Начало / Екскурзии / Екскурзии - Янгон

Златен Мианмар и колеритен Банкок

Номер на оферта

/

230404

Дати & цени

Цената включва

*Самолетен билет София – Истанбул – Банкок - Истанбул – София с АК “Turkish Airlines” с вкл. 1 бр. чекиран багаж до 32 кг, 1 бр. ръчен багаж до 8 кг с размери 55X40X23 см и 1 бр. малък ръчен багаж с размери 40X30X10 см и включени летищни такси в размер на 430 евро;
*Самолетен билет Банкок – Янгон / Янгон - Хехо / Хехо – Баган / Мандалей - Банкок с АК “Air Asia” с вкл. летищни такси в размер на 80 евро и чекиран багаж от 20 кг на човек, 1бр. ръчен багаж до 7 кг с размери 56X36X23 см и 1 бр малък ръчен багаж с размери 40X30X10 см;
*10 нощувки със закуски по програмата, както следва:
*3 нощувки със закуски в Янгон в хотел Mercure Yangon Kaba Aye 4*;
*1 нощувка със закуска при Златната скала в хотел Mountain Top Hotel 3*;
*1 нощувка със закуска в Хехо в хотел La Maison Birmane Nyaung Shwe 3*;
*2 нощувки със закуски в Баган в хотел Bagan Cottage Boutique Hotel 3*;
*2 нощувки със закуски в Мандалей в хотел Havana Hotel 4*;
*1 нощувка със закуски в Банкок в хотел Mandarin Managed by Center Point 4*;
*Обяд в Банкок;
*Обзорна екскурзия на Янгон;
*Екскурзия до пагодата Златната скала;
*Екскуризя до древния град Баго;
*Екскурзия до езерото Инле;
*Обзорна екскурзия в Баган;
*Екскурзя до древния град Kyun Thiri;
*Посещение на планината Popa;
*Обзорна екскурзия на Мандалей;
*Посещение на старинния град Мингун;
*Посещение на древната мианмарска столица Сагайн;
*Обиколка на древните светилища в Мандалей;
*Посещение на Кралския дворец в Банкок;
*Полудневна обиколка на световноизвестните храмове на Банкок;
*Всички трансфери по програмата;
*Входни такси на посещаваните обекти;
*Късно освобождаване на хотела в Банкок;
*Входна виза за Мианмар;
*Лицензиран екскурзовод на руски език;
*Опитен водач на групата от България – при минимум 15 души;
*Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;
*Застраховка отговорност на туроператора.

Цената не включва

*Входна виза за Тайланд – 2 бр. при пристигане от България и от Мианмар – всяка виза е на стойност от 2000 тайландски бата /около 110 лв/ и се получава на летище Банкок;
*Напитки по време на храненията;
*Разходи от личен характер;
*Такса обслужване на шофьорите и екскурзоводите – 60 щатски долара;
*По желание: сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Молим, консултирайте се с наш представител!

Програма на пътуването

Златен Мианмар и колеритен Банкок

Цена на човек в двойна стая:
22.01 - 03.02.2024г. - 5990 лв.

Ранно записване до 31.08.2023г.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Програма:

-1-ви ден 22.01.2024 СофияИстанбул
Полет от София за Истанбул в 15:55ч. Пристига в Истанбул в 18:25ч. Полет от Истанбул за Банкок в 20:55ч.

-2-ри ден 23.01.2024 Банкок, Тайланд – Янгон, Мианмар
Кацане на летище Suvarnabhumi Airport в Банкок в 10:15ч. Обяд в местен ресторант /включен/. Трансфер до летище Don Mueang International Airport в Банкок за полет до Мианмар в 16:30ч. Кацане в Янгон, Мианмар, в 17:05ч. Среща с представител на местната фирма-партньор и трансфер до хотел Mercure Yangon Kaba Aye 4* за 2 нощувки.

-3-ти ден 24.01.2024 Янгон
След закуска обиколка на един от най-очарователните градове в Югоизточна Азия – Янгон. Бившата столица на Мианмар е запазила статута си на финансов, икономически и културен център на страната. Многобройните колоритни сгради, живописните улици в центъра, цветните квартали и прекрасните паркове и езера превръщат Янгон в едно приказно красиво място. Разходката из историческия център пренася сред амбицията на колониалната епоха. Посещение на архитектурното бижу Сградата на министрите, известна още като Секретариата. Грандиозният купол и повечето му кули са били разрушени преди почти век, но мащабът на сградата сам по себе си все още е внушителен. Това, което наистина я прави специална, е колко дълбоко е свързана нейната история с тази на Мианмар. Почти всяка глава от съвременната история на страната е отразена в историята на секретариата.
Следва статуята на Легналия Буда Chauk Htet Gyi – една от най-големите в света. Посещение на пазара Bogyoke – най-голям и популярен пазар за сувенири в Мианмар, и релакс в живописния парк край едно от двете големи езера в страната – Kandawgyi. Водата в него идва по специално изградени канали от езерото Inya.
По залез слънце екскурзия до един от символите на Мианмар – златната пагода Shwedagon, издигаща се на 98 метра височина. Според легендите е построена преди повече от 2500г. Била повреждана многократно от земетресения, най-тежкото от които е през 1768г., когато целият връх на храма се срутва. След това е възстановен и към днешна дата впечатлява с чисто злато, хиляди инкрустирани диаманти и един смарагд от 76 карата. Основата на сградата е от тухли, които също са покрити със злато.
Връщане в хотела. Нощувка.

-4-ти ден 25.01.2024 Янгон – Пагода Златната скала
След закуска екскурзия до пагодата Златната скала Kyaiktiyo /трансфер около 4,5 часа/. Покритият със златни листа малък храм е построен върху гранитна скала на върха на планината Kyaiktiyo на височина 1100 м над морското равнище. Това е едно от най-почитаните будистки светилища. Според легендите противно на закона за гравитацията, скалата се задържа от кичур от косата на Буда и именно това е причината стотици хиляди вярващи да посещават мястото всяка година. Друга легенда гласи, че будистки монах впечатлил небесния цар със своя аскетизъм и затова използвал свръхестествените си сили и пренесъл скалата, наподобяваща главата на монаха, на сегашното ? място.
Освен Златната скала, на върха има и огромен комплекс от храмове, ресторанти и къщи за гости.
Свободно време. Нощувка в хотел Mountain Top Hotel 3*.

-5-ти ден 26.01.2024 Златната скала – Баго - Янгон
След закуска отправяне към малкия, но изключително интересен град Баго – столица на царството Мон през 15 век. Разположен е на 70 км от Янгон и е известен с богатата си история и висока концентрация на религиозни паметници. Първа спирка в кралския дворец Kanbawzathadi Royal Palace, който е от времето на разцвета на Втората империя на Мианмар. Следва още една златна красота с огромни размери, а именно най-високата пагода в страната Shwemawdaw /114 м/, построена през 10 век. Била повреждана многократко, като за последно „преживява“ разрушително земетресение през 1930г. Очакват ни още гигантската статуя на Полегналия Буда Shwetalyaung Reclining Buddha, която е на повече от хиляда години, както и свещеното място Chyak Pun Pagoda, известно с четирите статуи на Седящия Буда, който е в състояние на нирвана. За финал посещение на военния мемориал Htauk Kyant, издигнат в памет на загиналите и изчезналите съюзнически войници и офицери по време на Втората световна война.
Свободно време и нощувка в Янгон в Mercure Yangon Kaba Aye 4*.

-6-ти ден 27.01.2024 Янгон – Хехо, езеро Инле
Трансфер до летището в Янгон за сутрешен полет до Хехо /около 1 ч/. След пристигане в Хехо групата поема към второто по големина езеро в Мианмар Инле /около 1,5 ч/. Езерото се намира сред живопосна планинска верига в североизточната част на страната. Прекрасните пейзажи, необичайните плаващи градини и пазари и уникалният стил на гребане на местните жители от племето Инта са донесли световна известност на езерото Инле.
Групата ще плава с лодка по езерото и ще се запознае с автентичния живот на местните, организиран по вода. Основните атракции са къщите на кокили; плаващите градини; централната пагода Phaung Daw Oo с петте си позлатени статуи на Буда; уникалният храмов комплекс Indein, на територията на който се разполагат стотици древни ступи. Запознаване с традиционни занаяти като леене на сребро, тъкане с лотосови нишки, изработка на изделия от бамбук.
Вечера свободно време. Нощувка в La Maison Birmane Nyaung Shwe 3*.

-7-ми ден 28.01.2024 Хехо - Баган
Трансфер до летището в Хехо за сутрешен полет до Баган. Пристигане и обзорна екскурзия до сърцето на Мианмар - древния град Баган. Това е един от най-красивите археологически комплекси в света, включен в списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО. Някога столица на древното Паганско царство, Баган заема относително малка площ с повече от 2000 ступи /постройки с конусовиден или пирамидален силует/, пагоди, манастири... Днес величествената красота на древните храмове и възхитителните пейзажи на долината на река Иравади привличат хиляди поклонници и туристи от цял свят.
Следва колоритният пазар Nyaung Oo, който потопя сред уникалната местна култура с най-интересните локални предложения от традиционни облекла през артикули от ратан до чаени листа. Посещение на едно от основните светилища на Баган – изцяло позлатената пагодата Shwezigon. Един от най-старите и впечатляващи монументи в района. Отличава се с купол във формата на камбана и три квадратни тераси, подовете на които са украсени с 550 зелени стъклени плочки, изобразяващи историите на Джатака. Спирка при архитектурния шедьовър храма Ananda, дом на четири огромни статуи на Правия Буда; красивата пагода Htilominlo с прекрасните ? стенописи; пагодата Nagayon, известна с необичайния си дизайн; малката позлатена куполна пагода Bu Paya, разположена на брега на реката; и пагодата Mingalazedi, една от последните сгради на Баганското царство.
По пътя посещение на местни селца за запознаване с традиционни занаяти като тъкане, производство на фъстъчено масло, лакови миниатюри и др. Следобед проучването на археологическия комплекс продължава с посещение на най-масивния храм Dhammayangyi, най-високия – Thatbyinnyu, един от най-старите храмове на Баган - Manuha, и други пагоди. Посрещане на залеза на една от площадките за наблюдение, разкриваща великолепна гледка към града.
Настаняне в хотела Bagan Cottage Boutique Hotel 3* за 2 нощувки.

-8-ми ден 29.01.2024 Баган – Kyun Thiri
След закуска опознаването на магичния Баган продължава с главните пагоди, ступи, храмове, занаятчийски работилници. На обяд посещение на местното село Kyun Thiri, намиращо се на остров в река Иравади. То е един от първите и най-интересни проекти на т.нар. социално отговорен туризъм в Миамнар. Обиколка на селото и опознаване на живота в местните манастири. Там ще се насладите на вкусен домашно приготвен обяд, докато слушате интересни истории от гостоприемните домакини.
Връщане в Баган. Свободно време. Нощувка.

-9-ти ден 30.01.2024 Баган - Мандалей
След закуска освобождаване на хотела. Трансфер до Мандалей /около 4-4.5 часа/. По пътя посещение на някои особено магични места със спиращи дъха гледки. Сред тях е издигащият се на 1518 м. надморска височина изгаснал вулкан Popa Mountain /цвете от санскрит/. На върха на цилиндричното формирование на 736 м се разполага свещеният манастир Таунг Калат, който представлява истинско произведение на архитектурното изкуство. До него водят 777 стъпала, а от върха се разкрива невероятно красива панорама. Според местната легенда мястото е обитавано от духове - полубожества, наречени натове. Затова в основата на манастира са издигнати статуите на 37 ната.
След пристигане в Мандалей, групата се отправя на разходка до прочутия мост Ю Бейн /над 2 км/. Това е най-старият и дълъг мост от тиково дърво в света, построен преди повече от 150г. от рекултивирано дърво от бившия кралски дворец в Инва.
Свободно време. Настаняване в Havana Hotel 4* за 2 нощувки.

-10-ти ден 31.01.2024 Мандалей – Мингун
След закуска екскурзия в последната столица на бирманските крале и втория по големина град в МианмарМандалей. Обиколката ще ни потопи сред богатото историческо, културно и религиозно наследство на мястото. Стартиране от древния град Мингун, в който се намира най-голямата бронзова камбанария в света и внушителните руини на гигантския недовършен храм на крал Бодопай от 19 век the Mingun Pahtodawgyi. Там се намира и изящната пагода Hsinbyume - бяла пагода, която е доста различна по дизайн и стил от повечето пагоди в Мианмар. Построена е през 1816г. и възстановена през 1874г. след разрушително земетресение.
Следва отпътуване за Сагаинг, древна столица на Мианмар, която в момента е най-важният център за медитация в страната. Посещение на основните светилища.
Връщане в Мандалей, където програмата включва основните паметници и светилища на града, в това число позлатена статуя на Буда Маха Муни в едноименната пагода и манастира Shwenando със забележителна дървена украса. Няма начин да пропуснем и едно от най-почитаните светилища на Мианмар - пагодата Kuthodaw, съхраняваща най-голямата книга в света с будистки свещени текстове. На територията на пагодата има 729 пещери със скални надписи със свещени текстове. Следва запознаване с традиционните изкуства и занаяти на Мандалей – бродерия, изработване на златни листа и др., много от които са уникални за страната.
По залез слънце любуване на прекрасни гледки към града и река Иравади от специална наблюдателна площадка на хълма Мандалей.
Свободно време. Нощувка.

-11-ти ден 01.02.2024 Мандалей, МианмарБанкок, Тайланд
След закуска трансфер до летището в Мандалей за полет до Банкок, Тайланд. Излита в 12:55 от Мандалей и каца в Банкок в 15:20ч. Среща с представител на местната фирма-партньор и трансфер до хотел Mandarin Managed by Center Point 4*, настаняване за 1 нощувка. Свободно време.

-12-ти ден 02.02.2024 Банкок - Истанбул
След закуска обзорна екскурзия в Банкок - aзиатската Венеция. Посещение на Кралския дворец, който също е едно от големите постижения на сиамската архитектурна мисъл. Някога резиденция на тайландските владетели, сега комплексът се използва за различни официални церемонии. Състои се от Приемен дворен, Тронна зала, Зала за коронации, храм на Смарагдовия Буда, Погребален дворец.
Обяд в местен ресторант, след което обиколка на световноизвестните градски храмове на колоритен Банкок. Старт от богато украсения Wat Trimitr от 13 век, разположен в китайския квартал. Там величествено се извисява 5.5-тонна статуя на Златния Буда с височина 5 метра, интересен музей и 3D изложба, проследяваща историята на китайските търговци в Банкок.
Продължаване към най-големия храмов комплекс в района – Wat Po, съхраняващ най-голямата колекция от изображения на Буда. Разположен е на остров Ратанакосин в близост до Кралския дворец в Банкок. И тук размерите са доста внушителни – посреща ни 15 метра висока и 46 метра дълга статуя на полегналия Буда, разположен върху инкрустирани със злато и скъпоценни камъни възглавници, а на стъпалата му са изрисувани върху седеф 108 будистки символа. Позата на духовния учител представлява влизането в нирвана и края на преражданията.
За финал посещение на един от шедьоврите на сиамското религиозно изкуство и една от основните туристически атракции в града – белия кралски храм Wat Benjamaborpitr Dusitwanaram /в превод: „Манастирът на петия крал близо до двореца Дусит“/. Построен е близо до стар храмов комплекс в началото на 19 век.
Късно освобождаване на хотела. Трансфер до летище за полет до Истанбул в 22:50ч.

-13-ти ден 03.02.2024 ИстанбулСофия
Каца в Истанбул в 05:45ч. Полет от Истанбул за София в 08:45ч. Каца на летище София, Т2, в 09:00ч.

==========================================================

-Забележка:
*Минимален брой записани, необходим за осъществяване на пътуването: 15 души
*Срок за уведомяване при недостиг на минимален брой: 30 дни преди датата на пътуване;

-Условия за записване и начин на плащане:
*Аванс в размер на 1600 лв, платим до 48 часа след сключване на договор;
*Доплащане до 60 дни преди датата на отпътуване + всички дължими възникнали плащания /промяна в лет. такси, курсови разлики и др./

-Необходими документи:
*Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването.
*За деца под 18г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
*Дигитална цветна снимка за виза за Мианмар с размери 4,6х3,8 см, направена през последните 3 месеца.
*Копие на страницата с данните от международния паспорт в дигитален вид;

-УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
*При анулация до 48 часа след подписване на договора и плащане на аванса - без неустойка;
*При анулация от 2-ия до 7-ия ден след подписване на договора и плащане на аванса - 50 лв административна такса;
*При анулация от 8-мия до 60-ия ден преди датата на пътуване – 1 600 лв;
*При анулация между 59-ия и 45-ия ден преди датата на пътуването - неустойката е в размер на 3 000 лв;
*При анулация след 45-я ден преди датата на пътуването или неявяване за полет - неустойка 100% от общата цена на пътуването.
*В случай че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените, но неизползвани услуги.
*ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 35 дни преди заминаването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.

-Допълнителна информация:
*ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 15 ДУШИ
*Всички посочени условия се отнасят за български граждани;
*Цените са платими в лева – в брой или по банка;
*Език на извършване на туристическите услуги: лицензиран екскурзовод на руски език на място; водач на български език при минимум 15 плащащи туристи;
*Информация относно здравните изисквания: Към момента няма ограничения за Covid-19 при влизане в Мианмар и Тайланд.
*Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност;
*Авиокомпанията си запазва правото да прави промени в разписанието;
*ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да прави промени в последователността на програмата;
*ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да променя указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ;
*Посочените категории хотели са според местната категоризация за съответната дестинация;
*Всички посочени в програмата часове са в местни времена;
*ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да променя цената при промяна на цените на горивата, таксите. Промяната с по-малко от 8% не се счита за значителна и не е основание за отказ от пътуване;
*Цената на екскурзията е калкулирана при курс на 1,85 лв/щатски долар. При увеличаване на този курс с повече от 8% туроператорът си запазва правото да преизчисли посочените цени по курс към датата на крайното плащане.
*Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.
*Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД".
*Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004859/20.12.2023 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Мианмар |  Оферти - Янгон |  Екскурзии - Мианмар |  Екскурзии - Янгон |  Екзотична почивка 2024 - Мианмар |  Екзотична почивка 2024 - Янгон

Избрани оферти