Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мексико

МЕКСИКО – Загадки, митове и легенди

Номер на оферта

/

227931

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет София-Мексико Сити-София с КЛМ;

- Летищни такси;

- Трансфер летище-хотел-летище в Мексико Сити;

- 7 нощувки със закуски в хотел 4* в Мексико Сити;

- 2 полудневни екскурзии;

- 4 целодневни екскурзии;

- Застраховка медицински разноски с покритие 10 000 евро.

Цената не включва

- Лични разходи

- Услуги неупоменати в програмата

Програма на пътуването

Индивидуално пътуване по Ваши дати БЕЗ група и водач от България. За конкретна дата и цена, моля, изпратете запитване.

*****************************************************

Люто, горещо, мариачи, текила…..Мексико. Страна на древни ацтеки и маи, величествени пирамиди и неразкрити богатства, католически храмове и блестящи съвременни небостъргачи. Място, което испанските конкистадори превръщат в невероятна смесица от културни традиции и модерни тенденции. Мексико е място, което не можеш да забравиш, защото част от теб остава завинаги там.

*****************************************************

Програма

Ден 1 Полет СофияАмстердамМексико сити

Полет от София за Амстердам (09.00-09.00 ч.) и връзка със следващ за Мексико сити (14.35-19.25 ч.). Сърдечно посрещане на летището от наш партньор и трансфер до хотел Plaza Revolucion **** - www.hotelplazarevolucion.com. Настаняване и нощувка.

Ден 2 Мексико сити– разглеждане (Закуска)

Днес ще се потопите във вълнуващата история на древната култира на Мексико Сити (ЮНЕСКО), разположена в подножието на действащия все още вулкан Попокатепетъл. Обиколката започва с историческия център – площад Сокало, около който са разположени много от най-красивите сгради от колониалния период, музеи, дворци и католически църкви – Катедралата, Националният дворец и др. Разглеждане на основните зали на Националния антропологичен музей, в който се намира най-голямата в света колекция от културата на маите, ацтеките, олмеките, толтеките и други народи от древно Мексико, а също и обширна етнографска експозиция, посветена на народностите от съвременно Мексико. Сбирките на музея съдържат множество известни в цял свят експонати, като Камъкът на Слънцето, наричан календар на ацтеките, гигантски каменни глави на олмеки, съкровища на маите от Чичен Ица и Паленке и др. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Нощувка.

Ден 3 Теотихуакан и Девата от Гвадалупе (Закуска)

След закуска отпътувате за Теотихуакан – „Градът на боговете“, който е древната религиозна столица на ацтеките, намираща се на 48 км от Мексико Сити. Заема площ от 23 кв. км., а най-големите постройки в тези величествени и магични земи са Пирамидата на слънцето и по-малката Пирамида на луната. За разлика от пирамидите на Египет, тези в Мексико са функционирали като храмове, а не са използвани за гробници.

В предколониално Мексико той е представлявал многолюден град, културно-икономически и култово-религиозен център. Основан е около I век пр.н.е. от неизвестни индиански племена. Зенитът на културата е през V до VII век, когато населението на града е било 200 – 250 хиляди души правейки го най-големия град на тогавашна Америка. На връщане към Мексико сити ще спрем да разгледаме една друга много важна забележителност в страната – Светилището на Гвадалупе – любимо място за поклонение на мексиканците, където ще можете да разгледате храма, построен в чест на Девата от Гвадалупе, появила се на плащеницата на индианеца Хуан Диего преди повече от три десетилетия. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 4 Тула и Тепоцотлан (Закуска)

Днес се отправяме към археологическия град Тула. Тула е мезоамерикански археологически обект, който е важен регионален център и достига своя връх като столица на Толтекската империя между падането на Теотиуакан и възхода на Теночитлан. В този културен център се намира обектът, който съперничи на храма с надписите в Паленке. Това е пирамидата с атлантите или за по-лесно – Тлауискалпантекутли. Специалистите казват, че 4-метровите каменни фигури, известни като атланти, били воини, които в дясната си ръка носят атлатл – приспособление за мятане на стрели, а в другата – връзка стрели. Фигурите са с нагръдници и шлемове, каквито толтекските войници никога не са носили. Те могат да минат и за войници, но не толтекски. Това е церемониален център от 8-и век. Преди Мексико, хората от Тула били считани за най-добрите архитекти от древни времена. За съжаление те изчезнали поради нахлуването на култури от северната част на страната. След това се насочваме към Tepotzotl?n, един от мексиканските „Pueblos Magicos“ (магически селища), за посещение на колониалния манастир, където ще се насладите на някои от най-великолепните барокови олтара в света, издълбани в дърво и покрити с автентични златни листа. Вечерта изпълнени с положителни емоции се насочваме обратно към Мексико сити за почивка и нощувка.

Ден 5 Куернавака и Таско (Закуска)

Днес оставяме шума и забързания живот на Мексико Сити иотпътувамеза Куернавака, за да се потопим вмекото време, докато правим кратка обиколка на „Градът на вечната пролет“ – любимо бягство през уикенда на жителите на Мексико Сити. След това ще се насладим на красиватагледка към Таско, сребърния колониален град. Намиращ се на хълм, заобиколен от скалисти планини и скали, Таско излъчва очарованието на Стария свят със своите закътани калдъръмени улички, старинни площади и сгради с керемидени покриви. В площад Borda ще се полюбуваме на Санта Приска, катедрала от 18-ти век с цветни камбанарии построена в чуригерески стил (мексикански барок). Насладете се след това на свободно време за вкусен мексикански обяд, разходка из живописните улички и пазаруване на местни сувенири от сребро.

Ден 6 Плаващите градини на Сочимилко и Университета на Мексико (Закуска)

Xochimilco, което означава „Място на цветята“ на езика нахуатл, е известен с водните си пътища около древния град Теночитлан – днес е модерния град Мексико сити. Ацтеките изградили плодородни речни корита, наречени чинампа, на които отглеждали много от основните си култури, за да изхранват своето население. За да направят чинампа, ацтеките изплитали с клони платформи като огромни салове, които закотвяли на дъното на езерото; след това натрупвали кал и пръст върху сала, за да създадат терен за отглеждане на градина и така създали „плаващите градини“ и каналите около тях. Признат като обект на ЮНЕСКО с изключителна световна значимост, Xochimilco е единствения спомен за традиционното наземно обитаване в лагуните на басейна на Мексико Сити преди испанското завоевание. Днес посетителите могат да изследват каналите докато се движат с цветна лодка, наречена тражинера, за да научат за гениалната техника на ацтеките за отглеждане на храна върху плодородните речни корита – чинампасите все още се използват днес, но за отглеждане на цветя, не за хранителни култури.

След обиколката с лодка ще посетим Националния университет в Мексико основан през 1550 година. Ще видим стадиона и арената за борба с бикове, където се провежда класическият спорт в неделя и университетската библиотека на колежа. Екскурзоводът ще ни покаже впечатляващата галерия на открито, включваща стенописи и скулптури, преди да ни върне обратно в хотела.

Свободен следобед за самостоятелно разглеждане. Нощувка.

Ден 7 Пуебла & Чолула (Закуска)

След закуска напускаме Мексико Сити и отпътуваме на югоизток към Чолула, където ще се потопим в археологическия парк на Чолула (Park Zona Arqueol?gica) и ще посетим Голямата пирамида на Чолула, известна още като Tlachihualtepetl, извисяваща се на 55 метра с квадратна основа от 396 метра. Тази основа е четири пъти по-голяма от тази на Голямата пирамида в Гиза и е най-голямата пирамидална основа в Америка. Според мита пирамидата е построена от гигант, наречен Xelhua от кирпич, след като е избягал от наводнение в съседната Мексиканска долина. От основата на пирамидата погледнете нагоре, за да видите Църквата на Дева Мария разположена на върха. От върха на пирамидата в далечния източен хоризонт е възможно да се видят вулканите Malinche, Popocatepetl, Iztacc?huatl и Pico de Orizaba (най-високата планина в Мексико с височина 5700 метра), трета по височина в Северна Америка и е част от Транс-Мексиканския вулканичен пояс. Той е стратовулкан, който в момента е спящ, но не и загаснал: най-скорошното изригване е от 1687 г.

След това ще разберем как Ернан Кортес, завоевателят на Мексико, е заповядал изграждането на 365 църкви в Чолула, по една за всеки ден от годината. След това ще ви отведем до световното наследство на ЮНЕСКО в Пуебла, където сградите са изваяни от камък и покрити с боядисани керамични плочки. Очарователният град разполага със 70 църкви. Минете през църквата Санто Доминго от 16-ти век, чиито обикновен сиво-розов екстериор контрастира с богатството вътре. След това посетете параклиса на църквата, който някога е смятан за осмото чудо на света на изкуството и се насладете на позлатената мазилка и мексиканската барокова архитектура. Накрая разгледайте и красивата синя църква Санта Моника, която сега е дом на Музея за религиозно изкуство, а след това посетете фабриките за керамика и оникс, за да научите как са изработени тези занаятчийски предмети. Връщаме се в хотела късния следобед. Свободна вечер и нощувка.

Ден 8 Мексико сити – Амстердам (Закуска)

Закуска. Последен ден за разглеждане на столицата на Мексико. Трансфер до летището и полет до Амстердам в 21.55 ч.

Ден 9 АмстердамСофия

Кацате столицата на Холандия в 15.10 ч. местно време и връзка с полет за София (17.50-21.35 ч.)

*****************************************************

ЦЕНИ

Двойна стая …………………………………………………………………………………………………. € 1460

Единична стая ………………………………………………………………………………………………….€ 1680

*****************************************************

Важно: Всички цени са за индивидуално пътуване от България с туристи от други националности на място и се потвърждават в момента на резервация.

За конкретна дата и цена, моля изпратете запитване!

Възможни са промени в програмата по Ваше желание.

*****************************************************
Необходими документи за пътуване:

- Международен паспорт валиден мин. 6 месеца след датата на връщане

*****************************************************
Забележки:
- Мин. брой хора за реализиране на програмата - 2
- Цени за деца и други типове стаи - на запитване
- Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

*****************************************************

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

Допълнителна информация

При 6 и повече човека - 50 евро отстъпка на човек!

Тагове

Оферти - Мексико |  Оферти - Мексико |  Екскурзии - Мексико |  Екскурзии - Мексико |  Екзотична почивка 2024 - Мексико |  Екзотична почивка 2024 - Мексико

Избрани оферти