Начало / Екскурзии / Екскурзии - Истанбул

НОВА ГОДИНА - ИСТАНБУЛ - ОДРИН

Номер на оферта

/

230607

Дати & цени

30 декември 2023 - 02 януари 2024 г. - Цена от 445 лв.

Цената включва

ТРАНСПОРТ С ЛИЦЕНЗИРАН АВТОБУС;
СЪОТВЕТНИЯ БРОЙ НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ;
ПЕШЕХОДНА ОБИКОЛКА НА ИСТАНБУЛ;
ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА;
ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ.

Цената не включва

НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ;
ТАКСИ ЗА ВХОД В МУЗЕИ;
БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ УСЛУГИ С ДОПЛАЩАНЕ;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията е четиридневна и включва 3 нощувки в Истанбул и разглеждане с екскурзовод на български език забележителностите на Одрин и Истанбул. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотел 3 звезди.
=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 30.12.2023 – 06.00 ч. – отпътуване от Централна автогара София, сектор 43. Качването в автобуса започва в 05.30 ч. 08.00 ч. – спирка в Пловдив пред хотел “Тримонциум”, 09.30 ч – спирка в Хасково – автогарата (за клиентите, които биха желали да се качат оттам). Отпътуване за Истанбул. Настаняване. ). Кратка спирка в Одрин с разглеждане на Селимие джамия, строена от Мимар Синан през XVI в. Продължаване към Истанбул. Пристигане. Настаняване в хотела. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – 31.12.2023 – Закуска. Пешеходна обиколка на старата европейска част на Истанбул (някогашния Константинопол) с екскурзовод на български: пл. „Султан Ахмед“, пл. „Хиподрума“; Синята джамия (отвън); Йеребатан.сарай (отвън), „Св. София” (отвън). Свободно време. Факултативно посещение на „Св. София” и двореца Топкапъ с местен екскурзовод на български език с доплащане 28 лв. + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата. Таксата за вход в двореца, която е около 18 – 20 EUR (заплаща се в турски лири), както и слушалките, които са около 3,50 евро и са задължителни, се заплащат на място. Посещението се организира при минимум 15 участника. При посещение на „Св.София“е необходимо облеклото да е консервативно. Жените трябва да покрият главата си с кърпа или шал. При жените краката и раменете задължително трябва да са скрити под дрехите. Следобед - по желание - факултативно посещение на двореца Долмабахче с екскурзовод на български език - с доплащане 26 лв. на човек + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата; таксата за вход в двореца, която е около 18 – 20 EUR (заплаща се в турски лири), се заплаща на място; посещението се организира при минимум 15 участника. Възможност за новогодишна вечеря в ресторант „Гар Газино“ (с доплащане 175 лв. на човек, 110 лв. за деца до 11 г.) – цената включва богато меню (студени предястия – 12 вида, топли предястия – 4 вида, салата, основно ястие - печена пуйка с кестени, десерт – плато с плодове), неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки и богата програма с ориенталски танци (4 различни ориенталски спектакъла, 4 фолклорни групи, 4 анадолски танцьорки) и оркестър, изпълняващ евъргрийни със солист Хакан Картал, DJ – програмата започва в 21:15 ч. и завършва в 03:00 ч. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 01.12.2024 – Закуска. Свободен ден. Възможност за факултативна екскурзия с корабче по Босфора с екскурзовод на български език - с доплащане от 46 лв. на човек; провежда при минимум 25 записани туристи; заявява се и се заплаща в България, а не на място. Възможност за факултативна панорамна обиколка „Среща на два континента“ с екскурзовод на български език – с доплащане 24 лв. на човек; заявява се и се заплаща в България, а не на място, провежда се при група от минимум 20 участника. Цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата. Обиколката е по маршрут мостовете над Златния Рог, новата европейска част, двореца Долмабахче (отвън), преминаване в Азия по въжения мост над Босфора, хълма Чамлъджа. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 02.01.2024 – Посещение на желязната църква „Св. Стефан“. Спирка при небостъргача Сапфир – една от най-високите сгради в Европа. На последния етаж има панорамна тераса, откъдето, от височина 236 м, можете да се насладите на невероятната гледка към огромния мегаполис. Входната такса за качване на панорамната тераса, която е около 20 EUR (заплаща се в турски лири), не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място. Около 13.00 ч. - отпътуване по маршрут ИстанбулОдринПловдивСофия. Вечерта – пристигане на Централна автогара София, сектор 43.

ДАТИ И ЦЕНИ:
30.12.2023 - 02.01.2024

Цена на възрастен в двойна/тройна стая - 445 лв.
Цена за деца и младежи до 17 г. в стая с 2-ма възр. - 369 лв.
Цена за деца и младежи до 17 г. в стая с 1 възр. - 399 лв.
Доплащане за индивидуална стая - 110 лв.
Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист - 130 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Допълнителна информация

Отстъпки - 3% отстъпка при записване 2 месеца преди датата на отпътуване; отстъпки за деца и младежи до 17 години.

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Истанбул |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Истанбул |  Нова година 2023 - Турция |  Нова година 2023 - Истанбул

Избрани оферти