Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ленсойс

НАЦИОНАЛЕН ПАРК ШАПАДА ДИАМАНТИНА - БРАЗИЛИЯ - ПРИКАЗКА БЕЗ КРАЙ

Номер на оферта

/

234928

Дати & цени

Цената включва

В цената влизат:
* Индивидуални трансфери по програмата.
* Настаняване в хотели и изхранване по програмата.
* Данъци
* Екскурзии по програмата с екскурзовод, говорещ английски език.
* Входни такси по програмата.

Цената не включва

В цената не влизат:
* Бакшиши за екскурзоводите и шофьорите.
* Самолетни билети София - Ленсойс - София.
* Изхранване, невключено в програмата.
* Застраховка асистънс с опция за корона вирус.
* Лични разходи.
* Трансфери до летището в София.
* Тестове за корона вирус в България и в Бразилия.

Програма на пътуването

Идеален за любители на трекинга!
Национален парк Шапада Диамантина - Бразилия
Националният парк Шапада Диамантина е живописен кът от природата, разположен върху площ от 1 520 кв. км в щата Баиа, североизточна Бразилия. Множеството водопади, уникалните пещери с подводни езера и реки, странните скални образувания и още безброй красиви пейзажи ще оставят много ярки впечатления върху любителите на природата.
Достъпът до Шапада Диамантина е безплатен, но някои специални атракции в него се заплащат.

День 1: Пристигане в Шапада Диамантина - Ленсойс
Посрещане на групата на аерогарата, или на автогарата, трансфер в избрания хотел.
След регистрацията и кратка почивка започваме нашата екскурзия из града, примерно в 18:00 и ще разгледаме центъра на този исторически град. Великолепните къщи и историческите сгради със сигурност ще привлекат вниманието Ви.
В 20:00ч. Приветствена вечеря.

День 2: Пушещия Водопад
Отправяме се към долината Капао (един час с кола по пътя BR 242, към един от входовета на националния парк Шапада Диамантина. Скоро ще започне нашето изкачване по склона, и след един час преминаваме на по-високо ниво, което води към Пушещия водопад (380м.), който е един от най- красивите водопади в Шапада Диамантина. Прозрачната завеса на водата пада,и, когато достига земята, прилича на дим.
Оттук се открива великолепна гледка към долината Капао и Морао. След обед ще се върнем по същия път до колата, пътуваме 5 минути с кола и още 10 минути вървим пеш до водопада Риачиньо за освежаващо къпане. В края на деня се връщаме с колата в града.
Включени са: транспорт, услуги на екскурзовод и обед на пътеката.
12 км поход (с изкачвания и екстремни спускания) / отпътуване 8:30/ край в 18: 30 / 1 къпане / ниво: напреднали.
Закуска: 2 сандвича, 1 зърнено десертче, 1 шоколад, 500 мл плодов сок, 2 сезонни плода и 1 пакет бисквити от рода на Social Club.
Забележка: По време на сухия сезон водопадът пресъхва.
Ден 3: Водопад Бурасау
От хотела се отправяме към един от най-красивите и впечетляващи водопади в Шапада Диамантина. Отпътуване за град Ибикоара, откъдето започва пътеката. Пресичаме Кампо Редондо и сме в началото на пътеката. Пътят преминава по брега на река Спред, край Водопада на Орхидеите, след което се спуска към каньона на водопада Бурасау, който е един от най-красивите водопади. Продължавама да плавама със спасителни жилетки към водопада. След къпането и чудесните фотографии, които сме си направили се връщаме по същата пътека, за да се насладим на пейзажа от върха на водопада. Почивка за обед. В края на деня се връщаме в Мусуг за нощувка.
Включва: транспорт, екскурзовод, входен билет, обед на пътеката, закуска в планината в Мусуг или Ибикоара ( обикновени стая със закуска в Мусуг или Ибикоара)
Поход 6 км / с кола 370 км / начало в 6:30 / край в 18: 00 / 2 къпания / ниво: средно
Забележка:нощувката ще бъде извън Ленсойс, затова ще Ви помолим да си вземета само необходими вещи за два дни, останалата част от багажа можете да оставите в хотела, или в агенцията.
День 4: Омагьосаният кладенец и Синята пещера
Отпътуване от Мусуг към Омагьосания кладенец, който е едич удивителен природен феномен. Това е едно малко, но удивително красиво езеро, което се намира в пещера, дълбока около осемдесет метра, а когато се спуснете до него можете да видите през съвършено прозрачната му вода древни стволове на дървета, които от стотици години се намират на дъното му на дълбочина около 40 метра.
Входът в Омагьосания кладенец не е разрешен за деца до 12 години.
Продължаваме екскурзията си с автомобил по черен път до река Рио-Парагуасу, една от най-големите реки в Баия. Оставяме колата и вървим пеш около 5 минути до синята пещера (Blue Pit), откъдето и започва нашето приключение. През определено време през цепнатина в скалата в кладенеца проникват преки слънчеви лъчи и, попадайки върху ледената вода се пречупват. Водата започва да свети с нежна светлосинья или изумрудена светлина. Цялата пещера се изпълва с нежнатюркоазена светлина със сапфирни оттенъци, които хвърлят отблясъци по стените. Това е едно абсолютно удивително зрелище! Когато слънчето освети езерото, водата става още по-прозрачна и чиста. Всяко камъче на дъното на езерото придобива свой собствен цвят и оживява. Слънчевите лъчи, достигащи дъното на кладенеца, се отразяват върху повърхността и стените на пещерата, представлявайки удивителен спектакъл на светлината. През горещите слънчеви дни водата привлича да се отпуснеш и потопиш в нея.
Включени са: транспорт, услуги на екскурзовод, всички входни такси, обед и плуване.
Пеш 2 км / с кола 280 км / Начало в 8: 00 сутринта / край ддо 17: 00 / ниво: лесно

Важно: В Синята пещера не е разрешено да се запазват предварително входни билети. Те се заплащат при пристигането там, и е възможно да има дълги опашки ( понякога се чака до 4 часа).

Ден 5: Агуас Кларасе, Морро и Морро Пай-Инасиу
Очаква Ви красиво пътешествие , което ще започне в подножието на планината Пай Инасио, ще премине край кладенец с малък водопад с кристално чисти води, който се намира в подножието на Морро, една от най-известните забележителности на Шапада Диамантина. Пътеката, като цяло, преминава през равна местност. Ще спрем в Агуас-Кларас с кристално чиста вода, за да направим едно освежаващо къпане и да обядваме, след което ще се отправим към село Капон, откъдето с транспорт се връщаме в Шитс (Ленсойс).
Включени са: транспорт, услуги на екскурзовод, обед, застраховка нещастни случаи.
Лека закуска: 2 сандвича, 1 зърнено десертче , 1 шоколад, 500 мл плодов сок, 2 сезонни плода и 1 пакет бисквити от типа на Social Club.

Пеш 18 км / на кола 100 км / отпътуване в 8: 30 / краят е заплануван към 17: 00 / 1 къпане / ниво: средно

День 6: Пещери и Морро Пай-Инасиу
Пещерите Лапа, Пратина, Синий и Морро Пай Инасио.
В 8:00 се отправяме към пещерата Лапа, известна като една от най-красивите карстови пещери. Преминаваме през пещерата 850м. След това се отправяме към фермата Пратиня. Тук можете да поплувате, да се заемете с зиплайн, да си направите красиви снимки и да разгледате Синята пещера и Пратиня. Във фермата Пратина ще обядваме. Екскурзията ще приключи в планината Пай Инасио. От подножието и ще се изкачим на върха, за да се полюбуваме на най-красивия залез в Шапада Диамантина.
Включени са: транспорт, услуги на екскурзовод, обед и всички входни такси.
Пеш 4 км / с автомобил 150 км / начало в 08: 00 / край на екскурзията в 18: 00/2 спирки за плуване /ниво: cредно.

День 7: Водопад Москито и басейна на Дявола
Отпътуваме от града в 8:30 и се отправяме към направляемся Кашуейра-ду-Москито, името му е свързано с малките диаманти, които са били открити
някога в този район. Това място е отлично за плуване. След като се изкъпем и се освежим във водопада , ни очаква обед във ферма, откъдето след това ще се отправим към Рио Mucugezinho (Мукугезино), към реката, която по цвят прилича на кока-кола.
След 20 минутна разходка ще стигнем до едно естественно езеро, което прилича на бассейн (бассейна на Дявола), където можете да се занимавате със зип лайнинг, спускане с въже (репелинг). Връщане в хотела.
Включени са : транспорт, услуги на екскурзовод входни такси и обед.

Пеша 3 км / с автомобил 85 км / начало в 8: 30 / край в 17: 30 / 3 спирания за плуване / ниво средно

День 8:
Свободен ден и тренсфер до летището или автогарата.
Цена *
Валидна при група от минимум 6 възрастни..
В останалите случаи се прави преизчисление за индивидуална програма.

Програма 8дни/7нощи с настаняване в хотел Terra dos Diamantes:
• Superior DBL = 1820 USD от човек
• Deluxe DBL =1960 USD от човек

Екскурзиите са с екскурзовод, който говори английски език.
• ДопЪлнително изкачване = 200 USD от човек ежедневно.


ВАЖНО!
Индекс на риска в Бразилия в момента - 4.

В страната се влиза след представяне за отрицателен тест за Корона вирус, направен 72 или 48 часа преди излитането!

Туроператорът не носи отговорност за достоверността на информацията, предоставена ни от нашите бразилски партньори!

За неизрядни документи и непридвидими обстоятелства по време на пътуването туроператора не носи отговорнист!

Имунизации за Бразилия:
Жълта треска - задължителна, препоръчителни - хепатит А и B, тетанус и дифтерия, коремен тиф, менингококова инфекция.

Тагове

Оферти - Бразилия |  Оферти - Ленсойс |  Екскурзии - Бразилия |  Екскурзии - Ленсойс |  Индивидуално пътуване - Бразилия |  Индивидуално пътуване - Ленсойс

Избрани оферти