Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

НОВА ГОДИНА - РИМ - ПЕТДНЕВНА

Номер на оферта

/

227942

Дати & цени

28 декември 2024 г. - Цена от 1347 лв.

Цената включва

- Самолетен билет с „България Ер“ с включен ръчен багаж и 23 кг чекиран багаж
- Летищни такси
- 4 нощувки със закуски в избрания хотел
- Транфери летище – хотел – летище
- Пешеходна обиколка „Класически Рим” с екскурзовод на български
- Пешеходна обиколка „Бароков Рим”с екскурзовод на български
- Такса за вход в Пантеона

Цената не включва

- Пешеходна разходка „Ватикана и крепостта Сант Анджело“
- Пешеходна разходка „Цветовете и ароматите на Рим”
- Разглеждане на Ватиканските музеи
- Пешеходна разходка „Три базилики”
- Новогодишна вечеря
- Градска такса (city tax)
- Слушалки по време на беседите
- Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден)
- Застраховка „Отмяна на пътуване“
- Билети за градския транспорт
- Входни такси за музеи
- Горивна и/или инфлационна такса, в случай че се наложи да се въведе такава

Програма на пътуването

Екскурзията е петдневна и включва 4 нощувки със закуски в хотел в историческия център на Рим и богата екскурзоводска програма на български език, самолетен билет, трансфери летище – хотел - летище. Лети се с авикомпания „България Ер” и ИТА. Настяняването е в централно разположени хотели 3 или 4 звезди на база нощувка и закуска.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ЦЕНИ и ХОТЕЛИ:

28.12.2024 - 01.01.2025г.

Хотел Andreotti***
Цена на човек в двойна стая: 1347 лв.
Цена на човек в индивидуална стая: 1764 лв.
Цена на трети възрастен в стая: 1325 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастени: 1275 лв
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен: 1298 лв.

Хотел Diana Roof Garden****
Цена на човек в двойна стая: 1712 лв.
Цена на човек в индивидуална стая: 2051 лв.
Цена на трети възрастен в стая: 1615 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни: 1564 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен: 1664 лв.

Хотел Bettoja Mediterraneo****
Цена на възрастен в двойна стая: 2362 лв.
Цена на човек в индивидуална стая: 2944 лв.
Цена на трети възрастен в стая: 2071 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни: 2015 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен: 2315 лв.

Варианти и цени за новогодишна вечеря ще бъдат предложени след 15.11.2024 г.

Всички хотели са разположени в историческия център на Рим, в района на пл. „Република”, операта, базиликата “Санта Мария Маджоре” и Термите на Диоклециан.


==========================================================
ПРЕДЛАГАТ СЕ ОЩЕ ХОТЕЛИ, ОСВЕН ПОСОЧЕНИТЕ.
ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ!

==========================================================


ПРОГРАМА


ПЪРВИ ДЕН - 28.12.2024 - 09:15 ч – 10:05 ч полет София - Рим. Трансфер. Пешеходна обиколка „Бароков Рим” (включена в пакетната цена): пл. „Навона”, Пантеона (таксата за вход е включена в пакетната цена на екскурзията), фонтана „Треви“, пл. „Испания”. Настаняване в хотела. Нощувка.
Забележка: Тъй като хотелите са разположени в самото сърце на историческия център на Рим, при някои от тях е трудно приближаването с автобус и се налага придвижване пеша от възможното за спиране място до хотела, като разстоянието (в зависимост от хотела) е от 100 м до 350 м. Обикновено автобусът спира пред хотел Best Western Royal Santina, може да спре и близо до Best Western Universo и Torino.


ВТОРИ ДЕН - 29.12.2024 - Закуска. Пешеходна обиколка „Класически Рим” (включена в пакетната цена): Колизеума (отвън), Форо Романо, Фори Империали, пл. „Венеция”, хълма Капитолия. По желание факултативна програма „Цветовете и ароматите на Рим” – пешеходна обиколка с екскурзовод на български: пл. „Кампо дей Фиори”, палацо Фарнезе (отвън) - най–красивият дворец на Рим, църквата „Сан Луиджи деи Франчези”, Изола Тиберина, квартала „Трастевере“- римския Монмартър (с доплащане 49 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 8 участника. Нощувка.


ТРЕТИ ДЕН - 30.12.2024 - Закуска. По желание – факултативна програма „Ватикана и крепостта Сант Анджело“ – програмата включва разходка по моста Сант Анджело, крепостта Сант Анджело (отвън), Ватикана - пл. „Св. Петър” и разглеждане на базиликата „Св. Петър” (с доплащане 49 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва екскурзовод на български по време на разходката и посещението на базиликата „Св. Петър“ и слушалки в базиликата. Обиколката се организира при минимум 8 участника. По желание – разглеждане на Ватиканските музеи с доплащане 148 лв. за възрастни и 128 лв. за младежи до 17 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация, слушалки и такса за вход в музеите. Посещението се организира при минимум 8 участника. Групата за Ватикански музеи може да бъде от максимум 20 човека, записваме до изчерпване на местата. Нощувка.


ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 31.12.2024 - Закуска. По жeлание – факултативна полудневна пешеходна обиколка с екскурзовод на български на три забележителни базилики в Рим – „Санта Мария Маджоре”, „Сан Клементе”, „Сан Пиетро ин Винколи” с доплащане 65 лв. за възрастни и 58 лв. за деца и младежи до 25 години и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзоводски услуги на български и билет за вход в криптата на „Сан Клементе”, където се намира гробът на Св. Кирил. Обиколката се провежда при минимум 8 участника. Възможност за новогодишна вечеря (с доплащане). Нощувка.


ПЕТИ ДЕН - 01.01.2025 - Закуска. Свободно време. В 11:00 Ч - трансфер до летището. 14:10 ч – 17:00 ч полет Рим - София.

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Рим - 6 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 7,50 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

=============================================================ОТНОСНО ЗАПИТВАНИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ И ВЪПРОСИ ОТ ВСЯКАКВО ЕСТЕСТВО, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ, ОТ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Допълнителна информация

- 3% отстъпка при записване 2 месеца преди датата на отпътуване
- Отстъпки за деца до 11 години

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Нова година 2024 - Италия |  Нова година 2024 - Рим

Избрани оферти