Начало / Екскурзии / Екскурзии - Истанбул

НОВА ГОДИНА – ИСТАНБУЛ - с 2 нощувки

Номер на оферта

/

232904

Дати & цени

Програма на пътуването

НОВА ГОДИНА – ИСТАНБУЛ - с 2 нощувки


Екскурзията е четиридневна и включва 2 нощувки със закуски в Истанбул и разглеждане с екскурзовод на български забележителностите на Одрин и Истанбул. Настаняването e в хотели 3 звезди.

ПРОГРАМА

29.12.2020 – 22:00 ч. – отпътуване от Централна автогара София, сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 21:30 ч. 00:00 ч. - спирка в Пловдив пред хотел „Тримонциум”.

30.12.2020 – 01:30 ч. – спирка в Хасково – автогарата (за клиентите, които биха желали да се качат оттам). Отпътуване по маршрут ОдринИстанбул. Сутринта - пристигане в Истанбул. Панорамна обиколка на Истанбул с екскурзовод на български език – среща на два континента: мостовете над Златния Рог, новата европейска част, двореца Долмабахче (отвън), преминаване в Азия по въжения мост над Босфора, хълма Чамлъджа, спирка при небостъргача Сапфир – една от най-високите сгради в Европа. На последния етаж има панорамна тераса и 4D кино, където от височина 236 м можете да се насладите на невероятната гледка към огромния мегаполис (входна такса за терасата – около 50 турски лири). Настаняване след 14:00 ч. Свободно време. По желание - пешеходна разходка с екскурзовод на български - пл. „Султанахмед”, Синята джамия (отвън), „Света София” (отвън) и пл. „Хиподрума” (с доплащане 18 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; организира се при минимум 15 участника). Нощувка.

31.12.2020 – Закуска. Свободно време. Възможност за посещение на „Св. София” и двореца Топкапъ (с доплащане 26 лв. + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; организира се при минимум 15 участника; цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата; таксата за вход в двореца, която е около 65 турски лири, както и слушалките, които са около 3,50 евро и са задължителни, се заплащат на място). При посещение на джамията е необходимо облеклото да е консервативно- жените трябва да покрият главата си с кърпа или шал, краката и раменете им задължително трябва да са скрити под дрехите; мъжете не могат да влизат в джамията по къси панталони. Свободно време. Вечерта – празнична новогодишна вечеря на кораб, плаващ по Босфора или в атракционно заведение с програма с ориенталски танци (с доплащане). Нощувка.

01.01.2021 – Закуска. Свободно време. Възможност за факултативна екскурзия с кораб по Босфора с екскурзовод на български (с доплащане от 38 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; организира се при минимум 25 участника). Отпътуване за България с попътно посещение на желязната църква „Св. Стефан“. Кратка спирка в Одрин с разглеждане на Селимие джамия, строена от Мимар Синан през XVI в. и българската църква „Св. Георги”. Отпътуване по маршрут ИстанбулОдринПловдивСофия. Вечерта – пристигане в София на Централна автогара София, сектор „Паркинг”.




ЦЕНА: 199 лв.


Цена за деца и младежи до 17 г. в стая с 2-ма възр. - 179 лв.
Цена за деца и младежи до 17 г. в стая с 1 възр. - 189 лв.
Доплащане за индивидуална стая - 65 лв.
Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист - 99 лв.

Варианти за новогодишна вечеря ще бъдат предложени след 15.11.2020

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Истанбул |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Истанбул |  Нова година 2023 - Турция |  Нова година 2023 - Истанбул

Избрани оферти