Начало / Екскурзии / Екскурзии - Айвалък

ЛУКСОЗНА 5***** НОВА ГОДИНА в ADRINA TERMAL HEALTH

Номер на оферта

/

232952

Дати & цени

Цената включва

3 нощувки в луксозният Хотел ADRINA TERMAL HEALTH & SPA 5*
3 закуски на богата блок маса
2 вечери на богата блок маса
1 Празнична Новогодишна вечеря с богата шоу програма и вечеря на база ALL inclusive, с включени алкохолни и безалкохолни напитки
Безплатно ползване на СПА зоната на хотела- басейни, фитнес, сауна, турска баня
Кана за гореща вода, кафе и чай в стаите, 0.5 л. вода на човек в стаите при пристигане
Бонус-посещение на Троя
Бонус-посещение на Одрин с възможност за шопинг
Представител от фирмата и екскурзоводско обслужване

Цената не включва

Транспорт с лицензиран туристически автобус-100 лв
Разходи от личен характер
Туристическа обиколка на Ердемит- 25 евро
Посещение на Айвалък и Пергамон-
Доплащане за мед. застраховка за лица до 65 г. – 6 лв.
Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г. – 10 лв.
Застраховка „Отмяна на пътуване“

Програма на пътуването

ЛУКСОЗНА 5***** СПА НОВА ГОДИНА в АЙВАЛЪК, ТУРЦИЯ
ИЗВЕСТНИЯ СПА курорт ЕРДЕМИТ ни посреща топло, разположен в Маслинената Ривиера с прекрасни плажове.
ADRINA TERMAL HEALTH & SPA HOTEL 5*
Дата на заминаване: 29.12.2020 – 02.01.2021
5 дни / 3 нощувки
3 закуски и 2 вечери
ПРАЗНИЧНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ С ПРОГРАМА И НЕОГРАНИЧЕНИ НАПИТКИ
ЦЕНА-339 лв
***Възможност за организиран транспорт
Програма
1-ви ден
Отпътуване в 22.00 часа от Национален стадион Васил Левски-София. Преминаване през граничните пунктове Капитан Андреево-Капъ Куле. Нощен преход.

2-ри ден
Преминаване през Чанаккале с ферибот.Там, където се срещат Мраморно и Егейско море се намира Чанаккале. На границата между две морета и между два континента, събирателна точка на Европа и Азия. Събирателна точка и на минало и настояще.
Ако се чудите къде точно се намира Чанаккале, ще ви кажем – в Турция. Но и точно там, където се е издигала величествена древна Троя. Там, където са мерили сили Ахил и Хектор, където е цъфтяла една от най-развитите цивилизации за времето си и са се водили едни от най-знаменитите битки в историята.
Земите в района са обитавани още от най-дълбока древност, а впоследствие стават притежание на велики цивилизации – троянската, гръцката, римската, византийската. Когато византийците владеят района, наричат града Дарданелия, дал името си на протока Дарданели, свързващ Бяло с Мраморно море.
Наименованието Чанаккале му дават османците. Започнали да наричат града “Крепост на грънчарите” или “Чанак калеси”, прочут по това време с грънчарството си.
Днес градът е притегателен център за любителите на митове и история. Хиляди туристи се стичат ежегодно, за да зърнат безценните руини от времето, когато тук царували троянците. Градът е космополитен, предлага приятна почивка, съчетана с културен туризъм и е сред най-впечатляващите турски дестинации.
За да подчертаят бурната история на града, създателите на филма “Троя” на режисьора Волфганг Петерсен подаряват сценичния Троянски кон на Чанаккале, който днес се извисява като символ на великото минало.Разположен е на 5 мин от пристанището. Там се намира и Часовниковата кула, която служи за ориентир за място за срещи.
Почивка за кафе и фотопауза . Пристигане в Едремит и настаняване в хотел „ADRINA HEALTH & SPA THERMAL Hotel” 5*. С. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден
Закуска. Свободно време за почивка или разходка.По желание срещу доплащане-Туристическа програма в гр.Ердемит.
Около заливът Едремит, известени като Маслинената Ривиера, има серия от добри курорти Кючуккую, Алтънолук, Акчай (спа център с многоминерални извори), Едремит и Йорен. Всички те имат прекрасни плажове, които обграждат целия залив и предлагат на посетителите голям избор от хотели и пансиони с гледки към морето. Тук е и Националния парк Каздаъ, със своята чутовна природа, приятни зелени площи за почивка иг орещи минерални извори.
Според митологията тук се е провел първият конкурс за красота в историята. В сянката на планината Каздаъ (Ида, 1774м.), в Панарбашъ, западно от Акчай, Парис дал златната ябълка на Афродита в своя известен „Съд на Парис“.
Отправяме се към Месността Hasan Drowned Waterfall, Hasan Bo?uldu G?leti (Езеро) и S?t?ven ?elalesi -място сред природата, където ще се насладим на прекрасна природа и зашеметяващи гледки.
Следва посещение още на Kazdagi Muzesi с восъчни фигури . Ще посетим също и Етнографския музей Tahtakuslar .
Свободно време за шопинг в Novada Shopping Centre.Връщане в хотела. Приготовления за посрещане на Нова година. Празнична Новогодишна Вечеря за неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки /местно производство/.Честита Нова 2021-ва година ! Нощувка.

4-ти ден
Закуска.Свободно време за разходка или почивка.
Екскурзия до Пергамон и Айвалък.
Посещение на античния град Пергамон, столица на Пергамското царство от елинистическия период, намиращ се на висок хълм в близост до днешния град Бергама. Разглеждане на Акропола на Пергам–сърцето на древния град:
Храмът на император Траян, Библиотеката, която Марк Антоний подарил на царица Клеопатра, Амфитеатъра, Руините от храма на Богиня Атина, останките от Олтара на Бог Зевс.
Айвалък е разположен на около 200 км северно от Измир и на 280 км южно от протока Дарданели. Прекрасният пясъчен плаж на Айвалък се намира на няколко километра южно от града и се казва Саръмсаклъ. Представлява няколко километра безупречна и чиста плажна ивица с много възможности за водни спортове, яхт круизи и др.), намиращ се в близост до град Едремит, панорамната обиколка включва: посещение на хълма “Шейтан Софрасъ“ (дяволската софра) от там се открива невероятна гледка към принадлежащия към Гърция остров Лесбос, както и към 26те острова заобикалящи района на Айвалък. Също така панорамната обиколка включва и посещение на една от най-големите фабрики за зехтин в района фабриката “OZGUN”. Връщане в хотела.Вечеря и нощувка.

5-ти ден
Закуска.Освобождаване на хотела.Отпътуване за България.По път посещение на гр.Одрин с възможност за шопинг. Пристигане в София късно вечерта.

Детайли
Промо цена:

Цена за възрастен в двойна стая-339 лв
Доплащане за единична стая-на запитване
Цена за дете 0 до 6.99 г при настаняване с двама възрастни-БЕЗПЛАТНО
Цена за дете 7 до 11.99 г при настаняване с двама възрастни-170 лв

Хотелско настаняване по програмата
Adrina Termal Health & Spa Hotel 5*
https://www.adrinahotel.com/
Местоположение:
Хотел Adrina Termal Health & Spa Hotel 5* е разположен на брега на морето, в близост до много ресторанти и кафенета.
Хотела се намира в Едремит, в района на селището Гюре ( само на 1 км. от центъра ), на 116 км. от пристанището на Чанаккале и само на 3 км. от селището Акчай. Летище Balikesir Koca Seyit е на 17 км от хотела.
Услуги в хотела:
24 часова рецепция, Основен ресторант Ida с капацитет 760 места (закрита част 360 места, открита част 400 места), Италиански А-ла карт ресторант, лоби бар, бар на басейна, закрит басейн, СПА и уелнес център с турска баня , сауна, джакузи, зала за масажи, център за здраве и красота, фитнес център, дискотека, обмяна на валута и съхранение на багаж. Пране, химическо чистене и гладачни услуги се предоставят при поискване и срещу заплащане. В цялата сграда има безплатен Wi-Fi достъп.
Ресторант Ida сервира на шведска маса уникални ястия от турската кухня. Гостите могат да се насладят на алкохолни или безалкохолни напитки в бара край басейна с гледка към Егейско море и залеза.
СПА центърът с площ 5000 кв.м включва 2 големи басейна с минерална вода, единият само за жени, а другият – общ. Има също терапевтични басейни, сауни, парни бани и турски бани. В хотела е осигурена лечебната минерална вода Gure. Гостите могат също да релаксират с разнообразни масажи и процедури: Аромотерапия, Антистрес терапия.
Гостите могат да ползват 2 термални закрити басейна, 1 външен плувен басейн и 1 детски плувен басейн.
Настаняване:
Хотела предлага настаняване в 246 елегантни и комфортни стаи: 197 стаи стандартни (28 м2), 24 стаи супериор (45 м2), 4 стаи за инвалиди (28 м2), 8 апартамента (60 м2), 13 фамилни стаи (45 m2 – две помещения с врата).
Всички стаи са оборудвани с централен климатик, сешоар, кът за сядане, безплатни тоалетни принадлежности, огледало, тоалетна, баня с душ кабина/вана, гардероб, електронен сейф, минибар, LCD телевизор със сателитни канали, телефон, балкон. Всички са с гледка към морето, басейна или планината Ида.Пода е с мокет. Безплатен Wi-Fi.
Изхранване:
Базата на изхранване е НВ ( закуска и вечеря ).
Закуска се предлага всяка сутрин и се сервира в кафенето. На място има и Италиански ресторант. Барът предлага богат избор от освежителни напитки.
STRABON PATISSERIE – Можете да опитате виенска торта, понички и пай заедно с богатата гама кафе.
Развлечения:
Други съоръжения за отдих включват такива като СПА терапии, масажи, термален басейн и джакузи. Любителите на спорта ще се насладят на дейности като фитнес, тениса на корт, волейбол, зала за йога и пилатес.
Плаж:
Частен плаж и кей. Безплатни чадъри и шезлонги на басейна и на плажа.
Хотел Adrina Termal Health & SPA Hotel 5* е перфектен избор за хора, които желаят да почувстват духа на Едремит. С удобното си местоположение хотелът предлага лесен достъп до всички градски забележителности. Този 5-звезден хотелски комплекс се намира в град Едремит и предлага изглед към северното крайбрежие на Егейско море. Хотела Ви осигурява възможно най-комфортен престой.

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Айвалък |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Айвалък |  Нова година 2024 - Турция |  Нова година 2024 - Айвалък

Избрани оферти