Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сицилия

All Inclusive почивка в Сицилия - Lindbergh Sikania Resort 4* с полет от София

Номер на оферта

/

234352

Дати & цени

Програма на пътуването

Включен пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ ПРИ ПЪТУВАНЕ:

ФИНАНСОВО БЕЗРИСКОВА резервация - депозит при резервация 50 лв и доплащане 20 дни преди тръгване;
ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми при анулирана програма от туроператора или наложена карантина при преминаване на границите в срок до 14 дни;
50% ОТСТЪПКА от PCR тестове на лаборатория Рамус за самолетните и автобусните програми (Когато има наложено задължително изискване за отрицателен тест за осъществяване на пътуването);
ВКЛЮЧЕНА медицинска застраховка Traveller от Евроинс, с покритие 10 000 евро, включително и за риск от заразяване с COVID-19;
БОНУС без аналог - при установяване на covid-19 по време на пътуване - БЕЗ РАЗХОДИ за лечение, карантинен престой и връщане в България. (Това покритие стандартно не се включва в медицинската застраховка);
БОНУС без аналог - Застраховка Отмяна на пътуване (включена във всеки пакет).


Lindbergh Sikania Resort SPA

Lindbergh Sikania Resort & SPA 4* е перфектният избор за активна почивка сред природата - великолепен плаж, отлична хотелска база, вкусна, обилна храна и напитки и удобно разположен за екскурзии до най-интересните забележителности на Сицилия.

Местоположение

Lindbergh Sikania Resort & Spa 4* е разположен в южната част на остров Сицилия, непосредствено на брега на морето в красив залив. На 18 км от хотела се намира град Ликата, на 18 км е и град Гела.

Стаи

Хотелският комплекс разполага с 218 просторни стаи, реновирани изцяло през 2011 г. и предлагащи на своите гости следните удобства:

Баня и тоалетна;

Плазмен телевизор;

Минибар;

Сешоар;

Сейф;

Климатик.

Някои от стаите са с балкон.

Супериор стаите са с гледка към морето и се получават срещу допълнително заплащане.

Бебешка кошарка се заплаща на цена 10 евро на ден.

Плаж

Плажната ивица на хотела е широка 150 метра и е оборудвана с плажни чадъри и шезлонги, които са безплатни за гостите на хотела. Плажът е със златист, фин пясък, което е чудесна предпоставка за великолепна морска почивка.

Плажни кърпи се ползват безплатно срещу депозит от 10 евро, който се възстановява при връщане на кърпата. Смяна на кърпата се заплаща на място 2,50 евро.

Удобства и услуги

Гостите на хотела могат да ползват безплатно Wi-Fi интернет в общите зони (рецепция, лоби). Хотелът разполага с 2 басейна (1 от които детски), с чадъри и шезлонги, дискотека с открита и закрита част, амфитеатър за вечерни и дневни шоу-програми и представления с капацитет 437 места, закрит детски кът, фитнес зала, 2 тенис корта, 1 футболно игрище, игрище за волейбол и баскетбол.

Услуги срещу доплащане

Срещу допълнително заплащане може да се практикува мини-голф, уинд-сърф, кайт-сърф и могат да се ползват ресторанта на плажа, терасата за слънчеви бани с гледка към морето, оборудвана с джакузи, зона за релакс и зона за чай.

СПА център

На разположение на гостите срещу доплащане е и СПА център, оборудван с фитнес зала, парна баня, сауна, зона за масажи, ароматерапия, хидромасаж и зона за релакс.

Ресторант

Вътрешната част на основния ресторант е просторна и разполага с 396 места. Към ресторанта има също тераса с директен достъп към басейна.

Ресторантът на плажа работи по време на активния сезон срещу допълнително заплащане.

Концепция All Inclusive Light - включено е в цената

Гостите на хотела ползват включено в цената:

Закуска, обяд, вечеря на блок-маса, с включени наливна бира, вино, вода и безалкохолни напитки по време на храненията;

От 11:00 ч. до 23:00 ч. вода и безалкохолни напитки от машина.

Закуски от 11:30 ч. до 12:30 ч. и от 16:30 ч. до 17:30 ч.

Концепция Hard All inclusive - срещу доплащане (само за лица над 18 г.)

Гостите доплатили за Hard All Inclusive ползват All Inclusive Light и допълнително:

От 11:00 ч. до 23:00 ч. бира, домашно вино, безалкохолни напитки от машина, италиански ликьори, американско кафе и чай.

Домашни любимци

В Lindbergh Sikania Resort & SPA 4* се допускат малки животни до 10 кг, които не може да бъдат разхождани в общите части. Цена за седмица е 50 евро.

Общинска такса

Таксата се заплаща на място, на рецепцията и се определя едностранно от община Бутера. Таксата е в размер на 2 евро на вечер за ниските сезони и 3 евро за началото на август. Може да бъде променяна от общината.


Дати и Цени



Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, на база All Inclusive Light, с включени летищни такси. Оферата е валидна за нови резервации направени от 13.09 до 24.09 или до изчерпване на количествата. Пансион All Inclusive Light

ДЕН-1 / събота

Полет от София. Трансфер до хотела. Продължителност на трансфера- около 2 часа и 20 минути. Свободно време.

ДЕН-2 / неделя

Информационна среща с Вашия представител в хотела. Свободно време за плаж или полудневна екскурзия по желание: Трансфер до Ликата.

ДЕН-3 / понеделник

Свободно време за плаж и забавления или целодневна екскурзия по желание: Сиракуза и Ното.

ДЕН-4 / вторник

Свободно време за плаж и забавления или целодневна екскурзия по желание: Палермо и Монреале.

Вечер: Сицилианска вечеря-барбекю - включена в цената

ДЕН-5 / сряда

Свободно време за плаж и забавления или целодневна екскурзия по желание: Етна и Таормина

ДЕН-6 / четвъртък

Свободно време за плаж и забавления или целодневна екскурзия по желание: Модика и Шикли

ДЕН-7 / петък

Свободно време за плаж и забавления или полудневни екскурзии по желание: сутрин - Агридженто и Скала дей Турки;

Вечер: Гала-вечеря на основата на рибни специалитети - включена в цената

ДЕН-8 / събота

Трансфер до летището за полет за София. Продължителност на трансфера- около 2 часа и 20 минути.

Полетно разписание (в местни времена, подлежи на препотвърждение):

Авиокомпания: Wizz Air

София - Катания: 14:05 ч./ 15:00 ч. (местно време)

Катания - София: 21:05 ч./ 23:50 ч. (местно време)

Авиокомпанията си запазва право да прави промени в полетното разписание.



Допълнителни екскурзии



Цена за възрастен 127.4 BGN
Цена за дете 68.6 BGN
Етна и Таормина
ИТАЛИЯ,СИЦИЛИЯ

Отпътуване от хотела рано сутрин, след закуска.

Етна е най-високият действащ вулкан в Европа. Изкачване с автобус до 1910 м. Свободно време с възможност за разходка на страничните кратери "Силвестри", които са били активни 1986 г., да си купите сувенири от лава в някое от многобройните магазинчета, да опитате мед от Дзаферана или ракията "Огъня на Етна". По желание може да се стигне до "Кулата на Философа" в подножието на четирите действащи кратера на ниво около 2900 метра надморска височина с въжен лифт и джипове (само при благоприятни метеорологични условия). /Заплаща се на място допълнително/.

Билет за въжения лифт и джипове - 65 евро/ 48 евро (4 - 11 г.)

Препоръчителни са топли дрехи и удобни обувки, за допълнително изкачване, на място може да се наеме топло яке (3 евро).

Отпътуване за Таормина. Пешеходна разходка по живописните улички на най-прочутият курорт на Сицилия. Автобусът ни оставя на паркинг в подножието на града, откъдето се придвижваме до централната улица с безплатно бусче. Свободно време с възможност да посетите гръцкият театър от 3 в. пр. хр. - величествено произведение на природата и човека, откъдето се разкрива спираща дъха гледка към залива на Джардини Наксос, да разгледате останките от римския одеон, да разгледате Градския Парк, да се разходите по привлекателната главна улица с панорамния площад "IX Април", където се намира и известният "Вундербар" - любимо място на Лиз Тейлър, площад "Дуомо", любимо място на Оскар Уайлд. Там е фонтанът "Четирите фонтана" с кентавърка, който е символ на града.

Също така има богат избор на прекрасни сладодедаджийници (Джелатерии), кафета и магазини за мода и сувенири.

Вход за гръцкия театър в Таормина - 10 евро

Посочените входове са актуални към 15.10.2019 г., възможни са промени!

Връщане в хотела за вечеря.

Цената включва: транспорт; екскурзоводско обслужване на български език.

Цената не включва: билет за въжения лифт и джипове - 65 евро/ 48 евро (4 - 11 г.); вход за гръцкия театър в Таормина - 10 евро; разходи от личен характер.


Цената включва

транспорт; екскурзоводско обслужване на български език.


Цената не включва

билет за въжения лифт и джипове - 65 евро/ 48 евро (4 - 11 г.); вход за гръцкия театър в Таормина - 10 евро; разходи от личен характер.




Цена за възрастен 129.36 BGN
Цена за дете 70.56 BGN
Сиракуза и Ното
ИТАЛИЯ,СИЦИЛИЯ

Отпътуване от хотела сутринта след закуска.

Сиракуза е най-известната гръцка колония в Средиземноморието. Някога описана от Цицерон като "най-великия гръцки град и най-красивия от всички". Това е и родното място на Архимед. Посещение с местен екскурзовод на историческия център, о-в Ортиджа, под закрилата на ЮНЕСКО. Пешеходната туристическа програма започва от храма на Аполон - най-старият дорийски храм в Сицилия от 6 в. пр. Хр., площад Архимед, площадът "Ил Дуомо" с прекрасната катедрала и църквата "Света Лучия", където се намира и оригиналът на едно от големите платна на Караваджо "Погребението на Света Лучия". Обиколката завършва при извора на Аретуза, където ще научите легендата за вечната любов.

Свободно време с възможност за разходка с лодка около острова или до морските пещери, посещение на музея на Архимед или музея "Белломо" или разходка в пристанищната крепост на Сиракуза Кастело-Маниаче от 13 в.

В ранния следобед се отправяме към Ното, обявен за перфектният бароков град. Истинско бижу на барока, включено в листата на ЮНЕСКО. Туристическа програма с местен екскурзовод по централната улица, от двете страни на която са разположени църквите с манастирите, Катедралата, Палацо Николачи с най-красивите барокови балкони на света.

Свободно време с възможност за посещение на Палацо Николачи - имението на богати търговци на риба тон.

Вход за музея "Белломо" - 8 евро

Вход за Палацо Николачи - 4 евро.

Посочените входове са актуални към 15.10.2019 г., възможни са промени!


Цената включва

Транспорт; Екскурзоводска беседа на български език.


Цената не включва

Вход за музея "Белломо" - 8 евро; Вход за Палацо Николачи- 4 евро; Разходи от личен характер.




Цена за възрастен 107.8 BGN
Цена за дете 58.8 BGN
Модика и Шикли
ИТАЛИЯ,СИЦИЛИЯ

Отпътуване от хотела за посещение на град Модика. Модика е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Градът е основан от сикулите около VII век пр. н. е. По-късно е бил окупиран от римляните. През 845 г. е превзет от норманите. През XIII и XIV век е под испанско владичество при графовете от фамилия Гуалтиери. През следващите векове тази позиция е наследена последователно от други 6 италиански фамилии. Модика е управлявана, подобно на останалата част от Сицилия, от испански крал от Палермо. Това положение се запазва до XVIII век, когато остров Сицилия е управляван от Виена, а по-късно в края на XVIII и началото на XIX век е част от Кралство Сицилия.

Векове назад, испанците донесли от Мексико какаовото семе. От тогава до сега, в Модика се пази традицията и ритуалът за получаването на шоколад при ниска температура. Той е зърнист, тъй като какаото се обработва на не повече от 50 градуса и захарта се запазва цяла. Но, това, което никой не е и сънувал е шоколад със сол. Има много и различни видове: с плодове и пълнежи, с люти чушки, но със сол е нещо неповторимо като реализация и вкус. Посещение на цех за демонстрация и дегустация. Пешеходна обиколка в старата част на града, където се намират двата катедрални храма катедралата "Св. Георги", в която се намират част от мощите на Свети Георги Победоносец и е образец за сицилиански барок и "Свети Петър", където се намира рядко срещаното изображение на Исус Христос в поличка. Свободно време за самостоятелна разходка и възможност да опитате модиканското "Бароково кафе".

Отпътуване за Шикли. Разходка по централната улица виа "Франческо Мормина Пена" - очарователна улица, от двете страни, на която се намират най-фантастичните барокови сгради в града: дворци, църкви, обществени сгради, обикновени частни домове.
Сред тях внимание заслужава Палацо Спадаро, построен през XVII-XVIII век с разкошно стълбище, керамични подове от Калтаджироне, стенописи и картини с митологични герои, някои от които рисувани от Рафаеле Скалия през 20-те и 30-те години на XX век. Фамилната резиденция на Спадаро (богат род от Модика) има осем изящни балкона, с богато резбовани корнизи и парапети от ковано желязо - удобни за хващане от дамите, които излизали да наблюдават живота в Шикли. Палацо Беневентано представлява един шедьовър на човешкия творчески гений на късно бароковия период. В църквата "Свети Вертоломей", определена като църква с рядка красота, от 18 в. Голям интерес представлява платното на олтара, изобразяващо "мъченичеството на Свети Вартоломей" от Франческо Паскучи датирано от 1779 г.

Шикли е градът на Комисар Монталбано. Хитовият италиански крими сериал "Комисар Монталбано"е създаден по романите на Андреа Камилери и вече е показан в 65 страни.

Връщане в хотела за вечеря.


Цената включва

Транспорт; Екскурзоводска беседа на български език.


Цената не включва

Разходи от личен характер.




Цена за възрастен 127.4 BGN
Цена за дете 68.6 BGN
Палермо и Монреале
ИТАЛИЯ,СИЦИЛИЯ

Отпътуване от хотела след закуска. Туристическа програма в столицата на Сицилия, гр. Палермо.

В архитектурата на Палермо се смесват всички стилове, отразяващи заплетената и богата история на града. Това е единственото място в света, където са оставили белег всички основни Средиземноморски цивилизации - от финикийците и гърците, римляните, арабите и норманите, испанците и французите. Сърцето на Палермо е белязано от бароковото кръстовище "Куатро Канти", непосредсвено до него се намира "Пиаца Претория" с "Фонтана на срама", зад сградата на Общината е разположена църквата "Марторана", където афрески, византийска мозайка и барок се сливат в хармоничен шедъовър. До "Марторана" се намира църквата "Свети Каталдо" - прекрасен пример за арабо-норманска архитектура.

Пешеходната обиколка завършва пред Театро Масимо - най-голямата лирична сцена на Италия. Свободно време с възможност за шопинг, самостоятелно посещение на Театро Масимо или на Катакомбите на Капуцините или на най-големия пазар в Сицилия - Ла Вучирия - наподобяващ арабските пазари - ярък, жив спектакъл, пълен с викове.

Обиколката на града ще продължи към крайбрежието на града: промишленото пристанище, яхтеното пристанище, където са акостирали финикийците преди 2800 години, монумента посветен на загиналите в борбата срещу мафията, църквата Санта Мария де ла Катена, Порта Феличе, площад Гай Юлий Цезар, където е централна гара Палермо, след което се отправяме към Монреале - кралският хълм, седалището на норманските крале.

Посещение на Катедралата на града с местен екскурзовод - изключителен шедьовър на норманската архитектура от 12 в. с впечатляващи мозайки във византийски стил, които разказват стария и новия завет.

Моля, не носете къси поли и шорти! Необходими са покривала за рамене в катедралите и църквите!

Вход за църквата Марторана - 2 евро

Вход за Катедралата в Монреале - 4 евро

Посочените входове са актуални към 15.10.2019 г., възможни са промени!

Връщане в хотела за вечеря.


Цената включва

Транспорт; екскурзоводска беседа на български език.


Цената не включва

Вход за църквата Марторана - 2 евро; вход за Катедралата в Монреале - 4 евро; разходи от личен характер.




Цена за възрастен 78.4 BGN
Цена за дете 39.2 BGN
Долината на храмовете в Агридженто
ИТАЛИЯ,СИЦИЛИЯ

С местен екскурзовод се разглежда една от основните забележителности на Сицилия, която включва останките на седем древногръцки храма от V век пр.н.е., посветени на боговете Хера, Зевс Олимпийски, Херкулес, храма Конкордия. Долината на Храмовете е включена в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО. Агридженто е наследник на античния Акрагас, наречен от древногръцкият поет Пиндар "най-хубавият град на смъртните". В Акрагас е роден и прочутият гръцки философ Емпедокъл (490-430 пр.Хр.). Основан е през VI в преди Христа от заселници от близката колония Джела. Днес някогашното му величие още личи в множеството развалини в долината и в седемте храма, най-прелестните гръцки останки извън пределите на Гърция.

Входна такса 10 евро за лица над 18 год.

Посещение на Италианския град Мазара дел Вало e земеделски и риболовен център, разположен в провинция Трапани, Югозападна Сицилия. Като основан още по времето на финикийците град, той има древна и богата история, която личи в останалите запазени в него много древни руини и красиви сгради от Средновековието.

В съвременната история градът е познат като родно място на Гаетано Рина, главатар на клана Корлеоне, играещ важна роля в йерархията на Коза Ностра, който е една от водещите фигури в града. Мазара дел Вало възниква през 9 в. пр. н. е., когато е основан от финикийците. Името му произхожда от техния език и означава "скала". През различните векове е бил владение на гърци, римляни, картагенци, остготи, вандали и византийци.През 827 г. става собственост на арабите, които разделят цяла Сицилия на три района - Вал ди Ното, Вал Демон и Вал ди Мазара, което обуславя важната роля, която играе в рамките на разграфената територия. През този период се развива търговията, която превръща града в основно пристанище на острова. Изграждат се множество училища и образователни центрове, които имат важна роля в културния живот на Сицилия през този период.


Цената включва

Транспорт; Екскурзоводска беседа на български език.


Цената не включва

Разходи от личен характер.




Цена за възрастен 25 BGN
Антигенен тест връщане - в ЛАБОРАТОРИЯ РАМУС
ИТАЛИЯ,СИЦИЛИЯ

ТАЛОН

За Антигенен тест

Издаден от туроператор

Този Талон за отстъпка е издаден на база на споразумение между туроператор и лаборатории "Рамус".

За да се смята този талон за валиден към него трябва да има приложен билет за антигенен тест издаван от туроператор. Липсата на билет прави талона невалиден.

Ползват антигенен тест заплатен предварително към туроператор

Тестът се заплаща от туроператор по фактура и банков път към лаборатории Рамус.



Цена за възрастен 25 BGN
Антигенен тест отпътуване - в ЛАБОРАТОРИЯ РАМУС
ИТАЛИЯ,СИЦИЛИЯ

ТАЛОН

За Антигенен тест

Издаден от туроператор

Този Талон за отстъпка е издаден на база на споразумение между туроператор и лаборатории "Рамус".

За да се смята този талон за валиден към него трябва да има приложен билет за антигенен тест издаван от туроператор. Липсата на билет прави талона невалиден.

Ползват антигенен тест заплатен предварително към туроператор

Тестът се заплаща от туроператор по фактура и банков път към лаборатории Рамус.



Цена за възрастен 25 BGN
Антигенен тест връщане - в ЛАБОРАТОРИЯ РАМУС
ИТАЛИЯ,СИЦИЛИЯ

ТАЛОН

За Антигенен тест

Издаден от туроператор

Този Талон за отстъпка е издаден на база на споразумение между туроператор и лаборатории "Рамус".

За да се смята този талон за валиден към него трябва да има приложен билет за антигенен тест издаван от туроператор. Липсата на билет прави талона невалиден.

Ползват антигенен тест заплатен предварително към туроператор

Тестът се заплаща от туроператор по фактура и банков път към лаборатории Рамус.



Цена за възрастен 25 BGN
Антигенен тест отпътуване - в ЛАБОРАТОРИЯ РАМУС
ИТАЛИЯ,СИЦИЛИЯ

ТАЛОН

За Антигенен тест

Издаден от туроператор

Този Талон за отстъпка е издаден на база на споразумение между туроператор и лаборатории "Рамус".

За да се смята този талон за валиден към него трябва да има приложен билет за антигенен тест издаван от туроператор. Липсата на билет прави талона невалиден.

Ползват антигенен тест заплатен предварително към туроператор

Тестът се заплаща от туроператор по фактура и банков път към лаборатории Рамус.

Резервации:

Авансово плащане: 50 лева на човек при подписване на договор.

Краен срок за пълно плащане: 20 дни преди датата на заминаване.

Важно:

  1. Минимален брой туристи: няма.
  2. Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
  3. Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
  4. Запазва се правото да бъдат правени промени по програмата, авиокомпанията, полетното разписание и други. Туристите заплатили пълна или частична сума ще бъдат усведомени в най-кратки срокове.

Условия:

21 дни преди обявените дати на тръгване съответната програма ще бъде потвърдена, ако има събран минимум или анулирана, ако такъв липсва.

Ако програмата бъде потвърдена, то в рамките на 24 часа Вашите клиенти трябва да препотвърдят ангажимента си и да заплатят 100% от стойността на почивката

При положителен PCR тест 14 дни преди датата на отпътуване 100% от сумата заплатена се възстановява до 14 дни след датата на пътуване.

При налагане на задължителна карантина при пристигане в дестинацията, сумите заплатени се възстановяват в пълен размер до 14 дни след датата на пътуване.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Сицилия |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Сицилия |  Ранни записвания 2024 - Италия |  Ранни записвания 2024 - Сицилия

Избрани оферти