Начало / Екскурзии / Екскурзии - Гватемала

Магията на Централна Америка - Гватемала, Хондурас, Ел Салвадор, Никарагуа

Номер на оферта

/

238149

Дати & цени

Цената включва

транспорт по програма
английско-говорещ местен водач по време на пътуването
12 нощувки в хотели в двойна стая
закуска всеки ден
дейности по програма: обиколка на Антигуа Гватемала; Леон и Гранада
разходки с лодка по езерата Атитлан и Сучитлан и в Ел Голфо
посещение на града на маите Ишимче
посещение на руините на Копан с вкл. входна такса
посещeние на Ел Охо дел Агуа; Плая Санто Доминго и Чарко Верде
групови трансфери летище - хотел - летище
водач от агенцията при мин. 8 души

Цената не включва

международни самолетни билети
обеди и вечери
екскурзии и атракции по желание
входни такси
застраховки
бакшиши
телефонни разговори
пране и други лични разходи

Програма на пътуването

По време на това двуседмично приключение ще разгледаме колониалните градове, местните пазари и красивите плажове на малко познатата Централна Америка.

13 дни

ДАТА: 07.10.2022

ЦЕНА на човек: 2901 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

На това двуседмично пътешествие из Централна Америка ще се насладим на красиви колониални градове в Никарагуа и Салвадор, ще опознаем Гватемалските възвишения и ще релаксираме на уединените пясъчни плажове на остров Ометепе в Никарагуа. С лодка по езерото Атитлан ще посетим местните села - дом на маите цутухил. Ще изследваме също археологическия обект Копан в Хондурас и ще разкрием богатата история на маите.

Забележителности:

- Антигуа – ще разгледаме този елегантен колониален град, заобиколен от три вулкана
- Гватемалските възвишения с внушителния град на маите Ишимче и селата на маите цутухил около езерото Атитлан
- Копан - археологически обект от древната култура на маите, под защитата на ЮНЕСКО, определен като един от най-величествените обекти останали от маите в Северна и Южна Америка
- Сучитото - очарователен колониален град на брега на езерото Сучитлан
- Остров Ометепе – изолиран от останалата част на Никарагуа чрез Кочиболка (местното име на езерото Никарагуа), този остров създава усещането, че сте далеч от останалия свят
- Леон и Гранада - оживени колониални градове, в миналото са били съперници за столица на Никарагуа

=============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1. Антигуа (Гватемала)
Пристигане в Антигуа и настаняване в хотела. Прочут със своята добре запазена барокова архитектура с испанско влияние, впечатляващият град Антигуа де Гватемала е разположен в красива долина между вулканите Агуа, Фуего и Акатенанго. Този изящен стар колониален град е под защитата на ЮНЕСКО. Със своите калдъръмени улици и красиви стари сгради, това е един от най-очарователните градове в страната и един от най-живописните в Централна Америка.

Ден 2. Антигуа
Тази сутрин правим пешеходна обиколка с посещение на църквите Сан Франциско, Санта Клара, Ла Мерсед и Лас Капучинас, както и на някои от музеите в града. Въпреки пораженията от земетресения, градът е запазил своя чар, а със своите сгради и руини изглежда като снимка от миналото. Свободен следобед, в който може да разглеждаме града със свое собствено темпо.

Ден 3. Антигуа - Ишимче - Панахачел – езеро Атитлан
Днес се отправяме към град Панахачел на брега на езерото Атитлан, като по пътя посещаваме останките от древния град на маите Ишимче. Езерото Атитлан е обградено от вулканите Толиман, Атитлан и Сан Педро, а по плодородните му брегове са накацали малки селища на фермери и рибари, които все още поддържат традициите на своите предци - маите. Този следобед се отправяме на разходка с лодка, за да посетим едно от тези села – Сантяго Атитлан - дом на маите цутухил.

Ден 4. Езеро Атитлан
Свободен ден на езерото Атитлан. Като стара вулканична калдера, езерото Атитлан основателно е считано за едно от най-впечатляващите езера на американския континент и със сигурност е най-дълбокото в Централна Америка.

Ден 5. Езеро Атитлан - Копан (Хондурас)
Отправяме се на север към планините на провинция Ел Киче. Нашата дестинация е съседна Хондурас, като преминаваме през области с буйна растителност и хълмисти долини. Стигаме в Копан, китно село с кирпичени сгради в непосредствена близост до великолепния едноименен археологически обект с руини от маите.

Ден 6. Копан
Сутринта ще посетим Копан, който е обект на ЮНЕСКО, с местен екскурзовод. Разглеждаме прекрасните сцени и обекти от културата на маите (V-IX век сл. н.е.). Започваме от Големия площад с най-голямата колекция от скулптури на маите в Централна Америка; спираме при Акропола, където някога е била концентрирана управленската власт и се изкачваме до известното Стълбище с йероглифите. Състои се от около 2500 индивидуални рисунки, а по стените му са изобразени серпентини от птици и змии. Това е най-дългия пред-колумбийски текст открит в Новия свят.

Ден 7. Копан - Сучитото (Ел Салвадор)
Тази сутрин поемаме по панорамен път към границата на Ел Салвадор. След това продължаваме към колониалния град Сучитото.

Ден 8. Сучитото
Свободен ден в Сучитото. Сгушен между планината и езерото Сучитлан, Сучитото е очарователен град с калдъръмени улички и красиви къщи. Като бързо развиващ се център за изкуство и култура, Сучитото се гордее с колониална елегантност, занаятчийски магазини и много исторически и културни забележителности, което го прави мечтано място за пътешествениците.

Ден 9. Сучитото - Леон (Никарагуа)
Тръгваме за Леон и пътят ни минава из пасторални райони докато достигнем границата с Хондурас. Следваме залива Фонсека, който преминава в низините на Никарагуа и стигаме до целта на днешното пътуване - зашеметяващия колониален град Леон. Пристигане в Леон и настаняване в хотела.

Ден 10. Леон, Леон – остров Ометепе
Днес се отправяме на пешеходна обиколка из града. Като една от най-старите колониални столици, Леон се намира в сянката на седем вулкана и все още се смята за културен център на Никарагуа. Леон е бил столица на Никарагуа в продължение на 200 години и днес, старите сгради и голямата катедрала, допринасят за елегантната му атмосфера. В следобедните часове се отправяме към езерото Никарагуа и остров Ометепе, който се издига в него. Нощувка.

Ден 11. Остров Ометепе - Гранада
Сформиран от два вулкана, свързани с тънък провлак, островът има формата на пясъчен часовник. Наречен "оазис на спокойствието", той е очарователно място, пълно с невероятни гледки и интересни атракции. Посещение на Ел Охо дел Агуа - два басейна с минерална изворна вода в гората; Плая Санто Доминго - пясъчен плаж дълъг 4 километра и Чарко Верде с много тихи и живописни плажове със спиращи дъха гледки към вулкана Консепсион. Вечерта отиваме в Гранада, където нощуваме.

Ден 12. Гранада
Сутринта разглеждаме Гранада с екскурзовод. След обяд – свободно време. Гранада е идеалният град за опознаване пеша, с криволичещи тесни улички и алеи, които крият изкушения сред пищна зеленина и исторически сгради. Може да се посети островната група Лас Ислетас с лодка или морски каяк. Това са малки острови, разположени близо до вулкана Момбачо и съвсем близо до брега (по желание, заплащане на място).

Ден 13. Гранада - Манагуа
Сутринта, трансфер до Манагуа и заминаване

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Полет: Свържете се с нас и ще ви предложим различни варианти за полети. За връзка с нас изпратете запитване!

Визи: За български граждани не са необходими визи за посещаваните държави. Паспортът трябва да има минимум 6 месеца валидност от датата на заминаване от Манагуа.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Гватемала |  Оферти - Гватемала |  Екскурзии - Гватемала |  Екскурзии - Гватемала |  Екзотична почивка 2024 - Гватемала |  Екзотична почивка 2024 - Гватемала

Избрани оферти