Начало / Екскурзии / Екскурзии - Солун

НОВО 8 дневен круиз - Гръцки острови и Турция

Номер на оферта

/

235032

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт с луксозен автобус до Солун в двете посоки.

-Водач от фирмата през цялото пътуване

-7 нощувки на круизния кораб CELESTYAL CRYSTAL

-INCLUSIVE програма на борда - закуска, обяд, вечеря, съгласно програмата на борда, неограничено количество напитки по време на обяд и вечеря: домашно вино ( червено, бяло, розе ), наливна бира, безалкохолни напитки ( 7UP, кока кола, диетична кока кола, лимонада, фанта, сода, тоник, джинджифилова безалкохолна бира, сокове ( портокал, грейпфрут, ябълка, доматен ), кафе филтър, чай, студен чай, минерална вода

-Автобусна екскурзия до Ефес ( Кушадасъ ) (KUS-02) с професионален екскурзовод. Ефес е един от най - известните градове на античността, познал властта на йонихци, лидийци, персийци, римляни и турци.

-Анимация и професионални вечерни шоу програми

-Изполване услугите на борда - външен басейн и фитнес

-Пристанищни такси, Такса обслужване

-Медицинска застраховка с покритие Ковид на стойност 10 000 евро със ЗК "Евроинс"

Цената не включва

Цената не включва:
- Допълнителни услуги (СПА, комуникации, пране и др.), Хазарт (бинго / казино и др.); Допълнителни екскурзии, доплащане за медицинска застраховка с покритие Ковид на стойност 10 000евро със ЗК "Евроинс": 10лв за лица над 65г, 30лв за лица от 75г до 82г, Горивна такса, за малките пасажери /под 18г/ не се сервира алкохол

Програма на пътуването

НОВО 8 ДНЕВЕН КРУИЗ МИКОНОС, САНТОРИНИ, РОДОС, МИЛОС, КРИТ, АТИНА И КУШАДАСЪ
С КАЧВАНЕ ОТ СОЛУН
Маршрут: СолунКушадасъ/Eфес– о. Родос – о. Крит - о. Санторини – о.Миконос – о.Милос – Пирея /Атина - Солун

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

1-ри ден неделя

София - Солун. Отпътуване от София в 7.30ч. сутринта от Руски паметник. Пристигане в град Солун. Настаняване на кораба от 13:00ч. В 19:00ч. корабът отплава. Вечеря, забавления и нощувка на круизния кораб CELESTYAL CRYSTAL.

2-ри ден понеделник

Нашата първа дестинация е Кушадасъ (Турция), където сме в периода от 13,00ч до 19,00ч. Този град, разположен на брега на Егейско море, ще ви очарова с неговите красиви морски изгледи, природа и вкуса на местния ябълков чай. Неслучайно градът в превод значи "птичият остров". Името му най-вероятно идва от малкия каменен остров с формата на птича глава, разположен близо до старото пристанище на града. ВКЛЮЧЕНО В ЦЕНАТА: Екскурзия до древния Ефес - най-запазеният град от античността. Преминаваме покрай мястото, където е бил храма на Артемида - едно от седемте чудеса на древния свят. Разглеждаме археологическия комплекс. Връщаме се в Кушадасъ, свободно време за разходка и покупки в Кушадасъ или за да опитаме от местните вкусни деликатеси. Вечеря, забавления и нощувка на крузния кораб CELESTYAL CRYSTAL.

3-ти ден вторник

Намираме се на най-големия и най-южен гръцки остров - о. Крит / гр. Ираклион / от 8,00ч до 19,00ч. На острова се развива Минойската цивилизация (прибл. 3000-1400 г. пр. н. е.) - най-древната цивилизация в Европа. По желание: Екскурзия до Минойския дворец - Кносос от първата европейска цивилизация с екскурзовод на английски ( или руски ) език. Обяд на борда на кораба и свободно време за плаж, разходка и покупки. Отпътуваме в 19,00ч. Вечеря, увеселителна програма и нощувка на круизния кораб CELESTYAL CRYSTAL.

4-ти ден сряда

Намираме се на остров Санторини - перлата на Егейско море (оот 7:00ч до 00:30ч след полунощ ). Пред вас ще изплува неповторима гледка, извънредна красота, като че родена от въображението на художник. Черен прах, тъмни изрязани отвесни скали в контраст със снежнобели къщи и куполни църквички на фона на лазурно небе и мастилено лилаво море. Можете да видите най - голямата Калдера на морски вулкан с впечатляващи гледки и залези. По желание: Полудневна автобусна екскурзия до селището Oia. Свободно време за снимки и сувенири. Вечеря, увеселителна програма и нощувка на крузния кораб CELESTYAL CRYSTAL.

5-ти ден четвъртък

Утрото ни намира на о-в Миконос с престой от 8:00ч до 02:00ч след полунощ. Веднага ще усетите топлата атмосфера на острова с неговата специфична цикладска архитектура с кубообразни бели къщи, белите тесни улици, изпъстрени с малки кафенета и бутици, вятърните мелници, малката Венеция и църквата Панагия Парапортиани. Свобдно време за плаж, разходки и покупки. Вечеря, забавления и нощувка на круизния кораб CELESTYAL CRYSTAL.

6-ти ден петък

В 9:00ч. акустираме на остров Милос - най - югозападния остров от Цикладската група, с вулканичен произход. Милос е първи в класацията на CNN на десетте най - красиви острова в света и е любимо място на хиляди туристи през лятото. Известен е по целия свят и с произведенията на изкуството, намиращи се в гръцки и европейски музеи. Венера Милоска в Лувъра и Асклепий от Милос, намиращ се в Британския музей са били намерени на острова, както и стауите на Посейдон и Аполон, намиращи се в Атинския архелогически музей. Островът е люлка на ранна егейска цивилизация поради благоприятното местоположение между континентална Гърция и Крит, а също и добива на вулканичната скала обсидиан, използвана като сечиво и привличаща тръговци от целия познат свят. По желание: Екскурзия до природния феномен Саракинико, курортния град Милос и Плака. Обяд на борда на кораба и свободно време за плаж, разходка и покупки. Отплаваме в 19:00ч. Вечеря и нощувка на круизния кораб CELESTYAL CRYSTAL.

7-ми ден събота

Пристигане в Атина ( пристанище Пирея ) в 7:00ч. След закуска имаме възможност да се разходим в столицата на Гърция - Атина. Свободно време. По желание: Екскурзия в Атина по избор. Корабът отплава в 17:00ч. Вечеря и нощувка на круизния кораб CELESTYAL CRYSTAL.

8-ми ден неделя

Пристигане в Солун в 10:00ч., след закуска слизаме от кораба и отпътуване за България, пристигане в София следобяд.
Записване и срокове за плащане
ВАЖНО: пътуването се извършва само с валиден международен паспорт!
250лв депозит, доплащане до 30 дни преди датата на тръгване.
Тази програма се осъществява при минимум 40 туриста.
Здравни изисквания: За всички отплавания през 2022 Celestyal Cruises ще изискват задължителен документ за ваксинация за пасажери на и над 12г с давност най-малко 14 дни от поставянето ИЛИ сертификат за преболедуван COVID-19 в последните 6 месеца. За всички пасажери на и над 18 години документът за ваксинация е с давност за еднодозова ваксина (Johnson & Johnson) и двудозова ваксина - от 14 дни до 9 месеца, давност за бустерна доза е без ограничения. За деца от 6 до 11 години ще се изисква негативен резултат от COVID антиген тест, направен до 48 часа преди отплаване. За деца от 12 до 18г се изисква сертификат за ваксина с давност най-малко 14 дни от поставянето.

Записване и срокове за плащане

ВАЖНО: пътуването се извършва с лична карта или международен паспорт

250 лв депозит, доплащане до 30 дни преди датата на тръгване.

Тази програма се осъществява при минимум 40 туриста.

Здравни изисквания: За всички отплавания през 2023 Celestyal Crystal не изискват документ за ваксинация или негативен резулат от COVID антигенен тест.

Доплащане за премиум пакет по желание - заявава се при резервация:

Премиум пакет - 194 евро ( 380 лв на човек ) включва:

1. неограничено количество Premium напитки / коктейли, марков алкохол / уиски/Червен етикет/, джин, водка, ром, ликьори/, сода, безалкохолни напитки, наливна бира /Mithos/, вино – бяло, червено, розе, пенливо/,
2. екскурзия на брега на остров САНТОРИНИ – Екскурзия до селището Оia с екскурзовод на английски /или руски/ език,
3. 1 час интернет на ден/

Допълнителни екскурзии /по желание/:

САНТОРИНИ /SAN-01/– Екскурзия до селището Оia с екскурзовод на английски /или руски/ език. Очарователното крайбрежно селище Ия, със своите църкви със сини куполи е най-известното местенце на Санторини. На нашата живописна екскурзия имаме възможност да се уверим в красотата и романтичната атмосфера на селото. Известната калдера на Санторини също предлага незабравими гледки. От първокласното местоположение на върха на скалата ще се насладим на изглед към Фира, столицата на острова и групата от острови, която включва Тирасия, Палеа Камени и Неа Камени. При пристигането си в Ия, отделете малко време, за да се насладите на атмосферата, преди да се разходим из криволичещите тесни улички, които ни отвеждат до скрити скъпоценни камъни, сгушени в тесните артерии на селата и главната търговска улица. Има много възхитителни пътеки, където можете да се насладите на идилични романтични гледки и да се възхитите на невероятния пейзаж. - 79 евро на човек, 59 евро дете до 12г. /Екскурзията е включена в цената за всички, заявили Премиум Пакет/



АТИНА /PIR-01/ - Екскурзия до Атина и Акропола – разходка в централната част на гръцката столица, родина на демокрацията и философията – Акрополът и Партенонът на почти 25 столетия, Плака, най-старият квартал на Атина, Гробът на незнайния воин пред Гръцкия Парламент, Стадионът Панатинаикос, където се провеждат първите модерни Олимпийски игри през 1896г, Атинският Университет, Националната библиотека, Атинската Академия, площади Омония и Синтагма- 84 евро на човек, 59 евро дете до 12г.



МИЛОС /MIL-02/ - Полудневна автобусна екскурзия на остров Милос: отправяме се към едно от най-фотографираните места на Цикладите - Саракинико, образувано от бели вулканични скали, наподобяващи лунен пейзаж, фото-пауза, а по-смелите туристи могат да се насладят на скокове във вода и гмуркане. Отпътуваме по живописния крайбрежен път към Плака – класическо Цикладско селище с традиционни каменни къщи и павирани улици, украсени от разноцветни бугемвилии, ще се насладим на зашеметяващи гледки към морето, както и ще опитаме домашно приготвени сладкиши в няколко местни магазина за сладки. Ще посетим руините на древния град Мелос с дорийски стени и колони, римски амфитеатър, напълно реновиран през 2015г, както и мястото, където през 1820г е открита статуята на Венера Милоска, намираща се сега в Лувъра. Ще посетим и богатият минен музей на този вулканичен остров - 79 евро на човек, 59 евро дете до 12г.



КРИТ /HER-02/- Полудневна автобусна екскурзия до Минойския дворец Кносос от първата европейска цивилизация, разходка в Хераклион, столицата на остров Крит, известна като градът на Херкулес и любимо място за отдих на Никос Казандзакис, автор на Зорба Гъркът. Зад Венецианските стени на Хераклион ще се потопим в неповторимата атмосфера на централните улици с многобройни магазини и кафенета /с екскурзовод на английски или руски език/ - 79 евро на човек, 59 евро дете до 12г



Информация за круизния кораб CELESTYAL CRYSTAL

Това е малък кораб с голямо въздействие. Общо 10-те палуби са с капацитет от 1200 пасажера. На борда ще намерите казино, детски съоръжения, библиотека, спа и фитнес център, басейн и джакузи с гореща вода, три бара, основен ресторант, бюфет на самообслужване и 2 специализирани ресторанта. А огромният театър може да се конкурира с тези на големите кораби.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Допълнителна информация

1-во и 2-ро дете 0-12г (ненавършени) -1030лв

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Солун |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Солун |  Круизи 2024 - Гърция |  Круизи 2024 - Солун

Избрани оферти