Начало / Екскурзии / Екскурзии - Агадир

Мароко - Обиколка на Сахара с чартърен полет от София

Номер на оферта

/

235518

Дати & цени

21 юли 2021 - 06 октомври 2021 г. - Цена от 1474 лв.

Цената включва

Самолетен билет София - Агадир - София с включен 15 кг регистриран багаж;
Трансфери по цялата програма с модерен климатизиран автобус;
2 нощувки в хотел в Агадир;
2 нощувки в хотел в Уарзазат;
1 нощувка в хотел в Загора;
1 нощувка в хотел в Ефруд;
1 нощувка в хотел в Маракеш;
7 закуски и вечери в избрания хотел;
Англоговорящ екскурзовод;
Екскурзия на камили в пустинята на залез слънце;
Вход във филмово студио Атлас;
Вход в градините Майореле в Маракеш;
Вход в музея Дар си Саид в Маракеш;
Обслужване от представител на фирмата партньор;
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5000 евро.
Туристически такси.

Цената не включва

Бакшиши – 49 лв. заплащат се задължително преди заминаване;
Обеди – 6 обяда – 224 лв.;
Разходи от личен характер;
Горивни такси - ако се наложат такива;
Застраховка "Отмяна на пътуване";
Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 27 лв.

Програма на пътуването

РАННО ЗАПИСВАНЕ до 30.07.2021

Маршрут:
София - Агадир - Тарудант - Талиуин - Урзазат - Агдз - Загора - Ерфуд - Тингхир - Уарзазат - Айт Бен Хаду - Маракеш - Агадир - София

Дати на отпътуване:
21.07.2021 г., 28.07.2021 г., 04.08.2021 г., 11.08.2021 г., 18.08.2021 г., 25.08.2021 г., 01.09.2021 г., 08.09.2021 г., 15.09.2021 г., 22.09.2021 г., 29.09.2021 г., 06.10.2021 г.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН: Агадир - София
Заминаване от летище София с чартърен полет на България еър. Пристигане в Агадир. Посрещане от представители на партньора ни за Мароко на летище, трансфер до избрания от вас хотел за вечеря и нощувка в Агадир. Време за почивка след пътуването.

ВТОРИ ДЕН: Агадир - Тарудант - Талиуин - Уарзазат (370 км)
След закуска ще отидем до хълма, където ще разгледаме останалите от казахите руини от шестнадесети век; отгоре може да се насладим на красивата панорама на Агадир. Следва пътуване до живописния Тарудан, град, наречен „Малкият Маракеш“. Разходка из историческата част на града и пазара, Баб Касба и градините на двореца Салам (бивш седалище на местния магнат). Многобройни живописни спирки по пътя. След това продължаваме до Taliouine, известен с отглеждането на шафран, най-ценната подправка в света. Вечерта пристигаме в Уарзазат, вечеря и нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: Уарзазат - Агдз - Загора (170 км)
След закуска ще посетим крепостта Taourirt, някога принадлежала на могъщото семейство Glawy. След това продължаваме от Уазразат към село Агдз, от което започваме вълшебно пътешествие през долината на река Драа. По пътя минаваме покрай многобройни финикови палми, концентрирани в живописни оазиси. Ще спрем на разходка около един от тях. По време на по-нататъшното пътуване към Загора ще видим селището на Цар Тисергейт и музея на долината Драа. Настаняване и вечеря в Загора.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Загора - Ерфуд (300 км)
Закуска и след това отпътуване от Загора през традиционните берберски села. Маршрутът продължава през планините Jbel Saghro. Ще направим кратка спирка, за да видим скалите, характерни за региона, и вкаменелостите получили се в тях. Следобед стигаме до Ерфуд, където ще отседнем в избрания хотел. След кратка почивка продължаваме към пустинята: напускаме хотела с високопроходими превозни средства. В пустинята, на ръба на огромния Чеби ерг, ще сменим джиповете с камили, които ще ни отведат на разходка по пясъчните дюни. Там ще наблюдаваме живописния залез над пустинята. Нощувка и вечеря в Ерфуд.

ПЕТИ ДЕН: Ерфуд - Тингхир - Уарзазат (380 км)
След закуска отпътуваме към Тингхир, заобиколен от огромни палмови горички и дефилето на река Тодра. Каньонът на Тодра със стръмни скални стени с височина над 300 метра е една от уникалните географски особености на Мароко. След това продължаваме към Уарзазат през живописната долина на река Дадес. Поради множеството традиционни укрепени архитектурни обекти (крепости от глина), този участък от пътя се нарича още „път на хилядите крепости”. След това ще преминем през региона El Kelaa el Mgouna, известен с отглеждането на изключително ароматна роза, наречена "Dew Damascena". Нощувка и вечеря в хотел в Уарзазат.

ШЕСТИ ДЕН: Уарзазат - Айт Бен Хаду - Маракеш (200 км)
След закуска ще посетим монументалните декорации, разположени на обширната площ на филмовото студио Атлас, където са създадени много филми, включително такива хитове като „Мумия“. Продължаваме към Маракеш. По пътя ще спрем на най-„филмираното“ селище на Мароко - Ait Benhaddou. Това е най-известното селище на Мароко (вписано в списъка на ЮНЕСКО), представлява малко укрепено градче, разположено в подножието на планината. Тук са заснети сцените за такива холивудски хитове като „Гладиатор“ или „Бижуто на Нил“. След това минаваме през планините на Високия Атлас с необичаен маршрут през прохода Тизи-н-Тичка (2260 м надморска височина) до Маракеш. Вечерта ще имате свободно време, през което може да посетите магическия площад Джема ел Фна, оживеното сърце на града, където ще имате възможност да видите укротители на змии, жонгльори, дресьори на маймуни и да опитате някои от ястията, сервирани в местни заведения. Нощувка и вечеря в хотела в Маракеш.

СЕДМИ ДЕН: Маракеш - Агадир (270 км)
След закуска ще посетим Маракеш - най-атрактивният град на Мароко днес. Програмата включва известната градина Majorelle, някога принадлежала на Ив Сен Лоран, разходка през медината, посещение на пазар за подправки, минарето Koutubija, музеят Дар Тисквин и разположения в красива типична мароканска сграда - музей Dar Si Said. Отпътуваме към Агадир. Вечеря и нощувка в хотел в Агадир.

ОСМИ ДЕН: Агадир - София
Закуска. Свободно време. Трансфер долетище и отпътуване към София.

Пакетните цени са на човек, в лева:
* За настаняване в хотели 3* - цена от 1494 лв.
* За настаняване в хотели 4* - цена от 1606 лв.

==========================================================
ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!
==========================================================

Полетно разписание:
излита час каца час
София 09:00 Агадир 11:50
Агадир 12:40 София 18:30
Полетното разписание подлежи на препотвърждение

Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата: София: 500 долара на тон; Агадир: 500 долара на тон и при валутен курс 1 EUR = 1,20 USD. Поради постоянно променящите се цени на горивата и валутния курс USD / EUR авиокомпаниите могат да начислят т. нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай цената на пътуването ще се промени с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана 10 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите за този полет трябва да бъдат уведомени и те ще могат да заплатят тази горивна такса до 7 дни преди пътуването в агенцията, където са записани (за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава).

ВАЖНО: За всички туристи на туроператора, пътуващи по програми през 2021, за които се изисква отрицателен резултат от проведен PCR тест за влизане в съответната държава или при прибиране в България, ТУРОПЕРАТОРЪТ е договорил преференциални цени за тестване в лаборатории "Рамус" в цялата страна.

Цената на PCR тестовете в Лаборатории Рамус е 90 лв, като туристи на туроператора ползват отстъпка от 20 % или заплащат 72 лв. При по-големи групи, Туроператорът предоставя доп. 10 % отстъпка.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
от третия ден, следващ записването до 60 дни преди датата на пътуването – 35% (тридесет и пет процента) от общата цена на пътуването.
от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.
по-малко от 29 дни преди датата на пътуването или неявяване /no show/ - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
Екскурзията се осъществява при минимум 30 туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение.
Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни
7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната
Подписване на договор за организирано пътуване

ПЛАЩАНИЯ:
Депозит в размер на 50%
Пълно плащане – 30 дни преди датата на заминаване
Плащанията се извършват по банков път

ЗАБЕЛЕЖКИ:
Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Мароко е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане
Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица
Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон
Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗК "ЛЕВ ИНС" АД, застрахователна полица № 00080001/13062110000034 от 15.01.2021 г.
Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор.
Местна валута: марокански дирхам

Допълнителна информация

РАННО ЗАПИСВАНЕ до 30.07.2021

Тагове

Оферти - Мароко |  Оферти - Агадир |  Екскурзии - Мароко |  Екскурзии - Агадир |  Лято в чужбина - Мароко |  Лято в чужбина - Агадир

Избрани оферти