Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лисабон

ЛИСАБОН

Номер на оферта

/

232022

Дати & цени

Цената включва

-САМОЛЕТЕН БИЛЕТ;
-ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
-1 МАЛКА ЧАНТА С РАЗМЕРИ 40Х30Х20 СМ;
-1 БР. БАГАЖ ДО 10 КГ С РАЗМЕРИ 55Х40Х23 СМ;
-ПРЕДВАРИТЕЛНО ЧЕКИРАНЕ И ЗАПАЗЕНИ МЕСТА;
-ТРАНСФЕРИ;
-НАСТАНЯВАНЕ В СЪОТВЕТНАТА КАТЕГОРИЯ ХОТЕЛИ НА БАЗА НОЩУВКА И ЗАКУСКА;
-ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА НА ЛИСАБОН С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ;
-ЕКСКУРЗОВОДСКИТЕ УСЛУГИ ПО ОПИСАНАТА ПРОГРАМА.

Цената не включва

-ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 20 КГ;
-ТАКСИТЕ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, БИЛЕТИ ЗА МЕТРО И ДРУГ ВИД ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ;
-СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ЕКСКУРЗОВОДСКИТЕ БЕСЕДИ И ПР.;
-ПОСЕЩЕНИЯ И ЕКСКУРЗИИ, СПЕЦИАЛНО УПОМЕНАТИ, ЧЕ СА С ДОПЛАЩАНЕ;
-МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА;
-ГРАДСКА ТАКСА (CITY TAX);
-РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

ДАТИ и ЦЕНИ:
05.09.2020 - 08.09.2020 - 1125 лв.
19.09.2020 - 22.09.2020 - 1092 лв.
03.10.2020 - 06.10.2020 - 1067 лв.
10.10.2020 - 13.10.2020 - 1067 лв.

Екскурзията включва 3 нощувки със закуски в Лисабон в централно разположен хотел, екскурзоводско обслужване на български език, самолетен билет (с включени летищни такси, ръчен багаж 1 малка чанта с размери 40/30/20 см и един багаж до 10 кг с размери 55/40/23 см, предварително чекиране и запазени места). Лети се с авиокомпания „Уиз Еър”.
ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – Отпътуване от летище София с полет на „Уиз Еър“ в 11:45 ч. Пристигане в Лисабон в 14:05 ч. Настаняване в избрания хотел. Свободно време. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Обиколка на Лисабон с екскурзовод на български: площад „Рестаурадореш”, площад „Росио”, известните улици в центъра на града: „Аугуста”, „Оуро” и „Прата”, асансьора Санта Джуста, квартала „Алфама”, Катедралата, замъка Сао Жоржe (отвън), квартала „Чиадо”, Площада на търговията и Триумфалната арка. Свободно време. По желание следобед – полудневна пешеходна обиколка на квартала Белем - манастира Жеронимуш, кулата “Белем” (отвън), включени в Списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство, Паметника на откривателите. Обиколката е с доплащане 70 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва транспорт до квартала Белем, екскурзоводско обслужване на български език. Екскурзията се организира при минимум 10 участника. Вечерта – възможност за вечеря в традиционен фадо ресторант в Лисабон с доплащане 96 лв. на човек. Цената включва тристепенно меню, напитки и програма с фадо музика на живо. Вечерята се заявява и заплаща в България, а не на място. Придвижването от и до ресторанта е самостоятелно. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. По желание - целодневна екскурзия до Синтра, Кабо да Рока, Кашкайш и Ещорил с доплащане 145 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България. Цената включва транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване на български, разходка из центъра на Синтра (лятна резиденция на португалските монарси), разглеждане на двореца Кинта да Регалейра - една от най-впечатляващите забележителности на Синтра (дворецът и параклисът към него са забележителни, но най-интересни са спираловидните кладенци в градината, за които се твърди, че са използвани за тайни масонски ритуали и които превръщат двореца в едно от най-загадъчните места в Европа; входната такса, която е около 6 евро не е включена в пакетната цена и се заплаща на място), посещение на Кабо да Рока (най-западната точка на континентална Европа, предлагаща прекрасна гледка към Атлантическия океан), кратки спирки в Кашкайш и Ещорил - едни от най-аристократичните европейски курорти в Португалия. Екскурзията се организира при минимум 10 участника. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Свободно време. Около 12:30 ч. - трансфер до летището за полет на „Уиз Еър“ в 14:45 ч. Пристигате на летище София в 20:40 ч.


Забележка: стаите в хотела се освобождават до 11.00 ч. и багажът се оставя на съхранение в помещение за багаж на хотела.

Доплащане за чекиран багаж до 20 кг, (заявява се при записването): 120 лв.

Хотели, които използваме при съответния вариант:

A Residencial Horizonte***
B Avenida Park ***
C Flamingo ***
D Miraparque ***
E Florida ****
F Marques de Pombal ****
G Lisboa ****

Хотелите са централно разположени, в непосредствена близост до пл. „Маркеш де Помбал”, до парка Едуардо VII, на около 20 мин. пеша от стария град (пл. „Росио”)

ВАЖНО: При нощувки в Лисабон туристите (без децата под 12 г.) заплащат задължително градска такса (city tax) в размер на около 2,00 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 и 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетната цена на екскурзията.

Тагове

Оферти - Португалия |  Оферти - Лисабон |  Екскурзии - Португалия |  Екскурзии - Лисабон |  22 септември - 2023 - Португалия |  22 септември - 2023 - Лисабон

Избрани оферти