Начало / Екскурзии / Екскурзии - Крит

Marirena Hotel Standard - Почивка на о-в Крит със 7 нощувки

Номер на оферта

/

236840

Дати & цени

Цената включва

  • Самолетен билет с директен чартърен полет София-Ираклион-София на авиокомпания Bulgaria Air;
  • Регистриран багаж 20 кг и ръчен багаж 10 кг;
  • Летищни такси;
  • Трансфер летище – хотел – летище;
  • 7 нощувки на о-в Крит;
  • Чадъри и шезлонги около басейните;
  • ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с Евроинс;
  • Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19;
  • Представител на туроператора с български език.

Цената не включва

Препоръчани допълнителни услуги, резервирани по желание:

  • PCR тест на лаборатория Рамус при отпътуване от България – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.;
  • PCR тест на лаборатория Рамус при връщане в България – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.
  • Чадъри и шезлонги на плажа;
  • Целодневна екскурзия Двореца Кносос, Музея Ираклион, пазара на Ираклион – 94 лв. за възрастен / 50 лв. за дете до 11.99 г.;
  • Целодневна екскурзия Остров Спиналонга – 128 лв. за възрастен / 64 лв. за дете до 11.99 г.;
  • Вечерна екскурзия Критска вечер – 99 лв. за възрастен / 45 лв. за дете до 11.99 г.;
  • Целодневна екскурзия Хания, Ретимно и езерото Курнас (Западен Крит)– 124 лв. за възрастен / 60 лв. за дете до 11.99 г.;
  • Целодневна екскурзия Остров Санторини – 280 лв. за възрастен / 140 лв. за дете до 11.99 г.;
  • Целодневна екскурзия Остров Хриси – 130 лв. за възрастен / 65 лв. за дете до 11.99 г.;
  • Целодневна екскурзия Сърцето на Крит – 110 лв за възрастен / 55 лв. за дете до 11.99 г.

Задължителни доплащания:

  • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
  • Цените са калкулирани с параметри на самолетното гориво 400 щатски долара/тон при курс 1 евро / 1.17 щатски долара;
  • Общинска такса (между 1.50 и 4 евро за стая на нощувка). Заплаща се на рецепция и се определя и променя едностранно, без предупреждение от местната общинска администрация.

 

Програма на пътуването

Включен пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ ПРИ ПЪТУВАНЕ:

  • ФИНАНСОВО БЕЗРИСКОВА резервация - депозит при резервация 30% и доплащане 21 дни преди тръгване;
  • ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми при анулирана програма от туроператора или наложена карантина при преминаване на границите в срок до 14 дни;
  • PCR тестове само за 50 лева на лаборатория Рамус за самолетните и автобусните програми (Когато има наложено задължително изискване за отрицателен тест за осъществяване на пътуването);
  • ВКЛЮЧЕНА медицинска застраховка Traveller от Евроинс, с покритие 10 000 евро, включително и за риск от заразяване с COVID-19;
  • БОНУС без аналог - при установяване на covid-19 по време на пътуване - БЕЗ РАЗХОДИ за лечение, карантинен престой и връщане в България. (Това покритие стандартно не се включва в медицинската застраховка);
  • БОНУС без аналог - Застраховка Отмяна на пътуване (включена във всеки пакет).

Marirena Hotel Standard

Marirena Hotel Standard


Дати и Цени



Цените са в ЛЕВА, за ранни записвания до 26.02.2022 г. Пансион HB

ДЕН 1

Среща на летище София за директен чартърен полет до остров Крит, Гърция. Кацане на летище Ираклион. Трансфер и настаняване в избрания хотел. Информационна среща с Вашия представител. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 2

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание (срещу заплащане) - допълнителна екскурзия:

Това е най-приятната екскурзия. Денят ни започва с посещението на мястото, където е започнала европейската цивилизация, Минойския дворец на Кносос. Точно тук се намира Лабиринта на Дедал, тук управлявал легендарния цар Минос, син на Зевс, и е бил затворен в лабиринта страховития Минотавър.

След двореца Кносос ще посетите един от най-важните музеи в Гърция, Археологически музей Ираклион. И накрая, след като пазарувате, ще се отпуснете в многобройните малки кафенета, които са близо до пазара на Ираклион.

Минойския дворец е основната забележителност в Кносос, град от значителна важност в античността, който основно е бил населяван през Неолитния период до 5 век пр. Хр. Дворецът е построен на хълма Кефала, с лесен достъп до морето. Според митологията е бил седалище на мъдрия крал Минос. Двореца Кносос се свързва с вълнуваши легенди като мита за Лабиринта, с Минотавър, и историята за Дедал и Икар.

Разкопките на двореца са започнали още по времето на Сър Артур Еванс през 1800 г. и, като са разкрити двореца и прилежащите му сгради, които са били център на кулутрата по време на Брозновата ера.

Музеят Ираклион / Археологическия музей в Ираклион е един от най-старите и важни музеи в Гърция, и един от най-известните в Европа. Той помещава експонати от всички периоди на Критската праистория и история, обхващащи хронологичен период от над 5500 години от неолита до римско време. Археологическият музей Ираклион се гордее със своята уникална минойска колекция, която включва шедьоврите на минойското изкуство. С право се счита за музей на минойската култура.

Пазарът на Ираклион / Централният пазар в Ираклион може да бъде намерен на улица "1866 г.", улица с историческо значение за Крит, тъй като именно в тази област се състоя една от най-безполезните революции на критската нация в борбата за свобода от Османската империя. Туристите могат да закупят храна, напитки, дрехи, обувки, сувенири и всичко останало, което сърце желае.

ДЕН 3

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание (срещу заплащане):

  • Екскурзия до остров Спиналонга (целодневна екскурзия).

Остров Спиналонга е една от емблематичните забележителности в района на остров Крит. Малко островче, намиращо се във водите на залива Мирабело. Това място е известно още като остров Лепер, тъй като там прокажените от остров Крит и останалата част на Гърция са били под карантина до 1957 г. През 16-ти век венецианците са превърнали острова в непристъпна крепост, за да контролират достъпа до залива на Елунда. Старото име на острова е Калидон. След като турците превземат Крит през 1669 год., остров Спиналонга остава под венецианско владение още 46 години до 1715 г. Превземайки го, турците се настаняват на него, използвайки вече построеното от венецианците. Това продължава дори и след като Гърция извоюва своята независимост. Така през 1903 година гръцкото правителство взело решение да изолира болните от проказа от цяла Гърция на остров Спиналонга. Проказата е коварна и силно заразна болест. Така без да имат избор турците избягали пред страха от силната зараза и Спиналонга станал и фактически гръцки. Колонията на прокажените просъществувала от 1903 до 1957 година, когато е открито лекарството за проказата.

След като пристигнете на пристанището на Агиос Николаос ще имате свободно време за пазаруване и разглеждане на забележителности, разходката ще продължи с трансфер с лодка до остров Спиналонга.

След посещението на крепостта, корабчето ще Ви отведе до заливът Kolokytha с възможност за плуване в кристалните води и барбекю за обяд.

И / ИЛИ

  • Традиционна критска вечер.

Елате с нас в традиционното село Карузана за една вълнуваща и различна нощ, под величественото лятно небе - нощ, пълна с музика, танци и красиви аромати.
Достигайки до древното село, ще имате възможност да се разходите из това великолепно място.
Ще бъдете изненадани от гостоприемството на местните жители и ще имате възможност да се насладите на традиционния колорит на района, който сякаш е останал непокътнат от времето.

Ще се запознаете с фолклорните гръцки и критски танци, които ще ви представят танцьорите, облечени в пъстри национални носии. Програмата се провежда под акомпанимента на традиционни оркестър, където водещата роля заема критската лира, бузуки и барабани.
В допълнение към музиката и танца, ще намерите завладяващото шоу на носии, по време на която ще се появят пред очите Ви най-важните събития в историята на остров Крит и в цялата Гърция.

Екскурзията Ви предоставя една чудесна възможност да опитате местните вина, които са включени в цената, както и истинската критска планинска кухня.

ДЕН 4

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание (срещу заплащане) допълнителна екскурзия:

  • Хания, Ретимно и езерото Курнас (целодневна екскурзия).

Западен Крит притежава всички качества, за да Ви очарова, дълбоки и диви проломи, стръмни планини, зелени долини и гори, невероятни плажове, много важни археологически обекти и невероятни градове, като Ретимно и Хания. Тази екскурзия ще ви отведе до Западната част на острова. Включва посещение на Хания, Ретимно, а също и добре известното езеро Курнас. По пътя си ще преминем покрай планината Ида с най-високия връх на острова Псилоритис и след кратка спирка за кафе турът ще ни отведе в красивия град Хания. По време на пътуването ще посетим малкото село Фоделе, известно като родното място на художника "Ел Греко". Хания е бивша столица на остров Крит, очарователна със своите Венециански крепостни стени и пристанище, тесни еднопосочни улички и стари сгради от Венецианския и Турския период ще ви пренесе в миналото. Старото пристанище, където са навързани множество малки рибарски лодки е перфектното място да се насладите на гледката и оживлението, докато пиете кафе. На границата между Стария и Новия град е закритият пазар и пазара за кожени изделия. След това се отправяме към Ретимно, който наистина си заслужава да бъде посетен и където можете да видите още Венециански крепости и следи от Турското присъствие. Свободно време за разходка, пазаруване, снимки.

Още един вариант да се запознаете със западната част на Крит е да посетите историческия манастир Агия Триада (Света Троица). Следващата спирка ще бъде на прекрасния плаж на Ставрос, където е заснет филмът "Зорбас". Ще има свободно време за плуване и релакс. Накрая ще посетим град Ханя, където ще имате възможност да се полюбувате на старото пристанище и да се изгубите сред живописните тесни улички на стария венециански град.

ДЕН 5

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание (срещу заплащане) - допълнителна екскурзия:

Ако не сте били на остров Санторини, а сте стигнали до остров Крит означава, че тази екскурзия е като задължителна за Вас - оставете се да бъдете очаровани от перлата на Цикладите!

Вече е възможно да пътувате със скоростна лодка и да бъдете на острова за по-малко от 2 часа.

Санторини по същество е това, което остава след огромно вулканично изригване, което унищожава най-ранните селища и създаде сегашната геоложка калдера. Гигантска централна правоъгълна лагуна, която е с размери около 12 на 7 км (7,5 на 4,3 мили), е заобиколена от 300 м високи стръмни скали от три страни.

ДЕН 6

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание (срещу заплащане) - допълнителна екскурзия:

  • Остров Хриси (целодневна екскурзия).

Остров Хриси се намира в южната част на Крит, включен в европейската инициатива НАТУРА 2000. Осторовът има площ от 4 743 квадратни километра и максимална надморска височина от 27 метра. Това е остров, известен с екзотичните си води във всички нюанси на синьо и зелено, златните плажове, откъдето е получил името си, и защитената гора с кедровите дървета, които са на възраст над 200 години. Хриси е парче от рая на земята, най-южният природен парк в Европа и скъпоценен камък на Средиземноморието.

Екскурзията ще започне с трансфер до градчето Йерапетра, разположено на южния бряг на остров Крит. Тук ще ви очаква малко корабче, с което ще пътешествате по водите на Либийско море до необитаемия остров Хриси. След което ще пристигнем на плажа с бял пясък и чисти лазурни води. Там ще се насладите на бистрата тюркоазена вода на Либийско море. Свободно време за плаж. Следобед, трансфер до Йерепетра и връщане в хотела.

ДЕН 7

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание (срещу заплащане) - допълнителна екскурзия:

  • Сърцето на Крит - типично село, платото Ласити, посещение на фабрика за зехтин и дегустация (целодневна екскурзия)

Плато Ласити - едно от най-красивите места на острова, разположено в планините Дикти на 850 метра над морското равнище. Платото е с размери - дължина 10 км и ширина 5 км. Платото впечатлява със своите 10 000 вятърни мелници и невероятна природа. Това е най-голямото и най-високото плато на Гърция! Платото Ласити е разположено в източната част на остров Крит в планината Диктис. Първата ни спирка ще бъде в малкото планинско селище Мочос, където можете да се разходите по живописни улици на градчето или просто да изпиете чаша традиционно гръцко кафе. Екскурзията продължава към село Краси, където в центъра на селото ще имаме възможност да видим вековният дъб - най-голямото дърво на остров Крит. Екскурзията продължава с посещение на манастира Кера Кардиотиса с известната си икона на Света Богородица, както и стенописи от 13 и 14 век. След посещението на манастира се насочваме към село Психро, където се намира пещера, в която според митологията е роден Зевс - бащата на всички богове и хора. Пещерата е богата с разнообразие от сталактити и сталагмити, образувани в продължение на векове. Разходката продължава с посещение на Еко Парк Ласинфос - традиционно критско село, което ще ни запознае с живота и традициите на местното население. Тук можете да видите действащ тъкачен стан, процеса на производството на свещи и опаковането на планински мед и билки.

ДЕН 8

Закуска. Трансфер до летище Ираклион за полет до България.

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):

Превозвач: Bulgaria Air

22.05 - 29.05:

София - Ираклион: 10:00 ч. - 11:30 ч. (местно време)

Ираклион - София: 18:10 ч. - 19:50 ч. (местно време)

Всички останали периоди:

София - Ираклион: 12:05 ч. - 13:35 ч. (местно време)

Ираклион - София: 14:25 ч. - 16:05 ч. (местно време)

Авиокомпанията си запазва правото да прави промени в полетното разписание.

Трансфер летище - хотел - летище:

Продължителност: около 40 - 50 мин. в посока с автобус, категория 3* или 4*



Допълнителни екскурзии



Цена за възрастен 50 BGN
Anti-Gene тест връщане - в ЛАБОРАТОРИЯ РАМУС
ГЪРЦИЯ,КРИТ

ТАЛОН

За Антигенен тест

Издаден от туроператора

Този Талон за отстъпка е издаден на база на споразумение между туроператора и лаборатории "Рамус".

За да се смята този талон за валиден към него трябва да има приложен билет за PCR тест издаван от туропераотра. Липсата на билет прави талона невалиден.

Ползват PCR тест заплатен предварително към туропераотра.

Теста се заплаща от туроператора по фактура и банков път към лаборатории Рамус.



Цена за възрастен 50 BGN
Anti-Gene тест отпътуване - в ЛАБОРАТОРИЯ РАМУС
ГЪРЦИЯ,КРИТ

ТАЛОН

За Антигенен тест

Издаден от туроператора

Този Талон за отстъпка е издаден на база на споразумение между туроператора и лаборатории "Рамус".

За да се смята този талон за валиден към него трябва да има приложен билет за PCR тест издаван от туропераотра. Липсата на билет прави талона невалиден.

Ползват PCR тест заплатен предварително към туропераотра.

Теста се заплаща от туроператора по фактура и банков път към лаборатории Рамус.



Цена за възрастен 50 BGN
PCR тест връщане - в ЛАБОРАТОРИЯ РАМУС
ГЪРЦИЯ,КРИТ

ТАЛОН

За PCR тест

Издаден от туроператора

Този Талон за отстъпка е издаден на база на споразумение между туроператора и лаборатории "Рамус".

За да се смята този талон за валиден към него трябва да има приложен билет за PCR тест издаван от туропераотра. Липсата на билет прави талона невалиден.

Ползват PCR тест заплатен предварително към туропераотра.

Теста се заплаща от туроператора по фактура и банков път към лаборатории Рамус.



Цена за възрастен 50 BGN
PCR тест отиване - в ЛАБОРАТОРИЯ РАМУС
ГЪРЦИЯ,КРИТ

ТАЛОН

За PCR тест

Издаден от туроператора

Този Талон за отстъпка е издаден на база на споразумение между туроператора и лаборатории "Рамус".

За да се смята този талон за валиден към него трябва да има приложен билет за PCR тест издаван от туропераотра. Липсата на билет прави талона невалиден.

Ползват PCR тест заплатен предварително към туропераотра.

Теста се заплаща от туроператора по фактура и банков път към лаборатории Рамус.



Цена за възрастен 94 BGN
Цена за дете 52 BGN
Двореца Кносос, Музея Ираклион, пазара на Ираклион (целодневна екскурзия)
ГЪРЦИЯ,КРИТ

Минойския дворец е основната забележителност в Кносос, град от значителна важност в античността, който основно е бил населяван през Неолитния период до 5 век пр.Хр. Дворецър е построен на хълма Кефала, с лесен дотъп до морето. Според митологията е бил седалище на мъдрия крал Минос. Двореца Кносос се свързва с вълнуваши легенди като мита за Лабиринта, с Минотавър, и историята за Дедалос и Икарос.

Разкопките на двореца са започнали още по времето на Сър Артур Еванс през 1800г и, като са разкрити двореца и прилежащите му сгради, които са били център на кулутрата по време на Брозновата ера.

Музея Ираклион

Археологическия музей в Ираклион е един от най-старите и важни музеи в Гърция, и един от най-известните в Европа. Той помещава експонати от всички периоди на Критската праистория и история, обхващащи хронологичен период от над 5500 години от неолита до римско време. Археологическият музей Ираклион се гордее със своята уникална минойска колекция, която включва шедьоврите на минойското изкуство. С право се счита за Музей на минойската култура.

Пазара на Ираклион

Централният пазар в Ираклион може да бъде намерен на улица 1866 г., улица с историческо значение за Крит, тъй като именно в тази област се състоя една от най-безполезните революции на критската нация в борбата за свобода от турците. Туристите могат да закупят храна, напитки, дрехи, обувки, сувенири и всичко останало, което сърце желае.

Това е най-приятната екскурзия. Денят ни започва с посещението на мястото, където е започнала европейската цивилизация, Минойския дворец на Кносос. Точно тук се намира Лабиринта на Дедал, тук управлявал легендарния цар Минос, син на Зевс, и е бил затворен в лабиринта страховития Минотавър.

След двореца Кносос ще посетите един от най-важните музеи в Гърция, Археологически музей Ираклион. И накрая, след като пазарувате, ще се отпуснете в многобройните малки кафенета, които са близо до пазара на Ираклион.


Цената включва

Двупосочен трансфер, екскурзоводско обслужване на български език


Цената не включва

вход за двореца Кносос (15 евро на човек), вход за Музея Ираклион (10 евро на човек)




Цена за възрастен 138 BGN
Цена за дете 74 BGN
Екскурзия до остров Спиналонга (целодневна екскурзия)
ГЪРЦИЯ,КРИТ

Остров Спиналонга е една от емблематичните забележителности в района на остров Крит. Малко островче, намиращо се във водите на залива Мирабело. Това място е известно още като остров Лепер, тъй като там прокажените от остров Крит и останалата част на Гърция са били под карантина до 1957 г. През 16-ти век венецианците са превърнали острова в непристъпна крепост, за да контролират достъпа до залива на Елунда. Старото име на острова е Калидон. След като турците превземат Крит през 1669 год., остров Спиналонга остава под венецианско владение още 46 години до 1715 г. Превземайки го, турците се настаняват на него, използвайки вече построеното от венецианците. Това продължава дори и след като Гърция извоюва своята независимост. Така през 1903 година гръцкото правителство взело решение да изолира болните от проказа от цяла Гърция на остров Спиналонга. Проказата е коварна и силно заразна болест. Така без да имат избор турците избягали пред страха от силната зараза и Спиналонга станал и фактически гръцки. Колонията на прокажените просъществувала от 1903 до 1957 година, когато е открито лекарството за проказата.

След като пристигнете на пристанището на Агиос Николаос ще имате свободно време за пазаруване и разглеждане на забележителности, разходката ще продължи с трансфер с лодка до остров Спиналонга.

След посещението на крепостта, корабчето ще Ви отведе до заливът Kolokytha с възможност за плуване в кристалните води и барбекю за обяд.


Цената включва

двупосочен трансфер, разходка с лодка, обяд с включени напитки.


Цената не включва

вход за музея (8 евро на човек); разходи от личен характер




Цена за възрастен 90 BGN
Цена за дете 45 BGN
Традиционна криткска вечер
ГЪРЦИЯ,КРИТ

Елате с нас в традиционното село Карузана за една вълнуваща и различна нощ, под величественото лятно небе - нощ, пълна с музика, танци и красиви аромати. Достигайки до древното село, ще имате възможност да се разходите из това великолепно място.
Ще бъдете изненадани от гостоприемството на местните жители и ще имате възможност да се насладите на традиционния колорит на района, който сякаш е останал непокътнат от времето.

Ще се запознаете с фолклорните гръцки и критски танци, които ще ви представят танцьорите, облечени в пъстри национални носии. Програмата се провежда под акомпанимента на традиционни оркестър, където водещата роля заема критската лира, бузуки и барабани.
В допълнение към музиката и танца, ще намерите завладяващото шоу на носии, по време на която ще се появят пред очите Ви най-важните събития в историята на остров Крит и в цялата Гърция.

Екскурзията Ви предоставя една чудесна възможност да опитате местните вина, които са включени в цената, както и истинската критска планинска кухня.


Цената включва

транспорт, вечеря и напитки.


Цената не включва

разходи от личен характер




Цена за възрастен 64 BGN
Цена за дете 32 BGN
Хания, Ретимно и езерото Курнас (целодневна екскурзия)
ГЪРЦИЯ,КРИТ

Западен Крит притежава всички качества, за да Ви очарова, дълбоки и диви проломи, стръмни планини, зелени долини и гори, невероятни плажове, много важни археологически обекти и невероятни градове, като Ретимно и Хания. Тази екскурзия ще ви отведе до Западната част на острова. Включва посещение на Хания, Ретимно, а също и добре известното езеро Курнас. По пътя си ще преминем покрай планината Ида с най-високия връх на острова Псилоритис и след кратка спирка за кафе турът ще ни отведе в красивия град Хания. По време на пътуването ще посетим малкото село Фоделе, известно като родното място на художника "Ел Греко". Хания е бивша столица на остров Крит, очарователна със своите Венециански крепостни стени и пристанище, тесни еднопосочни улички и стари сгради от Венецианския и Турския период ще ви пренесе в миналото. Старото пристанище, където са навързани множество малки рибарски лодки е перфектното място да се насладите на гледката и оживлението, докато пиете кафе. На границата между Стария и Новия град е закритият пазар и пазара за кожени изделия. След това се отправяме към Ретимно, който наистина си заслужава да бъде посетен и където можете да видите още Венециански крепости и следи от Турското присъствие. Свободно време за разходка, пазаруване, снимки.

Още един вариант да се запознаете със западната част на Крит е да посетите историческия манастир Агия Триада (Света Троица). Следващата спирка ще бъде на прекрасния плаж на Ставрос, където е заснет филмът "Зорбас". Ще има свободно време за плуване и релакс. Накрая ще посетим град Ханя, където ще имате възможност да се полюбувате на старото пристанище и да се изгубите сред живописните тесни улички на стария венециански град.


Цената включва

двупосочен трансфер и екскурзоводско обслужване.


Цената не включва

обяд, вход за манастира Агиа Триада (2,5 евро на човек), разходи от личен характер.




Цена за възрастен 290 BGN
Цена за дете 145 BGN
Остров Санторини (целодневна екскурзия)
ГЪРЦИЯ,КРИТ

Ако не сте били на остров Санторини, а сте стигнали до остров Крит означава, че тази екскурзия е като задължителна за Вас - оставете се да бъдете очаровани от перлата на Цикладите!

Вече е възможно да пътувате със скоростна лодка и да бъдете на острова за по-малко от 2 часа.

Санторини по същество е това, което остава след огромно вулканично изригване, което унищожава най-ранните селища и създаде сегашната геоложка калдера. Гигантска централна правоъгълна лагуна, която е с размери около 12 на 7 км (7,5 на 4,3 мили), е заобиколена от 300 м високи стръмни скали от три страни.


Цената включва

двупосочен трансфер, двупосочен билет за скоростната лодка и екскурзоводско обслужване


Цената не включва

обяд, билет за круиз между малките острови на Санторини (16 евро на човек - по желание), разходи от личен характер.




Цена за възрастен 140 BGN
Цена за дете 65 BGN
Остров Хриси (целодневна екскурзия)
ГЪРЦИЯ,КРИТ

Остров Хриси се намира в южната част на Крит, включен в европейската инициатива НАТУРА 2000. Осторовът има площ от 4743 квадратни километра и максимална надморска височина от 27 метра. Това е остров, известен с екзотичните си води във всички нюанси на синьо и зелено, златните плажове, откъдето е получил името си, и защитената гора с кедровите дървета, които са на възраст над 200 години. Хриси е парче от рая на земята, най-южният природен парк в Европа и скъпоценен камък на Средиземноморието.

Екскурзията ще започне с трансфер до градчето Йерапетра, разположено на южния бряг на остров Крит. Тук ще ви очаква малко корабче, с което ще пътешествате по водите на Либийско море до необитаемия остров Хриси. След което ще пристигнем на плажа с бял пясък и чисти лазурни води. Там ще се насладите на бистрата тюркоазена вода на Либийско море. Свободно време за плаж. Следобед, трансфер до Йерепетра и връщане в хотела.


Цената включва

двупосочен автобусен трансфер, обяд с вкл. напитки, двупосочен трансфер с корабче


Цената не включва

разходи от личен характер.




Цена за възрастен 110 BGN
Цена за дете 55 BGN
Сърцето на Крит - типично село, платото Ласити, посещение на фабрика за зехтин и дегустация (целодне
ГЪРЦИЯ,КРИТ

Плато Ласити - едно от най-красивите места на острова, разположено в планините Дикти на 850 метра над морското равнище. Платото е с размери - дължина 10 км и ширина 5 км. Платото впечатлява със своите 10 000 вятърни мелници и невероятна природа. Това е най-голямото и най-високото плато на Гърция! Платото Ласити е разположено в източната част на остров Крит в планината Диктис. Първата ни спирка ще бъде в малкото планинско селище Мочос, където можете да се разходите по живописни улици на градчето или просто да изпиете чаша традиционно гръцко кафе. Екскурзията продължава към село Краси, където в центъра на селото ще имаме възможност да видим вековният дъб - най-голямото дърво на остров Крит. Екскурзията продължава с посещение на манастира Кера Кардиотиса с известната си икона на Света Богородица, както и стенописи от 13 и 14 век. След посещението на манастира се насочваме към село Психро, където се намира пещера, в която според митологията е роден Зевс - бащата на всички богове и хора. Пещерата е богата с разнообразие от сталактити и сталагмити, образувани в продължение на векове. Разходката продължава с посещение на Еко Парк Ласинфос - традиционно критско село, което ще ни запознае с живота и традициите на местното население. Тук можете да видите действащ тъкачен стан, процеса на производството на свещи и опаковането на планински мед и билки.


Цената включва

автобусен двупосочен трансфер и екскурзоводско обслужване


Цената не включва

обяд, вход за манастира Кера Кардиотиса (2 евро на човек), вход за Пещерата на Зевс (6 евро на човек), разходи от личен характер.


Резервации:

Депозит 30% платен към ТО до 24 часа след резервиране

Доплащане 21 дни преди тръгване

Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета

Анулации:

До 24 часа след резервация без такса за анулация

До 30 дни преди тръгване 50 лв такса анулация

До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация

Под 21 дни 100% като такса анулация

Важно:

  1. Минимален брой туристи: 155.
  2. Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
  3. Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
  4. Запазва се правото да бъдат правени промени по програмата, авиокомпанията, полетното разписание и други. Туристите заплатили пълна или частична сума ще бъдат усведомени в най-кратки срокове.

Условия:

21 дни преди обявените дати на тръгване съответната програма ще бъде потвърдена, ако има събран минимум или анулирана, ако такъв липсва.

Ако програмата бъде потвърдена, то в рамките на 24 часа Вашите клиенти трябва да препотвърдят ангажимента си и да заплатят 100% от стойността на почивката

При положителен PCR тест 14 дни преди датата на отпътуване 100% от сумата заплатена се възстановява до 14 дни след датата на пътуване.

При налагане на задължителна карантина при пристигане в дестинацията, сумите заплатени се възстановяват в пълен размер до 14 дни след датата на пътуване.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Крит |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Крит |  Ранни записвания 2024 - Гърция |  Ранни записвания 2024 - Крит

Избрани оферти