Начало / Екскурзии / Екскурзии - Евия

Нова Година на остров Евия, Гърция - включена Новогодишна вечеря!

Номер на оферта

/

99416

Дати & цени

Цената включва

- транспорт с лицензиран автобус 3*
- 3 нощувки със закуски в хотел Луси 4*, в центъра на столицата Халкида
- 2 вечери на блок маса
- вино и вода по време на вечерите
- Празнична новогодишна вечеря с включено вино (бяло и червено) и вода. 
- Жива музика по време на Новогодишната вечеря
- Посещение на град Еретрия
- Туристическа програма на столицата Халкида
- Медицинска застраховка "Пътуване в чужбина" с покритие 5000 евро 
- Пътни и магистрални такси
- Екскурзовод/ водач от фирмата организатор

Цената не включва

- туристическа такса, задължително изискуема в хотелите в Гърция. За хотели 4* тя е 3 евро на стая на ден и се заплаща на рецепция от гостите на хотела
- Екскурзията до Атина – 30 евро (при минимум 20 туриста)
- Входни такси на музеи 
- разходи от личен характер
*Доплащане за застраховка за лица от 71 г. до ненавършени 80 г. – 7 лв.

Програма на пътуването

Нова Година на остров Евия

Посрещнете Новата 2024 година на вторият по големина остров в Гърция - Евия

Маршрут: СОФИЯ - КУЛАТА - СОЛУН - ЛАРИСА - ЛАМИА - остров ЕВИЯ - СОФИЯ

4 дни, 3 нощувки, 3 закуски, 2 вечери с вкл. вино и вода и Празнична Новогодишна вечеря с вкл. вино и вода

Настаняването е в хотел Lucy 4*, разположен в центъра на столицата - Халкида. Всичики вечери са с включени напитки - вино и вода, а Празничната новогодишна вечеря е с жива музика. Цената включва обиколка на Халкида и посещение на Еретрия. Предимство на програмата е възможността за екскурзия до Атина.

Хотел Lucy 4*
http://www.lucy-hotel.gr

ДАТА: 29.12.23 - 01.01.2024

ЦЕНА на човек в двойна стая: 655 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



================================================================

ПРОГРАМА

Разположен в югозападната част на Спорадите, свързан с най-близката част на континента с мост и обслужван от редовни фериботни линии, остров Евия е вторият по големина остров в Гърция след Крит. Площта му е 3 681 км?, дължината 158 км а ширината му е не повече от 40 км. Островът е отделен от Материка чрез пролива Еврипос, който е широк 40 метра. Интересен феномен е, че на всеки 6 часа течението в пролива мени посоката си. Столица на острова е Халкида. С прекрасните си пясъчни плажове, плодородни долини, гористи планини и красиви селца островът привлича туристи от цял свят

1 ден - 29.12.2023 - София – остров Евия
Отпътуване от София в 7.00 ч от площад “ Александър Невски “ по маршрут СофияСолун – остров Евия / 750 км. /. Настаняване в 4* звездният хотел „Луси“ в центъра на столицата Халкида. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2 дeн - 30.12.2023 - остров ЕвияАтина 
Закуска. * По желание срещу допълнително заплащане, екскурзия и до Атина (80 км). Обиколка на града с местен екскурзовод. Включва– площад “Синтагма”, Националния парк, Арката на Адриан, Храма на Зевс, Президентския дворец, Стадион “Панатинайко” (първият олимпийски стадион). Посещение на Акропола: Партенона, Театъра на Дионисий, Храма на Хефестион (времетраене 3 часа). Свободно време. Връщане в хотела следобед. Време за почивка. Нощувка.

3 ден - 31.12.2023 - остров Евия: Еретрия и столицата Халкида
Закуска. Разглеждане на град Еретрия на 21 км от столицата. В древността това е бил вторият град на Евия след Халкида – главна морска сила с училище по философия, основано през III в. Пр Хр. от един от учениците на Платон. Ще разгледаме акропола, храма, двореца и древния театър на Еретрия. Сред кипарисови дървета се намира музеят, основан през 1991г. В него красиво са подредени находки от региона – включително чудесните вази с черни фигури, детски играчки и бижута. Къщата на мозайките е съхранила съкровища и добре запазени мозайки от IV в пр.Хр. Връщане в Халкида. Туристическа програма на града. Халкида е сред независимите гръцки градове-държави до 506 г.пр.н.е., след което е превзет от атиняни. В по-късни времена градът е управляван от различни нашественици като: македонци, турци, франки и венецианци. Смята се, че името „Халкида” произлиза от гръцката дума „halkos”- химически елемент мед, тъй като в древността, благодарение на медта островът натрупва богатствата си. Джамията от XV век, църквата Света Параскева, аквадукта и останките от крепостта говорят за смесицата от православни, мюсюлмани и евреи, които работят заедно и разкриват какви са били търговските маршрути от Евия през вековете. Свободно време. Празнична Новогодишна вечеря в ресторанта на хотeла. Нощувка.

4 ден - 01.01.2024 - остров Евия - София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта. 

================================================================

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛА:

Хотел Lucy 4* - http://www.lucy-hotel.gr

Местоположение: Хотел Луси се намира в центъра на столицата на остров ЕвияХалкида. Разположен на крайбрежната улица, хотелът предлага на своите гости невероятна панорама към залива Евойкос, внушителната венецианска крепост, стария подвижен мост на Халкида и протока Еврип. Градският плаж е едва на 3 минути пеша от хотела, а всички туристически забележителности на Халкида са на пешеходно разстояние. В непосредствена близост ще откриете множество таверни и кафенета, предлагащи местни специалитети.
Стаи: Всички стаи на хотел Луси са оборудвани с 32-инчов LCD телевизор със сателитни и кабелни програми, безплатни филми и интерактивни услуги като уеб радио и прогноза за времето. За удобство на гостите, стаите разполагат с минибар, климатик, сешоар и сейф.
Удобства: Насладете се на прекрасната гледка и се поглезете със следобедно кафе или коктейл в бара или кафенето на хотел Луси. На Ваше разположение е и безплатен Wi-Fi интернет и 24-часова рецепция.

===============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Забележка:
- Начин на плащане: депозит – 200 лв. от пакетната цена при резервация, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.
- Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
- Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
- Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания; за деца до 18 г,. пътуващи с един или без родител, нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители!
- Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата

Условия за анулация:
- В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
при наличие на повече от 30 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
от 29-ия до 20 – ия календарни дни преди датата на заминаване се удържа 100% от внесеният депозит;
от 20-ия до 10 - ия календарен ден преди датата на заминаване се удържа 75% от общата цена на организираното пътуване;
под 10 календарни дни се удържа 100% от стойността на организираното пътуване.

================================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


================================================================

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Евия |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Евия |  Нова година 2024 - Гърция |  Нова година 2024 - Евия

Избрани оферти