Начало / Екскурзии / Екскурзии - Маракеш

Мароко - Обиколка на Сахара с чартърен полет от София

Номер на оферта

/

235518

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Маракеш - София с включен 15 кг регистриран багаж;
Трансфери по цялата програма с модерен климатизиран автобус;
2 нощувка в хотел в Маракеш;
1 нощувка в хотел в Агадир;
2 нощувки в хотел в Уарзазат;
1 нощувка в хотел в Загора;
1 нощувка в хотел в Ефруд;
7 закуски и вечери в избрания хотел;
Рускоговорящ екскурзовод;
Обслужване от представител на фирмата партньор;
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5000 евро.
Туристически такси.
Представител на Дрийм холидейс с български език.

Цената не включва

Екскурзия на камили в пустинята на залез слънце – при минимум 3 човека – 66 лв.;
Вход във филмово студио Атлас – 19 лв.;
Вход в градините Майореле в Маракеш – 30 лв.;
Вход в музея Дар си Саид в Маракеш – 18 лв.;
Бакшиши – 49 лв. заплащат се задължително преди заминаване;
Обеди – 6 обяда – 238 лв.;
Разходи от личен характер;
Горивни такси - ако се наложат такива;
Застраховка "Отмяна на пътуване";
Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 27 лв.

Програма на пътуването

8 дни / 7 нощувки

Маршрут: София - Маракеш - Агадир - Тарудант - Талиуин - Урзазат - Агдз - Загора - Ерфуд - Тингхир - Уарзазат - Айт Бен Хаду - Маракеш - София

ДАТИ на отпътуване:
06.10.2021 г. , 13.10.2021 г. , 20.10.2021 г. , 27.10.2021 г.

---------------------------

ЦЕНИ НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ:

MEGA SALE OFFER до 30.09.2021 -15% за всеки втори възрастен

Хотел 3*/4* - цена от 1399 лева
Хотел 4* - цена от 1499 лева

==========================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==========================================================

Танжер, Казабланка, Маракеш... само при споменаването на имената на тези градове усещаме истински приятен, пикантен мирис в ноздрите си. Тълпи от хора, пикантно разгорещените спорове, пространство с непрестанно движение – в минутата, в която стъпите в тази страна, разбирате, че сте пристигнали на уникално по рода си място.
Прекарайте една седмица посещавайки зашеметяващи кътчета в Мароко, прогонващи злите духове с едни от най-пъстроцветните пазари в света, или даващи воля на едни от най-добрите състезателни пътища през ронливите като захар дюни в пустинята... И тази фантастично различна дестинация е едва на три часа път със самолет от Европа.

------------------------------------

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН: София - Маракеш
Заминаване от летище София с чартърен полет на България еър. Пристигане в Маракеш. Посрещане от представители на партньора ни за Мароко на летище, трансфер до избрания от вас хотел за вечеря и нощувка в Маракеш. Време за почивка след пътуването.

ВТОРИ ДЕН: Маракеш - Агадир (270 км)
След закуска ще посетим Маракеш - най-атрактивният град на Мароко днес. Програмата включва известната градина Majorelle, някога принадлежала на Ив Сен Лоран, разходка през медината, посещение на пазар за подправки, минарето Koutubija, музеят Дар Тисквин и разположения в красива типична мароканска сграда - музей Dar Si Said. Отпътуваме към Агадир. Вечеря и нощувка в хотел в Агадир.

ТРЕТИ ДЕН: Агадир - Тарудант - Талиуин - Уарзазат (370 км)
След закуска ще отидем до хълма, където ще разгледаме останалите от казахите руини от шестнадесети век; отгоре може да се насладим на красивата панорама на Агадир. Следва пътуване до живописния Тарудан, град, наречен „Малкият Маракеш“. Разходка из историческата част на града и пазара, Баб Касба и градините на двореца Салам (бивш седалище на местния магнат). Многобройни живописни спирки по пътя. След това продължаваме до Taliouine, известен с отглеждането на шафран, най-ценната подправка в света. Вечерта пристигаме в Уарзазат, вечеря и нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Уарзазат - Агдз - Загора (170 км)
След закуска ще посетим крепостта Taourirt, някога принадлежала на могъщото семейство Glawy. След това продължаваме от Уазразат към село Агдз, от което започваме вълшебно пътешествие през долината на река Драа. По пътя минаваме покрай многобройни финикови палми, концентрирани в живописни оазиси. Ще спрем на разходка около един от тях. По време на по-нататъшното пътуване към Загора ще видим селището на Цар Тисергейт и музея на долината Драа. Настаняване и вечеря в Загора.

ПЕТИ ДЕН: Загора - Ерфуд (300 км)
Закуска и след това отпътуване от Загора през традиционните берберски села. Маршрутът продължава през планините Jbel Saghro. Ще направим кратка спирка, за да видим скалите, характерни за региона, и вкаменелостите получили се в тях. Следобед стигаме до Ерфуд, където ще отседнем в избрания хотел.
След кратка почивка – възможност за допълнителна екскурзия - продължаваме към пустинята: напускаме хотела с високопроходими превозни средства. В пустинята, на ръба на огромния Чеби ерг, ще сменим джиповете с камили, които ще ни отведат на разходка по пясъчните дюни. Там ще може да наблюдаваме живописния залез над пустинята.
Нощувка и вечеря в Ерфуд.

ШЕСТИ ДЕН: Ерфуд - Тингхир - Уарзазат (380 км)
След закуска отпътуваме към Тингхир, заобиколен от огромни палмови горички и дефилето на река Тодра. Каньонът на Тодра със стръмни скални стени с височина над 300 метра е една от уникалните географски особености на Мароко. След това продължаваме към Уарзазат през живописната долина на река Дадес. Поради множеството традиционни укрепени архитектурни обекти (крепости от глина), този участък от пътя се нарича още „път на хилядите крепости”. След това ще преминем през региона El Kelaa el Mgouna, известен с отглеждането на изключително ароматна роза, наречена "Dew Damascena". Нощувка и вечеря в хотел в Уарзазат.

СЕДМИ ДЕН: Уарзазат - Айт Бен Хаду - Маракеш (200 км)
След закуска ще посетим монументалните декорации, разположени на обширната площ на филмовото студио Атлас, където са създадени много филми, включително такива хитове като „Мумия“. Продължаваме към Маракеш. По пътя ще спрем на най-„филмираното“ селище на Мароко - Ait Benhaddou. Това е най-известното селище на Мароко (вписано в списъка на ЮНЕСКО), представлява малко укрепено градче, разположено в подножието на планината. Тук са заснети сцените за такива холивудски хитове като „Гладиатор“ или „Бижуто на Нил“. След това минаваме през планините на Високия Атлас с необичаен маршрут през прохода Тизи-н-Тичка (2260 м надморска височина) до Маракеш. Вечерта ще имате свободно време, през което може да посетите магическия площад Джема ел Фна, оживеното сърце на града, където ще имате възможност да видите укротители на змии, жонгльори, дресьори на маймуни и да опитате някои от ястията, сервирани в местни заведения. Нощувка и вечеря в хотела в Маракеш.

ОСМИ ДЕН: Маракеш - София
Закуска. Свободно време. Трансфер до летище и отпътуване към София.

==========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

ВАЖНО: За всички туристи на туроператора, пътуващи по програми през 2021, за които се изисква отрицателен резултат от проведен PCR тест за влизане в съответната държава или при прибиране в България, ТУРОПЕРАТОРЪТ е договорил преференциални цени за тестване в лаборатории "Рамус" в цялата страна.

Цената на PCR тестовете в Лаборатории Рамус е 90 лв, като туристи на туроператора ползват отстъпка от 20 % или заплащат 72 лв. При по-големи групи, Туроператорът предоставя доп. 10 % отстъпка.

Полетно разписание:
излита час каца час
София 09:00 Маракеш 11:50
Маракеш 12:40 София 18:30
Полетното разписание подлежи на препотвърждение

Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата: София: 500 долара на тон; Маракеш: 500 долара на тон и при валутен курс 1 EUR = 1,20 USD. Поради постоянно променящите се цени на горивата и валутния курс USD / EUR авиокомпаниите могат да начислят т. нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай цената на пътуването ще се промени с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана 10 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите за този полет трябва да бъдат уведомени и те ще могат да заплатят тази горивна такса до 7 дни преди пътуването в агенцията, където са записани (за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава).

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
от третия ден, следващ записването до 60 дни преди датата на пътуването – 35% (тридесет и пет процента) от общата цена на пътуването.
от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.
по-малко от 29 дни преди датата на пътуването или неявяване /no show/ - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
Екскурзията се осъществява при минимум 30 туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение.
Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни
7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната
Подписване на договор за организирано пътуване

ПЛАЩАНИЯ:
Депозит в размер на 50%
Пълно плащане – 30 дни преди датата на заминаване
Плащанията се извършват по банков път

ЗАБЕЛЕЖКИ:
Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Мароко е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане
Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица
Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон
Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗК "ЛЕВ ИНС" АД, застрахователна полица № 00080001/13062110000034 от 15.01.2021 г.
Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор.
Местна валута: марокански дирхам

==========================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

==========================================================

Допълнителна информация

MEGA SALE OFFER до 15.09.2021 -15% за всеки втори възрастен

Тагове

Оферти - Мароко |  Оферти - Маракеш |  Екскурзии - Мароко |  Екскурзии - Маракеш |  Екзотична почивка 2022 - Мароко |  Екзотична почивка 2022 - Маракеш

Избрани оферти