Начало / Екскурзии / Екскурзии - Маракеш

Мароко - Имперски столици и Атлантическо крайбрежие - чартърен полет от София

Номер на оферта

/

235519

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Агадир - София с включен 15 кг регистриран багаж;
Транспорт по цялата програма с модерен климатизиран автобус;
2 нощувка в хотел в Маракеш;
2 нощувки в хотел във Фес;
1 нощувка в хотел в Касабланка;
1 нощувка в хотел в Есауира;
1 нощувка в хотел в Агадир;
7 закуски и вечери в избрания хотел;
Рускоговорящ екскурзовод;
Обслужване от представител на фирмата партньор;
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5000 евро.
Туристически такси.
Представител на Дрийм холидес с български език.

Цената не включва

Вход в Бахия палас в Маракеш – 18 лв;
Вход в Тайните градини в Маракеш – 18 лв;
Вход в Медреса Боу Инания във Фес – 6 лв;
Вход в Римските руини във Волубилис – 18 лв;
Вход в Джамията Хасан II в Касабланка – 36 лв;
Вход в Португалската цистерна в Ел Джадида – 18 лв;
Бакшиши – 49 лв. заплащат се задължително преди заминаване;
Обеди – 6 обяда – 214 лв.;
Разходи от личен характер;
Горивни такси - ако се наложат такива;
Застраховка "Отмяна на пътуване";
Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 27 лв.

Програма на пътуването

8 дни / 7 нощувки

Маршрут: София - Маракеш - Рабат - Фес - Волубилис - Мекеш - Казабланка - Ел Джадида - Есауира - Агадир - Маракеш - София

ДАТИ на отпътуване:
06.10.2021 г. , 13.10.2021 г. , 20.10.2021 г. , 27.10.2021 г.

------------------------

ЦЕНИ НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ:

MEGA SALE OFFER до 30.09.2021 - 1399 лева на човек за 20.10 и 27.10

MEGA SALE OFFER до 30.09.2021 -15% за всеки втори възрастен - не важи за дати на заминаване 20.10 и 27.10

1. Хотел 3*/4* - цена от 1454 лева
2. Хотел 4* - цена от 1571 лева

==========================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==========================================================

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН: Пристигане в Маракеш
Заминаване от летище София с чартърен полет на България еър. Пристигане в Маракеш. Посрещане от представители на партньора ни за Мароко на летище, трансфер до избрания от вас хотел за вечеря и нощувка в Маракеш. Време за почивка след пътуването.

ВТОРИ ДЕН: Маракеш - Рабат - Фес (500 км)
След ранна закуска, отпътуваме към Фес, пресичаме равнината Хауз и преминаваме подножието на Средния Атлас. След това ще посетим Рабат, столицата на Мароко. Ще видим джамията Хасан и мавзолея на Мохамед V (дядо на управляващия Мохамед VI), династията Меридиан - Сел, Кралския дворец (отвън) с впечатляващата порта на Баб ар-Руа и артистичния квартал на крепостта Оудая. Късно следобед пристигане във Фес, настаняване в избрания хотел, вечеря и нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: Фес
След закуска посещение на Фес, духовната и религиозна столица на Мароко. Посетете медината на Фес ел Бали (паметник на ЮНЕСКО), истински лабиринт от повече от 9000 криволичещи улици, където е невъзможно да се движите без местен водач, включително медреса Бу Инания, джамията и университета Ел Карауин, мавзолея на основателя на Moulay Idris II (както джамията, така и мавзолеят са достъпни само отвън за немюсюлмани) и кожените работилници. Уникалната медина на Фес е място, което ви позволява за няколко часа да се озовете в Средновековието. След това така нареченият Нов Фес: кралският дворец Дар Ел-Махзен (отвън) и гигантската порта Баб ал Джелуд, разходка из еврейския квартал Мела. Свободно време следобед. Връщане в хотела във Фес за вечеря и нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Фес - Волубилис - Мекеш - Казабланка (300 км)
След закуска караме до Волубилис (паметник на ЮНЕСКО), където ще посетим руините на римски град от първи век, триумфалната арка Каракали, къщата на Орфей, баните, базиликата, форума и патрицианските къщи с перфектно запазени мозайки. След това ще отидем до Мекнес, наречен град на красивите порти. Ще посетим мавзолея на султан Мулай Исмаил, основателя на града и най-кървавият от мароканските владетели, след това ще направим обиколка на легендарните конюшни за 12 000 коня, зърнохранилища, портите Баб ел-Хемис и Баб ел-Мансур (спирка за снимки), считани за най-великолепните в цяло Мароко. Вечерта ще отидем в Казабланка за вечеря и нощувка.

ПЕТИ ДЕН: Казабланка - Ел Джадида - Есауира (360 км)
След закуска ще посетим центъра на Казабланка: джамията Хасан II (също отвътре) с най-високото в света минаре 200 метра и площад Мохамед V, чиято архитектура е интересен пример за колониална архитектура. След това тръгваме към Ал-Джадид - бивше португалско владение. Ще посетим историческия център на града: крепостта Мазаган с португалската цистерна, съседната църква и голямата джамия, къщите на еврейски и португалски търговци и арабската медина. След това отиваме за вечеря и нощувка в хотел близо до Есауира.

ШЕСТИ ДЕН: Есауира - Агадир (180 км)
След закуска ще посетим Есауира, морски град, известен със своите дървени лодки, оригинална архитектура и артистична атмосфера. Масивните укрепления на стария град, тесните и криволичещи улички, варосаните къщи със сини врати, хубавите кафенета, очарователното пристанище е почти приказна картина. Нощувка и вечеря в хотел в Агадир.

СЕДМИ ДЕН: Агадир - Маракеш (270 км)
След закуска ще отидем до хълма, където ще разгледаме останалите от казахите руини от шестнадесети век; отгоре може да се насладим на красивата панорама на Агадир. След това тръгваме към Маракеш, наричан перлата на Атлас, често смятан за най-привлекателния град на Мароко. Програмата включва: посещение на базар, известен с местните занаяти, джамията Кутубия от дванадесети век, музея Маракеш, двореца Бахия и Тайните градини /Le Jardin Secret/, пазар на берберски подправки. Вечерта ще отидем до площад Джамаа ел Фна, който е вписан в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство; животът там е оживен 24 часа в денонощието (може да видите укротители на змии, огнегълтачи, дресьори на маймуни, местни деликатеси от улични търговци). Свободно време, след това трансфер до хотела, вечеря и нощувка в Маракеш.

ОСМИ ДЕН: Маракеш - София
Закуска. Свободно време. Трансфер до летище и отпътуване към София.

==========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

ВАЖНО: За всички туристи на туроператора, пътуващи по програми през 2021, за които се изисква отрицателен резултат от проведен PCR тест за влизане в съответната държава или при прибиране в България, ТУРОПЕРАТОРЪТ е договорил преференциални цени за тестване в лаборатории "Рамус" в цялата страна.

Цената на PCR тестовете в Лаборатории Рамус е 90 лв, като туристи на туроператора ползват отстъпка от 20 % или заплащат 72 лв. При по-големи групи, Туроператорът предоставя доп. 10 % отстъпка.

Полетно разписание:
излита час каца час
София 09:00 Маракеш 11:50
Маракеш 12:40 София 18:30
Полетното разписание подлежи на препотвърждение

Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата: София: 500 долара на тон; Маракеш: 500 долара на тон и при валутен курс 1 EUR = 1,20 USD. Поради постоянно променящите се цени на горивата и валутния курс USD / EUR авиокомпаниите могат да начислят т. нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай цената на пътуването ще се промени с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана 10 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите за този полет трябва да бъдат уведомени и те ще могат да заплатят тази горивна такса до 7 дни преди пътуването в агенцията, където са записани (за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава).

ВАЖНО: За всички туристи на туроператора, пътуващи по програми през 2021, за които се изисква отрицателен резултат от проведен PCR тест за влизане в съответната държава или при прибиране в България, ТУРОПЕРАТОРЪТ е договорил преференциални цени за тестване в лаборатории "Рамус" в цялата страна.

Цената на PCR тестовете в Лаборатории Рамус е 90 лв, като туристи на туроператора ползват отстъпка от 20 % или заплащат 72 лв. При по-големи групи, Туроператорът предоставя доп. 10 % отстъпка.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
от третия ден, следващ записването до 60 дни преди датата на пътуването – 35% (тридесет и пет процента) от общата цена на пътуването.
от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.
по-малко от 29 дни преди датата на пътуването или неявяване /no show/ - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
Екскурзията се осъществява при минимум 30 туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение.
Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни
7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната
Подписване на договор за организирано пътуване

ПЛАЩАНИЯ:
Депозит в размер на 50%
Пълно плащане – 30 дни преди датата на заминаване
Плащанията се извършват по банков път

ЗАБЕЛЕЖКИ:
Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Мароко е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане
Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица
Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон
Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗК "ЛЕВ ИНС" АД, застрахователна полица № 00080001/13062110000034 от 15.01.2021 г.
Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор.
Местна валута: марокански дирхам

==========================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==========================================================

Допълнителна информация

MEGA SALE OFFER до 15.09.2021 -15% за всеки втори възрастен

Тагове

Оферти - Мароко |  Оферти - Маракеш |  Екскурзии - Мароко |  Екскурзии - Маракеш |  Екзотична почивка 2024 - Мароко |  Екзотична почивка 2024 - Маракеш

Избрани оферти