Начало / Екскурзии / Екскурзии - Будва

Eкскурзии в Черна гора - Будва с Дубровник и Шкодренско езеро

Номер на оферта

/

238136

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с лицензиран туристически автобус;
4 нощувки с 4 закуски и 4 вечери на шведска маса в хотел “Aqua Doria” 3*** или подобен в Будва ;
Туристическа програма в град Будва с обиколка на Стария град;
Полудневна екскурзия до Котор и Пераст /лодка в Пераст и входна такса в Котор се заплащат на място/;
Посещение на столицата на Черна гора - Подгорица;
Медицинска застраховка с асистанс с 5000 евро покритие;
Пътни, магистрални такси;
Водач от фирмата през целия престой и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва

Целодневна екскурзия до Дубровник, туристическа програма с местен екскурзовод, включени фериботни и пътни такси – 35 евро възрастен и 30 евро дете до 12 години /входните такси на музеите в Дубровник се заплащат на място в обектите/;
Целодневна екскурзия до Шкодренското езеро, Вирпазар и град Бар – 25 евро възрастен и 20 евро дете до 12 години;
Разходка с лодка по Шкодренското езеро - 10 евро /заплаща се на място на лодката/;
Разходка с лодка до остров Богородица на скалата при Пераст– 5 евро /заплащат се на място на лодкаря/;
Курортна такса -/заплаща се на място на рецепция/;
Ползване на чадъри и шезлонги на плажа, заплащат се на място.
Входни такси на посещаваните обекти;
Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 30 лева на човек;
Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 години – 6 лева.
Допълнителните екскурзии се провеждат при минимум 20 плащащи туристи.
Допълнителната екскурзия до Дубровник се заявява задължително от България и се заплаща заедно с пакета.

Ориентировъчни вхoдни такси на обектите: Туроператора не носи отговорност за евентуалната им промяна от местните власти.
Крепостната стена на Дубровник: вход за индивидуални туристи – 33 евро;
Кнежев двор: вход за индивидуални туристи – 6 евро;
Доминикански манастир: вход за индивидуални туристи – 5 евро;
Старата аптека във Францисканския манастир: вход за индивидуални туристи – 5 евро;
Цитаделата с музея на открито в Будва: вход за индивидуални туристи – 3 евро;
Вход в стария град Котор – 2 евро
Катедралата Св. Трифон в Котор: вход за индивидуални туристи – 3 евро.
Такса за национален парк „Шкодренско езеро“ – 4 евро
Входна такса за крепостта в Стари Бар – 2 евро

Програма на пътуването

София--Будва-Котор-Пераст- Дубровник-Бар-Шкодренскo езеро-Подгорица-София


ЦЕНИ за 04.05:
На човек в тройна стая – 525 лева
Единично настаняване – 559 лева
1-во и 2-ро дете от 0 до 11, 99 год. с двама възрастни в стая - 239 лева

ЦЕНИ за 02.09.
На човек в тройна стая – 479 лева
Единично настаняване – 639 лева
1-во и 2-ро дете от 0 до 11, 99 год. с двама възрастни в стая - 349 лева

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Програма:

1-ви ден: Отпътуване от София в 05:30 часа от стадион „В.Левски” по маршрут: София-Калотина-Ниш-Кралево-Рашка-Мойковац-Подгорица-Будва /Черна гора/. Маршрута минава през красиви природни местности в района на Сърбия покрай градовете Кралево и Рашка и планината национален парк Копаоник, където се намират най-добрите ски-писти на страната. След преминаване на границата пътя продължава покрай Мойковац, Национален парк Биоградска гора и следва каньоните на реките Тара и Морача,покрай столицата на Черна гора Подгорица до бреговете на Адриатическо море. Пристигане в курорта вечерта. С над 3500 – годишната си история, Будва е едно от най-старите населени места на Адриатика. Градът е разположен в централната част на черногорското крайбрежие (наричана Будванска ривиера) Настаняване в хотел 3* . Вечеря. Нощувка.

2-ри ден: Закуска. След закуска - полудневна екскурзия до Котор и Пераст /включена в цената/. Отпътуване към към Пераст - най-красивото малко градче в Которския залив. Пераст е град с традиции, в който се чувства силно венецианско влияние. До него се намират два малки острова: Свети Георги и Госпа от Шкрпела (Богородица на Скалата). Госпа от Шкрпела представлява интерес с това, че е единственият изкуствено създаден остров в Адриатика. През 1452 г. на него е построена църквата на скала, върху която двама моряци от Пераст открили рисунка на Света Богородица. Свободно време за разходка и посещение на множеството приятни, малки кафенета и ресторантчета, които сервират вкусни морски деликатеси по специфични местни рецепти, поляти с Никшичко пиво и вино „Црногорски Вранац“. По желание – разходка с лодка до острова Богородица на Скалата /таксата за лодката се заплаща на място/. На връщане към Будва, посещение на Котор, наречен с право Невестата на Адриатика. Града се намира в най-уединената част на залива Котор , на югоизточния бряг на Адриатическо море.Сгушен е в тясното плато в подножието на варовиковия планински масив Ловчен, издигащ се на югоизток от града, на северозапад той е заобикален от планинските масиви Орйен, Радостак и Добростица. Заради автентичния средновековен облик на Стария си град, през 1979 г. Котор е включен в списъка на ЮНЕСКО. Туристическа програма: Пешеходна обиколка на стария град - църквата “Св. Николай Чудотворец”, църквата “Св. Лука”, Католическата катедрала “Свети Трифон”, Часовниковата кула. Връщане в Будва и свободно време. /Освен плаж в свободното време може да се разходите с корабче по Будванска Ривиера. Корабчетата тръгват от кея на Словенска плажа/. Късния след обяд - Туристическа програма в Будва: Пешеходна обиколка на старата част на града – едно от най-старите запазени селища в Европа: Средновековната крепостна стена, Цитаделата, църквата Света Троица, църквата Свети Иван (VII в.).Вечеря в хотела. Нощувка.

3-ти ден: Закуска. Свободно време за почивка и плаж или -по желание /срещу заплащане/- Целодневна екскурзия до Дубровник /Хърватска/. Пътуването ще направим по Ядранската магистрала, покрай Тиват и през Бока Которска, наричан най-южният фиорд в Европа. Пресичане на залива с ферибот при Лепетане-Каменари. През Херцег Нови и граничния пункт, покрай старинното градче Цавтат и курорта Млини достигаме до Дубровник – красивата перла на Адриатика. Дубровник представлява уникална симбиоза от различни архитектурни стилове - романски, готически, ренесансов, бароков. Стръмните тесни улички обхващат като мрежа целия град и водят към старите крепостни стени и прекрасните сини води на Адриатика. Тук се преплитат две култури – византийска и венецианска, и две стихии – славянска и латинска. Градът е като исторически музей на открито, в който обаче кипи нестихващ живот. Всяка година от май до октомври над 2 милиона туристите прииждат от всички краища на света, в изследване на тази невероятна смесица от история, красива природа и уникална архитектура. Туристическа програма с екскурзовод на български език. Програмата включва пешеходна обиколка на най-интересните забележителности в града: Градските стени, улица Страдун-прочутата пешеходна улица на града, църквата Св. Спас –известна като църквата на Спасителя и Княжевският двор с катедралата Св. Влах-покровителят на града, двата фонтана на Онуфри, Францисканския манастир с най-старата аптека в Европа, Доминиканският манастир с най-богатия запазен книжен архив, Дворецът Спонза, където се е помещавало първото училище на града, паметниците на Орландо и Иван Гундулич, Старата градска часовникова кула, Пристанището. /Входните такси на обектите не са включени в цената и се заплащат от туристи на място по желание. При обиколката обектите се показват отвън и може да се посетят в рамките на свободното време/. Свободно време в Дубровник. Връщане в хотела в Будва. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден: Закуска. Свободен ден за почивка и плаж или -по желание /срещу заплащане/- Екскурзия до Национален парк „Шкодренско езеро“ и град Бар. Отпътуване за Вирпазар –малко градче с 300 жители на брега на най-голямото и красиво езеро на Балканите. По пътя кратка спирка за фотопауза при остров Свети Стефан – най-луксозният курорт в Черна гора,не напразно наричан черногорското Монако. Архитектурата на острова е напълно запазена, а в луксозните му хотели отсядат знаменити личности и холивудски звезди. Красотата на Шкодренското езеро се дължи на изобилието от богата флора и фауна, както и на множеството полуострови и заливи по живопистния му бряг. Площта му е 40 000 хектара, а средната дълбочина 6 метра. През лятото температурата на водата е 27 градуса и е истинско предизвикателство за многобройните туристи тук. Възможност за плаване с лодка по езерото, покрай крепостите Лесендро и Жабляк Църноевича, следвайки красивите извивки на реката. /тура с лодката е около 2 часа/.След лодката - свободно време във Вирпазар, малко но впечатляващо селище в сърцето на район Крмница в община Бар. Старата част е свързана чрез мостове по реките Oраовщица и Вирстица, след което започват да го наричат "град на три моста". Първото споменаване на Вирпазар датира от 13 век. В далечни времена селището се основава покрай речен водовъртеж, където хората идвали с малки речни лодки, за да посетят местния пазар. Късния след обяд -посещение на град Бар. Бар е един от курортните градове на Черна Гора, известен с многобройните си маслинови дръвчета. От крепостните стени обграждали някога града се открива невероятна гледка към върховете, маслиновите насаждения и тюркоазено синьото море. В покрайнините му се намира най-старата маслинова плантация в света с дървета над 2000 години. В новата част на Бар ще видим пристанището, резиденцията на крал Никола – дворец от 1855г.,в наши дни музей, обграден от живописни зелени площи,ще минем по красивата крайбрежна алея, покрай църквата със златните кубета. Изкачване с автобуса до Стария Град, разположен в подножието на планина Румия, с добре запазена крепост от времето на венецианците, живопистни сокаци, шарени дюкянчета и къщи. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден: Ранна закуска. Отпътуване за България. По пътя БОНУС: посещение на столицата на Черна гора- Подгорица. Градът е дом на около 150 000 души, закътан между Динарските Алпи и Шкодренското езеро, там където река Рибница се влива в река Морача. Заради бомбардировките по време на Втората световна война голяма част от историческите сгради в него са напълно разрушени, затова и обликът на Подгорица е на модерен град с малко оцелели сгради от османско време и повече от периода на социалистическото строителство. Красивите многобройни мостове над двете реки, както и многото зелени паркове го отличават от другите градове в Черна гора. Кратък престой в Подгорица през който ще имаме възможност да минем през централната част на града, по Московския мост над река Морача, да направим снимки на моста „Газела”, новия мост „Милениум” над река Морача и паметника на Вл. Висоцки, един от най-известните бардове на бившия Съветски съюз. Продължаваме нашето пътуване през живописния каньон на река Морача и покрай каньона на река Тара, с право наречена „Сълзата на Европа”. Със своите 82 км дължина и дълбочина до 1300 м. това е най-големият каньон в Европа и втори в света (след Гранд каньон в САЩ), част е от Национален парк „Дурмитор“, включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Фото пауза за кафе и снимки. Пътуването продължава през Сърбия. Спирка за почивка и хапване в района на река Ибър. По пътя до границата с България ще имаме още 1 спирка в района на Тръстеник . Пристигане в София около полунощ.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Черна гора |  Оферти - Будва |  Екскурзии - Черна гора |  Екскурзии - Будва |  Майски празници - Черна гора |  Майски празници - Будва

Избрани оферти