Начало / Екскурзии / Екскурзии - Москва

МОСКВА – САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Номер на оферта

/

231638

Дати & цени

Цената включва

- самолетен билет София – Москва и Санкт Петербург - София с „България Ер”
- 3 нощувки със закуски в хотел 4 звезди в Москва;
- 4 нощувки със закуски в хотел 4 звезди в Санкт Петербург;
- билет за влак „Сапсан” (2-ра класа) по маршрут Москва-Санкт Петербург;
- разходка с корабче в Санкт Петербург;
- пътуване с корабче тип „Комета“ от Петерхоф до Санкт Петербург;
- всички трансфери по маршрута;
- екскурзоводско обслужване на български език по програмата;
- входни такси за посещаваните туристически обекти – Оръжейна палата, Третяковска галерия, Кремъл, Оръжейната палата и една от Кремълските катедрали в Москва, „Свето-Троицката Сергиева лавра” в Сергиев Посад, Исакиевския събор църквата „Възкресение Христово“, „Ермитажа“, Eкатерининския дворец с парка и парка на Петродворец в Санкт Петербург ;
- водач – придружител от туроператора.

Цената не включва

- Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;
- Разходка с корабче по Москва река;
- Нощна обиколка на Санкт Петербург;
- Посещение на балет „Лебедово езеро”;
- Традиционна руска вечер;
- Такса за издаване на руска виза и оформяне на документи - 130 лева;
- Медицинска застраховка с общо покритие 30 000 евро и с включен асистанс – 16 лв.

Програма на пътуването

ДАТИ и ЦЕНИ:
22.07.2020 - 29.07.2020 - 2475 лв.
29.07.2020 - 05.08.2020 - 2475 лв.
12.08.2020 - 19.08.2020 - 2475 лв.
02.09.2020 - 09.09.2020 - 2475 лв.

Екскурзията е осемдневна и включва 3 нощувки със закуски в хотел 4 звезди в центъра на Москва и 4 нощувки със закуски в хотел 4 звезди в центъра на Санкт Петербург, самолетен билет с авиокомпания „България Ер“ (с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен до 10 кг), билет за високоскоростния влак „Сапсан” Москва - Санкт Петербург, богата екскурзоводска програма на български език (таксите за вход на посещаваните музеи, както и за разходките с корабчета са включени в пакетната цена на екскурзията). През периода май – юли клиентите ще могат да се насладят на романтичния период на белите нощи в Санкт Петербург.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – (Сряда) – Полет СофияМосква. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – (Четвъртък) - Закуска. Екскурзоводска програма в Москва. Москва е столица на Руската федерация и представлява уникална смесица от архитектурни шедьоври от миналото и модерни сгради. Това е мястото, където можете да се запознаете най-добре с руските традиции. Историческият център на Москва - Кремъл със своите катедрали, манастири, впечатляващи крепости и невероятни дворци е демонстрация на автентичната култура и изкуството на Средновековна Русия. Независимо от историческите събития през годините, Москва си остава един от редките примери на добре съхранен стар град. Панорамна обиколка на Москва и пешеходна обиколка в центъра на града, разходка по пешеходната улица „Арбат”, една от най-старите запазени улици в Москва. Свободно време за обяд. Посещение на Третяковската галерия – една от най-богатите художествени галерии в Русия, където могат да се видят картини на най-известните руски художници. Завръщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – (Петък) - Закуска. Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали. Кремъл е бил построен по заповед на княз Юри Дългоруки през 1156 г. като дървена крепост. Оттогава е дострояван многократно. Сегашния си вид получава през XV век под ръководството на италиански архитекти, след като седалището на Православната църква е преместено в Москва. Посещение на Катедралния площад, ограден от катедралата „Успенски събор”, камбанарията „Иван Велики“, катедралата „Благовещенски събор”, катедралата „Архангел Михаил” и катедралата „Дванадесетте апостоли”. Това са най-известните отворени за посетители храмове. Кремъл представлява един от най-добрите примери за съчетание между типични руски храмове и средновековна архитектура. Известни са също така и най-голямото оръдие „Цар топ“ и най-голямата камбана „Цар камбана“, направени за удоволствие на руските царе. Посещение на Оръжейната палата, съхраняваща уникални ювелирни произведения и царски регалии. Свободно време за обяд. Тур по най-красивите станции на московското метро, по време на който ще се насладите на уникалните и богато украсени станции на метрото по линия „Кольцевая“. Възможност за разходка с корабче по река Москва (с доплащане 105 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва билет за корабчето, трансфери и екскурзоводско обслужване на български език; провежда се при минимум 15 участника). Завръщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – (Събота) - Закуска. Освобождаване на стаите. Екскурзия до Сергиев Посад – руският Ватикан с екскурзовод. Сергиев Посад е средище на
църкви и храмове и е едно от най-атрактивните места за посещение на т.нар. „Златен пръстен на Русия“ (ЮНЕСКО). Там могат да се видят най-изящните образци на руска църковна архитектура от XIV и XV век. Посещение на „Свето-Троицката Сергиева лавра” – най-големият храм и емблема на града, съхраняващ икони, рисувани от Андрей Рубльов и Даниел Чорни. Завръщане в Москва. Отпътуване за Санкт Петербург с високоскоростния влак „Сапсан”. Пътуването продължава около 4 часа. Пристигане в Санкт Петербург. Трансфер до хотела. Настаняване. По желание - нощна обиколка на града (с доплащане 95 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България; организира се при минимум 10 участника; цената включва транспорт с автобус и екскурзоводско обслужване). Това е една чудесна възможност да видите красиво осветените сгради и вдигането на мостовете над р. Нева. Продължителност на обиколката от 00:00 – 02:20 ч. През периода май – юни клиентите ще могат да се насладят на романтичния период на „Белите нощи” в Санкт Петербург. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – (Неделя) – Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод, по време на която ще се насладите на най-ценните паметници на богатата история на града и оригиналната архитектура, грижливо съхранена като част от световното културно наследство. Посещение на Площада на изкуствата, заобиколен от три музея и четири театъра, Дворцовия площад, Зимния дворец, Василевски остров и Невски проспект. Посещение на крепостта „Петър и Павел“. Свободно време за обяд. Посещение на Ермитажа. Безценната колекция на музея обхваща пет исторически сгради, най-забележителна от които е Зимният дворец – бившата резиденция на руската царска фамилия. Стаите му, декорирани с мрамор и злато, са изящен декор за съкровищата на „Ермитажа“. Колекцията на музея съдържа над 3 милиона експоната, сред които картини на Леонардо да Винчи, Рафаел и други известни творци. Завръщане в хотела. Нощувка в Санкт Петербург.

ШЕСТИ ДЕН – (Понеделник) – Закуска. Посещение на Eкатерининския дворец и парка в Царско село (понастоящем гр. Пушкин). Паркът на Летния дворец е един от най-красивите паркове на бившите резиденции на руските императори. Тук можете да усетите атмосферата на царския начин на живот в целия му блясък. Трудно можете да си представите, че дворецът е възстановен напълно само преди няколко години. Реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала мистериозно по време на Втората световна война. Посещение на парка на Петродворец (Петерхоф). Разположен на южния бряг на Финския залив, на 34 км от Санкт Петербург, грандиозният Петерхоф привлича хиляди туристи със своите паркове, дворци и фонтаните. Често е сравняван с Версай заради красивите си градини. Символът на Петерхоф е фонтанът „Самсон” с Голямата каскада. Като бивша резиденция на руските императори, Петерхоф представлява ансамбъл от дворци, най-известен от които е Големият дворец. Разрушен от нацистите, дворецът е издигнат отново в пълния си блясък. Залите му са богато декорирани с мрамор, злато и многобройни огледала. Завръщане в Санкт Петербург с корабче тип „Комета“. Това е най-красивият маршрут за прибиране. По време на 30-минутното пътуване ще се насладите на красотата на Финския залив. Завръщане в хотела. Вечерта - по желание посещение на известната балетна постановка „Лебедово езеро” в Ермитажен театър или Александрийски театър (с доплащане 150 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България; цената включва билет за представлението и не включва трансфери).

СЕДМИ ДЕН – (Вторник) - Закуска. Екскурзоводска програма в Санкт Петербург. Посещение на Исакиевския събор – най-голямата църковна сграда в Санкт Петербург. За построяването й са били необходими 40 години и днес това е една от най-впечатляващите сгради в града. В катедралата, където и до ден днешен се провеждат църковни служби, можете да откриете изложба, показваща невероятната история на построяването на храма чрез автентични исторически документи, планове и макети. Можете да се изкачите до върха на катедралата, за да се насладите на една от най-добрите панорамни гледки към града. Посещение на църквата „Възкресение Христово“, една от най-големите забележителности на града, впечатляваща както с архитектурата си, така и с богатата си вътрешна декорация от изящни мозайки. Свободно време за обяд. Разходка с корабче по р. Нева и каналите. Тъй като Санкт Петербург е наричан често „Северната Венеция“, разходката с лодка е задължителен елемент при посещението му. Завръщане в хотела. Вечерта - възможност посещение на традиционна руска вечер с фолклорна програма и коктейл за добре дошли (с доплащане 95 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България). Коктейлът включва: чаша шампанско, чаша водка, минерална вода, 1 бр. тарталет с червен хайвер, 1 бр. тарталет с мус от заешка паста и вино и 1 бр. тарталет с мус от крема сирене и гъби. Фолклорната програма включва руски народни танци, традиционни хороводи и темпераментни квадрили. Провежда се в Дом на офицерите. Цената включва билет за представлението и коктейл за добре дошли и не включва трансфери. Нощувка в Санкт Петербург.

ОСМИ ДЕН – (Сряда) - Закуска. Свободно време. Трансфер до летище Пулково в Санкт Петербург за полет до София. Кацане в София


ДАТИ И ЦЕНИ:

15.04.2020 - 22.04.2020 - 2449 лв.
29.04.2020 - 06.05.2020 - 2449 лв.
20.05.2020 - 27.05.2020 - 2475 лв. - бели нощи в Санкт Петербург
17.06.2020 - 24.06.2020 - 2565 лв. - бели нощи в Санкт Петербург
24.06.2020 - 01.07.2020 - 2565 лв. - бели нощи в Санкт Петербург
01.07.2020 - 08.07.2020 - 2565 лв. - бели нощи в Санкт Петербург
08.07.2020 - 15.07.2020 - 2565 лв. - бели нощи в Санкт Петербург
22.07.2020 - 29.07.2020 - 2475 лв.
29.07.2020 - 05.08.2020 - 2475 лв.
12.08.2020 - 19.08.2020 - 2475 лв.
02.09.2020 - 09.09.2020 - 2475 лв.
16.09.2020 - 23.09.2020 - 2475 лв.

Намаление за трети възрастен в двойна стая: 77 лв.
Намаление за дете до 11 г. в стая с 2-ма възрастни: - 250 лв
Намаление за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен: 115 лв.
Доплащане за инд. стая за пътуване на 15.04 и 29.04.: 429 лв.
Доплащане за инд. стая за пътуване на 20.05, 22.07, 29.07, 12.08, 02.09 и 16.09.:469 лв.
Доплащане за инд. стая за пътуване на 17.06., 24.06, 01.07 и 08.07.: 597 лв.
Доплащане за виза и оформяне на документи*: 130 лв.
* При евентуална промяна на цената на визата, клиентите ще бъдат уведомени своевременно



Необходими документи за издаване на руска виза:
1. Задграничен паспорт, в който има не по – малко от 2 чисти (празни) страници за визи, който е валиден в продължение на 6 месеца от датата на изтичане на срока на действие на визата;
2. Формуляр, попълнен и подписан лично от заявителя;
3. Визова анкета, попълнена на сайта visa.kdmid.ru;
4. Цветна снимка 3,5 x 4,5 см на бял фон, с ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла и без шапки, забрадки и т.н.


Хотели използвани по програмата (или подобни):

Москва - Аеростар 4*
Хотелът е разположен на една от основните пътни артерии в Москва – „Ленинградски проспект“. До центъра на града се пътува 10 минути с метро, с директна линия. Хотелът разполага с 307 стаи, 1 ресторант и лоби бар. Всички стаи са оборудвани с климатик, директен телефон, сателитна телевизия, минибар и сейф.

Санкт Петербург - Москва 4*
Хотелът се намира в непосредствена близост до един от основните булеварди на града – „Невски проспект”. Метростанцията е в непосредствена близост до хотела. Хотелът разполага със 777 стаи, 5 ресторанта, един от които панорамен. Всички стаи са оборудвани с директен телефон, сателитна телевизия, хладилник и сейф.

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Москва |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Москва |  Лято в чужбина - Русия |  Лято в чужбина - Москва

Избрани оферти