Начало / Екскурзии / Екскурзии - Монтекатини Терме

КОЛЕДНА ПРИКАЗКА В ТОСКАНА

Номер на оферта

/

207856

Дати & цени

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ С АВИОКОМПАНИЯ „УИЗЕЪР“ ИЛИ „РАЙАНЕЪР“ С ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
1 БРОЙ САЛОНЕН БАГАЖ ДО (РАЗМЕРИ 40X30X20 СМ И ТЕГЛО ДО 10 КГ);
ПРЕДВАРИТЕЛНО ЧЕКИРАНЕ И ЗАПАЗЕНИ МЕСТА;
4 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ В ХОТЕЛ 3 ЗВЕЗДИ В МОНТЕКАТИНИ ТЕРМЕ;
ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
ВОДАЧ – ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА.

Цената не включва

ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 10 КГ В ДВЕ ПОСОКИ;
ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 20 КГ В ДВЕ ПОСОКИ;
ЕКСКУРЗИЯ ДО ФЛОРЕНЦИЯ;
РАЗГЛЕЖДАНЕ С ЕКСКУРЗОВОД НА ГАЛЕРИЯ УФИЦИ;
ЕКСКУРЗИЯ ДО ПИЗА И ЛУКА;
ЕКСКУРЗИЯ ДО СИЕНА И САН ДЖИМИНЯНО;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА – 2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН;
СИТИ ТАКСА (CITY TAX);
БИЛЕТИ ЗА МУЗЕИ;
PCR ИЛИ АНТИГЕНЕН ТЕСТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ ТАКИВА СА НУЖНИ;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

ФЛОРЕНЦИЯ - СИЕНА - САН ДЖИМИНЯНО - ПИЗА – ЛУКА
Тоскана е най-красивата област на Италия със своя уникален релеф и растителност. В нежно заоблените хълмчета, покрити с лозя и маслинови гори, са сгушени перлите на областта - прекрасни селца и градчета, редящи се като на кинолента. Монтекатини Терме е едно от тези градчета, известно с термалните си извори и уникалната си атмосфера в полите на Апенините.

Екскурзията е петдневна и включва 4 нощувки със закуски и вечери в хотел 3 звезди в Монтекатини Терме – хотел Montebello*** или подобен и възможност за разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Пиза, Лука, Сиена, Сан Джиминяно и Флоренция. Настаняването е на база полупансион (вечерята е с тристепенно меню). Лети се с авиокомпания „Уизеър“ или „Райаеър“, като пакетната цена включва самолетен билет, летищни такси и салонен багаж с размери 40x30x20 см и тегло до 10 кг. Вътрешните трансфери в Италия се извършват с автобус.

ПРОГРАМА

23.12.2021 – 14.05 – 15.05 – полет София - Милано/летище Бергамо. Трансфер до хотела (350 км). Настаняване. Вечеря. Нощувка.

24.12.2021 – Закуска. Свободен ден. Възможност за целодневна екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Флоренция – доплащане 59 лв., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията включва транспорт с влак от Монтекатини Терме до центъра на Флоренция и разглеждане на Флоренция с екскурзовод: църквата “Санта Мария Новела” (отвън), катедралата “Санта Мария дел Фиорe” (отвън), квартала на Данте, площада на Синьорията. Възможност за разглеждане на галерията Уфици с доплащане 63 лв. + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата. Таксата за вход в галерията, която е около 25 евро, се плаща на място. Посещението се организира при минимум 8 участника. Местата за посещение на галерията Уфици са ограничени, записваме до изчерпване на местата. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

25.12.2021 – Закуска. Свободен ден. Възможност за целодневна екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Пиза и Лука – доплащане 59 лв., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията включва: разглеждане на Пиза: Двора на чудесата (Катедралата, баптистериото и наклонената кула); разглеждане на Лука – очарователен град, съхранил средновековните си църкви, дворци, улички и площади, опасан от крепостни стени, датиращи от XVI – XVII век, разглеждане на стария град, катедралата „Св. Мартин”, църквите „Св. Михаил на форума” и „Св. Фредиан”, овалния площад. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

26.12.2021 – Закуска. Свободен ден. Възможност за целодневна екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Сиена и Сан Джиминяно – доплащане 59 лв., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията включва: разглеждане на Сиена – червеният град, построен на три хълма в средата на тосканското плато (разглеждане на „Пиаца дел Кампо” – централният площад на Сиена, прочут с впечатляващото конно надбягване, на което ежегодно е сцена – легендарното „палио”, Палацо Публико, катедралата; свободно време в Сиена); разглеждане на Сан Джиминяно – кацнал на върха на един хълм в долината на р. Елза, сред лозя и маслинови горички, градът е запазил средновековния си облик и украсява тосканския пейзаж със своите крепостни стени и с легендарните си 14 каменни кули, устремили към небето стройните си силуети (разглеждане на „Пиаца де ла Чистерна”, „Пиаца дел Дуомо”, катедралата „Санта Мария Асунта”). Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

27.12.2021 – Закуска. 09.00 - трансфер до летище Бергамо. 15.40 – 18.40 – полет Милано/летище Бергамо - София.

ДАТИ:
23.12.2021 – 27.12.2021

Цена на човек според настаняването:
Цена на човек в двойна/тройна стая: 1099 лв.
Цена на дете до 11 г + 2 възр: 1069 лв.
Цена на дете до 11 г + 1 възр: 1079 лв.
Доплащане за настаняване в индивидуална стая: 128 лв.
Доплащане за чекиран багаж, заявен в момента на резервацията:
- до 10 кг - 106 лв. в двете посоки;
- до 20 кг - 194 лв. в двете посоки.

Описание на хотела:

Хотел Montebello*** e много добър (рейтинг в booking.com), разположен в центъра на Монтекатини Терме, китно курортно градче с минерални извори. Стаите са елегантно обзаведени, с климатик, плоскоекранен телевизор, сейф, минибар и разполагат с безплатен WiFi- интернет, самостоятелна баняWC с душ и сешоар.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Монтекатини Терме |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Монтекатини Терме |  Коледни оферти 2023 - Италия |  Коледни оферти 2023 - Монтекатини Терме

Избрани оферти