Начало / Екскурзии / Екскурзии - Барселона

Барселона

Номер на оферта

/

233958

Дати & цени

Цената включва

*Самолетен билет София - Барселона - София с редовен полет на авиокомпания България Ер;
*Чекиран багаж до 23кг и ръчен багаж до 10кг;
*Летищни такси;
*Трансфери летище – хотел – летище;
*3 нощувки със закуски в хотел кат. 3* (Madanis Liceo или подобен градски хотел) и включена градска такса;
*Панорамна обиколка на Барселона с местен лицензиран екскурзовод на български език;
*Представител на български език по време на престоя в Барселона;
*Медицинска застраховка за 5000 евро;

Цената не включва

*Допълнителни екскурзии – заплащат се предварително от България;
*Разходи за градски транспорт;
*Разходи от личен характер;

Програма на пътуването

Барселона

Цена на човек в двойна стая:
02.09 - 05.09.2023 - 1279лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Програма:

-1-ви ден
Полет от София за Испания с авиокомпания България Ер в 07:00ч. Пристигане в Барселона в 09:10ч. и посрещане от нашия представител. Tрансфер с автобус от летището до хотела. По пътя панорамно разглеждане на площад Испания и спирка на хълма Монтжуик за фотопауза и кафе. След оставяне на багажа в хотела започва туристическата програма в Барселона с местен лицензиран екскурзовод (около 3 часа). От хотела до централния площад Каталуния се придвижваме с метро, от където започва и нашата обиколка на стария град на Барселона. Пригответе се да минете по най-атрактивната улица Лас Рамблас. Тук ще видите коя е чешмата, от която според стара легенда, ако пиете, ще се завърнете в Барселона. Следва многоцветния пазар Ла Бокерия, театъра Лисеу, двореца Гуел, произведение на Гауди и площада Рейал. Достигаме старото пристанище на Барселона, където статуята на Колумб стои като компас за всички посетители. Обиколката продължава с разходка из тесните улички на Готическия квартал и посещение на площада Жаума, където един срещу друг се намират Кметството на Барселона и Народното събрание на Каталуния, двете най-важни институции за областта. Следва да видите Готическата катедрала на Барселона, истинско творение на архитектурата. След обяд свободно време и програма по интереси с възможност за посещение на Аквариума в Барселона, музея на Пикасо, разходка до стадион Ноу Камп и други. Нощувка.

-2-ти ден
Закуска. Свободен ден или възможност за допълнителна полудневна екскурзия с автобус и местен лицензиран екскурзовод на български език “Изкуството на Гауди” (4-5 часа, срещу допълнително заплащане). След обяд възможност за допълнителна полудневна екскурзия с автобус и местен лицензиран екскурзовод на български език до Монсерат (4-5 часа, срещу допълнително заплащане). Нощувка.

-3-ти ден
Закуска. Свободен ден в Барселона с възможност за разглеждане на многобройните забележителности в града или плаж. Вечерта, по желание посещение на фламенко шоу. Нощувка.

-4-ти ден
Закуска. В 10:00ч. трансфер до летището на Барселона за полет в 12:50ч. за София и пристигане в 16:40ч.

===========================================================

-Допълнителни екскурзии:
-Изкуството на Гауди
Тази автобусна и пешеходна обиколка на Барселона е посветена на творчеството на известния местен архитект Антонио Гауди, основоположник на уникалния стил в архитектурата Модернизъм. Денят започва с посещение на Парк Гуел, неповторимо приказно място, известно с няколко къщи от Гауди, панорамната тераса с невероятна гледка към цяла Барселона и разбира се, един от символите на Гауди - неговият разноцветен гущер, покрит с керамични плочки. След парка се отправяме за посещение на символа на Барселона и най-значимия проект на великия архитект, Саграда Фамилия. Ще разгледаме фасадите на тази уникална църква и ще научите дългогодишната й история, а след това ще я посетим и отвътре, където Гауди е искал да се чувствате все едно се намирате сред природата.
След Саграда Фамилия автобусната обиколка ще продължи към Триумфалната Арка, Парка на Цитаделата, докато достигнем площад Каталуня. Оттук ще завършим с пешеходна разходка по най-елегантната улица на града, Пасейдж де Грасия. Известна още като улицата на Модернизма, тук ще разгледаме отблизо фасадите на най-красивите къщи и палати, построени в този стил. Най-известни и уникални по стил са творенията на Гауди - къщите Педрера (каса Мила) и Батльо (по желание, самостоятелно посещение на къщите).
*Цена: 120 лв (валидна при минимум 10 туристи)
*Цената включва: транспорт с автобус, екскурзоводски услуги на български език от местен лицензиран екскурзовод (вкл. в парка Гуел и Саграда Фамилия)
*Цената не включва входни такси за туристическите обекти:
*вход за Парк Гуел - 10 евро (заплаща се при заявяването на екскурзията от България);
*вход за Саграда Фамилия - 26 евро (заплаща се при заявяването на екскурзията от България);
*вход за Каса Батльо - 35 евро (заплаща се на място);
*вход за Каса Педрера - 25 евро (заплаща се на място);

-Монсерат
Пътуване с автобус до Монсерат. Посещение на Манастира и Базиликата на Монсерат, която съществува от 12 век. Тук може да видите считаната за чудотворна фигура на Черната Богородица, пред която милиони хора идват да се поклонят.
*Цена: 160 лв (валидна при минимум 10 туристи)
*Цената включва: транспорт с автобус, екскурзоводски услуги на български език от местен лицензиран екскурзовод, посещение на статуята на Черната Богородица (с включен вход).

-Забележка:
*Минимален брой участници: 15
*Срок за уведомяване за ненабран брой: 14 дни преди датата на отпътуване

-Условия за записване:
*Депозит 30% от стойността на пакета;
*Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване;

-Необходими документи:
*Лична карта;
*За деца до 18г., пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

-В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
*От 90 дни до 31 дни преди датата на тръгване - 30% от стойността на пакета;
*От 30 дни до 21 дни преди датата тръгване – 50% от стойността на пакета;
*При по-малко от 21 дни преди датата на тръгване – 100% от стойността на пакета;

-Допълнителна информация:
*Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
*Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.
*Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД".
*Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03100100004230/20.12.2022 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Барселона |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Барселона |  Есен 2023 - Испания |  Есен 2023 - Барселона

Избрани оферти