Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ужице

НОВА ГОДИНА 2022 Западна Сърбия - Балкански купон в Шумадия

Номер на оферта

/

236183

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с лицензиран туристически автобус;
3 нощувки със закуски в хотел “Пожега” 3* https://www.hotelpozega.com/;
1 стандартна вечеря на 30.12.2021;
Посещение на град Чачак;
Посещение на град Ниш;
ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ПРОГРАМА с жива музика, богато меню и безлимитни напитки;
ВТОРА ПРАЗНИЧНА ВЕЧЕР-РЕПРИЗ с жива музика, богато меню и 2 напитки ;
Медицинска застраховка с асистанс с 5000 евро покритие;
Пътни и магистрални такси;
Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Екскурзия до Дървен град на Кустурица и Ужице – 20 лева;
Посещение на Златибор и тематичен парк „Ел Пасо“ – 20 лева;
Входната такса в Дървен град – около 300 динара;
Входната такса в Ел Пасо – 400 динара, деца от 3 до 12 год. -300 динара, намаление за групи над 20 човека – 300 динара и 200 динара деца;
Разходи от личен характер;
Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 65 год. – 6 лева;
PCR или антигенен тест /ако се налагат такива/ към момента на пътуването. Агенцията може да съдейства за тестове в лаборатории Рамус с намаление 20 % от цената.

Програма на пътуването

НОВА ГОДИНА 2022 В ЗАПАДНА СЪРБИЯ

ПРОГРАМА: СОФИЯ-НИШ-ПОЖЕГА-СОФИЯ

ДАТА: 30/12/2021 - 02/02/2022

4 дни/3 нощувки/2 Празнични вечери

1-ви ден /30.12.2021/: Отпътуване от паркинга на Национален стадион „Васил Левски” в 06:30 ч. по маршрут София-Ниш-Крагуевац-Чачак-Пожега /400 км/. Пристигане в Чачак около обяд. Кратка туристическа програма в централната част на града- 800 годишната църква „Свето Възнесение”,градският музей с богата историческа и етнографска сбирка. Свободно време за обяд и кратка разходка в центъра на града, съхранил интересна архитектура и добри места за хапване. Тук можетеда опитате шумадийският чай /който всъщност е греяна ракия с карамелизирана захар/. След обяд –отпътуване през Овчаро-Кабларската клисура за Пожега, наричана още „Сръбският Атон“. Овчарско-кабларската клисура се намира на 18 км западно от град Чачак. Носи името си от планинските масиви които разсичат река Западна Морава - Овчар и Каблар. Дължината на пролома е около 20 км и се характеризира със стръмни брегове и живопистни речни меандри. Между 12 и 14 век тук е имало около 300 манастира, до наши дни са запазени само 12. Тук се намира и сръбският спа курорт Овчар баня с минерални води от 35-38 градуса. Пристигане в Пожега и настаняване в хотел „Пожега“3*. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден /31.12.2021/: Закуска на шведска маса. Свободно време в хотела или - по желание и срещу допълнително заплащане Екскурзия до Дървен град и Ужице.Отпътуване за планината Мокра гора. Там ще имате възможност да се потопите в света на Емир Кустурица с посещение на създаденият от него Дървен град в Мечавник. Дървен град е като откъснат от книжка с приказки, като поникнал от само себе си на връх Мечавник в планината Мокра гора в Сърбия близо до босненската граница. С чудесна гледка към хълмове, гушнати в зелени гори, и склонове и долини с пръснати по тях къщички. Тук наистина сте в дървения свят. Вървим по улици, постлани с дънери, покрай дървени къщички с островърхи покриви. Има дървени: църква, затвор, сладкарница с домашно приготвени сладки, ресторанти, галерия, книжарница, бар и кино. Селцето е сътворено от най-успелият сръбски режисьор Емир Кустурица. Кустурица видял хълма и връх Мечавник, докато снимал филма „Животът е чудо“. Гледал с часове натам, а края на 2003 започнал строежа. В началото на 2004 г. го приключил – с църквата „Свети Сава“. Заедно с нея в селцето има общо 35 постройки. Тук Емир е събрал имената на всичките си любими хора, тези, които го вдъхновяват, после ги разбъркал като в шапка с късмети и ги изсипал вече като имена на улички, площади, ресторанти. Например по улица Диего Марадона можете да стигнете до ресторант Висконти или да се разходите по улица „Че Гевара“, има булевард „Федерико Фелини“ и кино „Стенли Кубрик“. В Кустендорф всяка година през януари има кинофестивал, посещаван от световни звезди. В градчето са идвали Джони Деп, Одри Тоту, Моника Белучи и много други знаменитости от световното киноизкуство. /Разстоянието от паркинга на автобуса до Мечавник е 300 метра по наклон и се изминава пешоходно/Връщане към Пожега. По пътя кратка спирка за разглеждане на центъра на град Ужице – областен център красиво разположен на река Детиня. Отпътуване за хотела. ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА В ХОТЕЛА: Новогодишна вечеря с жива музика и неограничена консумация на напитки местно производство. Нощувка.

3–ти ден /01.01.2022/: Закуска на шведска маса. Свободно време в хотела или - по желание и срещу допълнително заплащане Посещение на курорта Златибор и Тематичен парк „Ел Пасо“. Златибор е планина в западна Сърбия, част от групата на Старовлашките Динарски планини. Простира се на площ от 300 кв.км., а най-високата точка е връх Торник с 1496 м. надморската височина.Както подсказва името на местността, на това място виреят основно борови дървета. Лятото тук е горещо, а слънчевите дни са над 200 през цялата година. Зимата е мека с чести снеговалежи. Климатът е подходящ за лечение и терапия на остри и хронични заболявания на дихателните пътища, на щитовидната жлеза и всички видове анемии. Курортната местност е известна с лековития си въздух, който има ефекта на спа процедура, тъй като на това място се срещат планинските и морските въздушни маси. Курорта Златибор е един прекрасен курорт, с борови горички наоколо, кокетни къщички, планински хотели,ски-писти и красиво езеро, в което има различни забавления (водни колела, лодки, детски балони). Около езерото има пешеходна алея, покрай която са наредени заведения, с хубави декорации, маси, канапета, музики, много бира. Наоколо се носи миризмата на Сръбска скара – плескавици в изобилие, магазинчета и бутичета, сладолед , лакомства, на които трудно може да се устои. Тематичният парк „Ел Пасо Сити“ е разположен сред красива природа, сред пасища и борови гори, само на 14 километра от центъра на Златибор, на главния път към Адриатическото крайбрежие. Той е кръстен на едноименния град в САЩ. Реката, която тече през този комплекс, го разделя на две части, американската и сръбската, така че "Ел Пасо Сити" също е и място за среща на две култури. От едната страна на реката има каубойски град и индиаско село, докато от другия бряг има сръбска част с църква и хубава махала с 12 архитектурно различни, традиционни дървени къщи."Ел Пасо Сити" разполага с палатки, каравани, хотел и дървени колиби, които могат да настанят около 100 гости. Допълнителни удобства са - ресторант, кафене, музей на стари предмети, фитнес зала. Свободно време в курорта и тематичния парк за разходка и снимки. Отпътуване за хотела. Вечерта: Втора ТЪРЖЕСТВЕНА ВЕЧЕРЯ-РЕПРИЗ по случай Васильовден с жива музика. Нощувка.

4-ти ден/02.01.2022/: Закуска на шведска маса. Отпътуване за България като по пътя спираме за кратко посещение на град Ниш, разположен на река Нишава и на чийто десен бряг се намира известната Нишка крепост. Основан от римляните древният град Найсус, остава в историята като родното място на Константин Велики. Пешеходна разходка на централния площад Освобождение с паметникът на освободителите; сградата на кметството, построена за седалище на Народната банка; Националния театър; Турската крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско селище под името Найсус; дворецът "Бановина", построен през 1886 г., седалище на Нишкия университет. Разходка по главната търговска улица до „Казанджийското сокаче“ и паметника на Стефан Стремац. Свободно време в Ниш. Пристигане в София късно вечерта.

За желаещи да пътуват със собствен транспорт се приспадат 50 лева от цената, като местата за личен превоз са ограничени.

HOTEL „POZEGA“ 3*
Хотел Pozega се намира в центъра на град Пожега в близост до Чачак и е с лесен достъп до всички основни забележителности. Той разполага с а-ла-карт ресторант с просторна тераса, собствена фитнес зала. В цялата сграда е осигурен безплатен Wi-Fi интернет. Всички стаи са мебелирани с кът за сядане, кабелна телевизия и самостоятелна баня с вана или душ. Някои от тях предлагат и минибар, а други са оборудвани с малък хладилник. Рецепцията на хотела е отворена денонощно. Гостите могат да поръчат пране и гладене на дрехи. Хотелът разполага също с магазин за подаръци и автомат за закуски и напитки. Гостите могат да паркират безплатно пред сградата.На 30 метра ще откриете различни ресторанти, барове, кафенета и магазини.

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Ужице |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Ужице |  Нова година 2024 - Сърбия |  Нова година 2024 - Ужице

Избрани оферти