Начало / Екскурзии / Екскурзии - Скиатос

ЛЯТНА ПОЧИВКА на СКИАТОС - ОСТРОВА на МАММА МИЯ ! – 5 нощувки

Номер на оферта

/

232220

Дати & цени

Цената включва

5 нощувки с 5 закуски в избрания хотел 3*** / 4 **** на остров Скиатос
Безплатен интернет на територията на комплекса
Безплатен паркинг на хотела
Ползване на басейна на хотела
Информационен пакет

Цената не включва

Целодневен круиз МАММА МИЯ Споради – 50 лв (заявява се и се заплаща предварително в офиса)
Целодневен круиз Скиатос – Алонисос – 50 лв ( заявява се и се заплаща предварително в офиса)
НОВО!!! Пaнорамна обиколка на град Скиатос + Екскурзия до манастирите „Света Богородица“ и плаж Кукунарес- 20лв (заявява се и се заплаща предварително в офиса-мин 15 участника)
Гръцка вечер в таверна с жива музика и програма: 50лв (заявява се и се заплаща предварително в офиса)
Медицинска застраховка 10 000 ЕВРО / ЗД Армеец-18 лв
сити такса
ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ОРГАНИЗИРАН ТРАНСПОРТ при мин 25 души :
Организиран транспорт с тур мениджър от фирмата (комбиниран транспорт с автобус и ферибот) :
-120 лв с тръгване от София ( мин.25 човека)
-150 лв с тръгване от Пловдив (мин . 10 човека)
-160 лв с тръгване от Кърджали, Стара Загора (мин. 10 човека)
+ около 50 евро фериботен билет в 2-те посоки (задължително доплащане при организиран транспорт, препотвърждава се до 7 дни преди отпътуване )
Тръгването с организиран транспорт е на предходния ден вечерта преди датата на настаняване .Фериботното разписание подлежи на препотвърждаване .

Програма на пътуването

СЛЪНЦЕ, МОРЕ, МУЗИКА И УДОВОЛСТВИЕТО
да открием и се насладим на МАГНЕТИЧНИТЕ СПОРАДИ:
Скиатос, Алонисос, Скопелос


5 НОЩУВКИ С 5 ЗАКУСКИ в ХОТЕЛИ 3*** И 4 ****
С ТОП ЛОКАЦИЯ И ВИСОКА ОЦЕНКА!
ИЗБОР НА ДАТИ ПРЕЗ ЮНИ И ЮЛИ
ЦЕНИ ОТ 290 ЛВ НА ЧОВЕК
***Възможност за организиран транспорт от София , Пловдив, Стара Загора , Кърджали
за дати 26.06.2020

Програма с организиран транспрот
1-ви ден
Отпътуване от София в 23,00 ч вечерта от паркинга на Национален стадион Васил Левски. Нощен преход по маршрут София – ГКПП КулатаСолунВолос.Възможност за тръгване от Пловдив, Стара Загора, Кърджали.

2-ри ден
Пристигане в град Волос сутринта. Волос е известен като „градът на Аргонавтите“. Някога на мястото, където се намира днешния град Волос, е било селището Йолкос – родното място на Язон според гръцката митология, откъдето той тръгва на експедиция в търсене на златното руно със своя кораб Арго и неговия екипаж. На пристанището на модерен Волос се намира реплика на кораба Арго в реални размери, а също така и малка статуя посветена на митичния кораб. Сутрешна разходка и време за ароматно кафе. Отпътуване за Скиатос. Пътуване с ферибот около 3 часа. На обед пристигане на остров Скиатос. Настаняване в хотела. Свободно време за плаж . По желание туристическа обиколка на град Скиатос: Островът е роден дом на именитият новелист, писател и поет Александрос Пападиамантис( 1851 г. – 1911 г.), роден и израстнал на остров Скиатос, а главната улица на острова носи именно неговото име. В родната къща – музей на именитият творец могат да се видят събрани автентични негови лични вещи и мебели .Продължаваме към църквата Свети Никола, Часовниковата кула, Улицата на баровете, Старото и Новото пристанище и малките китни улички на стария град. В непосредствена близост от пристанището е малкия полуостров Бурджи , където са руините от Венецианска крепост, построена в далечната 1207 г от братята Gkizi,но е разрушена през 1660 г., когато адмирал Морозини превзема острова. Това е и едно от най-романтичните места в Гърция с богата иглолистна растителност, приканваща сянка и великолепна гледка към архипелага на Спорадите. Централната улица Пападиаманти на острова концентрира пъстротата на кокетните магазинчета, а вечер прелива от музика и забавления в крайбрежните си ресторанти, изкушаващи с апетитни местни специалитети . Възможност за Вечерен круиз в заливите на острова Нощувка.

3-ти ден
Закуска. Свободно време за плаж или Екскурзия до манастир „Света Богородица“ и емблематичнят плаж “ Кукунарес “ .
Светата обител е била средище на културно – просветната и политическа дейност на острова.Тук се заражда идеята за първоначалната визия на гръцкото знаме – бял кръст на син фон (негово точно копие все още се пази там). Тук е било подготвяно и гръцкото въстание, в следствие на което Гърция получава независимост. В музея на музикалните инструменти на манастира има дори реплика със загадка за музикалният инструмент, на който е свирил легендарния тракийски певец и музикант Орфей.
Сред изобилието от красиви плажове, маслинови и иглолистни горички продължаваме към най – големият, красив и полулярен плаж Кукунарес – основна снимачна площадка на мюзикъла Мамма Мия. Плажът фамозно се стели върху безкрайни пясъчни коси снежнобял пясък, заобиколени от пинии в югозападната част на острова , а боровата гора, от която е обграден предлага ароматна разхлада от знойното лятно слънце. Свободно време за плаж и релакс. Лукс, комфорт и елегантност облъхват световната слава на плажа , който е посрещал много кралски и холивудски величия . Други интересни плажове на острова са също : Банана, Мегали Амос, Мандраки, Ксанемос, Аселинос. Плажът Лалария и Сините пещери са достъпни само по море и може да се стигне до тях само с корабче. Вечерта Гръцка вечер с много музика и танци. Нощувка.

4-ти ден
Закуска.Свободно време за плаж или Целодневен Круиз “ МАММА МИЯ Споради “ , където ще сте заобиколени от автентичните пейзажи от едноименния мюзикъл .
Спорадите (т.е. на гръцки „разхвърляните“) са едни от най – прелестните острови в Гърция . Това не е чудно, като се има предвид, че според легендата остров Скопелос е основан от един от синовете на древногръцкия бог Дионисий – Стафил. Това са Северните Споради ! Микс от кокетни пристанища, таверни, барове, но и тишина и спокойствие на дивите и пусти заливи.
От главното пристанище на Скиатос в посока Скопелос се отправяме в лазурната прегръдка на Посейдон към остров Скопелос – тук природата рисува с ефирна лекота трептящи води , рубинени бугенвилии , безбрежно синьо небе … автентичен мизансцен на кинохитът – мюзикъл . След пристигането там ще се разходим на острова сред тайните на малките калдаръмени улички и освежим в крайморските кафенета и таверни. Време е да се отправим в посока остров Алонисос и неговото пристанище с благозвучното име Патитири. Старият град е кацнал на хълм с впечатляваща гледка към ласкавото Егейско море . Островът нееднократно е ставал обект на спор между Атина и Филип Македонски. Под водите му има множество потънали кораби и руини на градове … в близост е разположен и Националния воден парк на остров Алонисос – морски резерват с делфини. На връщане по желание гмуркане и плуване край западния бряг на Скопелос , а защо не и в компанията на красиви делфини от морския парк на Алонисос. Разбира се, няма как да пропуснем и емблематичния за острова и филма параклис Агиос Йоанис след изкачени… 105 стъпала . Гледката е впечатляваща, емоцията – затрогваща пред величието на природата! Завръщане на Скиатос в късния следобед.
Остров Скиатос е едно от онези божествени места с непокътната природа, за които си струва не само да мечтаем. Толкова типичен с изумрудената си прозрачна вода, със синьо-белите къщи, потънали в цветя , с маслиновите си горички и зеленина , но и толкова различен от останалите острови с общо около 60 – те си плажа. Едновременно с това островът е съумял да запази автентичния си дух, за да предложи и романтични разходки сред интересен пейзаж, уединени плажчета и кокетна столица. Свободно време. Нощувка.

5-ти ден
Закуска.Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии (плаж -круиз , уроци по конна езда, гмуркане, бъги крос ) . Нощувка

6-ти ден
Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии ( уроци по кану – каук ,wind/ kite surf ) .Нощувка

7-ми ден
Закуска. Напускне на хотела. Трансфер от остров Скиатос до Волос с ферибот. Отпътуване за България ( 500км). Пристигане в София / Пловдив / Стара Загора / Кърджали късно вечерта.



ЦEНИ за 19.06.20 и 26.06.20

LA PASCINE ART HOTEL 4**** – 16+ години
https://lapiscine.gr/en/

Цена на човек в двойна / тройна стая : 290 лв


IRIDA AEGEAN VIEW HOTEL 3+***
https://iridaskiathos.gr/en/

Цена за човек в двойна / тройна стая: 290 лв
Цена за дете до 12г: 270 лв
* възможност за Superior настаняване


***Допълнителни активности:
–wind/ kite surf
-вечерен круиз в заливите на острова
-плаж- круиз
-бъги крос
-уроци по гмуркане/шнорхелинг
-кану-каяк
-конна езда
-риболов


ХОТЕЛСКО НАСТАНЯВАНЕ ПО ПРОГРАМАТА:

LA PISCINE ART HOTEL 4 ****
https://lapiscine.gr/en/

LA PISCINE ART HOTEL 4 **** е разположен в тих и спокоен район, само на 10 минути пеша от центъра на град Скиатос. Той предлага плувен басейн с олимпийски размери и богата закуска. Гостите на хотела могат да се насладят на спокойна почивка в уютна и приятна атмосфера, с която е познат хотелът.
Хотелът предлага стилни стаи с модерна баня. Известният басейн на LA PISCINE ART HOTEL 4 **** с удобните шезлонги е идеално място за отдих.
А ла карт ресторант Crazy Cow е отличен с награди и предлага средиземноморска кухня, приготвена с регионални органични продукти.
На кратко пешеходно разстояние от La Piscine Art се намират центърът на Скиатос и пристанището. Наоколо има множество отлични ресторанти и таверни, както и очарователни местни магазини. Местоположението на LA PISCINE ART HOTEL 4 **** е идеално за спокойна почивка в близост до развлекателните обекти.



IRIDA AEGEAN VIEW HOTEL 3+ ***
https://iridaskiathos.gr/en/

IRIDA AEGEAN VIEW HOTEL 3+ *** се намира на 5 мин. пешеходно разстояние от известния пясъчен плаж Megali Ammos.
Предлага стаи със самостоятелен балкон с изглед към плажа . На пешеходно разстояние има супермаркет, магазини и таверни.
На територията на целия хотел е осигурен безплатен Wi-Fi .
Стаите и суитите в IRIDA AEGEAN VIEW HOTEL 3+ *** са стилно обзаведени и климатизирани. Всеки аксесоар от декорацията е изпълнен с грижа и внимание към гостите, за да се наслядат на своята пълноценна почивка.Хотелът предлага възможност за Superior настаняване .
В IRIDA AEGEAN VIEW HOTEL 3+ *** ще се насладите на синьо безвремие .
Изживейте Гръцкото лято в цялото му величие отвъд стреса и ежедневните грижи на един бриз разстояние от кристалните води на Егейско море.

*Хотелите прилагат Обща политика за превантивност с протокол за стандарт в условията на СOVID 19


Минимален брой участници за осъществяване на пътуването с организиран транспорт : 25


Условия за записване:

50 % Депозит при записване
Доплащане – 30 дни преди дата на отпътуване

Необходими документи:

Лична карта или международен паспорт с валидност 6 месеца от дата на пътуването
За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация – съгласие от едния или двамата родители (оригинал + 2 копия) и копие от Акт на Раждане.




ТАЗИ ОФЕРТА ВИ ХАРЕСВА?

ИЗПОЛЗВАЙТЕ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ" ЗА ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Скиатос |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Скиатос |  Лято в чужбина - Гърция |  Лято в чужбина - Скиатос

Избрани оферти