Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дуръс

Нова Година в Албания

Номер на оферта

/

227972

Дати & цени

Цената включва

*Транспорт с лицензиран автобус за международни превози;
*3 нощувки със закуска и вечеря в ROYAL G HOTEL & SPA 5*, Durres;
*Куверт за Новогодишната Гала Вечеря (с неограничено количество местни безалкохолни и алкохолни напитки) в ресторанта на хотела;
*Целодневна панорамна екскурзия из забележителностите на Дуръс , Круя и Тирана с местен екскурзовод на руски или английски език и превод на български от водача на групата;
*Кратък престой в Струга;
*Кратък престой в Охрид;
*Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро;
*Пътни такси;
*Представител на агенцията по време на цялата програма;

Цената не включва

*Разходи от личен характер;
*Хранения неупоменати в програмата;
*Екскурзия до Берат. Програмата в Берат е с местен водач на руски или английски език. Превод на български от водача на групата. Цена: 20 евро (40лв) на човек при минимум група от 20 туристи. Екскурзията се заплаща предварително от България. Туроператорът си запазва правото да информира клиента за набрания минимум туристи 7 дни преди реализирането на екскурзията.
*Входни такси на посещаваните обекти;
*Застраховка „Отмяна на пътуването” с Евроинс – около 2,5% от пакетната цена. За повече информация моля обърнете се към наш представител в някой от офисите ни.
*Доплащане за застраховка за лица от 64 до 74 години – 6 лева;
*Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74г се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация)
*Доплащане за тръгване от Пловдив – 25 лева;
*Горивни такси;

Програма на пътуването

Нова Година в Албания


Цена на човек в двойна стая:
30.12.2022 - 02.01.2023 - 620 лв.

Ранно записване до 15.11.2022г.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================


Програма:

-1-ви ден София - Струга - Дуръс
Отпътуване от София в 06:00ч. (от Пловдив в 04:00ч.) за Северна Македония. Кратка почивка в гр. Струга. Привечер пристигане и настаняване в хотел в района на град Дуръс. Вечеря и нощувка.

-2-ри ден Дуръс - Круя - Тирана - Дуръс
Закуска. Отпътуване за гр. Круя – родният град на националния герой Скендербег. Възможност за посещение на Средновековната Крепост, музея на Скендербег и Стария базар. Заминаване за албанската столица Тирана. Като град, Тирана съществува от ХVІІ век, а столица на страната е от 1920 година. Това е най-големият град в Албания, който няма забележителностите на големите европейски столици, но пък има свой колорит. Площадът с паметника на националния герой Скендербег, джамията Етем бей от ХVІІ век, с великолепни стенописи, Пирамидата, замислена като музей на бившия комунистически диктатор Енвер Ходжа, Националния исторически музей, Двореца на президента, бункерът – едно от 700-те хиляди укрития от потенциална ядрена атака, приумица на стария режим, и още ред други „активи” от по-новата история на страната очертават съдържанието на сити тура в Тирана. Наред разбира се с новите лъскави сгради на банки, офиси, хотели и на първия местен небостъргач. Отпътуване за пристанищния град Дуръс – някогашната българска крепост Драч. Пешеходна разходка в града, с възможност за разглеждане на Античния Амфитеатър, Венецианската кула, Централния площад с фонтаните и Голямата джамия. Връщане в хотела. Новогодишна вечеря в ресторанта на хотела (с неограничено количество местни безалкохолни и алкохолни напитки). Нощувка.

-3-ти ден Дуръс - Берат - Дуръс
Късна закуска. Свободно време или полудневна екскурзия (от 11:00ч.) до град Берат, по желание (срещу допълнително заплащане). Посещение на древния град Берат, съхранил християнството през вековете. Градът е включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на Стария град с величествените крепостни стени, запазили многобройните църкви в сърцето на града. Разходка из тесните улички с характерните сгради с широки фасади и големи прозорци, наподобяващи възрожденската ни архитектура от XIX век.
А самото градче, с българската крепост на един от хълмовете, е нещо като нашето Велико Търново – с накацалите амфитеатрално бели къщи с големи прозорци. Завръщане в Дуръс. Вечеря и нощувка.

-4-ти ден Дуръс - Охрид - София
Закуска. Отпътуване за България. Около обяд пристигане в Охрид. Свободно време за разходка в централната част на този забележителен град разположен на брега на Охридското езеро, включен в Списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство. Пристигане в България късно вечерта.

=============================================================

-Забележка:
*Минимален брой участници за осъществяване на екскурзията: 30
*Срок за уведомяване за ненабран минимум: 7 дни преди датата на отпътуване

-Условия за записване и начин на плащане:
*Депозит 30% от стойността на пакета при резервация;
*Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване;

-Необходими документи:
*Лична карта или паспорт;
*За деца до 18г,. пътуващи с един или без родител, нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители!

-В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
*При наличие на повече от 30 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
*Между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 30% от стойността на екскурзията;
*Между 14-ия и 7-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията;
*При по-малко от 7 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

-Допълнителна информация:
*Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
*Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.
*Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД”.
*Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100003627/20.12.2021 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43


=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Дуръс |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Дуръс |  Нова година 2024 - Албания |  Нова година 2024 - Дуръс

Избрани оферти