА КОМБИНАЦИЯ!

ЦЕНА на човек в двойна каюта:
Bella - Вътрешна каюта - Каюта без прозорец. Имат собствен санитарен възел. Оборудвани с минибар, сателитен телефон, интерактивна сателитна телевизия, сейф, сешоар, климатик - 3580 лв

ЗА ЦЕНА ЗА ДРУГ ВИД КАЮТА, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ!

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Акценти на програмата:

- Включени самолетни билети София-Хамбург-София с чекиран багаж
- 11 нощувки на борда на MSC в избрания тип каюта, с изхранване на база „пълен пансион“
- възможност за:
1. посещение на най-добре запазеното неолитно селище в Европа от преди 3000 години - Скара Брей, Шотландия
2. посещение на езерото Лох Нес
3. посещение на Синята лагуна (Исландия), привличаща туристи от цял свят. Тя дължи името си на млечно-синия цвят на водата в нея, чиято температура е 37-39 градуса по Целзий
4.разходка между двете тектонични плочи Северноамериканската и Евразийската, оформящи каньона в националния парк Тингвелир, Исландия
5. преминаване през "Ледения фиорд" и наблюдение на китове, тюлени, чайки
6. къпане в геотермалните води на естествен басейн между полета от втвърдена лава
- Обзорна екскурзия на Хамбург.
- Потвърден водач от туроператора

ВНИМАНИЕ: Круизният оператор изисква пълна ваксинация срещу Covid-19 на пътниците мин. 14 дни преди качването на борда на кораба.

=============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1:
28.05.2023 София - Хамбург
Полет София - Хамбург с прекачване. Трансфер летище - круизен терминал. Чекиране и настаняване на кораба. Отплаване в 19:00 ч.

ДЕН 2:
29.05.2023 Плаване
Свободно време за забавления и опознаване на кораба.

ДЕН 3:
30.05.2023 Инвергордън, Шотландия 07:00-17:00
Инвергордън ни посреща с типични Шотландски пейзажи – високи планини, старинни замъци, много история и легенди. Още Шекспир в своя „Макбет“ споменава замъка Cawdor, който е прочут и със своите забележителни градини. Замъкът Дънробин е най-големият в шотландските „Хайлендс“. Строителството му започва през 13 век, а за изграждането на неговия парк, архитектът е почерпил вдъхновение от Версай. Във всяка част на света, всички са чували за Лох Нес, шотландското езеро, което крие в дълбините си гигантско чудовище. То привлича тълпи от туристи, идващи с надеждата да видят „Неси“.

ДЕН 4:
31.05.2023 Плаване
Свободно време за почивка и забавления.

ДЕН 5:
01.06.2023 Рейкявик, Исландия – акостиране в 10:00
Добре дошли в най-северната столица на света. Въпреки суровия си климат, странна и уникална, Исландия ще ви развълнува. Тук е едно от малкото места, където можете да наблюдавате китове. Желаещите могат да го направят в открити води на борда на специални корабчета. Исландия е известна със със своята геотермална енергия – отоплението на градовете се осигурява изцяло от нея, а електроцентрали я използват за производство на електричество. И не само това – топлината излизаща от земните недра се използва в парници, за отглеждане на домати и банани. В днешния ден ви предлагаме разходка до термалната зона недалеч от Grindavik. Тук се намира една от най-популярните и посещавани забележителности на Исландия - Синята лагуна. Тя дължи името си на млечно-синия цвят на водата в нея. Температурата ? е 37-39 градуса по Целзий. Лечебните свойства на водата са доказани и затова недалеч е построена клиника за лечение на кожни заболявания.

ДЕН 6:
02.06.2023 Рейкявик, Исландия – отплаване в 18:00
Днес ще се отправим към националния парк Тингвелир. Това е единственото място в света, където можете да се разходите между две тектонични плочи – Северноамериканската и Евразийската, които неумолимо се отдалечават една от друга с по 2 см/година. Каньонът образуван между тях, маркира границата между двата континента. Освен природна, паркът е и историческа забележителност. Тук през 930 г., на брега на езерото, е основан исландският Алтинги - най-старият в света, оцелял и до днес действащ парламент.

ДЕН 7:
03.06.2023 Исафьордур 07:00-19:00
Името на града означава „Леден фиорд“. Той е най-голямото селище на полуостров Westfjords (Западни фиорди). Тук, от палубата на специална лодка, можете да наблюдавате обитателите на студените океански води – китове, тюлени, чайки. Желаещите могат да се разходят по суша до Бижуто на Западните фиорди – магичния водопад Dynjandi. Водата, спускаща се от височина около 100 м, го прави да изглежда като булчински воал – широк около 30 м в горната си част, и 60 м в долната.

ДЕН 8:
04.06.2023 Акурейри 07:00-18:00
Акурейри е наричан „Столицата на Севера“. Това е най-големият град в северната част на Исландия. Той също така е врата към северната красота на региона. Наблизо са разположени типични за Исландия природни забележителности. Езерото Myvatn и околностите му са считани за най-красивото място в Исландия. Тук ще имате възможност да се потопите в геотермалните води на естествен басейн между полета от втвърдена лава. Не пропускайте гледките на водопадите Dettifoss и Gosafoss. Очаква ви и каньонът Asbyrgi – формата му наподобява подкова, обграждаща малко езерце. По 100-метровите му склонове се очертават отделните пластове лава, оформени през вековете.

ДЕН 9:
05.06.2023 Плаване
Свободно време за почивка и забавления.

ДЕН 10:
06.06.2023 Къркуол, Шотландия 09:00-20:00
Къркуол е най-големият град на островите Оркни. Първите исторически сведения за него датират от преди около 1000 години. По онова време градът е бил под норвежка власт. Историята на града обаче започва преди поне 5000 години. От тогава датира и най-голяма му забележителност – Скара Брей(Skara Brae). По време на екскурзията си на брега, ще имате възможност да разгледате неолитното селище, състоящо се от 8 постройки, обединени групово и вкопани в земята – нещо, което няма аналог в археологическата наука. Обитавани са приблизително между 3180 и 2500 г преди Новата ера. Това е и най-добре запазеното неолитно селище в Европа. Ако проявявате по-голям интерес към историята на островите, ви препоръчваме да посетите и Музея на Оркни в Къркуол.

ДЕН 11:
07.06.2023 Плаване
Свободно време за почивка и забавления.

ДЕН 12:
08.06.2022 Хамбург – напускане на кораба след 06:00
В днешния ден освобождаваме кабините, но програмата ни продължава с обзорна екскурзия на Хамбург. По време на тура ще видите: Ландунгсбрюкен и пристанището – кеят за пътници /St.Pauli Landungsbr?cken/. От там постоянно тръгват круизни корабчета, развеждащи из Хамбургското пристанище. Шпайхерщат /Speicherstadt/ – Най-големият комплекс от складове в света. Построени върху дъбови греди през 19-ти век, сградите са в типичния стил Brick Gothic и заобиколени от канали и мостове, представляват забележителна и уникална атракция Църквата Св.Михаил или Михел /Hauptkirche Sankt Michaelis/- в стил барок. Часовниковата й кула се вижда почти отвсякъде. Църквата Св.Петър /Hauptkirche Sankt Petri/ е в готически стил и изниква наистина отвсякъде, ако се движите из търговските улици около Кметството. Св. Якоб /Hauptkirche Sankt Jacobi/– също с готическа архитектура. В нея се намира най-старият бароков орган в Северна Европа. Кметството /Rathaus/– най-важната за всеки град в Германия сграда в познатия ни неоренесансов стил, която е отправна точка в централната част на Хамбург. В късния следобед ще се отправим към летището за полет до София.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
Депозит 1: 800 лв/човек за записвания до 27.12.2022 г.
Депозит 2: 1200 лв/човек до 27.02.2023 г.
Доплащане до 15.04.2023 г.

Неустойки при анулация:
До 27.01.2023 – 250 лв
28.01. – 27.02.2023 – 20%
28.02. – 28.03.2023 – 40%
29.03. – 28.04.2023 – 50%
29.04. – 13.05.2023 – 70%
След 13.05.2023 – 100%

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Исландия |  Оферти - Рейкявик |  Екскурзии - Исландия |  Екскурзии - Рейкявик |  Круизи 2024 - Исландия |  Круизи 2024 - Рейкявик

Избрани оферти