Начало / Екскурзии / Екскурзии - Барбадос

Круизен пакет Нова година на Кариби - потвърдена група с водач

Номер на оферта

/

238019

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София-Пунта Кана-София с прекачване, с включени летищни такси и чекиран багаж 23 кг;
Трансфери летище - хотел - летище и хотел - пристанище - хотел;
3 нощувки в хотел 4/5*All inclusive в Пунта Кана
11 нощувки на борда на Costa Pacifica с изхранване Пълен пансион;
водач-придружител от България при минимум 15 записани
Застраховка "Асистанс" с покритие 10 000 евро

Цената не включва

Такса обслужване на борда на кораба в размер на 11 EUR/ ден
Разходи от личен характер;
Застраховка "Отмяна на пътуване"
Допълнителни екскурзии на брега

Програма на пътуването

Посрещането на Нова година е специален момент за всеки. Направете го незабравим с нашето ново предложение. Ще ви отведем на плаване в Карибския басейн, допълнено с 3 нощувки в Пунта Кана. Една перфектна комбинация!

Антигуа и Барбуда, Бонер, Бриджтаун, Британски Вирджински острови, Гваделупа, Кастрис, Ла Романа (Доминиканска р-ка), Оранестад, Пунта Кана, Тортола,

Маршрут: София – Пунта Кана – Ла Романа – АрубаКюрасао – Бонер – Барбадос – Санта Лучия – Гваделупа – Антигуа – Тортола – Ла Романа – Пунта Кана – София

Costa Pacifica

16 дни / 14 нощувки

ДАТА: 27.12.2022 - 11.01.2022

ЦЕНА на човек - Отстъпка за РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.07.2022 включена в цената:
- Вътрешна каюта - Минибар, радио, сателитен телефон, интерактивна сателитна телевизия, сейф, сешоар, климатик. Ел.захранване: 220-115V/60Hz
Площ: 14.7 м2 - 5830 лв
- Външна каюта с прозорец - Минибар, радио, сателитен телефон, интерактивна сателитна телевизия, сейф, сешоар, климатик. Ел.захранване: 220-115V/60Hz
Площ: 16.3 м2 - 6180 лв
- Външна каюта с балкон - Минибар, радио, сателитен телефон, интерактивна сателитна телевизия, сейф, сешоар, климатик. Ел.захранване: 220-115V/60Hz
Площ:20 м2. - 6400 лв

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1:
27.12.2022: София-Пунта Кана

Полет от София до Пунта Кана, Доминиканска република, с прекачване. Кацане в 17:50 ч. Трансфер до хотел Bahia Principe Grand Aquamarine 4*(или подобен). Настаняване и почивка след дългия полет. Свободно време за климатизиране. Нощувка.

ДЕН 2:
28.12.2022: Пунта Кана - Ла Романа, качване на кораба

Закуска. Свободно време за плажуване или VIP екскурзия до Алтос де Чавон и Бока де Юма(срещу доплащане). Ще ви отведем до средновековно селище, копие на италиански град от 16 век, йъдето можете да се насладите на много интересни забележителности – църквата, където са се бракосъчетали Майкъл Джексън и Пресила Пресли, реката Чавон, в чиито води са снимани Рамбо 2 и Анаконда. Ще посетим Каса де Кампо – „града на милионерите”, където ще видите къщите на Бил Гейтс, Шакира и др. Ще продължим към Бока де Юма, типично рибарско селце, където ще се насладите на пищен обяд от прясно-уловени морски дарове на ръба на скали, в които се разбиват вълните на Карибско море. Следва трансфер до пристанището в Ла Романа, където ще се настаним на борда на кораба. Отплаване в 23:59.

ДЕН 3:
29.12.2022: Плаване

В днешния ден ще имате възможност за почивка, забавления и опознаване на кораба.

ДЕН 4:
30.12.2022: Ораниестад, Аруба 08:00-19:00

Обгърнат от тюркоазените карибски води, постоянно гален от слънчеви лъчи и разхлаждан от пасати, островът предлага чудесен климат през цялата година и вълшебни гледки на едни от най-красивите плажове в света, по които съвсем небрежно се разхожда розово фламинго. Каквото и да кажем за острова, едва ли ще бъде достатъчно. Аруба не може да бъде описана, Аруба трябва да бъде видяна.

ДЕН 5:
31.12.2022: Вилемстад, Кюрасао 09:00-19:00

Кюрасао е Нидерландска територия, а Вилемстад е най-големият и най-населен отвъдморски град на Кралство Нидерландия. Гордее се със своята архитектура, повлияна от Холандския стил. Централната част на града, със своите характерни сгради е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Близките плажове изкушаващо предлагат ситен пясък и лазурно-синьо море. През тази нощ ще посрещнем Новата 2023 година сред вълните на Карибско море.

ДЕН 6:
01.01.2023: Кралендайк, Бонеър 09:00-23:00

Бонер е също отвъдморска територия на Нидерландия. Тук морската вода е толкова чиста, че има видимост до 30 м дълбочина. Това привлича гмуркачи и уиндсърфисти от цял свят. От столицата за 10 минути с атомобил се стига до залива Lac Bay – един от най-добрите в Бонер. Там, на бара, с чаша в ръка можете да наблюдавате професионални сърфисти. Основната историческа забележителност е Форт Орандж, построен през 1639 г от Холандската западноиндийска компания.

ДЕН 7:
02.01.2023: Плаване

Днес имате възможност да съберете сили за втората половина на нашето пътуване. Прекарайте деня край басейна на палубата, в спорт и почивка.

ДЕН 8:
03.01.2023: Кастрис, Санта Лучия 09:00-19:00

Санта Лусия е познат също и като „Перлата на Карибско море”. В южната част на острова има верига от 18 вулканични конуса и голям брой кратери. Там се намират и двата вулкана близнаци – „Големият питон” и „Малкият питон”. Част от забележителностите, които влизат в програмата е хълмът Morne Fortune, където ще видим Къщата на губернатора. След това ще минем през едно от най-красивите кътчета не само на острова, но и на Карибите - залива Мариго Харбър с градчето Мариго Бей. По пътя ще видим банановите плантации, благодарение на които Сейнт Лусия заема едно от челните места по износ на банани. Разходката ще продължи и по западното крайбрежие на острова като първо ще минем през рибарските градчета Anse La Raye и Canaries, а след това ще стигнем до градчето Суфрие – древната столицата на островния народ и ще видим отблизо едноименния вулкан. В района на градчето се намират и известните вулкани близнаци. Големият питон е с височина 798 м., а по-малкият му брат е висок 743 м. Накрая ще завършим с посещение на ботаническата градина Diamond Botanical Garden, в която са събрани част от най-представителните видове на острова и в Карибския басейн.

ДЕН 9:
04.01.2023: Бриджтаун, Барбадос 07:00-18:00
Барбадос е остров, изпълнен с история и в сърцето му се намират сгради, обявени за световни културни обекти от ЮНЕСКО. На западното крайбрежие, или по-познато като „платиненият бряг” се намира историческият град Хоултаун (Holetown) – мястото, където през 1627 год. са пристигнали първите британски заселници и единственият град в Барбадос до 1629 година. Западното му крайбрежие е известно със своите луксозни хотели, вили и плажове. Барбадос е малък остров, но може да се похвали с множеството си плажове с чисти и широки ивици снежнобял пясък, които се губят в тюркоазените води на Карибско море. Внимание заслужават и природните забележителности на Барбадос. Ботаническата градина “Andromeda Botanic Gardens” е открита като частна семейна градина, в нея могат да се видят невероятни колекции от екзотични растения, а в центъра ? има скрито езеро. “Andromeda Botanic Gardens” е съставена от близо 20 отделни, но свързани помежду си градини. Тук се срещат над 500 различни вида растения, включително над 150 вида дървета и палми. В резервата за диви животни “Barbados Wildlife Reserve” ще бъдете очаровани от срещи със Зелената морска котка (вид Коткоподобни маймуни), игуани, елени, каймани и някои видове змии (опасните видове са прибрани в заградени места).

ДЕН 10:
05.01.2023: Пойнт-а-Питр, Гваделупа 09:00-23:00

Един от най-популярните карибски острови ще ви посрещне с тропическите си плажове и екзотична природа. В този ден ще ви покажем най-доброто от Гваделупа – водопади с кристални води, дъждовни гори, висящи мостове и зоологическа градина. А в остатъка от деня ще ви дадем възможност да се насладите за кратко на един от прекрасните плажове на острова.

ДЕН 11:
06.01.2023: Сейнт Джоунс, Антигуа 08:00-18:00
Този карибски остров разполага с разнообразие от страхотни плажове, със ситен бял и розов пясък, но също и с бурна колониална история. Националният парк съхранява наследството от времето, когато тук се е водила борба за надмощие – между испанци, французи и англичани, между роби и робовладелци. Shirley Heights е някогашна важна точка за наблюдение и артилерийска отбрана на острова. Макар и не много висока(около 150 м), тя предоставя възможност за разглеждане от високо на пристанищата и целия остров. Разхождайки се между руините на старите фортове, пред вас ще се разкрие незабравима 360-градусова гледка. Следващият обект е Blockhouse и Английското пристанище – естествено оформено в най-южната част на острова. През 18 век е служило като база за кралския военен флот. Край него, още тогава е изникнало и селище със същото име. По същото време военните оценяват стратегическото значение на друго пристанище на острова - Nelson’s Dockyard. Със своето местоположение, и до днес, то дава подслон на множество кораби и яхти от ураганните ветрове в региона. В наши дни то е признато от UNESCO за част от световното наследство.

ДЕН 12:
07.01.2023: Тортола 07:00-14:00

Тортола е най-популярният и най-големият от групата на Британските Вирджински острови.Той е уникален, тъй като предлага вълшебния микс от екзотично спокойствие и богата гама от възможности за приключения. На острова ще откриете от първокласни луксозни хотели до малки уютни вили на брега на морето. Храната е изключително разнообразна и предлага пъстър микс от специалитети местна кухня и континентална кухня. Можете да закусите с капучино и вкусен кроасан, за обяд да похапнете типичното индийско ястие roti, а за вечеря да се насладите на превъзходно четиристепенно меню от местната кухня. Ако не ви се мързелува, препичайки се на някой безлюден плаж, можете да се впуснете в много приключения. Отдайте се на подводно гмуркане, направете си малка екскурзия в морето, разходете се с кон по крайбрежието. Не пропускайте да разгледате забележителностите острова – ботанически градини J.R. O’Neal, националният парк Sage Mountain, както и малкия зелен парк Queen Elizabeth ще ви впечатлят с красотата си. Задължително се разходете поне веднъж по главната улица на Роуд Таун, която ще ви очарова с необикновена си атмосфера и микс от различни култури, аромати и вкусове.

ДЕН 13:
08.01.2023: Ла Романа, Доминиканска република
Днес освобождаваме каютите и се връщаме в Доминиканска република. Следва трансфер и настаняване в хотел Melia Caribe Beach 5*(или подобен). Почивка. За вечерта ви предлагаме(срещу доплащане), посещение на един от най-известните нощни клубове в света – Coco Bongo. Ще станете свидетели на зашеметяващо шоу, с невероятни акробатики и специални ефекти. Това е „Колизеум“ на забавленията, който човек трябва да види със собствените си очи, за да повярва. Шоуто надминава и най-добрите представления на Мулен Руж и Лас Вегас. Повече от 40 танцьори, музиканти и акробати формират спектакъл от световна класа – пресъздават реалистично от класически изпълнители като Бийтълс до съвременни като Лейди Гага.

ДЕН 14:
09.01.2023: Ла Романа, Доминиканска република

Днес имате възможност да почивате на шезлонг на плажа или да се запознаете с най-красивия карибски остров и национален парк на Доминикана - Саона, пътувайки с Катамаран по Карибско море! Усетете топлото доминиканско слънце и се насладете на кристално чистите води на „Синята лагуна“ – островът е бил и снимачна площадка на небезизвестния филм с Брук Шилдс. Има достатъчно време да поплувате и помързелувате на екзотичен див плаж, а на връщане малко адреналин на бързи лодки и снимка с морска звезда докато пиете коктейл в центъра на лагуната!

ДЕН 15:
10.01.2023: Пунта Кана-София

Закуска. Свободно време за последно сбогом с Карибите. Освобождаване на стаите. Следва трансфер за вечерен полет до София с прекачване.

ДЕН 16:
Ден 16 , 11.01.2022 София
Кацане в София. Край на програмата.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
Резервации без депозит до 22.06.2022
Депозит 1: 800 лв/човек до 29.06.2022
Депозит 2: 1300 лв до 27.09.2022
Доплащане: до 27.10.2022

Условия за анулации:
до 29.06 - без глоби
30.06-27.09.2022 - 800 лв/човек
28.09-27.10.2022 - 20% от стойността на круизния пакет
28.10-27.11.2022 - 40%
28.11-12.12.2022 - 60%
след 12.12.2022 - 100%

ЗАПИТВАНЕ:
* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Кариби |  Оферти - Барбадос |  Екскурзии - Кариби |  Екскурзии - Барбадос |  Нова година 2023 - Кариби |  Нова година 2023 - Барбадос

Избрани оферти