Начало / Екскурзии / Екскурзии - Волос

Мини почивка в страната на аргонавтите – Волос и остров Скиатос

Номер на оферта

/

232419

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
Транспорт с лицензиран туристически автобус;
3 нощувки със закуски в хотел в района на Волос/Аликес;
Пътни и магистрални такси;
Туристическа програма във Волос;
Бонус: Посещение на планината Пелион и Макреница;
Бонус: Посещение на долината Темпи с параклиса на Св. Петка;
Медицинска застраховка с асастанс с поркритие 5000 евро;
Водач и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:
Екскурзия до остров Скиатос – 30 евро на човек;
3 вечери в таверна – по 10 евро на вечер на човек;
Доплащане за мед. застраховка за лица над 64 год. – 5 лева;
Доплащане на гарантирани предни места до 3-та седалка – 30 лева на човек;
Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0,50 EUR на стая на ден в хотел 2/1* и апартаменти; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел!);
Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

Програма:
1-ви ден: Отпътуване от София в 05:30 часа, от Сандански в 07:30 часа по маршрут София-Сандански-Кулата-Солун-Волос. Пристигане в района на Волос преди обяд. Свободно време за плаж на Аликес, настаняване в семеен хотел до плажа. Свободно време за разходка, почивка и вечеря. Нощувка.

2-ри ден: Закуска. Отпътуване за град Волос, известен като града на аргонавтите. Красивият пристанищен град е съхранил макета на кораба „Арго“, с който според митологията е било пренесено „Златното руно“. Туристическа обиколка на централната част на Волос, църквата "Агиос Николаос", площада "Eлефтериас",крайбрежна улица. БОНУС: Посещение на живопистното селце Макреница, кацнало кокетно по склоновете на планината Пелион. Не случайно наричат селцето „Балкона на Пелион“, тъй като от него се откриват зашеметяващи гледки към Пагасетския залив. Връщане във Волос, свободно време за разходка и посещение на „Ципурадико“, където срещу едно традиционно гръцко ципуро, получавате цели 3 мезета. Връщане в хотела и свободно време за плаж, почивка и вечеря. Нощувка.

3-ти ден: Закуска. Свободно време за плаж или по желание Екскурзия до близкия остров Скиатос – перлата на малките Споради. Туристическа програма в столицата на острова, старото пристанище, църквите на двата хълма, останките от венецианската крепост на полуостров Бурци, площада и и къщата-музей на известния гръцки автор Александрос Пападиамантис. Свободно време за обяд и шопинг в малките улички, в които се редуват магазинчета с безброй сувенири. Връщане във Волос, свободно време за вечеря. Нощувка.

4-ти ден: Закуска. Отпътуване за България. БОНУС: По пътя спирка в долината Темпи, името на която се е запазило от древността, възхвалявана от гръцките поети като любимо място на Аполон и на музите, е клисура в Северна Тесалия. Клисурата е дълга 10 километра и на места е широка само 25 метра. Оградена е с надвиснали скални откоси с височина до 500 метра, а през нея лениво протича река Пенеос на път към Егейско море. През 13 век в долината е издигната църквата Св. Петка /Агия Параскева/,смятана за закрилница на дома и семейството. Църквата е издълбана на половина в голяма скала, а в съседство има извор с лековита вода.

Цена на човек в двойна стая: 290 лева
3-ти и 4-ти човек в стая – 250 лева
Доплащане за единично настаняване- 120 лева

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Волос |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Волос |  Лято в чужбина - Гърция |  Лято в чужбина - Волос

Избрани оферти