Начало / Екскурзии / Екскурзии - Москва

Москва и Белите нощи на Санкт Петербург - полет от Бургас!

Номер на оферта

/

237628

Дати & цени

10 юни 2022 г. - Цена от 2150 лв.

Цената включва

-Самолетен билет за директен полет Бургас – Москва и С.Петербург - Бургас с летищни такси и чекиран багаж до 23 кг
-Обзорна екскурзия на Москва с вкл.входни такси
-Екскурзия в Кремъл с посещение на „Оружейная” с вкл.входни такси
-Посещение на Третяковската галерия с вкл.входни такси
-Разходка с екскурзовод в метрото на Москва
-Обзорна екскурзия на С.Петербург с посещение на Петропавловската крепост с вкл. входни такси
-Всички трансфери по програмата
-3 нощувки със закуска в Москва, хотел 4*
-4 нощувки със закуска в С.Петербург, хотел 4*
-1 обяд в Москва(на 11.06)
-Водач-придружител от агенцията
-Екскурзоводско обслужване на български език
-Застраховка “Помощ при пътуване“ с покритие 30000 евро

Цената не включва

-Обяди(с изключение на 11.06) и вечери
-Екскурзии, обявени като допълнителни срещу доплащане
-Виза за Русия. Можем да съдействаме за издаването ?. Такса за съдействие – 40 лв, консулски такси – 190 лв.
-PCR-тестове(ако са необходими)
-Оскъпяване на застраховка "Помощ при пътуване" за лица над 64 г - 100% (44 лв).

Програма на пътуването

Екскурзията предоставя възможност да усетите атмосферата на два изключителни града - старата и новата столица на най-голямата държава в Европа.
Белите нощи допълнително ще направят преживяването ви незабравимо!

Директен полет от Бургас!

Бургас - Москва - Санкт Петербург - Бургас

8 дни / 7 нощувки

ДАТА: 10.06.2022

ХОТЕЛ - ЦЕНА на човек в двойна стая:
Хотел „Измайлово Делта” в Москва и Хотел „Москва” в С. Петербург
Цена - 2150 лв. вместо 2190 лв.

Промоция - 40,00 лв на човек за записване до 28-02-2022

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1 :
10.06
Директен полет БургасМосква. Посрещане на летище от местните партньори. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 2 :
11.06
Закуска. В 09.00 ч среща с екскурзовода в хотела. 09:00 – 14:00 - Обзорна екскурзия на Москва – ще видите Московските булеварди, Московския университет - пример за Сталинската архитектура, Седалището на Правителството на Руската Федерация, храма на Христос Спасител, Катедралата Св.Василий Блажени.
14:00 – 15:00 – Обяд в местен ресторант.
15:00-17:00 Посещение на Третяковската галерия. Тя е създадена през 19 в. от руския търговец и меценат Павел Третяков със съдействието на брат му Сергей Третяков. В момента експозицията наброява около 130 000 произведения на изкуството. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка

ДЕН 3 :
12.06
Закуска. В 09.00 ч среща с екскурзовода в хотела, Екскурзия в Московски Кремъл - сърцето на Русия, където се намират Успенският, Благовещенският и Архангелският събор, както и Ивановският площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана.
12:00-14:00 - Посещение на "Оружейная" - освен оръжия и снаряжение, тук се съхраняват златни и сребърни скъпоценности, дарове от чужди дипломати, царските регалии, царския обоз, каляски, военни трофеи и др. Днес музеят разполага с над 4000 експоната на произведения на руското, европейското и азиатското изкуство от IV-XX век.
15:00-17:00 Екскурзия в московското метро. Ще се запознаете с историята му - първите станции са открити през 30-те години на 20 век. Всяка от тях е с различен дизайн, включващ множество скулптури, мозайки, картини. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 4 :
13.06
Закуска. Освобождаване на хотела. Транспорт с автобус до Ленинградската гара и отпътуване за Санкт Петербург със скоростния влак „Сапсан“.
Пристигане в Санкт Петербург на Московската гара около 14:00 ч. Посрещане от местен екскурзовод.
Начало на обзорна екскурзия в С. Петербург (включена в цената). С автобус ще преминете по основните пътни артерии на града, покрай някои от най-известните паметници, архитектурни и исторически забележителности. Ще се запознаете с културата и начина на живот на местните хора. Ще посетим Петропавловската крепост и нейната катедрала, където са саркофазите на членове на царското семейство. Следва трансфер до хотела. Настаняване.
00:30-02:30 - По желание, срещу доплащане (цена 96 лв) - Нощна екскурзия с корабче по реките и каналите на С. Петербург с наблюдение на вдигането на мостовете. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 5 :
14.06
Закуска. След обяд, допълнителна екскурзия срещу доплащане - Православните храмове на С. Петербург (цена 77 лв/човек). Разглеждане на храмовете Спас на крови и Исакиевский собор отвън и отвътре. Двете сгради са сред най-разпознаваемите символи на града. Всяка от тях има удивителна история, започваща с идеята и проекта, през строителството, бурните военни години и трудната за църквата епоха на Съветския съюз.
Допълнителна екскурзия в Юсуповски дворец и Ермитаж (цена 165 лв). Юсуповският дворец е уникален архитектурен ансамбъл от XVIII-XX в., исторически и културен паметник от федерално значение, носещ славата си на "енциклопедия" на петербургския аристократичен интериор. Историята на Двореца и заобикалящия го парк води началото си от епохата на Петър Първи - времето, в което започва изграждането на младата северна столица на Русия. Дворцово-парковия комплекс се създава в продължение на почти две столетия. От 1830 до 1917 година собственици на Двореца са били пет поколения на знатния дворянски род на князете Юсупови. Дворецът е влязъл в руската отечествена история и като мястото, на което е убит Григорий Распутин.
Следва вечерно посещение на Ермитажа. Той е създаден през 1764 г. като частна колекция на Екатерина II (1729-1796). Открит е за посещения през 1852. В Ермитажа се намират богати колекции от паметници на древногръцката, античната и средновековната култура, изкуството на Западна и Източна Европа, археологически и художествени паметници на Азия, на руската култура на 6-19 век. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 6 :
15.06
Закуска. Допълнителна екскурзия срещу доплащане – Петерхоф (Дворецът на Петър I, цена 135 лв). Продължителност 6 часа. Посещение на Петерхоф - извънградския дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове и фонтани преливащи един в друг и великолепни каскади. Разглеждане на Нижний парк и Большой Дворец отвътре. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 7 :
16.06
Закуска. По желание, срещу доплащане, екскурзия "Екатеринински и Павловски дворец" (154 лв). Продължителност 7 часа. Екатерининския Дворец е несъмнено най-голямата атракция на Царско село, особено известен с изключителната си Кехлибарена стая. Дворецът е завършен през 1756 г. и изобилства с изкусно декорирани синьо-бели фасади с позлатени атланти, кариатиди и пиластри.
Павловск е най-младото от големите извънградски царски имения в околностите на Санкт Петербург. Наречен на името на император Павел, син на Екатерина Велика, този чудесен неокласически дворец и обширните му паркове са отражение на неговия вкус. Струва си да бъде посетен заради съкровищата в елегантния дворец и заради очарователния парк, който е един от най-големите в Европа. Връщане в хотела.

ДЕН 8 :
17.06
Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището за обеден полет Санкт ПетербургБургас.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

-Цената е валидна до изчерпване на контингентите по полетите и оферираните хотели. В този случай агенцията ще предложи алтернативни дати, хотел и/или цена.
-Цената е валидна при записани минимум 20 човека.
-Възможни са размествания в реда на провеждане на допълнителните екскурзии, с цел оптимизиране на програмата
-Допълнителните екскурзии се провеждат при минимум записани 15 човека. Цените им включват входни такси за забележителностите.

Условия за резервации:
Депозит при резервация - 600 лв -
Доплащане – до 27.04.2022

Неустойки при анулации:
До 27.04.2022 – 600 лв/човек
28.04-12.05 – 1200 лв/човек -
След 12.05 – 100%

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Москва |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Москва |  Лято в чужбина - Русия |  Лято в чужбина - Москва

Избрани оферти