Начало / Екскурзии / Екскурзии - Маракеш

Мароко - По пътя Париж-Дакар с джипове - чартърен полет от София

Номер на оферта

/

235520

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Маракеш - София с включен 15 кг регистриран багаж;
Трансфери летище-хотел-летище с модерен климатизиран автобус;
Транспорт с джипове 4х4 – максимум 3 човека в джип.
2 нощувки в хотел в Маракеш;
1 нощувка в хотел в Агадир;
1 нощувка в хотел в Тафраут;
1 нощувка в хотел в Тата;
1 нощувка в хотел в Уарзазат;
1 нощувка в пустинята в палатков лагер;
7 закуски и вечери в избрания хотел;
Рускоговорящ екскурзовод;
Обслужване от представител на фирмата партньор;
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5000 евро.
Туристически такси.
Представител на Дрийм холидес с български език.

Цената не включва

Екскурзия на камили в пустинята на залез слънце – 38 лв.;
Вход в крепостта Таурит – 6 лв.;
Вход в градините Майореле в Маракеш – 30 лв.;
Вход в музея Дар си Саид в Маракеш – 18 лв.;
Бакшиши – 49 лв. заплащат се задължително преди заминаване;
Обеди – 6 обяда – 238 лв.;
Разходи от личен характер;
Горивни такси - ако се наложат такива;
Застраховка "Отмяна на пътуване";
Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 27 лв.

Програма на пътуването

Маршрут: София - Маракеш - Агадир - Тафраут - Тата – Фум Зауд - Чегага - Тамгрут - Уарзазат - Айт Бен Хаду - Маракеш - София

8 дни / 7 нощувки

ДАТИ на отпътуване:
06.10.2021 г. , 13.10.2021 г. , 20.10.2021 г. , 27.10.2021 г.

ЦЕНИ НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ:

MEGA SALE OFFER до 30.09.2021 -15% за всеки втори възрастен

1. Настаняване по програмата 3*/4* - цена от 2049 лева
2. Настаняване по програмата 4* - цена от 2098 лева

==========================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==========================================================

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН: София - Маракеш
Заминаване от летище София с чартърен полет на България еър. Пристигане в Маракеш. Посрещане от представители на партньора ни за Мароко на летище, трансфер до избрания от вас хотел за вечеря и нощувка в Маракеш. Време за почивка след пътуването.

ВТОРИ ДЕН: Маракеш - Агадир (270 км)
След закуска ще посетим Маракеш - най-атрактивният град на Мароко днес. Програмата включва известната градина Majorelle, някога принадлежала на Ив Сен Лоран, разходка през медината, посещение на берберската билка, минарето Koutubija, музеят Дар Тисквин и разположения в красива типична мароканска сграда - музей Dar Si Said. Следобед поемаме през живописните планини на Високия Атлас към Агадир. Вечеря и нощувка в хотел в Агадир.

ТРЕТИ ДЕН: Агадир - Тафраут (200 км)
След закуска ще отидем до хълма, където ще разгледаме останалите от казахите руини от шестнадесети век. Отгоре може да се насладим на красивата панорама на Агадир. След това потегляме на юг. Ще преминем през земеделски полета, където се отглеждат зеленчуци и плодове за износ, а след това през площите, покрити с арганови дървета, с които е известно Мароко. Плодовете им се пресоват в козметично и хранително масло с лечебни свойства. След това навлизаме в района на живописния Антиатлас, обитаван от берберите - коренното население на Северна Африка, живеещо в махали по планинските склонове. По време на пътуването ще има много възможности за снимки. Достигаме до Tafraoute, живописно разположен в планинска долина, известна със своите бадеми и производството на традиционни бродирани кожени обувки. Разходка из града. Настаняване в хотел в Тафраут. За вечеря ще опитаме местни специалитети.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Тафраут - Тата (280 км)
След закуска ще разгледаме околностите на Тафраут и скалните образувания с фантастични форми и цветове, характерни за този регион. Продължаваме да пресичаме планините, за да навлезем в региони на юг от Сахара. Тук ни очаква промяна на пейзажа - ще се появят първите оазиси. Тези райони са обитавани от сахарците. По-нататъшно пътуване през живописната пустош ще ни отведе до Дад, град в Сахара, разположен на кръстопът на маршрути, по които някога са пътували кервани. За вечеря ще опитаме местната кухня; настаняване в хотел в Тата.

ПЕТИ ДЕН: Тата - Фум Зауд - Чегага (170 км)
След закуска ще потеглим към Сахара. След като пристигнем в град Foum Zgouid, ще оставим асфалта зад себе си и ще продължим по пустинните пътища, по стария маршрут на рали Париж-Дакар. Ще останем да нощуваме в палатков лагер в дюните Чегага, а вечерята ще бъде съпроводена от музикални изпълнения на номадите. Допълнителна екскурзия - разходка на камила през дюните, за тези, които искат да се насладят на живописния залез над Сахара.

ШЕСТИ ДЕН: Чегага - Тамгрут - Уарзазат (280 км)
След закуска продължаваме по маршрута Париж-Дакар и след това навлизаме в най-важния маршрут на кервана - маршрута Транс Сахара, минаващ в долината Драа. През палмови горички и укрепени селища ще стигнем до Загора, а след това ще посетим село Тамгрут, известно с керамичните си изделия, характеризиращи се с уникален зелен цвят. След това ще отидем до укрепеното селище Тисергейт, където ще посетим музея на река Драа. Пътувайки през палмови горички и вулканичните склонове на Антиататас, ще стигнем Уарзазат за нощувка и вечеря.

СЕДМИ ДЕН: Уарзазат - Айт Бен Хаду - Маракеш (200 км)
След закуска ще посетим Taourirt Kasbah в Уарзазат, някога собственост на могъщото семейство Glaw. Продължаваме към Маракеш. По пътя ще спрем на най-„филмираното“ селище на Мароко - Ait Benhaddou. Това е най-известното селище на Мароко (вписано в списъка на ЮНЕСКО), представлява малко укрепено градче, разположено в подножието на планината. Тук са заснети сцените за такива холивудски хитове като „Гладиатор“ или „Бижуто на Нил“. След това минаваме през планините на Високия Атлас с необичаен маршрут през прохода Тизи-н-Тичка (2260 м надморска височина) до Маракеш. Вечерта ще имате свободно време, през което може да посетите магическия площад Джема ел Фна, оживеното сърце на града, където ще имате възможност да видите укротители на змии, жонгльори, дресьори на маймуни и да опитате някои от ястията, сервирани в местни заведения. Нощувка и вечеря в хотела в Маракеш.

ОСМИ ДЕН: Маракеш - София
Закуска. Свободно време. Трансфер до летище и отпътуване към София.

==========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

ВАЖНО: За всички туристи на туроператора, пътуващи по програми през 2021, за които се изисква отрицателен резултат от проведен PCR тест за влизане в съответната държава или при прибиране в България, ТУРОПЕРАТОРЪТ е договорил преференциални цени за тестване в лаборатории "Рамус" в цялата страна.

Цената на PCR тестовете в Лаборатории Рамус е 90 лв, като туристи на туроператора ползват отстъпка от 20 % или заплащат 72 лв. При по-големи групи, Туроператорът предоставя доп. 10 % отстъпка.

Полетно разписание:
излита час каца час
София 09:00 Маракеш 11:50
Маракеш 12:40 София 18:30
Полетното разписание подлежи на препотвърждение

Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата: София: 500 долара на тон; Маракеш: 500 долара на тон и при валутен курс 1 EUR = 1,20 USD. Поради постоянно променящите се цени на горивата и валутния курс USD / EUR авиокомпаниите могат да начислят т. нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай цената на пътуването ще се промени с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана 10 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите за този полет трябва да бъдат уведомени и те ще могат да заплатят тази горивна такса до 7 дни преди пътуването в агенцията, където са записани (за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава).

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
от третия ден, следващ записването до 60 дни преди датата на пътуването – 35% (тридесет и пет процента) от общата цена на пътуването.
от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.
по-малко от 29 дни преди датата на пътуването или неявяване /no show/ - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
Екскурзията се осъществява при минимум 8 туриста /броя туристи трябва да е кратен на 4!/. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение.
Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни
7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната
Подписване на договор за организирано пътуване

ПЛАЩАНИЯ:
Депозит в размер на 50%
Пълно плащане – 30 дни преди датата на заминаване
Плащанията се извършват по банков път

ЗАБЕЛЕЖКИ:
Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Мароко е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане
Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица
Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон
Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗК "ЛЕВ ИНС" АД, застрахователна полица № 00080001/13062110000034 от 15.01.2021 г.
Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор.
Местна валута: марокански дирхам

==========================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==========================================================

Допълнителна информация

MEGA SALE OFFER до 15.09.2021 -15% за всеки втори възрастен

Тагове

Оферти - Мароко |  Оферти - Маракеш |  Екскурзии - Мароко |  Екскурзии - Маракеш |  Екзотична почивка 2024 - Мароко |  Екзотична почивка 2024 - Маракеш

Избрани оферти