Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мексико

Мексико Империята на Маите

Номер на оферта

/

229525

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

Транспорт по описнаия маршрут

8 нощувки със закуска в посочените хотели (или подобни)

Трансфери летище – хотел – летище

Обяди и вечери според описаните в програмата

Екскурзоводи за посещаваните археологически забележителности по програма

Всички входни такси за посещаваните археологически забележителности по програма

Цената не включва:

Полети София – Мексико Сити/ Канкун – София

Екскурзии, посещения, хотели или други услуги, неупоменати в програмата

Лични разходи

Програма на пътуването

Мексико Сити, Пуебла, Оаксака, Монте Албан, Митла, каньонът Сумидеро, Сан Кристобал, Индианските селища Chamula и Zinacantan , Водопадите Agua Azul, Паленке, Кампече, Уксмал, Мерида, Чичен Итца, Канкун / Ривера Мая

9 дни / 8 нощувки: От Мексико Сити до Канкун / Ривиера Мая

Дати: Всеки месец от януари до декември 2020

Програма

Ден 1 Mexico City

Пристигане в Мексико Сити. Посрещане на летище и трансфер до хотела. Полу- дневна панорамна обиколка на 25-милионната столица, смесица от култури и раси: Централният площад с Националния дворец и Президентството – някогашната резиденция на вицекраля, известен с внушителните исторически стенописи на известния мексикански художник Диего Ривера,елегантната улица „Пасео де ла Реформа”. След това се посещава един от най-известните в света музеи – Мексиканският Антропологически музей. Музеят е шедьовър на мексиканската модерна архитектура и в него се намира голяма част от единствени по рода си съкровища на Предколумбийска Америка. Тук получавате първа представа за културните богатства на Предиспанска Америка. Нощувка в хотел Royal Reforma 4*

Ден 2 Mexico City – Puebla – Oaxaca

Отпътуване за Пуебла, „ Градът на Ангелите” с посещение на Santa Maria Tonantzintla, пищно украсен храм с традиционни местни декорации. При пристагане в Пуебла ще посетите Параклисът на Rosario, Катедралата, Главният площад и историческият център. Включен обяд. Отпътуване за Оаксака. Оаксака, намиращ се в долина, заобиколена от Sierra Madre del Sur, в миналото е бил център на цивилизациите на Мицтеките и Сапотеките. Днешен Oaxaca съчетава пре – колониални, колониални и модерни влияния. Сапотеките са развили велика цивилизация край Monte Alb?n векове преди Христос. След испанското завоюване на Oaxaca през 1533, градът бързо придобива испански облик със своите богато декорирани сгради, църкви, елегантни колонади и очарователни площади. И въпреки колониалното си наследство, в градът се усещат индианските корени, в което се крие и очарованието му. Нощувка в хотел Misi?n de los Angeles (4*).

Ден 3 Oaxaca – Monte Alban – Mitla – Tule

Закуска. Сутринта посещение на Monte Alban, невероятен археологически комплекс на Сапотеките, построен на върха на планината, където се намират различни културни манифести на Олмеките, Мицтеките и Сапотеките. Централния площад, обсерваротията, танцуващите камъни са само част от забележителностите. Продължаваме към Митла, едно от най- енигматичните свещени места. Селището има голямо значение като жертвен център, а сградите са декорирани със символични мозайки. Връщаме се в Оаксака, за да разгледаме този красив град: Катедралата, величествената църква Santo Domingo и Музеят. Включена вечеря. Нощувка в хотел Misi?n de los Angeles (4*)

Ден 4 Oaxaca – Sumidero Canyon – San Cristobal

Закуска. Ранно заминаване за Tuxtla Gutierrez, столицата на провинция Чиапас. Ще се насладите на пейзажите на южните планини. Включен обяд. Продължаваме с лодка към каньона Sumidero на 1,000 метра височина. Отпътуване за San Cristobal de Las Casas. Включена вечеря. Нощувка в хотел Casa Vieja (4*)



Ден 5 San Cristobal de las Casas – Индиански селища Chamula и Zinacantan

Закуска. На 10 км по магистралата за Chiapas се намират индианските селища на Сан Хуан Chamula и Zinacantan. Местните индиански племена Tzotzils са наследници на древните Маи и са съхранили техните уникални традиции, обичаи и вярвания. Ще посетим красивата бяла църква San Juan Chamula. Отпътуваме за съседното селище Zinacantan със своята красива църква и пазар за традиционни местни и ръчно изработени стоки. Свободен следобед за посещение на колониалният център на San Cristobal de las Casas. Включена вечеря. Връщаме се в San Cristobal de las Casas. Нощувка в хотел Casa Vieja (4*)

Ден 6 San Cristobal de las Casas – Agua Azul – Palenque

Закуска. Отпътуване за водопадите Agua Azul с техните невероятни нюанси на тюркоазено синьо. Продължаваме към Паленке. Включена вечеря. Нощувка в хотел Chan-Kah (4*).

Ден 7 Palenque – Campeche

Закуска. Посещение на археологическата местност Паленке, заобиколена от джунглата, един от основните и най- важни центрове на „Светът на Маите”. В Пирамидата на Йероглифите е намерен саркофагът на Крал Пакал и неговата нагробна плоча с впечатляваща декорация. Ще разгледаме Храмът на Слънцето, Храмът с Кръста и Дворецът. Следва панорамна гледка към Мексиканския залив. Включен обяд. Продължаваме към красивият крепостен град Кампече. Панорамна обиколка на града. Включена вечеря. Нощувка в хотел Del Mar (4*).

Ден 8 Campeche – Uxmal – Merida

Закуска. Отпътуване за Церемониалния център Уксмал, достигнал своя разцвет 8-10ти век, център на пост-класиката в империята на маите. Известен най-вече като церемониален център на Маите и с изключителната украса на храмовете и индианските дворци. Градът е пример за архитектурата на културата Пуук, с характерния кръг в центъра, Пирамидата на Магьосника, Храма на Вожда с 365 маски, Бога на дъжда, площада на жреците, Храма на костенурката. Включен обяд. Пристигане в Мерида, „белият град”, където ще имаме панорамен поглед над: Montejo Avenue, паметникът на Майката Земя, Централния площад, Катедралата и Кралският дворец. Нощувка в хотел El Castellano (4*).

Ден 9 Merida – Chichen Itza – Cancun или Rivera Maya

Закуска. Отпътуване за Чичен Итца, най- значимият и впечатляващ обект на маите в Мексико. Обявен за Световно Културно наследство на UNESCO и едно от Новите 7 Чудеса на Света. Културният апогей на класическия период в цивилизацията на Маите, Чичен-Итца е строен 5-ти век и е най-внушителното доказателство за великото минало на индианските цивилизации, най-големият индиански град на територията на Мексико. В този град ще получите подробни архео – астрономически знания. Ще посетим пирамидата, позната като „Замъкът” или храмът на Kukulcan, най- голямата арена за игри в Мезоамерика, храмът със скелетите, храмът на Ягуара и Обсерваторивята. Продължаваме към красивото Cenote (подземна пещера) на Ik-kil, където ще имате време да плувате. Включен обяд. Отпътуване за Канкун или Ривиера Мая.

*Възможност за допълнителни нощувки в Ривиера Мая или Канкун.

Тагове

Оферти - Мексико |  Оферти - Мексико |  Екскурзии - Мексико |  Екскурзии - Мексико |  Екзотична почивка 2024 - Мексико |  Екзотична почивка 2024 - Мексико

Избрани оферти