Оферта номер: 145255

МЕКСИКО и Плая дел Кармен 2019: екскурзия+почивка в едно

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Мексико и Екскурзии в Мексико.

МЕКСИКО и Плая дел Кармен 2019: екскурзия+почивка в едно
от 6998 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
Самолетни билети София – Мексико – Канкун – София;
Летищни такси;
10 нощувки със закуски във 3/4 звездни хотели;
10 вечери;
9 обяда;
4 All Inclusive в хотел 4 звезди на Плая дел Кармен;
Местен екскурзовод по време на цялото пътуване ( от 1-ви до 11 ден; изпращане на 15-ти ден);
Водач - преводач по време на цялото пътуване;
Индивидуален транспорт по време на цялото пътуване;
Входни такси за посещаваните обекти;
Обиколка на Мексико Сити;
Разходка с лодка и обяд в Сочимилко;
Посещение на националния антропологичен музей;
Разглеждане на Теотиуакан и базиликата на Гладелупе;
Посещение на фабрика за Обсидиан;
Дегустация на текила;
Пешеходна разходка в Пуебла;
Разглеждане на Монте Албан;
Пешеходна разходка в Оахака;
Посещение на Туле;
Посещение на Теотитлан Дел Вале;
Разглеждане на Митла;
Разходка с лодка в каньона Сумидеро;
Пешеходна разходка – Сан Кристобал де лас Касас;
Разглеждана на Сан Хуал де Чамула – Синакантан;
Посещение на водопадите Агуа Асул - Мисол Ха;
Разглеждане на Паленке;
Пешеходна разхподка в Кампече;
Посещение на Бекал (производство на панамени шапки);
Разглеждане на Ушмал;
Посещение на хасиендата Яшкопоил;
Пешеходна разходка в Мерида;
Посещение на Чичен Ица и разходка в центъра на Ваядолид;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗД Евроинс АД (има оскъпяване за лица над 63 г.)
Цената не включва
Всичко неописано в цената включва;
Допълнителни екскурзии в Плая дел Кармен;
Бакшиши за екскурзоводи и шофьори – 100 лева за целия престой (заплащат се задълженително в България);
Разходи от личен характер;
Таксите за посещаваните обекти
Включете се в най-новата ни екзотична групова екскурзия, която ще се проведе през 2018 година: Екскурзия до МЕКСИКО и почивка на ПЛАЯ ДЕЛ КАРМЕН!

=====================================================

МАРШРУТ: СофияПариж - Мексико Сити – Сочимилко – Теотиуакан – Пуебла - Монте Албан – Оахака – Туле – Теотитлан Дел Вале – Митла – Теуантепек - Каньон Сумидеро – Сан Кристобал де лас Касас- Сан Хуан де Чамула – Синакантан - Агуа Асул - Мисол Ха – Паленке – Кампече - Бекал- Ушмал – Мерида - Чичен Ица – Ваядолид - Плая дел Кармен – Канкун – Париж - София

16 дни / 14 нощувки/ 14 закуски / 9 обяда / 10 вечери
+ 4 All Inclusive


ДАТА: 10.03.2019 г.

!!!Последни 4 места!!!
Жена за комбинация

========================================================

ПАКЕТНА ЦЕНА на човек в двойна стая: 6998 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА (предварителна):

Ден 1: СофияПарижМексико сити
Отпътуване от летище София посока Мексико. Пристигане в Мексико. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 2: Мексико Сити – Сочимилко –Антропологичен музей – Мексико Сити
Закуска. Oтпътуване за първо запознанство с града – Сокало, един от най-големите площади на света. Срещу нас стои най-голямата катедрала на континента с множество позлатени параклиси, измежду които „Параклиса на прошката“ . Тя се издига на същото място, където е бил храмът на ацтеките, наричан „Теокали“. Продължаваме към националния дворец, седалище на президентството. Той е на мястото на двореца на Моктесума и съдържа стенописи на Диего Ривера, известния мексикански муралист. Следва Темпле майор (отвън), останал от старата ацтекска столица Теночтитлан. Към обед се отправяме на югоизток, за да потеглим с лодка към плаващите градини на Сочимилко, с включен обяд на лодката, под звуците на мариячи. Следобед следва посещение на националния антропологически музей, създаден 1964 г. Той съдържа значителен брой артефакти от предколумбийско Мексико. Това посещение ще бъде първият досег с различни цивилизации, обитавали страната, преди да бъдат видяни различните археологически обекти по време на пътуването. Вечеря. Нощувка.

Ден 3: Мексико Сити-Базиликата на Гуадалупе –Теотиуакан – Пуебла
Закуска. Напускаме Мексико сити, за да се отправим към Базиликата на Гуадалупе, датираща от 17 век, място за поклонничество на католиците от различни страни. Следва спирка във фабрика за обработка на обсидиан, вулканична скала, изстинала толкова бързо, че практически не е кристализирала. Дегустация на текила. Отправяме се към Теотиуакан. Обяд с гледка към пирамидите. Двата основни паметника са храмовете на Луната и Слънцето. Ще видим също храма на Кецалкоътъл, известен с Пернатия Змей, храма на Пернатите охлюви и Двореца на Ягуарите. „Градът на боговете“ датира от 7 век и със своите 200 хиляди жители е бил вероятно най-населеният град в света през онази епоха. Продължаваме към Пуебла – „градът на ангелите“. Това бижу е първия град, построен в Мексико през 1531 г. при идването на испанците. Той е бил седалище на армията на ген. Игнасио Сарагоса, който побеждава френските войски през 1862 г. От тогава Пуебла носи името Ероика Пуебла де Сарагоса. Пешеходна разходка в центъра на града, където ще видим централния площад Сокало, църквата Санто Доминго и др. Вечеря. Нощувка.

Ден 4: Пуебла – Монте Албан – Оахака ( планински път)
Закуска. Старият колониален град Пуебла е кацнал в плодородна долина, заобиколена от планини, по-голямата част от които вулканични ( Попокатепетъл 5452 м) и е известен със своите 60 църкви и с производството на многоцветни фаянсови плочки. Отправяме се към археологическия обект на сапотеките – Монте Албан, разположен на 2000 м надморска височина и разкриващ великолепна гледка към цялата долина на Оахака. Обяд. Пристигане в Оахака. Вечеря. Нощувка.

Ден 5: Оахака – Ел Туле – Теотитлан дел Вале – Митла – Теуантепек ( планински път)
Закуска. Разходка из центъра на Оахака и посещение на пазара, един от най-оживените и цветни пазари в Мексико. Отпътуване към Санта Мария дел Туле – църква от 17 век и спирка при гигантския кипарис – на възраст 2000 години. Този изключително рядък вид е на изчезване, дънерът има широчина 42 м. Отпътуване към селището Теотитлан дел Вале, където ще посетим семейство на тъкачи, които ще ни разкрият тайните на естествените багрила „made in Mexico“. Обяд. Следва посещение на Митла (място на мъртвите - на езика на сапотеките), която е била един от основните церемониални центрове на региона. Отпътуване към провлака Теуантепек – между Атлантическия и Тихия океан. Вечеря. Нощувка.

Ден 6: Теуантепек – Тукстла Гутиерес – Каньона Сумидеро – Сан Кристобал де лас Касас
Ранна закуска. Отпътуване за Тукстла и пристигане в селището Чапа де Корсо, където ни чака лодка, за разходка из каньона Сумидеро по Рио Чапас. Различни животни обитават тези места: чапли, лешояди, крокодили. Обяд. Продължаваме към Сан Кристобал де лас Касас. Свободно време за разходка из този индиански град и традиционния му пазар. Вечеря. Нощувка.

Ден 7: Сан Кристобал де лас КасасСан Хуан Чамула – Синакантан – Сан Кристобал де лас Касас.
Закуска. Сан Кристобал е разположен в центъра на зона, обитавана от индианци, където се е зародило сапатисткото движение, водено от командира Маркос в защита на правата на индианците. Всяка сутрин индианците цоцили идват на пазара, за да продават стоката си. Потегляме към селището Сан Хуан де Чамула, където жителите изповядват странна форма на християнска религия с езически привкус. Обяд. Завръщане в Сан Кристобал. Вечеря. Нощувка.

Ден 8: Сан Кристобал де лас Касас –Агуа Асул – Мисол Ха – Паленке ( планински път)
Закуска. Отпътуване за Паленке по планинаки тесен път, осеян с множество полегнали полицаи. Постепенно напускаме високите хладни и мъгливи земи, за да слезем към топлите и влажни равнии. По всяко време на годината водите бликат в планината и понякога образуват великолепна поредица от каскади, като тези на Агуа Асул и Мисол Ха. Обяд с печена риба на брега, за да се любуваме на прекрасната панорама. Продължаваме към града на маите – Паленке, кацнал насред тропическата гора. Вечеря. Нощувка.

Ден 9: Паленке - Кампече
Ранна закуска. Потегляме рано от хотела (за да се избегне тълпата) за посещение на Паленке. Човек остава с впечатление, че прекрачва прага на тайнствено, дълбоко и мистериозно място с елегантна архитектура и с по-скромни размери от повечето руини от времето на маите. Този град се простира на повече от 20 кв. км. Доброто състояние на обекта дава възможност да се оцени архитектурата на маите посредством великолепните барелефи. В самото сърце на Храма на Надписите се намира криптата на краля Пакал, открита през 1952 г. Тогава тя е съдържала останките на този велик монарх, покрити с бижута, а лицето покрито със смъртна маска от нефритена мозайка. Продължаваме към Мексиканския залив. По пътя си виждаме десетки километри блата и хасиенди, където се отглеждат биковете на Мексико. Обяд. Пристигаме в Кампече, колониален град под защитата на Юнеско. Разходка в центъра – площада, парка, катедралата, крепостните стени. Вечеря. Нощувка.

Ден 10: Кампече- Бекал – Ушмал – Мерида
Закуска. Отпътуване към селището Бекал, където Дон Алфредо ще ни разкрие тайните за производство на панамените шапки, характерни за района на Юкатан. Продължаваме към Ушмал. На езика на маите названието означава „трикратно строен“. Градът се отличава със специфична архитектура, повлияна от северните цивилизации. Районът е много сух и изображенията на бога на дъжда Чак присъстват навсякъде. Разглеждане на пирамидата на Магьосника, богато украсения дворец на Губернатора, Къщата на Костенурките. Обяд. По пътя спирка в хасиендата Яшкопойл (отвън), в която се е преработвал сизал за хамаци и въжета. Пристигане в Мерида. Вечеря. Нощувка.

Ден 11 : Мерида – Чичен Ица – Вайадолид – Плая дел Кармен
Ранна закуска. Отпътуване за Чичен Ица. Изграден от маите, в последствие преустроен от толтеките, градът символизира синтеза на двете религиозни култури. Ще видим Свещения кладенец, където са се извършвали човешки жертвоприношения, Храма на Войните, Стената на черепите и Обсерваторията. Обяд. Продължаваме към Вайадолид. Кратка разходка на централния площад. Отпътуване към Ривиера Майа. Достигаме изключителната красота на Карибския бряг, със своите пясъчни плажове, тюркоазени води, набраздени от коралови рифове. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 12 : Плая дел Кармен
Свободен ден на All Inclusive с възможност за допълнителна екскурзия до парка Шкарет.

Ден 13 : Плая дел Кармен
Свободен ден на All Inclusive с възможност за допълнителна екскурзия до Тулум.

Ден 14 : Плая дел Кармен
Свободен ден на All Inclusive.

Ден 15 : Плая дел Кармен – Канкун - Париж
Свободно време до обяд. Трансфер хотел- летище. Полет за Европа.

Ден 16 : Париж - София
Пристигане в София.

=========================================================

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЪТУВАНЕТО:

Резервация:
Депозит в размер на 2000 лева;
Валиден международен паспорт мин. 6 месеца след датата на връщане;
Доплащане 40 дни преди датата на отпътуване.


Детайли на полета:
AF5031 10MAR SOFCDG 07:00 09:10
AF 178 10MAR CDGMEX 11:00 16:20
AF 651 24MAR CUNCDG 19:35 11:00+1
FB 432 26MAR CDGSOF 10:10 14:00


Допълнителна информация:
Офертата важи при минимум 15 туриста;
Необходими документи за пътуване – задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуване.
За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия;
Ваксини – няма изискване за задължителни ваксини при посещение на Мексико;

Срокове за анулации и неустойки:
от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване– глоба в размер на 100 лв на турист + сумата за вече издадения самолетен билет.
от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване;
под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване;
Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт
застраховка „Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65 г.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================
Мексико Империята на Маите
от 1890 €
Мексико Империята на Маите
8 нощувки
Самолет
МЕКСИКО – Загадки, митове и легенди
от 1460 €
МЕКСИКО – Загадки, митове и легенди
7 нощувки
Самолет
Мексико
Хотели - Мексико Забележителности - Мексико
Мексико Сити - буен, шеметен мегаполис
Кабинковият лифт над Сакатекас - спираща дъха гледка
Ел Диа де лос Муертос - завръщането на мъртвите