Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лион

Майски празници в ЛИОН - Франция и Швейцария - директен полет!

Номер на оферта

/

231626

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети с летищни такси и включен 20 кг основен багаж с чартърен полет;
Трансфери летище – хотел – летище;
3 нощувки с 3 закуски в избрания хотел;
Панорамна обиколка на Лион с местен екскурзовод и превод на български;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро със ЗАД Мондиал;
Тур мениджър от фирмата.

Цената не включва

Входни такси;
Екскурзия до Женева – 175 лв на възрастен, 88 лв на дете;
Екскурзия до Бон с дегустации на горчица и вино – 235 лв на възрастен, 118 лв на дете;
Пакет екскурзии (Женева и Бон) – 365 лв възрастен, 183 лв на дете;
Тур гид система по време на екскурзиите – 10 лв.
Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г. – 6 лв.

Програма на пътуването

ФРАНЦИЯ И ШВЕЙЦАРИЯ

ДАТА: 30.04 – 03.05.2020

4 дни / 3 нощувки

ХОТЕЛИ, ДАТИ И ЦЕНИ на човек в двойна стая - ранна резервация до 31.01.2020 г.:

1. Ibis Lyon Center Gare 3*: 998 лв вместо 1056 лв
2. Ibis Styles Lyon Center 3*: 998 лв вместо 1056 лв
3. Mercure Lyon Center 4*: 1082 лв вместо 1124 лв
4. Ibis Styles Lyon Confluence 3*: 957 лв вместо 998 лв
5. Ibis Lyn Centre Gerland 3*: 968 лв вместо 1012 лв
6. Novotel Lyon 4*:1075 лв вместо 1154 лв

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден /30.04.2020/
Полет СофияЛион. Трансфер и панорамна обиколка. Лион е третият по големина град във Франция, красиво разположен при сливането на реките Рона и Сона. Заради чудесната си кухня е наричан кулинарна столица на страната. Ще го опознаете от Стария град включен в листата на ЮНЕСКО до хълма Фурвиер и Базиликата Нотр Дам. Ще научите за златните години на Ренесанса, когато Лион е бил един от най-големите производители на коприна и тази индустрия е определяла неговото развитие.
Ще видите и един от най-големите градски площади в Европа – Белкур и историческата сграда на кметството Хотел де Вил. Нощуване.

2 ден /01.05.2020/
Закуска. Днес ви каним на екскурзия до Швейцария. Ще видим Женева, спокоен град, разположен край езерото Леман и в подножието на Алпите, люлка на часовникарската индустрия още от 16 век и дом на топящия се в устата шоколад. Ще се разходим из Стария град, истински лабиринт от калдъръмени улички и алеи, пълни с кафенета и бутици. Ще посетим катедралата Сен Пиер от 12 век – център на Реформацията, най-старата къща в града Тавел, сградата на Кметството от 15 век и Стария Арсенал. Ще стигнем и до Женевското езеро, където се намират емблематичният 140 метров фонтан и Английската градина с Цветния часовник, създаден през 1955 г., за да отбележи вековната традиция в производството на часовници. Часовникът е различен през всеки сезоните, заради различните цветя, които цъфтят тогава. В свободното си време може да се разходите с корабче из езерото.

3 ден /02.05.2020/
Закуска. Какво би била Франция без виното? Какво би бил Лион без прочутото Божоле? Още от 19 век, когато първото такова вино идва в Лион и веднага става толкова популярно, че още на следващата година бистрата слагат табели Божолето пристигна! От 35 години насам е определена точна дата – третият четвъртък на ноември, когато виното излиза на пазарите в целия свят. Виното е леко, плодово с малко танин и се пие изстудено, за разлика от другите червени вина. Бере се на ръка и се произвежда само в този район на страната. И така днес ще пътуване през винените райони Божоле и Бургунди.
Но ние първо ще посетим Бон, където се намират готическите хосписи от 1443 г. на канцлера Никола Ролин, създадени като болница за бедни и нуждаещи се. Това е един от най-престижните исторически монументи в страната. В тях се намира известната олтарна картина „Страшния съд“ на фламандския художник на Ван Дер Вейден. Впечатляващи са покривите на сградите с емайлирани плочи в искрящи цветове. През 1457 г. хосписите получават в дар първите си лозя и тази традиция продължава цели 5 века. Днес имението притежава 60 хектара, от които се правят Пино Ноар и Шардоне. 22 подбрани винари произвеждат новото вино, 85% от което се продават на специален търг на къщата Кристис и сумите се използват за поддръжката на историческите сгради. Това е най-големият благотворителен винен аукцион в света.
Следващата спирка ще бъде посветена на друга 7 вековна френска традиция – производството на горчица. Ще посетим семейна фабрика, която работи от 1840 г. Ще научим за историята, промените и развитието на семейния бизнес, а накрая ще дегустираме от тяхното производство. Към фабриката има магазин, където може да си купите от техните продукти.
Накрая сме оставили най-доброто – дегустация на типични вина в местна винарна, която работи от 1896 г. и вече пето поколение пази старите традиции.

4 ден /03.05.2020/
Закуска. Трансфер до летището за полет до София.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Полетно разписание на авиокомпания Bulgarian Air Charter:
СофияЛион: Излита в 09:00 ч./ Каца в 10:45 ч.
ЛионСофия: Излита в 17:00 ч./ Каца в 21:00 ч.

Условия:
Минимален брой туристи: 120 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден международен паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Възможно е да бъде начислена такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри 725$/ тон;
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

Резервации:
При резервация се плаща: 350 лв. на човек.
Пълно плащане 31 дни преди датата на отпътуван

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Лион |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Лион |  Майски празници - Франция |  Майски празници - Лион

Избрани оферти