Начало / Екскурзии / Екскурзии - Свети Влас

Легенди за пирати и романтика – о. Св. Анастасия и Аква Калиде

Номер на оферта

/

238120

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт с комфортен автобус по маршрута
- 2 нощувки със закуски и вечери в 3* хотел Консул вечерите са без напитки
- Екскурзоводско обслужване по маршрута
- Медицинска застраховка на ЗК „Уника Живот“ с покритие 1000 лв.
- Посещение на туристически комплекс Аква Калиде
- Посещение на Музей на Солта в гр.Поморие
- Посещение на наблюдателницата в Поморийското езеро
- Посещение на Археологически музей в гр.Несебър
- Посещение на остров Света Анастасия
- Посещение на Етнографски музей в гр.Бургас
- Посещение на Морската градина в гр.Бургас

Цената не включва

- Входни такси за посещаваните обекти
- Двупосочен билет с кораб до остров света Анастасия - 16 лв. / възрастен
- Дегустация на избрани вина в семейна винарна в гр.Поморие – 8 лв. / възрастен
- Разходи от личен характер

Програма на пътуването

Легенди за пирати и романтика – о. Св. Анастасия и Аква Калиде


С тръгване от Стражица - 196 лв.
С тръгване от Велико Търново – 206 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Програма:

Първи ден: Аква Калиде – Музей на Солта – Поморийското езеро – Свети Влас
Oтпътуване от Велико Търново/ Стражица в 7.00 часа. Около 10:30 ч пристигане и посещение на Туристически комплекс Аква Калиде. Мястото е неповторимо и магично. Древният балнеокомплекс, намиращ се на 10км от Бургас е с площ 6 дка и дължина 86 м - един от най-големите в света. Разкопките на древния термален град са събрали в себе си хилядолетна история. Топлите минерални извори са използвани векове наред-Юстиниан, Филип Македонски, Сюлейман Великолепни-могъщи владетели са пазели и укрепвали лечебния град. Падали са империи, сменяли са се цивилизации -тракийска, римска, византийска, българска и османска епоха, хората не спирали да посещават целебните извори. Градът на Трите нимфи бил популярен извън пределите на Балканския полуостров. Останките от древните крепостни стени, римска баня, уникалните находки от древен медицински кабинет потвърждават значимостта на Аква Калиде - термалния град векове наред.
Част от комплекса е необикновен музей – възстановена баня от XVI век, чийто разцвет се свързва с властването на Сюлейман I Великолепни. В него може да се види малка музейна колекция, както и възстановка на стая за отдих в хамам. Посещението на интерактивната музейна експозиция включва и 10-минутен 3D филм, който ще Ви разведе виртуално във времето на траките и легендите. Имате възможност да си налеете от целебната минерална вода, чиито разкрасяващи свойства е използвала и самата Роксалана, любимата жена на султан Сюлейман Великолепни.
Отпътуваме към гр. Поморие с посещение на музея на Солта и възможност за оптично наблюдение на птиците в района на Поморийското езеро. В гр.Поморие има уникален за Европа музей на солта, лугата и калта. В самия музей има и наблюдателница за редки птици, които гнездят в поморийското езеро, което пък е защитена територия. Музеят на солта е музей на открито – посетителите могат да разгледат както музейната сграда, така и прилежащите 20 декара солници, в които се добива сол и днес. Солниците представляват множество басейни, отделени един от друг с дървено- насипни диги. Там се произвежда сол по същата технология, по която се е произвеждала и преди векове.
Ще се разходим в старинната част на гр.Поморие. Свободно време. За любителите на хубавото вино – възможност за посещение на семейна винарна с дегустация на качествени вина /срещу доплащане/.
Продължаваме към гр. Свети Влас. Настаняване в хотел Консул 3* в района на яхтеното пристанище Марина Диневи. Свободно време за басейн и плаж. Вечеря и нощувка.

Втори ден: гр. Несебър - посещение на Археологическия музей и Стария град
Закуска. В 09:00 ч. ще отпътуваме към един от най- емблематичните градове на българското Черноморие – Античния град Несебър. Историята му започва преди близо 3200 г. и може да се проследи през вековете в Археологическия музей в Стария град - една от най-посещаваните забележителности на града. Тук е съхранена хилядолетната история на града и е представена по един модерен и атрактивен за посетителите начин. Музеят има четири зали, които хронологично проследяват развитието на града през различните исторически епохи.
Ще се разходим по тесните павирани улички на Стария град и малките площади, приютили двуетажни къщи с каменна земни и дървени горни етажи, които са с външни стълбища и стърчат над улиците, магазини за сувенири, кръчми, механи и прекрасни цветни градини.
Връщаме се към хотела в ранния следобед. Свободно време за басейн и плаж. Вечеря. Нощувка.

Трети ден: остров Света Анастасия – Етнографски музей в Бургас - Морската градина
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване на 08.30 ч. към Морската градина в гр.Бургас, от където в 10.00 часа се отправяме на пътешествие с кораб до о-в Света Анастасия. Посещение на Билефест - Фестивала на Билките на остров Света Анастасия. Традиционно фестивалът се провежда в уикенда от 24 юни до 26 юни – което ни дава чудесна възможност да се потопим в ароматите и чара на това магично място!
Забулен от тайни, мистерии, чудодейна сила, Островът ще Ви очарова с невероятната си красота и гостоприемност. Само там ще видите уникалната лечебница (лекарна), предлагаща чудодейни билки и отвари, приготвени по старинни автентични рецепти, трите скални феномена- Гъбата, Дракона и вкаменения пиратски кораб, манастирът „Св. Анастасия” е единствената островна обител в България, част от която е запазена до днес, средновековната църква”Успение Богородично”, монашеската килия. Музеят разказва всички тайни и реална история на острова. Седемте експозиции на музея Ви въвеждат от легендите за скритото пиратско съкровище и призрака на разбойника-негов пазител, до истинският български Алкатраз (островът е бил политически затвор и дълги години е носил името Болшевик), залата с кривите огледала ще допринесе за слънчевото Ви настроение. А в свободното си време се насладете на чая от 10 островни билки и сладкото от зелени смокини, на уникалното островно вино в ресторанта с чудесна гледка. Намерената при разкопките и оцеляла и запазена като по чудо икона на Света Анастасия е изложена в църквата Успение Богородично в гр.Бургас.
След тази романтична разходка ще се върнем обратно в Морската градина - един от символите на град Бургас със своите красиви и прохладни алеи – притегателно място за малки и големи в летните месеци. Тук е преместен временно Етнографския музей, който миналата година посреща гостите си на нов адрес, докато текат дейности по реставрация на постоянната му сграда.

Експозициите са приютени в изключително красива старинна къща, построена през 1910 година по проект на известния италиански архитект Рикардо Тоскани. Тя се намира на крайбрежната алея в най-старата и изящна част на Морската градина, на ул. "Княз Александър Батенберг". В първата зала са представени костюмите от всички етнографски групи в региона, като музеят разполага с най – богатата колекция на костюми в Югоизточна България. Във втората зала са празничните костюми, които следват календарните празници.
Свободно време за разходка в Морската градина. Възможност за шопинг в МОЛ в гр.Бургас.
Отпътуване за Стражица/ Велико Търново. Завръщане в града привечер.


Забележка: Екскурзията се провежда при минимум 25 туристи.

Резервации:
При резервация се заплащат 20% от цената на пакета.
Пълно плащане 7 дни преди датата на отпътуване.

Входни такси:
- тур. комплекс Аква Калиде – 6 лв. (възрастни), 4 лв. (ученици, студенти, пенсионери);
- Музей на Солта – 3 лв. (възрастни); 2 лв. (пенсионери и учащи); деца до 7 г. – безплатно;
- Посетителски център в Поморийското езеро – 4 лв. (възрастни), 2,00 лв. (ученици, студенти, пенсионери); деца до 7 г. – безплатно;
- Археологически музей в гр.Несебър - Вход – 6 лв. (възрастни); 3 лв. - деца;
- Пътуване с кораб до остров света Анастасия – двупосочен билет с кораб - 16 лв. (възрастни); 12 лв. (пенсионери и учащи); 6,00 лв. - деца от 3г. до 6,99г.;
- Посещение на музея на остров Св.Анастасия - 6 лв. (възрастни), 4,00 лв. (ученици, студенти);
- Етнографски музей в Бургас - 5 лв. (възрастни); 2,00 лв. (ученици, пенсионери)

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Свети Влас |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Свети Влас |  Last minute оферти - България |  Last minute оферти - Свети Влас

Избрани оферти