Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

Магията на Предколедна Виена - самолетна екскурзия

Номер на оферта

/

232684

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София-Виена-София с директен полет на австрийски авиолинии
Летищни такси и ръчен багаж до 8 кг. с макс. размери 55x40x23 см;
3 нощувки със закуски в хотел Ana Enzian 3* във Виена, център;
Панорамна автобусна обиколка на Виена с местен екскурзовод на български език
Посещение на коледното село на площад Мария Терезия
Трансфери летище-хотел-летище;
Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" към ЗД ЕВРОИНС с покритие 7000 € (Покритието по риск “Mедицински разходи” включва COVID-19!);
Водач по време на пътуването и престоя
Цялостна организация и обслужване на български език
При необходимост - PCR тест или друг вид тест, както и изпълнение на административни изисквания във връзка с пътуването от типа "Онлайн регистрация" или "QR код"

Цената не включва

По желание - доплащане за чекиран багаж до 23 кг. двупосочно/ на турист: 120 лв
По желание - доплащане за чекиран багаж до 23 кг еднопосочно/ на турист (Виена-София): 60 лв
Разходи за градски транспорт (на място): 2.40 EUR (еднопосочен билет); 8 EUR (карта за 24 часа); 14,10 EUR (карта за 48 часа) или 17,10 EUR (карта за 72 часа);
Градска такса - ако бъде обявена такава (заплаща се на рецепция на хотела);

Застраховка "Отмяна на пътуване"
Допълнителни услуги по желание

Програма на пътуването

МАГИЯТА НА ПРЕДКОЛЕДНА ВИЕНА - 10.12.2020

Депозит при записване: не се изисква
Плащане на направените резервации: 03.12.2020 (само при липса на ограничения за осъществяване на пътуването)
Резервирай сега "ПРЕДКОЛЕДНА ВИЕНА" без риск:

- БЕЗ РАЗХОД за PCR тестове (при наличие на изискване за задължителен PCR тест за пътуването, разходът за тест се покрива от туроператора),
- ВКЛЮЧЕНА В ПАКЕТА застраховка, покриваща риска COVID-19,
- ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми при установяване на COVID-19 преди заминаването (14-дневен срок),
- ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми при наложена карантина от страна на Австрия или България (14-дневен срок)



ПРОГРАМА "Магията на Предколедна Виена"

1 ден 10.12.2020
Среща на летище София, Терминал 2 и отпътуване с директен полет на австрийски авиолинии за Виена. Трансфер (около 30 минути).
Панорамна автобусна обиколка на Виена с екскурзовод на български език - увеселителния парк "Пратер" с един от символите на Виена – Виенското колело; булевард Рингщрасе, изграден на мястото на старата крепостна стена; Виенската опера; "Хофбург" - зимната резиденция на Хабсбургите, площад Мария Терезия с музея на изящните изкуства и природо-научния музей (музеите-близнаци); парламента със статуята на Атина Палада; Кметството в стил неоготика; императорския театър и историческото кафене Ландман; "дантелената" църква Votivkirche; Виенския университет и още - Карлсплац с бароковата църква Карлскирхе и Музикферайн, където се провежда Новогодишният концерт на Виенската филхармония; Къщата на Хундертвасер и "Hundertwasser Village"; двореца Белведере - една от най-впечатляващите барокови сгради на Виена и други.
Информационна среща - водачът на групата ще бъде на разположение за указания, първи ориентири и полезна информация за престоя. Свободно време.
Нощувка.

2 ден 11.12.2020
Закуска.
По желание /с доплащане/: Пешеходен тур "Магията на Стара Виена" с местен екскурзовод на български език (ползва се градски транспорт) - Старият градски център на Виена, обявен за паметник на световното културно наследство, ще ни посрещне с елегантната си празнична украса. Заедно ще надникнем в тайните на Стария Град, ще се разходим из уютните малки улички, ще разгледаме емблематични забележителности на Виена - Операта, хотел Захер, Албертина, величествената готическа катедрала Св. Стефан, златната чумна колона от 17-ти век, църквата "Св. Петър" - един от най-ярките образци на бароковата архитектура, историческата сладкарница Demel, площад Св. Михаил с едноименната църква. В Хофбург - бивша резиденция на Хабсбургите от 13-ти век до 1918 г., ще видим Националната библиотека и църквата на августинците, Швейцарския двор със Императорската съкровищница, Кралската капела - където пее хора на виенските момчета, Испанската школа по конна езда, където белите жребци липицани изпълняват елементи на висша дресура под звуците на произведения на Моцарт и Щраус и др.
Посещение на коледното село на площад Мария Терезия.
В парка срещу входа на дворцовия комплекс Хофбург, ще открием ръчноизработени подаръци и сувенири от местни прозиводители сред аромат на току-що изпечени домашни вкусотии и греяно вино. Дървените къщички на коледното село разположени под благосклонния поглед на впечатляващата 19-метрова статуя на императрица Мария-Терезия. В свободното време можете да посетите музеите-близнаци, разположени от двете страни на парка - Музея за история на изкуствата и Природонаучния музей (не е необходима предварителна резервация).
По желание /с доплащане/: "Изкуство в двореца Белведере" - пешеходен тур с екскурзовод на български език. Дворецът Белведере е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Бароковият комплекс е проектиран през 18-ти век от известния архитект Йохан Лукас фон Хилдебрант по поръчка на принц Евгений Савойски и днес принадлежи Националната художествена галерия на Австрия. Преминавайки през градините във френски стил, ще стигнем до основната сграда - "Горно Белведере" (за вход в галерията на място се заплаща вход - 16 €), където ще се запознаем с историята на двореца и ще се докоснем до прочутите картини на майстора на сецесиона - Густав Климт (шедьоврите "Целувка", "Юдит I"), както и до творби на Егон Шиле, Оскар Кокошка, Клод Моне, Реноар, Ван Гог и други), представени в пищен аристократичен интериор. След приключване на беседата - свободно време за самостоятелно посещение на един от най-красивите коледни базари, разположен в парка на комплекса.
Свободно време.
По желание (с доплащане): 19:00 ч. - Вечеря в традиционен ресторант тип "хойриге" с тристепенно меню (гулаш с домашен хляб, виенски шницел с гарнитура, щрудел с ванилов сос) с музикални изпълнения на живо.
Нощувка.

3 ден 12.12.2020
Закуска. Свободно време за самостоятелни разходки из коледните базари, посещение на музеи или шопинг.

По желание /с доплащане/: Посещение на Аутлет център Parndorf - Парндорф е първият аултет център за дизайнерски стоки, отворил врати в Австрия през 1998 година. В него се предлагат дрехи, обувки, чанти и аксесоари, декорация и детски играчки на повече от 130 световни марки. Аутлет центърът е разположен на 37 декара площ и напомня малко историческо градче с типична австрийска архитектура. Всяка марка има свой бутик, в който предлага модели от колекциите си от последните една или две години. Между сградите и магазините има приятни алеи за разходка, добре поддържани градини и зелени площи, различни кафенета и ресторанти.
Нощувка.



4 ден 13.12.2020
Закуска.
Освобождаване на стаите. Свободно време.

По желание /с доплащане/, сутринта: "Величието на двореца Шонбрун" (ползва се градски транспорт) - Дворецът и обширните му градини разказват за над 300 години история, свързана с живота на Хабсбургите. Ще надникнем в залите, където са се провеждали важните държавни тържества, в работните кабинети на императорите, в техните спални и бални зали, и ще научим за съдбата на прочутите обитатели. Като един от най-добрите образци на архитектурния стил рококо и барок, дворецът Шонбрун заедно с парка и зоологическата градина от 1996 година са включени в списъка със Световно културно наследство на ЮНЕСКО.
В свободното време - разходка из градините на двореца, където традиционно всяка година пред голямата коледна елха е разположен един от най-красивите коледни базари на Виена - истинска романтика в императорски стил! Наредени около огромната коледна елха, повече от 80 къщички-работилници, ще предложат на гостите си лимитирани ръчно изработени изделия, красиви коледни украси от стъкло, дърво, керамика, хартия, както и горещо греяно вино, току-що изпечени сладкиши, джинджифилови сладки и много други ароматни изкушения.
По желание /с доплащане/, следобяд: "Виенска гора - природа и история" - замъкът Лихтенщайн и град Баден /Продължителност: около 4 часа/. Екскурзията ще ви запознае с някои от най-интересните забележителности на юг от Виена - в красивата планина Виенска гора. Преминавайки през малки китни градчета, ще стигнем до приказния замък Лихтенщайн, откъдето започва историята на едноименния род. Замъкът, като собственост на известната фамилия, е построен през 13-ти век и преживява дълга история, сменя собствениците си, но е възстановен и сега могат да се посетят оригиналните помещения. От красивата средновековна крепост се откриват удивителни панорамни гледки. Внушителните помещения с изрисувани стени със сцени от ловни и увеселителни пиршества, с кристални огледала и стъклописи съхраняват оръжия, картини и ценни колекции от старинни предмети. По време на 1-часовата беседа ще се потопите в атмосферата на Средновековието и ще ви разкажем любопитни истории за този славен род, който и до днес съществува.
През романтичната долина Хеленентал и покрай някогашната ловна вила Майерлинг, в която австрийският престолонаследник принц Рудолф и баронеса Мария Вечера намират своята трагична гибел през 1889 г. ще стигнем до Баден, сгушен в живописната долина на река Швехат. Градът, още от римски времена, е известен с лечебните си термалнии извори, а днес е скъп спа курорт с елегантна архитектура в стил "бидермайер". Към културната му история принадлежат имената на Моцарт и Бетовен, които са живели и композирали тук. В градския парк на Баден се намира прочутото най-старо казино на Австрия, разположено в красива постройка в ренесансов стил от края на 19-ти век. В централната пешеходна зона на града със запазен старинен облик ще разгледаме още къщата на Бетовен, централния площад, кметството, лятната резиденция на Франц Йосиф, чумната колона от 18-ти век, фонтанът на Фердинанд, градския театър и др.
Трансфер до летището. Отпътуване с директен полет на австрийски авиолинии за София.

Възможни са размествания в дните от програмата с цел оптимизация и съобразно заявените турове!

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Коледни базари - Австрия |  Коледни базари - Виена

Избрани оферти