Оферта номер: 230608

Нова Година - Истанбул - Одрин - петдневна

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Истанбул и Екскурзии в Турция.

Дати и цена
Цената включва
- Транспорт с луксозен автобус;
- Съответния брой нощувки със закуски;
- Водач-придружител;
- Панорамна обиколка на Истанбул с екскурзоводско обслужване.
Цената не включва
- Новогодишна вечеря;
- Такси за вход в музеи;
- Всички специално упоменати допълнителни услуги;
- Билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
- Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
- Разходи от личен характер.
Екскурзията е петневна и включва 4 нощувки със закуски в Истанбул и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Одрин и Истанбул. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди.


ПЪРВИ ДЕН - 29.12.2019 – 06:00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 05:30 ч. 08:00 ч. - спирка в Пловдив пред хотел “Тримонциум”, 09:30 ч – спирка в Хасково – автогарата (за клиентите, които биха желали да се качат оттам). Кратка спирка в Одрин с разглеждане на Селимие джамия, строена от Мимар Синан през XVI в. и българската църква „Св. Георги”. Отпътуване за Истанбул. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - 30.12.2019 - Закуска. Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод на български език – среща на два континента: площад „Султанахмед”, Сината джамия (отвън), „Света София” (отвън), Египетския пазар, мостовете над Златния Рог, новата европейска част, площад “Таксим” – сърцето на града, двореца Долмабахче (отвън), преминаване в Азия по въжения мост над Босфора, спирка при небостъргача „Сапфир” – една от най-високите сгради в Европа. На последния етаж има панорамна тераса и 4D кино, където, от височина 236 м, можете да се насладите на невероятната гледка към огромния мегаполис (входна такса за терасата около 36 турски лири, а за 4D киното – около 42 турски лири). Факултативна екскурзия с посещение на църквата “Св. София” и двореца “Топкапъ” (с доплащане 26 лв. + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва резервация и екскурзовод на български език по време на визитата; таксите за вход в двореца и църквата, които са по 60 турски лири, се плащат на място; посещението се организира при минимум 25 участника). Свободно време. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - 31.12.2019 - Закуска. Свободно време или факултативна екскурзия с кораб по Босфора с местен екскурзовод на български език (с доплащане от 38 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; екскурзията се провежда при минимум 25 записани туристи). Следобед - по желание - факултативна екскурзия с посещение на двореца “Долмабахче” (с доплащане 26 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва резервация и екскурзовод на български език по време на визитата; таксата за вход в двореца, която е 60 турски лири, се плаща на място; посещението се организира при минимум 25 участника). Вечерта – празнична новогодишна вечеря на кораб, плаващ по Босфора или в атракционно заведение с програма с ориенталски танци (с доплащане). Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 01.01.2020 - Закуска. Свободно време или факултативна екскурзия с посещение на Сюлейманийе джамия, римския акведукт, църквата Хора и част от крепостните стени на Константинопол (с доплащане 26 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва екскурзовод на български език по време на визитата; таксата за вход в църквата Хора, която е около 45 турски лири, се плаща на място; посещението се организира при минимум 15 участника). Сюлейманийе джамия е най-голямата султанска джамия в Турция, построена в периода 1550 – 1557 г. от Мимар Синан, по времето на Сюлейман Великолепни, чието име носи. В нея се намират мавзолеите на трима султани - Сюлейман I Великолепни, Сюлейман II и Ахмед II. Църквата Хора, известна още и като „Христос Спасител“ е една от най-старите църкви в Константинопол. Никой не може с точност да каже кога е строена първата църква, едно е сигурно – в края на XIII век тя е реконструирана и от този период датират прекрасните стенописи и мозайки на златна основа, съхранени почти непоктнати до днес, които, според специалистите, са най-красивите във византийския свят. Тези прекрасни творби, които пресъздават сцени от живота на Исус Христос и Дева Мария, никога не са били закривани с вар, дори и в периода, когато, подобно на всички константинополски църкви, и тази е била превърната в джамия. Днес църквата е превърната в музей и дава възможност на посетителите да се възхитят на мозайките и стенописите в техния пълен блясък. Следобед – свободно време. Възможност за посещение на Капълъ чарши, Египетския пазар, парка Гюлхане и пр. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - 02.01.2020 - Закуска. Посещение на желязната църква „Св. Стефан“. Възможност за посещение на парка Миниатюрк, в който можете да разгледате 108 известни туристически места в цяла Турция в умален мащаб 1:25 (входна такса 15 турски лири). Следобед - отпътуване по маршрут ИстанбулОдринПловдив - София. Вечерта – пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”.
НОВО!!!СПА ПОЧИВКА НА БРЕГА НА МРАМОРНО
от 449 лв.
НОВО!!!СПА ПОЧИВКА НА БРЕГА НА МРАМОРНО
5 нощувки
Автобус
ШОПИНГ УИКЕНД В ИСТАНБУЛ
от 179 лв.
ШОПИНГ УИКЕНД В ИСТАНБУЛ
2 нощувки
Автобус
Истанбул
Транспорт - Истанбул Заведения - Истанбул Хотели - Истанбул Пазаруване - Истанбул Събития - Истанбул Забележителности - Истанбул
Фестивал на лалето в Истанбул 2018: карта на парковете с лалета
Аромати, които винаги ще те пренасят в Истанбул
7 легендарни стълбища по света и у нас