Оферта номер: 100293

Остров Бали, Индонезия: 10 дни от 22.05.2019 г. - 7 нощувки в Бали

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Куала Лумпур и Екскурзии в Малайзия.

Остров Бали, Индонезия: 10 дни от 22.05.2019 г. - 7 нощувки в Бали
от 3557 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
-Самолетни билети София – Доха – Денпасар / Денпасар – Доха – София с включени летищни такси, чекиран багаж (30 кг) и ръчен багаж (7 кг);

-7 нощувки: 3 в Убуд и 4 в Джимбаран;

-7 закуски, 1 обяд, 1 вечеря;

-Всички трансфери и екскурзии по програмата с включени входни такси за обектите и местен екскурзовод:
-екскурзия с обяд до Убуд – селището Топатих, плантация за кафе, Свещената гора на маймуните и местния пазар;
-посещение на храма Улувату, спектакъл кечак и вечеря в крайбрежен ресторант;

-Водач-преводач от фирмата;

-Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ. д.
Цената не включва
-непосочените в програмата хранения, допълнителни посещения и лични разходи.

Допълнително се заплащат:
-Екскурзии по желание, които се заплащат с доплащането:
- екскурзия до Танах Лот, оризовите тераси Джатилуи и Бедугул – 96 лв. (възр.)/48 лв. (дете);
- екскурзия до Йогиакарта, остров Ява – 826 лв. (възр.)/747 лв. (дете);
- екскурзия с обяд до Птичия парк и сафари със слонове - 285 лв. (възр.)/143 лв. (дете);
- спектакъл Девдан: „Съкровището на архипелага” - 161 лв. (възр.)/81 лв. (дете)

-Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи: 60 лв.;

-Лица на възраст над 70 г. доплащат за медицинска застраховка – 19 лв.

-По желание - застраховка „Отмяна или прекъсване на пътуване” – от 2,7% до 1,5% от крайната сума по договора (заплаща се при записване).
=============================================================

Вероятно няма друго място на Земята, което да притежава магическото привличане на Бали. Хиляди пътешественици са идвали на острова, където ритъмът на времето се забавя и духът се подмладява. Бали е райско кътче, което очарова и остава в сърцето на всеки – тук, насред Индийския океан, пред очите Ви се редуват прекрасни пейзажи – безкрайни зелени оризови полета, достолепни планини и вулкани, гъсти тропически гори, приказни плажове, допълнени от смайващите древни храмове, сътворени от ръцете на изкусни майстори, предали своите традиции на следващите поколения. В балийската култура хармонията между природата, човека и божественото начало е определящ принцип, ето защо ще бъдете приветствани от легендарното гостоприемство на жителите на острова. Тук се празнуват и почитат животът, единството с природата и красотата, като всеки е добре дошъл.
За Вашата почивка сме избрали Джимбаран - малко рибарско градче, разположено върху красив пясъчен залив в южната част на полуостров Букит. Курортът е отличен за почивка със своите девствени бели плажове, топли кротки води и фин пясък, като в същото време е близо до най-оживените места на острова и предлага лесен достъп до тях. Плажът Джимбаран е един от най-дългите на острова, а на брега са разположени множество ресторанти, където можете да се насладите на прясна морска храна и невероятния залез над Бали.

Програмата е 10-дневна, с 3 нощувки със закуски в хотел 4* в Убуд и 4 нощувки в хотел 5* в Джимбаран. Групата е с водач от България, самолетните билети и летищните такси са включени в цената. Полетите са на Катарските авиолинии.

Пътуването е групово, с водач от България и предварително резервирани места в полетите на Qatar Airways.

-------------------------------------

Маршрут: София - Доха - Денпасар – Убуд - Джимбаран - Денпасар - Доха - София

10 дни / 7 нощувки

ДАТА: 22.05.2019 – 31.05.2019

ЦЕНА:
Пакетна цена на човек в двойна стая: 3557 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

22.05.2019-ср 1 ден София
В 22:30 ч. полет QR 226 от София.

23.05.2019-чт 2 ден - Доха - Денпасар - Убуд
В 03:20 ч. кацане в Доха. В 08:10 ч. полет QR 960 от Доха. Кацане в Денпасар в 23:10 ч. Посрещане на летището, трансфер до хотела и настаняване. Нощувка.

24.05.2019-пт 3 ден Убуд
Закуска. Екскурзия с обяд до Убуд – град, известен като културната столица на Бали заради своите архитектура и занаяти. Креативността и тънкостите на традиционните балийски занаяти се предават от поколение на поколение, като мотивите, които майсторите използват, могат да се открият навсякъде на острова, придавайки му неповторим облик. Ще посетим селището Топатих в близост до Убуд, известно с производството на батик. Ще продължим към плантацията за кафе Бали Пулина, където ще се запознаем с процесите по отглеждането, събирането и обработката на кафето, ще научим повече за най-скъпото и високо ценено кафе Лувак и неговата история, след което ни очаква дегустация на фона на спокойствието и красотата на местността. Следва разглеждане на Свещената гора на маймуните, обитавана от балийските дългоопашати макаци. Те са активни през деня и спят през тъмната част на денонощието. Основната им храна се състои от сладки картофи, листа от папая, банани и други сезонни плодове. При влизане в гората можете да си закупите банани и да нахраните любопитните маймунки. Местните хора гледат на Свещената гора като на важно духовно, икономическо, образователно и природно средище. Ще имаме свободно време за разходка по главната улица или на местния пазар, откъдето можете да закупите сувенири. Връщане в хотела. Нощувка.

25.05.2019-сб 4 ден Убуд
Закуска. Свободен ден за почивка или по желание с доплащане – целодневна екскурзия с обяд до Танах Лот, оризовите тераси Джатилуи (ЮНЕСКО) и Бедугул.
Предстои ни да посетим храма Танах Лот – един от най-популярните обекти на острова, предоставящ незабравима гледка по залез слънце. Той е действащ хиндуистки храм, един от най-впечатляващите крайбрежни храмове, предназначен да защитават острова от демоните на океана. В превод името му означава „земя в морето“, което буквално илюстрира местоположението на храма върху скала в морето, до която се стига по тясна пътечка само по време на отлив. Под храма има пещера с вълшебен според местните вярвания водоизточник. Водата е прясна и сладка, въпреки че храмът е заобиколен с вода от всички страни. След това ще продължим към оризовите тераси Джатилуи, включени в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Тук освен на щедрото изобилие на природата, ще се възхитите и на грижливата човешка ръка, която е оформила тераси от оризища в сянката на връх Батукару (2276 м), спящ вулкан и най-високият връх в планинската област Бедугул. Най-евтин и лесен за отглеждане е белият ориз, който местните садят три пъти годишно. Отглеждат се още черен, червен и жълт ориз, а по време на жътвата оризищата сменят тучния си зелен цвят и се превръщат във феерична панорама с разпръснати огньове от запалените оризища. След това ще продължим към Бедугул - планинска местност с едноименно селце, което се намира на живописния бряг на езерото Братан, формирано в кратера на отдавна угаснал вулкан. Местните наричат езерото „сърцето на Бали“ и съществува поверие, че водата му дарява с младост и дълголетие. Местността предлага фантастични гледки – планински върхове, обвити в облаци, тропически джунгли, спокойни езера и свежа прохлада. Ще посетим свещения храм Улун Дану Братан с над 300-годишна история, разположен на брега на езерото, чиито тъмни и дълбоки води са свещени за балийците. Връщане в хотела. Нощувка.

26.05.2019-нд 5 ден Убуд - Джимбаран
Закуска. Освобождаване на стаите и отпътуване за Джимбаран. Настаняване в хотела и свободно време. Следобед разглеждане на крайбрежния храм Улувату - един от шестте най-големи хиндуистки храмови комплекса на остров Бали. Думата Uluwatu произлиза от балийските думи ulu - край на земята и watu - скала/камък. Разположен е на ръба на 90-метрова скала, в края на малък полуостров в Индийския океан. Основан е през 11 век и в състава му влизат три храма. Портата на всеки от тях е украсена с изкусна резба, изработка на местни майстори. До началото на 20 век храмът е бил затворен за поклонници и да се молят в него се е позволявало само на членовете на кралската династия. Улувату е заобиколен от малка гора, населена с маймунки. Те са другата забележителност на мястото, а любимото им занимание е да си просят почерпка от туристите. Храмът се посещава от около един милион души годишно и е популярно място да се полюбувате на залеза. В мига на потапянето на слънцето в океана можете да се насладите на изпълнение на древния ритуален танц Кечак с участието на над 70 мъже по мотиви от хиндуисткия епос Рамаяна. След спектакъла ще се отправим към Джимбаран за вечеря с морски дарове в ресторант на брега на океана. Връщане в хотела и нощувка.

27.05.2019-пн 6 ден Джимбаран / Убуд
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.
*По желание с доплащане – екскурзия с обяд до Птичия парк и сафари със слонове.
Ще имате възможност да се докоснете до природата и да се запознаете с изключително богатия растителен и животински свят на остров Бали – предстои Ви ден, изпълнен с цветове! Започваме с Птичия парк – мястото, където птиците и хората се срещат. Разположен е върху 2 хектара площ, където сред тропическа растителност живеят над 1000 птици, представители на 250 вида от цял свят, на една ръка разстояние от гостите. Тук можете да видите сови, фламинго, папагали, райски птици, застрашената балийска мейна – една от най-редките птици в света, и много други, докато около Вас свободно се разхождат чапли, патици и други дружелюбни пернати представители. Мисията на парка е свързана с изучаването, грижата и опазването на над 40 защитени индонезийски вида. Ще продължим към следващото вълнуващо приключение за деня – разходка върху гърба на слон на фона на невероятно красивата и разнообразна природа в околностите на Убуд, след която ни очакват шоу със слонове и обяд.

28.05.2019-вт 7 ден Джимбаран/ Йогиакарта
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.
*По желание с доплащане – целодневна екскурзия с обяд и полет до Йогиакарта, остров Ява.
Отпътуване рано сутринта, трансфер до летището и полет за Йогиакарта - културният център на остров Ява. Екскурзията започва с разглеждане на Боробудур - един от най-известните и величестве-ни будистки монументи, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО от 1991 г., вписан в Книгата на Гинес като най-големия будистки храм в света. Боробудур е изграден през осми и девети век, но става известен за Запада цяло хилядолетие по-късно, след като холандски инженер по заповед на британски генерал го "открива" на остров Ява, според подсказки от местните, че някъде в джунглата е скрит митичен храм. Общата площ на комплекса е над 2 500 кв. м., а гледан от птичи поглед, той наподобява огромна мандала в съответствие с будистката представа за света. Според местно поверие, ако три пъти обиколите ступата по часовниковата стрелка в пълно мълчание, ще сбъднете свое съкровено желание. Отправяме се към будистките храмове Мендут и Павон, тематично обвързани с Боробудур, като трите храма са построени от един и същи материал и са подредени в права линия. Обяд в местен ресторант. Разглеждане на Султанския дворец и Водния дворец, след което ще продължим към Прамбанан (ЮНЕСКО). Това е най-грандиозният и красив хиндуистки храмов комплекс в региона, отличаващ се с типична архитектура и датиран от средата на девети век. Той е бил огромен и е включвал 237 храма, като за построяването му е било отклонено коритото на близката река. Повечето от малките храмове днес са в руини, но все още могат да се видят трите най-големи храма, посветени на Тримурти (чрез нейната персонификация като Брама, Вишну и Шива, представляващи принципите на сътворението, съхранението и разрушението), както и трите по-малки храма, посветени на животните, които съответните божества използват като „превозни средства“ - Нанди (бикът на Шива), Хамса (лебедът на Брама) и птицата Гаруда на Вишну. Както и Боробудур, Парамбанан е разположен в сянката на действащия вулкан Мерапи, който доминира пейзажа и дава друга перспектива към дръзкото великолепие на сътвореното от човешка ръка. Вечерта трансфер до летището и полет обратно до остров Бали.

29.05.2019-ср 8 ден Джимбаран
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.
*По желание с доплащане – Девдан: „Съкровището на архипелага” - впечатляващ и разнообразен спектакъл, представящ богатото културно наследство на Индонезия чрез удивителни танци, акробатика, вода и огън, пищни костюми, светлинни и звукови ефекти. Премиерата му е през 2011 г. и оттогава се играе четири пъти седмично в специално построен театър с уникална озвучителна система и приказна атмосфера. Сюжетът е изграден около група туристи на екскурзия в джунглата. Две деца от групата от любопитство решават да се изкачат на планински връх, където намират сандък със съкровища и пет загадъчни предмета, представящи 5 индонезийски острова: Бали, Ява, Суматра, Борнео и Папуа. Всеки път, когато децата докоснат нов предмет, те, заедно със зрителите, се запознават с културата на всеки от островите чрез традиционните за него песни и танци. Продължителността на спектакъла е 90 минути. Включва трансфери от и до хотела.

30.05.2019-чт 9 ден Джимбаран - Денпасар
Закуска. Освобождаване на стаите до 12:00 ч. Свободно време за плаж и почивка. Вечерта - трансфер до летището.

31.05.2019-пт 10 ден Денпасар - Доха - София
В 00:35 ч. полет QR 961 от Денпасар. Доха. Кацане в Доха в 05:35 ч.
В 06:50 ч. полет QR 227 от Доха. Кацане в София в 12:00 ч.

=============================================================

ХОТЕЛИ:

Убуд: Ubud Village Hotel 4*
Джимбаран: Hotel Movenpick Jimbaran 5*

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Записване и плащане:
-Краен срок за записване: до 08.04.2019 или до изчерпване на местата.
-При записване: цветно сканирано копие на паспорта, който да е с валидност мин. 6 месеца след датата на връщане (след 22.11.2019) и да има 2 свободни страници; данни от лична карта и депозит 1800 лв;
-Пълно плащане: до 08.04.2019.

Визов режим:
-За престой на български граждани в Индонезия за по-малко от 30 дни, не е необходима виза.

Медицински изисквания:
-Ваксинации не са необходими.

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 14
-Срок за уведомяване за недостигнат брой туристи – 25 дни преди началната дата: 27.04.2019
-При недостигнат минимален брой от 14 туристи, но не по-малко от 12 – доплащане 139 лв.

Преотстъпване на пътуването на друго лице:
-Туристът може да преотстъпи правото си на пътуване при същите условия на друго лице до 61 дни преди тръгване, ако няма издадени самолетни билети и визи, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи. В този случай се заплаща такса административни разходи 100 лв.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
-Туристът има право да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
- до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
- до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена (до 20.02.2019)
- от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена (до 22.03.2019)
- от 60 до 31 дни се удържат 80% от общата цена (до 21.04.2019)
- под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100% (след 22.04.2019)

Информация:
-Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
-В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
-Агенцията не носи отговорност за промяна в разписанията на авиокомпаниите, ако някой от обектите е в процес на реновиране, както и за дейности, които не са организирани от туроператора.
-Непълнолетни, пътуващи без родител представят акт за раждане и нотариално заверено родителско разрешение.
-За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая и, ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, двете лица се настаняват в двойна стая, като сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
-Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови роднини, явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. Стойността ? е между 2,7% и 1,5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване и се заплаща при записване заедно с авансовото плащане.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================
КУАЛА ЛУМПУР И СИНГАПУР
от 3504 лв.
КУАЛА ЛУМПУР И СИНГАПУР
6 нощувки
Самолет
Куала Лумпур
Транспорт - Куала Лумпур Заведения - Куала Лумпур Хотели - Куала Лумпур Пазаруване - Куала Лумпур Забележителности - Куала Лумпур
Куала Лумпур - център на Малайзия
Пещерите Бату – Куала Лумпур, Малайзия
Джунглите на Борнео - приключение в гора на 130 милиона години